Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, greengr21 είπε

Επειδη εχω δει να γραφεται για την ασπαρταμη σε αυτο το θεμα και οτι ειναι καρκινογονα

https://arstechnica.com/health/2023/07/dont-ditch-your-diet-drinks-the-link-between-aspartame-and-cancer-is-flimsy/

Πρόσφατα κατατάχθηκε στις πιθανώς καρκινογόνες ουσίες από τον ΠΟΥ. 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, phanispal είπε

Δεν είπα ότι δεν παίζει, αλλά αυτό συνεπάγεται ότι όσο περισσότερο ανθρακικό, τόσο καλύτερη ποιότητα;

Επίσης ποιος είπε ότι θέλουν όλοι όσο περισσότερο γίνεται;

Αν δε σου αρέσει το πολύ ανθρακικό, αφήνεις λίγη ώρα ανοιχτό το αναψυκτικό να ξεθυμάνει. Να προσθέσεις ανθρακικό χωρίς πανάκριβες φιάλες όμως δεν μπορείς. 

Επίσης, από τη στιγμή που η μείωση γίνεται κυρίως για λόγους κόστους, θα έλεγα πως ναι, περισσότερο ανθρακικό = καλύτερη ποιότητα.

• Like 1
Δημοσ.

Τι να σου πω, δεν το έχω ψάξει τόσο πολύ, πάντως δε θεωρώ πως ισχύει.

Και στη μπύρα δηλαδή δε θεωρώ πως αποτελεί κριτήριο ποιότητας η ποσότητα ανθρακικού. Υπάρχουν εξαιρετικές μπύρες (π.χ. μοναστηριακές) που δεν έχουν high carbonation.

Αν και εκεί παράγεται με φυσικό τρόπο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

η ασπαρταμη είναι δυνητικα επικίνδυνη αν πίνεις 20 cola zero τη μέρα, σε φυσιολογικές ποσότητες δεν υπάρχει πρόβλημα.

προσωπικά αποφεύγω τέτοια αναψυκτικά αλλά πίνω σπάνια βίκος κολα(πράσινη), green cola, επισης η pepsi με λεμόνι γιατί μου αρέσουν τα όξινα!

τελευταία δοκίμασα και ορισμένα ανθακουχα mocktails  ορισμένα έχουν ενδιαφέρον ειδικά της green ή Schweppes 

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Πρόσφατα κατατάχθηκε στις πιθανώς καρκινογόνες ουσίες από τον ΠΟΥ. 

δεν βλεπω τον λογο της απαντησης σου εφοσον δεν διαβασες το αρθρο που παρεθεσα

https://www.skai.gr/news/health/pou-i-aspartami-einai-pithanon-karkinogona?utm_source=AutoPublish&utm_medium=Twitter&utm_campaign=Social-Link

μονο αν πινεις πανω απο 10 κουτακια αναψυκτικα με ασπαρταμη την ημερα να το σκεφτοσουν

Επεξ/σία από greengr21
Δημοσ.
1 ώρα πριν, greengr21 είπε

δεν βλεπω τον λογο της απαντησης σου εφοσον δεν διαβασες το αρθρο που παρεθεσα

https://www.skai.gr/news/health/pou-i-aspartami-einai-pithanon-karkinogona?utm_source=AutoPublish&utm_medium=Twitter&utm_campaign=Social-Link

μονο αν πινεις πανω απο 10 κουτακια αναψυκτικα με ασπαρταμη την ημερα να το σκεφτοσουν

Το τι λέει το άρθρο το ξέρω ήδη. Η ουσία είναι πως η ασπαρταμη θεωρείται πιθανώς καρκινογονα. Τα ανώτατα όρια που έθεσαν τώρα άνετα αναθεωρούνται προς τα κάτω μελλοντικά. 

Ακολουθει η στεβια που θα είναι η επόμενη πιθανώς καρκινογονα. 

Δημοσ.
3 minutes ago, Basilhs23___ said:

Το τι λέει το άρθρο το ξέρω ήδη. Η ουσία είναι πως η ασπαρταμη θεωρείται πιθανώς καρκινογονα. Τα ανώτατα όρια που έθεσαν τώρα άνετα αναθεωρούνται προς τα κάτω μελλοντικά. 

Αυτό για τη στέβια που το βασίζεις;

• Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, haris_216 είπε

Μου φαίνεται ενδιαφέρον ότι σε ένα νήμα με πολύ συγκεκριμένο τίτλο, που εκφράζει την ανησυχία (για να μην πω...αγωνία :)) για την υπάρξη ή όχι αναψυκτικών όπως τα ξέραμε και καλώς ή κακώς αγαπήσαμε (με το ανθρακικό τους, την ζαχαρίτσα τους, κλπ) μπαίνει κόσμος για να μας πει την healthy εναλλακτική

Οντως;Εγω επαψα να το βρισκω ενδιαφερον εδω και 2 δεκαετιες σχεδον.

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Περί γλυκαντικών 

https://www.fda.gov/consumers/consumer-updates/how-sweet-it-all-about-sweeteners

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Πρέπει να πίνεις τουλάχιστον τρία λίτρα αναψυκτικά με ασπαρτάμη την ημέρα για να πιάσεις τα ποσοστά που θεωρητικά που καλά καλά δεν αποδειχθεί υπάρχει περίπτωση για καρκινογέννεση.Εντωμεταξυ μην ψάξεις τι έχει αποδείξει με επιστημονικές έρευνες ο WHO για το κόκκινο κρέας και το αλκοόλ γιατί εφόσον θεωρείς την ασπαρτάμη καρκινογόνα αυτά θα τα κόψεις μαχαίρι.

Επεξ/σία από greengr21
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...