Προς το περιεχόμενο

Nintendo Switch 2 (2025)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Malthador είπε

Κατά την γνώμη μου αν βγάλει δύο SKU's, ένα στα $399 με LCD και ένα στα $499 με OLED, θεωρώ δεδομένο ότι το πρώτο θα μείνει στο ράφι και το δεύτερο θα ξεπουλήσει. Το πρώτο θα πουλήσει μόνο σε όσους ενδιαφέρονται αποκλειστικά και μόνο για docked mode.

Θα μπορούσε να βγάλει τώρα OLED μοντέλο, για να μην κανιβαλίσει τα ίδια της τα games (που σε LCD θα φαίνονται χειρότερα απ' ότι στο προηγούμενο μοντέλο της) και στο revamp να πετάξει άλλο τυράκι, να βάλει οθόνη με 120Hz πχ.

Και πάλι θα το αγοράζαμε, θύματα είμαστε εξάλλου!

Καλά ναι,σίγουρο αυτό.Αν και δεν έχω ψάξει για νούμερα πιστεύω ότι και το μαύρο Wii U πούλησε (όσο πούλησε τέλος πάντων 😛 ) αρκετά περισσότερο απ'ότι το άσπρο.Που δεν έπαιζε και τόσο σημαντικό ρόλο όσο μια οθόνη.Είναι και το ψυχολογικό κομμάτι του πράγματος σε όλο αυτό.Πολλοί θα θέλουν να πάρουν το καλύτερο δηλαδή.Αλλά τουλάχιστον αν μιλάμε για το να μη μπει μέσα δηλαδή λόγω κόστους θα ήταν κάποια λύση να παίξει με 2 επιλογές.Και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα μπορούσε να αποσύρει σιγά σιγά το LCD μοντέλο και όλα καλά.

Αλλά σίγουρα οκ παίζουν πολλά.Υπομονή 2 μήνες λοιπόν και βλέπουμε.

• Απαντ. 853
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
9 hours ago, Fulgore said:

3rd party τίτλους τρέχει κουτσά στραβά και το Steam Deck(πχ το πρόσφατο Final Fantasy VII Rebirth/God of War) που δεν το λές τέρας δύναμης και είναι κονσόλα του 2022.

Σίγουρα λοιπόν θα δούμε σε Switch 2 μεριά και 3rd party τίτλους γενικά και αόριστα.

8 hours ago, Malthador said:

Αυτά που ακούγονται πάντως είναι εξόχως ενθαρρυντικά. Έχουμε ακούσει για RDR2, FF7R+R, Elden Ring, MGSΔ, Metaphor: Refantazio, η MS ακούγεται ότι θα κάνει πάρτυ με MCC, Flight Simulator και Hellblade 2, GoW, το ίδιο και η Capcom, για την οποία διαβάζω ότι θα φέρει όλα τα RE. 

Τα μισά να ισχύουν από αυτά, μιλάμε για τρελό 3rd-party support.

E ναι αυτο ειναι το θεμα, αν ισχυουν αυτα και εχει το performance που ακουγεται θα γινει χαμος.  

Ολοι θελουν να βγαλουν τα παιχνιδια τους στο swich λογω της τεραστιας βασης, το θεμα ειναι να το κανουν ευκολα και γρηγορα χωρις να πρεπει να πετσοκοψουν τα παντα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενδιαφέρον βίντεο σχετικά με τις τεχνικές διάφορες του NSW2 σε σχέση με τον προκάτοχο του. 

Είδα δύο βίντεο από το DF και καταλαβαίνω ότι οι τύποι είναι στον πάτο. Είτε απευθύνονται σε μαζικό κοινό είτε είναι βλήματα. Πιστεύω το πρώτο περισσότερο.

Και κάτι που ξέχασα. Η Ν συνηθίζει να δείχνει αρχικές εκδόσεις αρχικά των παιχνιδιών της. Λογικά το τελικό αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο.

Επεξ/σία από mansa2k
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Daredevil είπε

διότι 10$* 60εκ κονσόλες 600εκ :) , άλλωστε πάντα η Ν επιλέγει την κατώτερη έκδοση panel για τις πρώτες εκδόσεις των φορητών της :)

επίσης lcd μπορούν να σου φτιάξουν τουλάχιστον διπλάσιοι suppliers οπότε , μεγαλύτερη διαθεσιμότητα , περιθώριο για διαπραγματεύσεις κλπ

Αυτά είναι χρήματα που θα τα πάρει πίσω όμως από τις πωλήσεις αν πχ βάλει 50 ευρώ παραπάνω την τιμή του λογω OLED. Δεν γνωρίζω ουτε κόστος αγοράς αλλά είναι μεγάλη πατάτα αυτό με την OLED αν ισχύει τελικά και δεν έχει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 17/01/2025 at 20:55, Malthador said:

Ωστόσο, αν εξαιρέσουμε αυτή την ατέλεια, το launch line-up είναι ίσως το καλύτερο που έχω δει ποτέ σε κονσόλα, εάν και εφόσον ισχύει.

