Προς το περιεχόμενο

Nintendo Switch 2 (2024)

Malthador

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαζεύοντας το θέμα αυτό. Θυμήθηκα μια απορία που ‘χα από τότε που κυκλοφόρησε το switch. Γιατί δε έβγαλαν ένα προαιρετικό docking station που να έχει επιπλέον computational power ώστε να λειτουργεί συνδυαστικά με το switch; Τους εμποδίζει η αρχιτεκτονική , Είναι κάτι που θα μπορούσα να κάνουν με το switch 2;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 436
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 hour ago, VaggD said:

Χαζεύοντας το θέμα αυτό. Θυμήθηκα μια απορία που ‘χα από τότε που κυκλοφόρησε το switch. Γιατί δε έβγαλαν ένα προαιρετικό docking station που να έχει επιπλέον computational power ώστε να λειτουργεί συνδυαστικά με το switch; Τους εμποδίζει η αρχιτεκτονική , Είναι κάτι που θα μπορούσα να κάνουν με το switch 2;

Και τι θα κέρδιζες; Θα έπαιζες με άλλα γραφικά docked και με άλλα handheld; Δε νομίζω ότι η φιλοσοφία του switch θα επέτρεπε κάτι τέτοιο, οπότε το πολύ πολύ να κέρδιζες σε loading times.

1 hour ago, thagkol said:

Και τι θα κέρδιζες; Θα έπαιζες με άλλα γραφικά docked και με άλλα handheld; Δε νομίζω ότι η φιλοσοφία του switch θα επέτρεπε κάτι τέτοιο, οπότε το πολύ πολύ να κέρδιζες σε loading times.

Ακριβός… Να μπορείς στην 65 να έχεις καλύτερα γραφικά ειδικά με τεχνολογίες όπως το dlss.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, VaggD είπε

Ακριβώς… Να μπορείς στην 65 να έχεις καλύτερα γραφικά ειδικά με τεχνολογίες όπως το dlss.

Ίσως η όποια αναβάθμιση των παιχνιδιών του τωρινού συστήματος να υλοποιηθεί μέσω του επόμενου που πλέον έχει περισσότερο νόημα. Εξάλλου η Ν δεν κυκλοφόρησε ποτέ κάποια pro έκδοση... 

Επεξ/σία από mansa2k
  • Like 1

3 ώρες πριν, VaggD είπε

Ακριβός… Να μπορείς στην 65 να έχεις καλύτερα γραφικά ειδικά με τεχνολογίες όπως το dlss.

Γιατί η παραγωγή τίτλων θα κόστιζε περισσότερο. 

1 ώρα πριν, music_lover είπε

Σήμερα διάβασα φήμη για 400$ αλλά δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι θα είναι τόσο φθηνό..

Η Ν θα μπει και αυτή στον χορό που ξεκίνησαν οι κονσόλες τωρινής γενιάς που σημαίνει αυξήσεις στις τιμές των συνδρομών, αυξήσεις στις τιμές των παιχνιδιών (ίσως όχι για όλα τα παιχνίδια αν κρίνουμε από το τωρινό σύστημα), αυξήσεις στα περιφερειακά και όσο για την κονσόλα θα είμαστε πλέον τυχεροί αν ξεκινάει στα €399 και όχι στα €449 (+ φόρος μπανανίας).

Δεν είμαι ενθουσιασμένος λόγω αρκετών αμφιβολιών καθώς επίσης δεν γνωρίζουμε τις αλλαγές που θα επιφέρουν νέα πρόσωπα όπως Furukawa και άλλοι σε υψηλές θέσεις. Επίσης δεν γνωρίζουμε τις όποιες πολιτικές σε άλλα θέματα όπως μικροσυναλλαγές.

Έτσι και αλλιώς η γενιά που διανύουμε είναι η χειρότερη εδώ και καιρό άσχετα αν κάποιοι το αντιλήφθηκαν ξαφνικά ένα πρωϊνό με την ανακοίνωση της τιμής του ps5pro. Δεν νομίζω ότι η Ν μπορεί να κάνει την διαφορά γιατί είναι μέρος της βιομηχανίας και δεν μπορεί να λειτουργήσει πλήρως αυτόνομα. Ακόμα και αν είχε κάποιο όραμα για αλλαγή κατεύθυνσης είμαι απόλυτα σίγουρος ότι δεν θα ακολουθήσει το μεγαλύτερο μέρος της βιομηχανίας, αντίθετα θα εναντιωθούν προστατεύοντας τις υπάρχουσες επενδύσεις τους. 

• Sad 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν δούμε την ιστορία της Νιτεντο το 399 δεν είναι απίθανο . Γενικά έχουν δείξει ότι θέλουν να κρατούν το κόστος χαμηλό.  Στην εποχή των 16 bit το SNES είχε καθυστερήσει να βγει ένα χρόνο για να έχουν σταθερό supply και χαμηλότερες τιμές στα τσιπ παρά  τον έντονο ανταγωνισμό από τη sega με το mega drive και την nec με το pc engine στην Ιαπωνία .

