Προς το περιεχόμενο

Nintendo Switch 2 (2024)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειχαμε μεγαλες διαρροες σημερα απο το shipment του switch 2

• Handheld: Right above PS4* before DLSS
  • Docked: Between PS4 Pro* & Xbox Series S* before DLSS with more modern hardware than the former
  • RAM: Slower than PS5 & XSX|S in the speed department, but more capacity than XSS. Should have 10.5-11 GB of RAM available to games going by the Switch 1's RAM allotment for its OS.
  • Storage: UFS 3.1's max speeds should be a hair under XSX|S (2.1 GB/s vs. 2.4 GB/s), still plenty fast even if not maxed out.
    • Lines up with what Digital Foundry & NateDrake heard about decompression techniques & fast load times of the BotW tech demo (respectively for each source).

* = Not only is the Switch 2 ARM-based rather than x86 like the systems compared, it's also Nvidia vs. AMD. There are plenty of factors at play to where it's not an apples-to-apples comparison. Plus the native Tensor cores of the Switch 2 will allow for DLSS, letting the system punch above its weight & decrease the size of the gap between it & the XSS. Nintendo could throttle down the SoC to the floor, but I'm not sure it'll be a doomsday scenario since this is a custom chip to begin with.

Eπισης

And a summary from  serif :
1536 CUDA Cores, 48 tensor cores, 12 RT cores
Ampere architecture with features backported from Ada
8x ARM A78C
File decompression engine
12 GB LPDDR5X RAM 7500 MT/s
256 UFS 3.1

Δεν εχω ιδεα προσωπικα τι σημαινουν ολα αυτα καθοτι παντελως ασχετος.Για παραπανω πληροφοριες δειτε εδω :

https://www.resetera.com/threads/leak-switch-2-hardware-shipments-show-system-ram-storage-other-console-information.866529/

• Like 8
  • Απαντ. 452
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, dekulinkgr είπε

• Docked: Between PS4 Pro* & Xbox Series S* before DLSS with more modern hardware than the former
  • RAM: Slower than PS5 & XSX|S in the speed department, but more capacity than XSS. Should have 10.5-11 GB of RAM available to games going by the Switch 1's RAM allotment for its OS.
  • Storage: UFS 3.1's max speeds should be a hair under XSX|S (2.1 GB/s vs. 2.4 GB/s), still plenty fast even if not maxed out.
    • Lines up with what Digital Foundry & NateDrake heard about decompression techniques & fast load times of the BotW tech demo (respectively for each source).

* = Not only is the Switch 2 ARM-based rather than x86 like the systems compared, it's also Nvidia vs. AMD. There are plenty of factors at play to where it's not an apples-to-apples comparison. Plus the native Tensor cores of the Switch 2 will allow for DLSS, letting the system punch above its weight & decrease the size of the gap between it & the XSS. Nintendo could throttle down the SoC to the floor, but I'm not sure it'll be a doomsday scenario since this is a custom chip to begin with.

Eπισης

8x ARM A78C
256 UFS 3.1

Δεν εχω ιδεα προσωπικα τι σημαινουν ολα αυτα καθοτι παντελως ασχετος.Για παραπανω πληροφοριες δειτε εδω :

https://www.resetera.com/threads/leak-switch-2-hardware-shipments-show-system-ram-storage-other-console-information.866529/

Τούμπανο είναι! Ας ελπίσουμε ότι δεν θα κάνουν τη γυφτιά, να βάλουν lcd οθόνη....

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Darthvader είπε

Τούμπανο είναι! Ας ελπίσουμε ότι δεν θα κάνουν τη γυφτιά, να βάλουν lcd οθόνη....

ε πως θα βγάλουν μετά oled έκδοση...

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Darthvader είπε

LCD θα βάλουν. Το θέμα είναι τι ποιότητα θα βάλουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άρα μιλάμε στην ουσία για επιδόσεις κοντά σε Steam Deck. Καθόλου άσχημα αν αναλογιστεί κάποιος ότι το hardware θα αξιοποιηθεί ακόμα καλύτερα και είναι πιο custom...

Επεξ/σία από D.Luffy
  • Like 3
Δημοσ.

Όσο συνεργάζεται με την Nvidia μπορούμε να περιμένουμε ικανοποιητικά πράγματα στο επίπεδο που μας έχει συνηθίσει η Ν.

Δημοσ.

η Nvidia πιστεύω θα έχει προσπαθήσει να κάνει ότι καλύτερο μπορεί γιατί μια αντίστοιχη επιτυχία του switch 2 θα της φέρει πολύ χρήμα. ίσως να δούμε και κάτι καλύτερο από ότι περιμένουμε

• Like 1
Δημοσ.

Αν κι έχω μόνο 4 μήνες το oled, θεωρώ σίγουρη την αγορά του switch 2 κάποια στιγμή μετά την κυκλοφορία του. Ελπίζω να γίνει το ίδιο πετυχημένο όσο το τωρινό switch. Βέβαια οι 8 ίντσες οθόνη θέλω να πιστεύω ότι δε θα αυξήσουν αρκετά τον όγκο της συσκευής. Μέχρι στιγμής θεωρώ ότι είναι ότι πρέπει για portable. Δε χρειάζεται να γίνει γκουμούτσα, ειδικά από τη στιγμή που έχουν σαν target group και τις μικρότερες ηλικίες. Επίσης επειδή έχουμε καλομάθει με τη  oled οθόνη θα ήταν περίεργο να μας δώσουν το 2024 μια χειρότερη εκδοχή. 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, D.Luffy είπε

Άρα μιλάμε στην ουσία για επιδόσεις κοντά σε Steam Deck. Καθόλου άσχημα αν αναλογιστεί κάποιος ότι το hardware θα αξιοποιηθεί ακόμα καλύτερα και είναι πιο custom...