Elden Ring και Tekken έχουν κυκλοφορήσει ήδη αλλού, το BotW είναι remastered όπως είπες, άρα ουσιαστικά μένουν 2 καινούρια παιχνίδια, το MP4 και το MK9. Αυτό είναι το κλαύτερο launch κονσόλας ever; 

Ειδικά το Elden Ring ρε παιδιά είναι παιχνίδι 3ετίας, γιατί να πάρει κάποιος το Switch 2 και να λέει και ουάου έρχεται το Elden Ring; Εκτός αν δεν έχει καμία άλλη κονσόλα και είναι φανατικός Νintendo οπότε παίζει μόνο ό,τι κυκλοφορεί εκεί. Αλλιώς ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το λόγο του τεράστιου ενθουσιασμού επειδή θα βγει ένα δυνατό handheld που θα μπορεί να παίζει τα ΑΑΑ παιχνίδια της τελευταίας 10ετίας. So what, τα έχουμε παίξει ήδη αυτά, ή αν δεν τα έχουμε παίξει υπάρχουν ήδη εναλλακτικές να τα παίξουμε (και σε handheld).

Switch 2 θα πάρω με χαρά αν βγουν εκεί exclusives της Nintendo που δε θα παίζουν στο τωρινό Switch. Όχι για τα 3rd party, δεν είναι αυτά το δυνατό σημείο του Switch. Το ανάποδο ισχύει, οι 3rd party developers παρακαλάνε να βγουν στο Switch γιατί έχει τεράστια βάση. Δε θα είναι τα 3rd party system sellers.

12 hours ago, akarabamba said:

Στο 2ο σκέλος της απάντησής σου ο λόγος είναι ότι θα θέλει απλά να κάνει refresh κάπου στα μέσα του SW2 και να πουλήσει τη κονσόλα ακόμα και σε αυτούς που ήδη θα έχουν το SW2 στην κατοχή τους.Εγώ π.χ. που θα το πάρω day 1 αν δεν βγει με OLED και σε 3 χρόνια σκάσει νέα έκδοση με OLED εεε μάλλον (σίγουρα) θα την πάρω και αυτή.

Για μένα αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που δεν βγάζει OLED εξαρχής.

Επεξ/σία από thagkol
  • Like 1
Δημοσ.
3 minutes ago, Owen said:

Αυτά είναι χρήματα που θα τα πάρει πίσω όμως από τις πωλήσεις αν πχ βάλει 50 ευρώ παραπάνω την τιμή του λογω OLED. Δεν γνωρίζω ουτε κόστος αγοράς αλλά είναι μεγάλη πατάτα αυτό με την OLED αν ισχύει τελικά και δεν έχει

δεν πάει έτσι, έχει γίνει μία έρευνα κι έχει αποφασιστεί ότι η κονσόλα πρέπει να έχει τελική τιμή Χ  κι ένα περιθώριο κέρδους Υ οπότε τα πάντα δουλεύονται ώστε να έχει αυτό το κέρδος. Προφανώς αν βγει με lcd τα metrics τους δείχνουν ότι η απώλεια θα είναι μικρότερη κι αν πετύχει η κονσόλα εν τέλει δεν θα χάσει πωλήσεις μιας και αυτοί που δεν θα πάρουν την κονσόλα λόγο Oled θα αγοράσουν ένα μελλοντικό refresh με oled.

• Like 1
Δημοσ.

Κάτι που ήθελα να σχολιάσω σχετικά με το μέγεθος του Switch 2. Ως κάτοχος του Rog Ally, μπορώ να πω οτι είναι πολύ πιο βολικό στα χέρια μου από το Switch, το οποίο handheld ήταν πολύ άβολο. Οπότε το γεγονός ότι γίνεται μεγαλύτερο για μένα είναι θετικό. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά κάνετε και γράφεται για την oled αλλά κάτι μου λέει πως όταν έρθετε σε επαφή με το NSW2 θα το διαγράψετε παντελώς. Μην περιμένετε πάντως LCD οθόνη στα επίπεδα του πρώτου NSW γιατί θεωρώ δεδομένο ότι θα είναι κατά πολύ καλύτερη. Η Ν λογικά θα προβεί σε μια ικανοποιητική επιλογή. Ενδιαφέρον θα έχει αν η οθόνη υποστηρίζει τεχνολογία igzo όπου λόγω εξαιρετικά χαμηλης κατανάλωσης η Ν θα μπορεί να παίξει σε άλλα θέματα όπως χρωματική παλέτα, ppi, hz, κτλ. Το πρόβλημα είναι πως η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν είναι ακόμα ευρέως εμπορική αλλά  δεν γνωρίζω τους λόγους.

