Προς το περιεχόμενο

Nintendo Switch 2 (2025)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
11 hours ago, Vagosman said:

Η αρχιτεκτονική του τσιπσετ θα ειναι η ιδια; Ολα τα indie πχ θα ειναι BC απο την πρώτη μέρα;

Θεωρητικά ολα τα emulator θα παίζουν, οπως αλλωστε προετοιμάζουν του GC και του Wii.

Το τωρινό μοντέλο φοράει X1 με Maxwell αρχιτεκτονική. Το Τ239 που φημολογείται ότι θα φοράει το NSw2 έχει Ampere αρχιτεκτονική. Όλες οι αρχιτεκτονικές της Nvidia έχουν backwards compatibility με τις προηγούμενές τους, επομένως ότι έχει βγει το πρώτο NSw, θα τρέχει απροβλημάτιστα και στο NSw2, εάν δεν υπάρχουν άλλου είδους περιορισμοί.

Για παράδειγμα το LABO και το Ring Fit προφανώς και δεν θα παίζουν στην νέα κονσόλα, για πρακτικούς λόγους, όπως είναι το μέγεθος των joycons.

11 hours ago, Vagosman said:

Κατ'εμε μιλάμε για ενα pro μοντέλο, βελτιωμένο στα σημεία που το 1 υπέφερε και βέβαια δυνατότερο HW.

Εάν ισχύουν τα leaks, τότε το NSw2 θα είναι έως και 10 φορές πιο αποδοτικό από το τωρινό μοντέλο. Η διαφορά αυτή αποτελεί generation leap, δεν μιλάμε απλά για Pro μοντέλο. Θα είναι λίγο πιο αδύναμο από XBOX SeS.

5 hours ago, akarabamba said:

Η Nintendo όπως και κάθε άλλη εταιρεία θα κάνει συμφωνία για το chip,την μπαταρία,την οθόνη κτλ για εκατομμύρια μονάδες και βάθος χρόνου τουλάχιστον 5 έτη.Δεν θα πάρει 5 οθόνες ξέρω 'γω.Και το +50αρικο το προσθέτουμε στο κόστος που θα πλήρωνε για την LCD. Άρα αν π.χ. δίνει 30 ανά μονάδα για LCD πιστεύω ότι θα μπορούσε με 80 να πάει σε OLED.Το λέω μπακαλιστικα αλλά ναι.Αν ξέρεις κάτι περισσότερο για το πόσο θα της κόστιζε παρακαλώ φώτισε με.

Ωραία, καλά και λογικά όλα αυτά που λες, αλλά ξαναλέω: δεν έχουμε δει ακόμα OLED 8" σε συσκευές που κοστίζουν 1000 και 1200 ευρώ, κάποιος λόγος θα υπάρχει. Η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι το κόστος είναι απαγορευτικό.

• Like 5
  • Απαντ. 853
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, Choronzoon said:

Red dead και elden ring . Τα έχω και τα δύο στο στιμ αλλά για κάποιο περίεργο λόγο δε μου κάνει καρδιά να τα παίξω , στο σουίτς από την άλλη αν βγει το elden ring θα το λιώσω ,ειδικά αν είναι μέσα στο cart όλο το παιχνίδι είναι day one για μένα .

Μακάρι να ισχύει και να βγουν.

Έχω τεράστια λίστα από παιχνίδια που δεν μου πάει να τα παίξω ούτε στο xbox ούτε σε pc όπως το rdr2. Σε switch θα τα λιώσω. 

Επεξ/σία από imr
  • Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Vagosman είπε

Θα μας "αναγκάσει" να παμε πάλι για 2 κονσόλες, μια lcd και μια προς το τελος της ζωης της σε oled και πιθανα λιγοτερα nm.