Νιώθω ότι το ίδιο κάνουν και τώρα , επίσης αν θυμάμαι καλά έχουν δηλώσει ότι ένας λόγος που καθυστερούν είναι το απόθεμα σε τσιπ / parts για να  έχουν σταθερο supply ( για κόστος δε μίλησαν βέβαια αλλά είναι πιθανό ) 

Δε πιστεύω ότι θα έχουν dock με έξτρα hardware πάνω ( κάτι σαν egpu δλδ ) λόγω αυξημένου κόστους , αν και φυσικά θα είχε νόημα . 

Μιας και υπάρχει η τελευταία φήμη για δύο skus πιστεύω ότι αυτό που o malthador  είναι πιθανό αν και για μένα μέγα λάθος αν το κάνουν . Μη ξεχνάμε όμως και τη παλιά φήμη για all digital και ποιο φτηνό έκδοση την οποία βέβαια τη θεωρώ απίθανη βάση της φιλοσοφίας της εταιρίας αλλά και της απήχησης στην ιαπωνικη/ ασιατική αγορά η οποία αγαπάει το physical .

Σε κάθε περίπτωση ας ελπίζουμε εντός της εβδομάδας να έρθει η ανακοίνωση ...

Επεξ/σία από Choronzoon

• Moderators
37 minutes ago, Choronzoon said:

Αν δούμε την ιστορία της Νιτεντο το 399 δεν είναι απίθανο . Γενικά έχουν δείξει ότι θέλουν να κρατούν το κόστος χαμηλό. 

Καλά με τα δεδομένα που έχτισε η Sony για την μελλοντική τιμολόγηση των home consoles, και στα $499 να βγει, πάλι φθηνό θα λέμε ότι είναι δυστυχώς.

38 minutes ago, Choronzoon said:

Δε πιστεύω ότι θα έχουν dock με έξτρα hardware πάνω ( κάτι σαν egpu δλδ ) λόγω αυξημένου κόστους , αν και φυσικά θα είχε νόημα . 

Το εύχομαι προσωπικά να το κάνουν αυτό, αν βάλουν μέσα dock με egpu που να μπορεί να βγάζει 4Κ30 ή 2Κ60 στην τηλεόραση (έστω και με DLSS) εύκολα βγάζω ένα πεντακοσάρικο από την τσέπη μου day one.

Το εύχομαι μεν, το θεωρώ δύσκολο να κάνουν κάτι τέτοιο δε.

41 minutes ago, Choronzoon said:

Μιας και υπάρχει η τελευταία φήμη για δύο skus πιστεύω ότι αυτό που o malthador  είναι πιθανό αν και για μένα μέγα λάθος αν το κάνουν . Μη ξεχνάμε όμως και τη παλιά φήμη για all digital και ποιο φτηνό έκδοση την οποία βέβαια τη θεωρώ απίθανη βάση της φιλοσοφίας της εταιρίας αλλά και της απήχησης στην ιαπωνικη/ ασιατική αγορά η οποία αγαπάει το physical .

Θεωρείται δεδομένο το BC, οπότε δεν θα πάνε σε all-digital SKU, τουλάχιστον όχι από την αρχή. Ίσως στο μέλλον αν κυκλοφορήσουν κάποιο φθηνότερο revamp χωρίς BC, τότε μπορεί να βγάλουν το slot.

• Like 1

Τα δυο  2 sku που φημολογουνται παντως για το λανσαρισμα,μπορει να αφορα 2 χρωματα στα joycon .

Μακαρι παντως να ειναι  αυτο που αναφερει ο malthador και το dock να εχει egpu.

Παντως αν τελικα ισχυουν οι φημες για ανακοινωση τον σεπτεμβρη πιθανον να ειναι την ερχομενη εβδομαδα .Το λεω αυτο γιατι υπαρχουν φημες για state of play της sony με 1st party τιτλους την εβδομαδα 23 εως 27 σεπτεμβρη.

• Like 1

Επειδή ξαφνικά οι φήμες σχετικά με την περίοδο ανακοίνωσης πήραν φόρα θα έλεγα ότι πλέον από τώρα μέχρι τέλη Οκτωβρίου όλα είναι πιθανά. 

Πάντως μου φαίνεται πολύ δύσκολο η Ν να ανακοινώσει και την τιμή από την πρώτη κιόλας παρουσίαση γιατί περίμενα να είναι απλά μια πρώτη ματιά. Αν ισχύει κάτι τέτοιο μπορεί τα πράγματα να εξελιχθούν διαφορετικά.