32 λεπτά πριν, thagkol είπε

Elden Ring και Tekken έχουν κυκλοφορήσει ήδη αλλού, το BotW είναι remastered όπως είπες, άρα ουσιαστικά μένουν 2 καινούρια παιχνίδια, το MP4 και το MK9. Αυτό είναι το κλαύτερο launch κονσόλας ever; 

Ειδικά το Elden Ring ρε παιδιά είναι παιχνίδι 3ετίας, γιατί να πάει κάποιος το Switch 2 και να λέει και ουάου έρχεται το Elden Ring; Εκτός αν δεν έχει καμία άλλη κονσόλα και είναι φανατικός Νintendo οπότε παίζει μόνο ό,τι κυκλοφορεί εκεί.

Υπάρχει υπερβολή στα λεγόμενα σου. Αρχικά το Τ8 θα ενημερώνεται με νέο περιεχόμενο για πολύ καιρό ακόμα ώστε αντίστοιχα να διατηρήσει και κάποια δυναμική στις πωλήσεις.

Το ER θα εξαρτηθεί από πόσο ευχαριστημένοι έμειναν στην FS με την κυκλοφορία του DSR στο NSW. Βλέποντας παιχνίδια όπως το Witcher 3 στο NSW δεν βλέπω κάποιο θέμα από χρονικής πλευράς. Εδώ το πρώτο παιχνίδι που έδειχνε στην πρώτη επίσημη παρουσίαση του ps5 ήταν το GTA5. Θέλω να πω ότι ο χρόνος δεν έχει τόσο σημασία όσο η δυναμική του παιχνιδιού στο χρόνο και η υβριδικότητα που προσφέρει το σύστημα.

Όσο για το MK9 και ΜΡ4 να θυμίσω για το πρώτο ότι ο προκάτοχος του είναι ο εμπορικότερος αποκλειστικός τίτλος μετά το Wii Sports. Επίσης δεν έχουμε ιδέα για το πλήρες πρόγραμμα κυκλοφοριών. Περισσότερα τον Απρίλιο. Πραγματικά όμως περιμένεις ότι η Ν δεν θα έχει καλύτερο πρόγραμμα κυκλοφοριών από first party/αποκλειστικούς τίτλους συγκριτικά με τα συστήματα τωρινής γενιάς στην κυκλοφορία τους αλλά και τον πρώτο χρόνο γενικότερα;

Επεξ/σία από mansa2k
  • Like 2
  • Moderators
Δημοσ.
2 hours ago, thagkol said:

Ειδικά το Elden Ring ρε παιδιά είναι παιχνίδι 3ετίας, γιατί να πάρει κάποιος το Switch 2 και να λέει και ουάου έρχεται το Elden Ring; Εκτός αν δεν έχει καμία άλλη κονσόλα και είναι φανατικός Νintendo οπότε παίζει μόνο ό,τι κυκλοφορεί εκεί. Αλλιώς ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το λόγο του τεράστιου ενθουσιασμού επειδή θα βγει ένα δυνατό handheld που θα μπορεί να παίζει τα ΑΑΑ παιχνίδια της τελευταίας 10ετίας. So what, τα έχουμε παίξει ήδη αυτά, ή αν δεν τα έχουμε παίξει υπάρχουν ήδη εναλλακτικές να τα παίξουμε (και σε handheld).

Switch 2 θα πάρω με χαρά αν βγουν εκεί exclusives της Nintendo που δε θα παίζουν στο τωρινό Switch. Όχι για τα 3rd party, δεν είναι αυτά το δυνατό σημείο του Switch. Το ανάποδο ισχύει, οι 3rd party developers παρακαλάνε να βγουν στο Switch γιατί έχει τεράστια βάση. Δε θα είναι τα 3rd party system sellers.