H διαφορά του v2 nsw1 ειναι σημαντική στη διαχείριση της ενέργειας (θερμότητα, μπαταρία)

Μαλλον αν μιλαμε για handheld δεν βλεπω μεγαλο διλημμα καθως το oled ειναι αλλου. Και απο τη στιγμη που τουλαχιστον τα πρωτα 2 χρονια θα βγαινουν τιτλοι και στο αρχικο. Το ΜΚ9 και το νεο metroid για παραδειγμα θα δειχνει πολυ πολυ καλυτερα στο oled. Τωρα αν καποιον δεν τον νοιαζει και θα το χρησιμοποιει και ως docked ok.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Malthador είπε

Ωραία, καλά και λογικά όλα αυτά που λες, αλλά ξαναλέω: δεν έχουμε δει ακόμα OLED 8" σε συσκευές που κοστίζουν 1000 και 1200 ευρώ, κάποιος λόγος θα υπάρχει. Η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι το κόστος είναι απαγορευτικό.

Μπορεί να είναι κι έτσι,δεν ξέρω.Το ότι αυτό όμως μας παρουσιάζεται από κάποιους (δεν μιλάω συγκεκριμένα για κάποιον,τα ίδια διαβάζω κι αλλού) για σιγουράκι χωρίς κάποια βάση,κάποια αναφορά,έναν πίνακα με τιμές ρε αδερφέ μπορεί να μην είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα.Εγώ μετά από λίγο ψάξιμο που έκανα και είδα κάποιους πίνακες με τιμές δεν μπορώ να πω ότι βρήκα χαοτικές διαφορές στην τιμή.Ναι μεν κοίταξα πίνακες για τηλέφωνα και σίγουρα όχι 8" αλλά 6"-6,5" αλλά και πάλι μια ιδέα την παίρνεις,

Επίσης δεν είμαστε στο 2010.Η τεχνολογία OLΕD έχει πλέον "ωριμάσει" και όσο πάει το κόστος πέφτει.Τέλος πάντων.Στη τελική μπορεί να έρθει και με OLED και να τα λέμε τζάμπα.Αργεί πάντως ρε γαμωτο και είναι ο κατάλληλος καιρός για Metroid.Καλοκαίρι θα'ναι λίγο ξενέρωτα. :)

Δημοσ.
1 hour ago, akarabamba said:

Ναι μεν κοίταξα πίνακες για τηλέφωνα και σίγουρα όχι 8" αλλά 6"-6,5" αλλά και πάλι μια ιδέα την παίρνεις,

Πως παίρνεις μια ιδέα κοιτάζοντας διαφορετικά προϊόντα? 

Τα μεγέθη αυτά υπάρχουν ήδη σε παραγωγή. Έχει γίνει απόσβεση του κόστους της εξέλιξης και της αρχικής επένδυσης για την παραγωγή. 

Αν δεν υπάρχει μια οθόνη στο μέγεθος του Switch 2 σε OLED αυτά τα κόστη θα πρέπει να πληρωθούν από κάποιον. 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, NickTG είπε

Πως παίρνεις μια ιδέα κοιτάζοντας διαφορετικά προϊόντα? 

Τα μεγέθη αυτά υπάρχουν ήδη σε παραγωγή. Έχει γίνει απόσβεση του κόστους της εξέλιξης και της αρχικής επένδυσης για την παραγωγή. 

Αν δεν υπάρχει μια οθόνη στο μέγεθος του Switch 2 σε OLED αυτά τα κόστη θα πρέπει να πληρωθούν από κάποιον. 

Το περίμενα ότι κάποιος θα πει κάτι παρόμοιο με αυτά που λες.Στη τελική μόνο RnD δεν μας είπατε ότι θα πρέπει να πληρώσει η Nintendo για να πάει από τις 6.5" π.χ. που ήδη υπάρχουν στις 8".

Εγώ δεν διεκδικώ το αλάθητο αλλά εσείς χωρίς βάση βέβαια των λεγόμενων σας έχετε δίκιο.Πάμε παρακάτω.