Και φυσικά form factor και βάρος. Όχι το τούβλο το deck. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, ikaruga24 said:

Και φυσικά form factor και βάρος. Όχι το τούβλο το deck. 

Να σου πω την αλήθεια από form factor το Steam Deck το θεωρώ με μεγάλη διαφορά το πιο άσχημο και χοντροκομμένο handheld αλλά παρ' όλα αυτά κάθεται τέλεια και βολικά στα χέρια μου.

Το λεπτό "flat" design του Switch μπορεί να είναι πιο συμμαζεμένο και "portable" αλλά είναι μακράν ό,τι πιο άβολο έχω πιάσει και μου είναι αδύνατον να το χρησιμοποιήσω για πάνω από 10 λεπτά χωρίς grips.

Θα προτιμούσα ένα form factor παρόμοιο του Rog Ally το οποίο καταφέρνει να καμουφλάρει το μέγεθος του και παράλληλα να παραμένει βολικό στο κράτημα και είναι και πανέμορφο.

Αν πάντως οι 8 ίντσες είναι αλήθεια, θα μιλάμε σίγουρα για μια μεγάλη συσκευή...

Επεξ/σία από D.Luffy
Δημοσ.

εγω θα ηθελα πολυ να υπαρχει κ ενα desktop model only.

Πχ αν βγει το "Switch 2" και κανει 400Ευρω, δε θα με χαλουσε καθολου να υπαρχει και docked only edition χωρις οθονη. Θα ειναι σιγουρα φθηνοτερο κ για εμενα που δεν την παλευω με τα μεγαλα handhelds (ποναει ο καρπος), θα ειναι ιδανικο. Ετσι κ αλλιως, μονιμα docked το εχω κ τωρα. θα μου γλιτωναν χώρο και χρήμα :)

• Like 3
Δημοσ.
15 ώρες πριν, D.Luffy είπε

Να σου πω την αλήθεια από form factor το Steam Deck το θεωρώ με μεγάλη διαφορά το πιο άσχημο και χοντροκομμένο handheld αλλά παρ' όλα αυτά κάθεται τέλεια και βολικά στα χέρια μου.

Το λεπτό "flat" design του Switch μπορεί να είναι πιο συμμαζεμένο και "portable" αλλά είναι μακράν ό,τι πιο άβολο έχω πιάσει και μου είναι αδύνατον να το χρησιμοποιήσω για πάνω από 10 λεπτά χωρίς grips.

Θα προτιμούσα ένα form factor παρόμοιο του Rog Ally το οποίο καταφέρνει να καμουφλάρει το μέγεθος του και παράλληλα να παραμένει βολικό στο κράτημα και είναι και πανέμορφο.

Αν πάντως οι 8 ίντσες είναι αλήθεια, θα μιλάμε σίγουρα για μια μεγάλη συσκευή...

Σύμφωνοι αλλά αυτό είναι το ζήτημα με το hybrid σχέδιο. Μπορείς να βάλεις άλλα joy cons, να χρησιμοποιήσεις το πλαστικό grip κτλ και όλα αυτά χωρίς να πιάνουν τόσο χώρο ή να βάζουν τόσο βάρος στην κονσόλα. Εχω τα Gamecube joycon της Doyoki στο μηχάνημα και οριακά το βάρος είναι ανεκτό διότι εγώ παίζω με το κεφάλι ίσια και τα χέρια μου όρθια στο handheld. 

Θήκη grip πιθανώς να δούλευε καλύτερα για εμένα καθώς θα έβαλε καλύτερο form factor από τα gamecube joycons και θα ήταν και ελαφρύτερο. Τώρα δεν παίρνω διότι θα περιμένω το νέο μηχάνημα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 9/5/2024 στις 9:32 ΜΜ, dekulinkgr είπε

Eπισης

8x ARM A78C
256 UFS 3.1

Αν ισχύουν θα είναι πανίσχυρο το σύστημα , full frontal assault της νιτεντο θα είναι .Της βγήκε σε καλό η επιλογή arm επεξεργαστή μακροπρόθεσμα όπως και η στασιμότητα της τωρινής γενιάς κονσολών  σε επίπεδο γραφικών λόγω series s αλλά και μεγάλου install base ps4 . Με τέτοιο hardware του σουίτς άνετα θα παίζει ότι έχει βγει μέχρι στιγμής και λογικά και ότι θα  βγει τα επόμενα δύο χρόνια . Το θέμα είναι τι παραχωρήσεις θα γίνουν στο tdp clock speed κλπ για να κρατάει αρκετά η μπαταρία .

Προσωπικά πάντως θεωρώ λίγο τοξική όλη αυτή την ενασχόληση των leakers με τα specs κλπ θυμίζει λίγο τα twins η όλη φάση και είναι λίγο ξένη με τη νιτεντο . Καλά first party να βγάλει η νιτεντο και τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα .

Επεξ/σία από Choronzoon
  • Like 3
Δημοσ.

Οι devs είναι απλά ανίκανοι. Δεν φταίει κανένα Series S ούτε το PS4. Λογικό οι leakers να ασχολούνται με τα specs. Το συγκεκριμένο θέμα καίει αυτή την στιγμή.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν έχουν με τι άλλο να ασχοληθούν μιας κ τα τουινζ τα κατέστησαν πρακτικά νεκρά ψαχνωντας ήδη τις εναλλακτικές τους.

Λες κ ένα πσ5 προ θα σώσει την ανυπαρξία τίτλων.

Ειδωμεν

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...