Όταν λέμε launch line-up, εννούμε όλα τα games που θα συνοδεύουν την κονσόλα κατά το launch της. Αν τα πάρουμε επιμέρους, εύκολα σου τα αποδομώ όλα ένα προς ένα. Εξάλλου το MP4 είναι τίτλος του τωρινού Switch και το MK9 «είναι μια από τα ίδια», «ποιος παίζει Mario Kart αφού είναι για παιδάκια», «γκώσαμε με τον Mario» κλπ.

Ας το θέσω αλλιώς, αφού δεν είναι το καλύτερο launch line-up που έχω δει: είναι το launch line-up με τα περισσότερα games που ενδιαφέρουν εμένα προσωπικά. Άσχετα με το αν τα έχω παίξει ήδη ή εάν μπορώ να τα παίξω αλλού και εφόσον ισχύουν τα rumors.

Να υπενθυμίσω μόνο ότι το τωρινό σύστημα ουσιαστικά έκανε launch με έναν μόνο σοβαρό τίτλο, ο οποίος ήταν τίτλος του προηγούμενου συστήματος. Επίσης να υπενθυμίσω ότι για πολύ καιρό το BotW πούλαγε περισσότερα τεμάχια στο Switch, απ' ότι πουλούσε το ίδιο το Switch.

1 hour ago, adamv123 said:

Κάτι που ήθελα να σχολιάσω σχετικά με το μέγεθος του Switch 2. Ως κάτοχος του Rog Ally, μπορώ να πω οτι είναι πολύ πιο βολικό στα χέρια μου από το Switch, το οποίο handheld ήταν πολύ άβολο. Οπότε το γεγονός ότι γίνεται μεγαλύτερο για μένα είναι θετικό. 

Συμφωνώ γενικά, αλλά δεν νομίζω ότι θα γλιτώσουμε το GripCase κι αυτή την φορά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγω παντως μιας και το 99% της χρησης του switch το κανω στα χερια, ελπιζω η οποια οθονη ειναι, ναναι ανωτερη απο τν τωρινη oled.. τωρα θαναι lcd,3d, ποσος με ενδιαφερει :P

& ελπιζω να εστιαστει στις αποκλειστικοτητες και οχι στα 3rd parties game μιας και με ολες τις συζητησεις που βλεπω παιζει πολυ αυτο και δεν κρυβω λιγο να με ανυσηχει...

ο μονος λογος που πηρα switch ηταν ξεκαθαρα για τα μαριο :P και ολα τα συναφη γτ πλεον στον υπολογιστη δεν με ενθουσιαζε κατι

Επεξ/σία από Tzini_Gr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η απορία μου είναι ειλικρινής, δεν το κάνω για να κοροϊδέψω ή να τρολάρω:

Για ποιο λόγο κάποιος να είναι ενθουσιασμένος που θα κυκλοφορήσουν στο Switch 2 παιχνίδια που υπάρχουν ήδη αλλού εδώ και χρόνια και να τρέξει να το πάρει day 1 (πχ Elden Ring, που ανέφερε ένας φίλος εδώ ότι το έχει ήδη στο steam αλλά δεν θέλει να το παίξει εκεί ενώ στο Switch θα το λιώσει); Νομίζω δε μιλάμε για hardware που δεν υπάρχει ήδη σε handheld (σωστά;), για docked δεν το συζητάμε ότι οι υπάρχουσες κονσόλες είναι δυνατότερες.

Εγώ ο λόγος που πήρα Switch ήταν τα αποκλειστικά του, όλα τα άλλα μπορώ να τα παίξω και αλλού (και handheld και κανονικά) οπότε δε θα αγόραζα Switch για αυτά. Από την άλλη βέβαια, αν είχα μόνο Switch, φυσικά θα χαιρόμουν αν έρχονταν εκεί και ΑΑΑ 3rd party τίτλοι που μέχρι σήμερα έχανα.

Βοηθήστε με λίγο γιατί μάλλον κάτι χάνω.

Επεξ/σία από thagkol
  • Like 3
Δημοσ.

@thagkol 

-μπορει να θελει να το παιξει ξανα με καλυτερα γραφικα και λογο νοσταλγιας

-μπορει να μην το εχει ξαναπαιξει και ειναι ευκαιρεια καθως θα το χε wishlist

-μπορει λογω χρονου και υποχρεωσεων με παιδια κτλπ να εχουν ελαχιστο χρονο πχ για pc και ετσι στα γρηγορα να παιξουν στο switch (σε αυτην τν κατηγορια ειμαι εγω :P )

-γενικοτερα υπαρχουν πολλα ατομα που για δικος τς λογους θα θελανε να ξαναπαιξουν σε αλλη κονσολα

• Like 2
Δημοσ.