• Moderators
Δημοσ.
2 hours ago, akarabamba said:

Μπορεί να είναι κι έτσι,δεν ξέρω.Το ότι αυτό όμως μας παρουσιάζεται από κάποιους (δεν μιλάω συγκεκριμένα για κάποιον,τα ίδια διαβάζω κι αλλού) για σιγουράκι χωρίς κάποια βάση,κάποια αναφορά,έναν πίνακα με τιμές ρε αδερφέ μπορεί να μην είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα.Εγώ μετά από λίγο ψάξιμο που έκανα και είδα κάποιους πίνακες με τιμές δεν μπορώ να πω ότι βρήκα χαοτικές διαφορές στην τιμή.Ναι μεν κοίταξα πίνακες για τηλέφωνα και σίγουρα όχι 8" αλλά 6"-6,5" αλλά και πάλι μια ιδέα την παίρνεις,

Επίσης δεν είμαστε στο 2010.Η τεχνολογία OLΕD έχει πλέον "ωριμάσει" και όσο πάει το κόστος πέφτει.Τέλος πάντων.Στη τελική μπορεί να έρθει και με OLED και να τα λέμε τζάμπα.Αργεί πάντως ρε γαμωτο και είναι ο κατάλληλος καιρός για Metroid.Καλοκαίρι θα'ναι λίγο ξενέρωτα. :)

Δεν υπάρχουν δημόσια τα δεδομένα που ζητάς. Μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε βάσει των σχετικών προϊόντων που κυκλοφορούν στην αγορά. Υπάρχουν τα parts στην λιανική (πχ το OG panel του NSw OLED πωλείται για 100 ευρώ περίπου στο Aliexpress), αλλά αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα για τις τιμές που μπορεί να πάρει χονδρική μια εταιρεία τέτοιου μεγέθους.

Πάντως αν η LCD τους στοιχίζει $10 και η αντίστοιχη OLED τους στοιχίζει $20 δεν βρίσκω λόγο γιατί να επιλέξουν συνειδητά το προϊόν που θα δείχνει χειρότερα τα ίδια games στην νέα κονσόλα τους.

Δημοσ.
22 minutes ago, akarabamba said:

Το περίμενα ότι κάποιος θα πει κάτι παρόμοιο με αυτά που λες.Στη τελική μόνο RnD δεν μας είπατε ότι θα πρέπει να πληρώσει η Nintendo για να πάει από τις 6.5" π.χ. που ήδη υπάρχουν στις 8".

Εγώ δεν διεκδικώ το αλάθητο αλλά εσείς χωρίς βάση βέβαια των λεγόμενων σας έχετε δίκιο.Πάμε παρακάτω.

Αν δεν υπάρχει ήδη ναι, θα πρέπει να το πληρώσει και αυτό. Το "αν" είναι λέξη κλειδί όπως και στο προηγούμενό μου μήνυμα. 

Όπως έκανες και εσύ μία υπόθεση με βάση διαφορετικά προϊόντα έτσι έκανα και εγώ. 

Αν δεν αντέχεις απαντήσεις σε αυτά που γράφεις ίσως δεν θα έπρεπε να τα γράφεις σε forum. 

Δημοσ.
22 minutes ago, Malthador said:

Δεν υπάρχουν δημόσια τα δεδομένα που ζητάς. Μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε βάσει των σχετικών προϊόντων που κυκλοφορούν στην αγορά. Υπάρχουν τα parts στην λιανική (πχ το OG panel του NSw OLED πωλείται για 100 ευρώ περίπου στο Aliexpress), αλλά αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα για τις τιμές που μπορεί να πάρει χονδρική μια εταιρεία τέτοιου μεγέθους.

Πάντως αν η LCD τους στοιχίζει $10 και η αντίστοιχη OLED τους στοιχίζει $20 δεν βρίσκω λόγο γιατί να επιλέξουν συνειδητά το προϊόν που θα δείχνει χειρότερα τα ίδια games στην νέα κονσόλα τους.