Το dock με egpu μου φαίνεται κάπως εκτός τόπου ειδικά αν διατίθεται και ξεχωριστά. Ποιος ο λόγος οι developers να ξοδέψουν χρόνο και χρήμα σε κάτι που δεν είναι δεδομένο στο πακέτο ή τουλάχιστον να το αξιοποιήσουν σε ικανοποιητικό βαθμό; Πως αυτό θα επηρεάσει την χωρητικότητα των παιχνιδιών και τις αντίστοιχες χρεώσεις στην κασέτα;

Τέλος δεν προβληματίζομαι με το πρόγραμμα της Sony. Έγιναν φίλες αυτοκόλλητες με την Ν από την στιγμή που θα αναπτύσσουν από κοινού την Zelda action movie. Αγαπάνε τώρα η μία την άλλη, το χρήμα τους ενώνει. Yamauchi λείπεις...

• Like 1

• Moderators

Rumor: Switch 2 Will Be Revealed Next Month, With A Really Good Price

Ο leaker που μάντεψε την ημερομηνία αποκάλυψης του PS5 Pro αναφέρει ότι το reveal του NSw2 θα γίνει στις αρχές Οκτωβρίου και ότι το launch price θα είναι στα $400, για τουλάχιστον ένα από τα δύο SKU's. 

1 hour ago, mansa2k said:

Πάντως μου φαίνεται πολύ δύσκολο η Ν να ανακοινώσει και την τιμή από την πρώτη κιόλας παρουσίαση γιατί περίμενα να είναι απλά μια πρώτη ματιά. Αν ισχύει κάτι τέτοιο μπορεί τα πράγματα να εξελιχθούν διαφορετικά.

Κατ' αρχήν δεν ξέρω αν θα έχει νόημα μια πρώτη ματιά. Δεν είμαστε στο 2017 που το concept ήταν πρωτόγνωρο και ήθελαν να εντυπωσιάσουν. Δεν περιμένω το NSw2 να είναι σημαντικά διαφορετικό από το NSw, δεν θα έχει κάποιο groundbreaking gimmick κατά την γνώμη μου. Οπότε μπορούν να πάνε κατευθείαν σε κανονική παρουσίαση, δεν τρέχει τίποτα.

Από την άλλη, είναι και θέμα πότε θέλουν να κάνουν launch την κονσόλα τους. Ναι, ξέρω, τα πάντα συνηγορούν ότι θα γίνει την ερχόμενη Άνοιξη, αλλά εάν ήμουν στο board της Ν, μετά την ανακοίνωση της τιμής του PS5 Pro, θα με έτρωγε πάρα, μα πάρα πολύ, να κυκλοφορούσα το NSw2 φέτος το Νοέμβριο στην μισή τιμή από το PS5 Pro, μόνο και μόνο από θέμα γοήτρου.

Πάντως, ναι, αν κυκλοφορήσει Μάρτιο-Απρίλιο, δεν θεωρώ ότι θα ανακοινώσουν από τώρα τιμές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Malthador είπε

Ο leaker που μάντεψε την ημερομηνία αποκάλυψης του PS5 Pro αναφέρει ότι το reveal του NSw2 θα γίνει στις αρχές Οκτωβρίου και ότι το launch price θα είναι στα $400, για τουλάχιστον ένα από τα δύο SKU's.

Για αυτό σχολιάστηκε η τιμή σε προηγούμενα μηνύματα, βάση αυτής της φήμης!

Κατ' αρχήν δεν ξέρω αν θα έχει νόημα μια πρώτη ματιά. Δεν είμαστε στο 2017 που το concept ήταν πρωτόγνωρο και ήθελαν να εντυπωσιάσουν.

Έχει ένα νόημα.

Πάντως, ναι, αν κυκλοφορήσει Μάρτιο-Απρίλιο, δεν θεωρώ ότι θα ανακοινώσουν από τώρα τιμές.

Για αυτό αναφέρω πως ίσως εξελιχθούν διαφορετικά τα πράγματα. Θα δείξει όπως και να έχει είμαστε σχετικά κοντά πλέον.

Ο @dekulinkgr σε άλλο θέμα περιμένει Astrobot στο επερχόμενο σύστημα της Ν. Θα το διευρύνω γράφοντας πως είναι πολύ πιθανό να είναι το πρώτο σύστημα της Ν που σε επίσημη παρουσίαση θα δούμε παιχνίδια first party από ανταγωνιστές Sony, Microsoft ακόμα και Valve.

Επεξ/σία από mansa2k
  • Like 5

eGPU δεν είναι τεχνικά δυνατή, γιατί θα απαιτούσε restart του παιχνιδιού (τουλάχιστον) κάτι που είναι εντελώς αντίθετο με την βασική φιλοσοφία του NSW. Επιπλέον ξεκάθαρα στοχεύουν σε 100% parity μεταξύ portable και docked για αυτό ας πούμε και τα χαμηλά ρολόγια της CPU σε docked. Το όλο concept είναι, το ίδιο παιχνίδι ακριβώς σε docked/portable και λειτούργησε απίστευτα καλά για αυτούς στο πρώτο NSW (εμπορικά) συνεπώς δύσκολα  να μπουν στην διαδικασία να το αλλάξουν ακόμα και αν υποθέσουμε πως μπορούν.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...