σίγουρα θα προτιμούσα προσωπικά μία lcd 120hz με vrr από μία oled χωρίς αυτά τα χαρακτηριστικά πάντως. 

το launch line up ok, θεωρώ τίμιο, αναμενόμενο για συνέχεια από επιτυχημένη κονσόλα αλλά μέχρι εκεί.

είμαι όμως εξαιρετικά περίεργος να δω το αποτέλεσμα της From που ακόμα και σήμερα δεν υποστηρίζει dlss στο edlen :)

• Moderators
Δημοσ.
2 hours ago, thagkol said:

Η απορία μου είναι ειλικρινής, δεν το κάνω για να κοροϊδέψω ή να τρολάρω:

Για ποιο λόγο κάποιος να είναι ενθουσιασμένος που θα κυκλοφορήσουν στο Switch 2 παιχνίδια που υπάρχουν ήδη αλλού εδώ και χρόνια και να τρέξει να το πάρει day 1 (πχ Elden Ring, που ανέφερε ένας φίλος εδώ ότι το έχει ήδη στο steam αλλά δεν θέλει να το παίξει εκεί ενώ στο Switch θα το λιώσει); Νομίζω δε μιλάμε για hardware που δεν υπάρχει ήδη σε handheld (σωστά;), για docked δεν το συζητάμε ότι οι υπάρχουσες κονσόλες είναι δυνατότερες.

Εγώ ο λόγος που πήρα Switch ήταν τα αποκλειστικά του, όλα τα άλλα μπορώ να τα παίξω και αλλού (και handheld και κανονικά) οπότε δε θα αγόραζα Switch για αυτά. Από την άλλη βέβαια, αν είχα μόνο Switch, φυσικά θα χαιρόμουν αν έρχονταν εκεί και ΑΑΑ 3rd party τίτλοι που μέχρι σήμερα έχανα.

Βοηθήστε με λίγο γιατί μάλλον κάτι χάνω.

Δεν θα αγοράσει κανένας NSw2 επειδή τον ενδιαφέρουν αποκλειστικά τα ΑΑΑ 3rd-party games. NSw2 θα αγοράσει κάποιος για τους εξής λόγους, με αυτή τη σειρά κατά την γνώμη μου:

1. Θέλει να παίξει τα 1st και 2nd-party games της Ν.
  2. Θέλει να παίξει μια σειρά από indie games που δεν του κάνει καρδιά να τα παίξει σε home console ή σε PC.
  3. Θέλει να παίξει τα 3rd-party games σε φορητή μορφή (για οποιοδήποτε λόγο).

Όπως έχω ξαναπεί, όλο μου το gaming περνάει μέσα από το Steam Deck μου, είτε locally, είτε μέσω console streaming και xCloud streaming. Καλό και χρυσό το Steam Deck, παπάδες κάνει, αλλά από φορητότητα δεν πάει πουθενά. Εκτός σπιτιού δεν το βγάζω πλέον, εκ των πραγμάτων δεν βολεύει. Από την άλλη το NSw OLED μου το παίρνω όπου πηγαίνω, είναι η μέρα με την νύχτα από άποψη φορητότητας σε σχέση με τα υπόλοιπα μεγάλα φορητά της αγοράς.

Επίσης να μην ξεχνάμε και το σημαντικότερο: το NSw2 θα είναι κονσόλα, όλα τα υπόλοιπα φορητά της αγοράς είναι PC's. Τι θα πρότεινες από τα δύο σε κάποιον που είτε έχει μικρό παιδί και θέλει να του κάνει δώρο, είτε δεν σκαμπάζει πολλά πολλά από τεχνολογία και απλά θέλει να παίζει games on-the-go;

• Like 5
Δημοσ.
2 ώρες πριν, mansa2k είπε

Ενδιαφέρον βίντεο σχετικά με τις τεχνικές διάφορες του NSW2 σε σχέση με τον προκάτοχο του. 

Είδα δύο βίντεο από το DF και καταλαβαίνω ότι οι τύποι είναι στον πάτο. Είτε απευθύνονται σε μαζικό κοινό είτε είναι βλήματα. Πιστεύω το πρώτο περισσότερο.

Και κάτι που ξέχασα. Η Ν συνηθίζει να δείχνει αρχικές εκδόσεις αρχικά των παιχνιδιών της. Λογικά το τελικό αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο.

εκανα ακριβως το ιδιο σημερα το πρωι με την ιδια σειρα και συμφωνω απολυτα , ο  συγκεκριμενος τυπος ειναι καπως ιδιορυθμος αλλα γενικα λεει ωραια πραγματα στο καναλι του.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...