διότι 10$* 60εκ κονσόλες 600εκ :) , άλλωστε πάντα η Ν επιλέγει την κατώτερη έκδοση panel για τις πρώτες εκδόσεις των φορητών της :)

επίσης lcd μπορούν να σου φτιάξουν τουλάχιστον διπλάσιοι suppliers οπότε , μεγαλύτερη διαθεσιμότητα , περιθώριο για διαπραγματεύσεις κλπ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, Malthador είπε

Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό.Μα κι εγω εικασίες κάνω.Δεν μπορώ να ξέρω από πρώτο χέρι του τι ακριβώς ισχύει.Απλά λέω ότι με βάση ότι έχω κοιτάξει και έχω βρει δεν θεωρώ παράλογο το +50αρικο για 2ο SKU με OLED οθόνη.Αυτό.Και να έχουμε και στο νου μας ότι δεν μιλάμε για top tier OLED με 120Hz κτλ.Και με 60Hz μια χαρά είναι.

Στο 2ο σκέλος της απάντησής σου ο λόγος είναι ότι θα θέλει απλά να κάνει refresh κάπου στα μέσα του SW2 και να πουλήσει τη κονσόλα ακόμα και σε αυτούς που ήδη θα έχουν το SW2 στην κατοχή τους.Εγώ π.χ. που θα το πάρω day 1 αν δεν βγει με OLED και σε 3 χρόνια σκάσει νέα έκδοση με OLED εεε μάλλον (σίγουρα) θα την πάρω και αυτή.Όπως έπαιξε με το πρώτο Switch δηλαδή.Απλά το θέμα είναι ότι όταν κυκλοφόρησε το πρώτο Switch είχε μια λογική να βγει με LCD.Τώρα όχι τόσο.

32 λεπτά πριν, NickTG είπε

Αν δεν υπάρχει ήδη ναι, θα πρέπει να το πληρώσει και αυτό. Το "αν" είναι λέξη κλειδί όπως και στο προηγούμενό μου μήνυμα. 

Όπως έκανες και εσύ μία υπόθεση με βάση διαφορετικά προϊόντα έτσι έκανα και εγώ. 

Αν δεν αντέχεις απαντήσεις σε αυτά που γράφεις ίσως δεν θα έπρεπε να τα γράφεις σε forum. 

Ναι,ok.Με την ίδια λογική π.χ. τα face buttons του Χ χειριστηρίου που συμβαδίζουν με το 70% των υπόλοιπων χειριστηρίων εκεί έξω έχουν διάμετρο 5 χιλιοστά.Ένα καινούριο Ψ χειριστήριο που πρόκειται να κυκλοφορήσει με διάμετρο των face buttons 10 χιλιοστά θα τα βρει αγγούρια.Αλλά εκεί θα μου πεις ότι πάλι μιλάω για ανόμοια πράγματα και ότι πλαστικά και σιγά το κόστος.Τι,όχι?

Την επόμενη που θα μου περάσει από το μυαλό να γράψω κάτι θα σου στείλω πρώτα pm να δω αν παίρνει έγκριση μιας και σε βάλαμε χωροφύλακα.

Επεξ/σία από akarabamba
  • Like 2
Δημοσ.
1 minute ago, akarabamba said:

Την επόμενη που θα μου περάσει από το μυαλό να γράψω κάτι θα σου στείλω πρώτα pm να δω αν πέρνει έγκριση μιας και σε βάλαμε χωροφύλακα.

Που ακριβώς σου έγραψα πως χρειάζεσαι έγκριση? Μπορείς να το κάνεις quote? Ή απλά προσπαθείς να δημιουργήσεις εντυπώσεις? 

Συνεχίζεις το tantrum μη δεχόμενος σχόλια και απαντήσεις σε αυτό που έγραψες. 

