Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά αγόρασα καινούργιο ψυγείο Samsung RB34T671DSA

γρήγορη ερώτηση γιατί είμαι εντελώς άσχετος

θερμοκρασία χώρου κουζίνας 32-35

ζητούμενη θερμοκρασία ψυγείου 3 και -17

από την αριστερή μερία το ψυγείο ζεματάει και ο συμπιεστής ψιλό φωνάζει. 

να ανεβάσω θερμοκρασία λέτε ;

Επεξ/σία από johnny_pane
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, phanispal είπε

Όταν λες καινούργιο εννοείς σήμερα το έβαλες πρώτη φορά στην πρίζα;

Επίσης 35°C κάπως πολλοί δεν είναι;

όχι είναι περίπου 2 μηνών και τώρα είναι το πρώτο του hot stress test

αυτές τις μέρες στους καύσωνες ναι τόσο πιάσαμε 

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, johnny_pane είπε

από την αριστερή μερία το ψυγείο ζεματάει

Αν ειναι κλεισμένο σε κουτί πρέπει να έχεις κενό στα πλαϊνά τουλάχιστον 2 εκατοστά και 5 πίσω

22 λεπτά πριν, johnny_pane είπε

ζητούμενη θερμοκρασία ψυγείου 3 και -17

καν το 4 και -15 να δεις πως θα παει

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, hp8 είπε

Αν ειναι κλεισμένο σε κουτί πρέπει να έχεις κενό στα πλαϊνά τουλάχιστον 2 εκατοστά και 5 πίσω

καν το 4 και -15 να δεις πως θα παει

ναι είναι ανοιχτό γενικά δεν το έχω κολλημένο στον τοίχο 

οπότε δοκιμάζω στους 4 και -15 για να το χαλαρώσω 

Δημοσ.

Το ότι εσύ έβαλες την θερμοκρασία στους 3 βαθμούς δεν σημαίνει ότι θα την πιάσει κιόλας.

Με τέτοιες θερμοκρασίες στον χώρο και ειδικά άμα η πόρτα ανοίγει συχνά και χάνεται η ψύξη παίζει η πραγματική θερμοκρασία μέσα να είναι πχ 8-10 βαθμοί στην διάρκεια της μέρα.

Οπότε είτε το έχεις ρυθμίσει στους 3 είτε στους 4 πιθανώς να μην δεις διαφορά γιατί θα δουλεύει συνεχώς χωρίς να πιάσει καμία από τις 2 θερμοκρασίες

  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Υποτίθεται πάντως ότι αν είναι rated T (Tropical) το ψυγείο, δουλεύει ok μέχρι τους 43 και ST (Sub Tropical) μέχρι τους 38.

Δημοσ.
47 minutes ago, Thresh said:

Υποτίθεται πάντως ότι αν είναι rated T (Tropical) το ψυγείο, δουλεύει ok μέχρι τους 43 και ST (Sub Tropical) μέχρι τους 38.

Σε εργαστηριακές συνθήκες μάλλον που ανοίγει 2 φορές για 20ms την ημέρα 😋

Δημοσ.
18 ώρες πριν, andreaspA είπε

-15 δεν ειναι καταψυξη. Θα χαλασουν ολα. Τουλαχιστον -18 και 4c η συντηρηση.

8 / -16 το εχουμε (που ειναι οι μεγαλυτερες τιμες του) και δε το κατεβαζουμε καθως κανει μια χαρα τη δουλεια του..

Δημοσ.
50 minutes ago, Chachanoulis said:

8 / -16 το εχουμε (που ειναι οι μεγαλυτερες τιμες του) και δε το κατεβαζουμε καθως κανει μια χαρα τη δουλεια του..

Οι 8 βαθμοι δεν είναι ότι καλύτερο, ειδικά για κρέας και ψάρια,   οι ημερομηνίες λήξης που αναφέρουν τα τρόφιμα είναι για συνεχόμενη ψύξη στους κάτω απο 4c

 

  • Like 1
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Chachanoulis είπε

8 / -16 το εχουμε (που ειναι οι μεγαλυτερες τιμες του) και δε το κατεβαζουμε καθως κανει μια χαρα τη δουλεια του..

8 βαθμούς για συντήρηση ψυγείου μιλάς ή φούρνο;

4° στην χειρότερη,ιδανικά 2°  

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Chachanoulis είπε

8 / -16 το εχουμε (που ειναι οι μεγαλυτερες τιμες του) και δε το κατεβαζουμε καθως κανει μια χαρα τη δουλεια του..

σκληραγωγημενο σε βρισκω! ξαναγυρνας ευκολα στο στρατό να τρως γκοτζίλα.
Δεν ξερω τι εννοεις "κανει μια χαρα την δουλεια του" ουτε ξερω τι ακριβως εχεις στο ψυγειο σου. Μπορει να εισαι εργενης και να εχεις κοκα κολες μονο, που ουτε εκει κανει την δουλεια του βεβαια. Θυμαμαι οταν δουλευα promo την light, μετραγα θερμοκρασια μεσα στο τσιγγινο κουτάκι, και αν ηταν πανω απο 4c σταματουσα την δειγματοδιανομη.
Τελος παντων. Το 8/-16 ειναι μια δικη σου ιδεα, εντελως εκτος οποιαδηποτε επισημης μελετης υπαρχει για την διατηρηση των τροφιμων. Μπορεις να μιλησεις με εναν ανθρωπο της εστιασης ή με εναν τεχνολογο τροφιμων αν σου βρισκεται να σε ενημερώσει.

 

Δημοσ.

Ούτως ή άλλως η θερμοκρασία δεν είναι ίδια σε όλα τα ράφια, μη νομίζουμε κι εμείς που το έχουμε στους 3-4°C ότι έχει τόσο στα πάνω ράφια και ειδικά στις πόρτες.

Αλλά 8°C ζητούμενη αν θες να βάζεις ευπαθή τρόφιμα μέσα (γαλακτοκομικά, λαχανικά κ.λπ.) είναι αστείο. Εκτός κι αν ζητάει 8°C και έχει 4°C, εκεί πάσο.

  • Like 1
Δημοσ.

Τι να σας πω βρε παιδιά. Κρέας στο ψυγείο συνήθως δεν αφήνουμε, μόνο μαγειρεμένο. Κατάψυξη που αφήνουμε ωμό κρεας δεν ειχαμε ποτέ θέμα, ούτε με άλλα φαγητά είτε σε ψύξη ή κατάψυξη.

Αυγά, γάλα, χυμούς, φρούτα, λαχανικά.. ίσως άμα το χαμηλωναμε να κράταγαν περισσότερες μέρες, αλλά ελάχιστες φορές έχει χρειαστεί να πετάξουμε τρόφιμο, οπότε δε βλέπω το λόγο.

Πηγαίνουμε για ψώνια 2 φορές τη βδομάδα οπότε ιδανικά τα έχουμε καταναλώσει σε 3-4 μέρες, αλλά τυχαίνει και τα αφήνουμε και ολόκληρη τη βδομάδα. Νομίζω είναι αρκετό διάστημα..

 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...