5 minutes ago, akarabamba said:

Ένα καινούριο Ψ χειριστήριο που πρόκειται να κυκλοφορήσει με διάμετρο των face buttons 10 χιλιοστά θα τα βρει αγγούρια.Αλλά εκεί θα μου πεις ότι πάλι μιλάω για ανόμοια πράγματα και ότι πλαστικά και σιγά το κόστος.Τι,όχι?

Ναι, θα αναγκαστεί και εκεί να χρεώσει παραπάνω, να πληρώσει έξτρα εφόσον δεν υπάρχουν γραμμές παραγωγής που να τα βγάζουν ήδη και όλα τα σχετικά. Ποιος είπε όχι? 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, imr είπε

Απειλη για την sony ms steam, δεν θα ειναι τα 1st party της nintendo αλλα αν παιζει 3rd party. Ετσι και αλλιως τα 1st party της nintendo θα πουλησουν σε οτι και να τα βγαλει.

Φημολογειται οτι θα βγει με rdr2, αν ισχυει και βγουν οι ΑΑΑ τιτλοι της τελευταις 10ετιας χωρις μεγαλη προσπαθεια (γιατι και το witcher βγηκε αλλα σιγουρα ειχε πολυυυ δουλεια για μια πετσοκομενη εκδοση) θα κανει θραυση.

Περιμενω πως και πως ενα σοβαρο handheld, κατι αντιστοιχο του original psp

3rd party τίτλους τρέχει κουτσά στραβά και το Steam Deck(πχ το πρόσφατο Final Fantasy VII Rebirth/God of War) που δεν το λές τέρας δύναμης και είναι κονσόλα του 2022.

Σίγουρα λοιπόν θα δούμε σε Switch 2 μεριά και 3rd party τίτλους γενικά και αόριστα.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, NickTG είπε

Που ακριβώς σου έγραψα πως χρειάζεσαι έγκριση? Μπορείς να το κάνεις quote? Ή απλά προσπαθείς να δημιουργήσεις εντυπώσεις? 

Συνεχίζεις το tantrum μη δεχόμενος σχόλια και απαντήσεις σε αυτό που έγραψες. 

Ναι, θα αναγκαστεί και εκεί να χρεώσει παραπάνω, να πληρώσει έξτρα εφόσον δεν υπάρχουν γραμμές παραγωγής που να τα βγάζουν ήδη και όλα τα σχετικά. Ποιος είπε όχι? 

Τι εντυπώσεις και κουραφέξαλα.Τι λες?Νοιώσε λίγο.Αν κάποιος δεν δέχεται απαντήσεις αυτός είσαι εσύ.Μου απάντησες σε κάτι και σου απάντησα μετά κι εγώ.Και μετά μου γράφεις "Αν δεν αντέχεις απαντήσεις σε αυτά που γράφεις ίσως δεν θα έπρεπε να τα γράφεις σε forum. " Σε αυτό πήγαινε το πέρι χωροφύλακα.Κανένα tantrum πραγματικά.

Τέλος πάντων.Συγνώμη κιόλας αν "έλαβες" ως "εχθρική" την απάντηση μου.Φυσικά και δεν είχα τέτοιο σκοπό.

Τώρα αν όντως είναι τόσο δύσκολο να πάει σε 8" OLED panel τι να πω,μπορεί ρε παιδιά.Δεν το πιστεύω αλλά μπορεί.

Πέρα από αυτά φοβάμαι και λίγο την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσει η μαμά Nintendo.Όχι τόσο για την κονσόλα αλλά γενικά.Software,subscriptions κτλ.Της έχουν πάει όλα όχι απλά καλά με το Switch που ίσως δούμε κάποιες παραφωνίες πάνω σε αυτό το κομμάτι.Ελπίζω να ξαναγυρίσει το Virtual Console προσωπικά.Ποτέ δεν ήμουν του subscription.

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Αρκεί το ξεκατίνιασμα.

Μην το συνεχίζετε.

Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό.Μα κι εγω εικασίες κάνω.Δεν μπορώ να ξέρω από πρώτο χέρι του τι ακριβώς ισχύει.Απλά λέω ότι με βάση ότι έχω κοιτάξει και έχω βρει δεν θεωρώ παράλογο το +50αρικο για 2ο SKU με OLED οθόνη.Αυτό.Και να έχουμε και στο νου μας ότι δεν μιλάμε για top tier OLED με 120Hz κτλ.Και με 60Hz μια χαρά είναι.

Κατά την γνώμη μου αν βγάλει δύο SKU's, ένα στα $399 με LCD και ένα στα $499 με OLED, θεωρώ δεδομένο ότι το πρώτο θα μείνει στο ράφι και το δεύτερο θα ξεπουλήσει. Το πρώτο θα πουλήσει μόνο σε όσους ενδιαφέρονται αποκλειστικά και μόνο για docked mode.

Στο 2ο σκέλος της απάντησής σου ο λόγος είναι ότι θα θέλει απλά να κάνει refresh κάπου στα μέσα του SW2 και να πουλήσει τη κονσόλα ακόμα και σε αυτούς που ήδη θα έχουν το SW2 στην κατοχή τους.Εγώ π.χ. που θα το πάρω day 1 αν δεν βγει με OLED και σε 3 χρόνια σκάσει νέα έκδοση με OLED εεε μάλλον (σίγουρα) θα την πάρω και αυτή.Όπως έπαιξε με το πρώτο Switch δηλαδή.Απλά το θέμα είναι ότι όταν κυκλοφόρησε το πρώτο Switch είχε μια λογική να βγει με LCD.Τώρα όχι τόσο.

Θα μπορούσε να βγάλει τώρα OLED μοντέλο, για να μην κανιβαλίσει τα ίδια της τα games (που σε LCD θα φαίνονται χειρότερα απ' ότι στο προηγούμενο μοντέλο της) και στο revamp να πετάξει άλλο τυράκι, να βάλει οθόνη με 120Hz πχ.

Και πάλι θα το αγοράζαμε, θύματα είμαστε εξάλλου!

1 hour ago, Daredevil said:

διότι 10$* 60εκ κονσόλες 600εκ :) , άλλωστε πάντα η Ν επιλέγει την κατώτερη έκδοση panel για τις πρώτες εκδόσεις των φορητών της :)

επίσης lcd μπορούν να σου φτιάξουν τουλάχιστον διπλάσιοι suppliers οπότε , μεγαλύτερη διαθεσιμότητα , περιθώριο για διαπραγματεύσεις κλπ

Καλά 600m είναι ψίχουλα για την Ν.

Αυτό με τους suppliers το ακούω, το chatgpt δίνει μόνο δύο εταιρείες που κατασκευάζουν 8" OLED panels, τα οποία είναι 4Κ με 4:3 aspect ratio. Αυτό που θέλει η Ν για το σύστημά της, πραγματικά δεν υφίσταται αυτή την στιγμή.

1 hour ago, Fulgore said:

3rd party τίτλους τρέχει κουτσά στραβά και το Steam Deck(πχ το πρόσφατο Final Fantasy VII Rebirth/God of War) που δεν το λές τέρας δύναμης και είναι κονσόλα του 2022.

Σίγουρα λοιπόν θα δούμε σε Switch 2 μεριά και 3rd party τίτλους γενικά και αόριστα.

Αυτά που ακούγονται πάντως είναι εξόχως ενθαρρυντικά. Έχουμε ακούσει για RDR2, FF7R+R, Elden Ring, MGSΔ, Metaphor: Refantazio, η MS ακούγεται ότι θα κάνει πάρτυ με MCC, Flight Simulator και Hellblade 2, GoW, το ίδιο και η Capcom, για την οποία διαβάζω ότι θα φέρει όλα τα RE. 

Τα μισά να ισχύουν από αυτά, μιλάμε για τρελό 3rd-party support.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...