Basilhs23___ Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Ψάχνω για μαντεμένια τηγανια. Αυτο που μου κάνει εντύπωση είναι οι διαφορές που βρίσκω στις τιμές μεταξύ διαφόρων Brand. Με βάζει σε σκέψεις εάν υπάρχει και διαφορα ποιότητας κατασκευής του σκεύους η αυτό που πληρώνεις είναι μόνο το Brand. Βλέπω πχ ένα ελληνικό Brand να έχει από 10 ως 30 ευρώ ανάλογα την διάμετρο. Ένα άλλο αμερικάνικο (lodge cast iron) να έχει γύρω στα 50-60 ευρώ ενώ ένα άλλο γερμανικό (kuchenprofi) να πάει γύρω στα 90.
zio10 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Δες πόσο βαριά είναι πρώτα. Ένα έχω πάρει και λόγω βάρους δεν το χρησιμοποιώ συχνά.
sdikr Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 14 hours ago, Basilhs23___ said: Ψάχνω για μαντεμένια τηγανια. Αυτο που μου κάνει εντύπωση είναι οι διαφορές που βρίσκω στις τιμές μεταξύ διαφόρων Brand. Με βάζει σε σκέψεις εάν υπάρχει και διαφορα ποιότητας κατασκευής του σκεύους η αυτό που πληρώνεις είναι μόνο το Brand. Βλέπω πχ ένα ελληνικό Brand να έχει από 10 ως 30 ευρώ ανάλογα την διάμετρο. Ένα άλλο αμερικάνικο (lodge cast iron) να έχει γύρω στα 50-60 ευρώ ενώ ένα άλλο γερμανικό (kuchenprofi) να πάει γύρω στα 90. Δεν νομίζω πως υπάρχει διαφορά, το ίδιο υλικό βάζουν, αυτό που άλλαζε παλιότερα ήταν στο ότι τα ακριβά συνήθως είχανε υποστεί και τρίξιμο για να είναι λεία μέσα και έξω, πλέον δεν κάνουν ούτε αυτό. Αυτό που παίζει ρόλο σε αυτα είναι να τους κάνεις σωστή προετοιμασία (seasoning) και σωστό πλύσιμο αποθήκευση Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2023 από sdikr
Basilhs23___ Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, zio10 είπε Δες πόσο βαριά είναι πρώτα. Ένα έχω πάρει και λόγω βάρους δεν το χρησιμοποιώ συχνά. Ναι το ξέρω. Εγώ θα πάρω ένα μεγάλο τηγάνι γιατί θέλω να τηγανίζω μπριζόλες. 8 ώρες πριν, sdikr είπε Δεν νομίζω πως υπάρχει διαφορά, το ίδιο υλικό βάζουν, αυτό που άλλαζε παλιότερα ήταν στο ότι τα ακριβά συνήθως είχανε υποστεί και τρίξιμο για να είναι λεία μέσα και έξω, πλέον δεν κάνουν ούτε αυτό. Αυτό που παίζει ρόλο σε αυτα είναι να τους κάνεις σωστή προετοιμασία (seasoning) και σωστό πλύσιμο αποθήκευση Αυτό για το seasoning πριν την πρώτη χρήση το πληροφορήθηκα και εγώ. Δε βαριεσαι ας είναι και έτσι, αν μπορείς να έχεις καλύτερο αποτέλεσμα στην γεύση του κρεατος και στο μαγείρεμα. Διότι χρησιμοποιούσαμε ως τώρα αντικολλητικα στα οποία σε 2 χρόνια φεύγει το τεφλον. Ένα μαντεμένιο για κρέας τώρα και ένα δεύτερο απο inox χάλυβα για οτιδήποτε άλλο. Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2023 από Basilhs23___ 1
sdikr Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 32 minutes ago, Basilhs23___ said: Ναι το ξέρω. Εγώ θα πάρω ένα μεγάλο τηγάνι γιατί θέλω να τηγανίζω μπριζόλες. Αυτό για το seasoning πριν την πρώτη χρήση το πληροφορήθηκα και εγώ. Δε βαριεσαι ας είναι και έτσι, αν μπορείς να έχεις καλύτερο αποτέλεσμα στην γεύση του κρεατος και στο μαγείρεμα. Διότι χρησιμοποιούσαμε ως τώρα αντικολλητικα στα οποία σε 2 χρόνια φεύγει το τεφλον. Ένα μαντεμένιο για κρέας τώρα και ένα δεύτερο απο inox χάλυβα για οτιδήποτε άλλο. Υπάρχει και το carbon steel, αυτά είναι πιο ελαφριά και κάνουν και αυτά αντικολλητική επίστρωση, θέλουν και αυτά φροντίδα μετα το μαγείρεμα, όχι όξεα (τομάτες, λεμονιά), αλλά και να χαλάσει πάντα μπορείς να το επαναφέρεις με τρίψιμο και ξανά την διαδικασία seasoning. Είναι σκεύη για μια ζωή, τα δίνεις στα παιδιά σου και αυτά στα δικά τους 😋 Πάντα θα σου χρειαστεί ενα αντικολλητικό με teflon ή κεραμική επίστρωση, καθώς δεν είναι πλήρως Non stick, σίγουρα όχι στην αρχή. Προσωπικά πιο συχνά κάνω χρήση του inox πάρα το μαντέμι ή το carbon, Κυρίως λόγο του οτι βάζω τομάτες και οξέα 1
Basilhs23___ Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Αγόρασα ένα τηγάνι από μαντεμι. Σήμερα προσπάθησα την διαδικασία του seasoning. Περιμένω να κρυώσει το τηγάνι από τον φούρνο για το περάσω με λίγο λάδι. Θα επαναλάβω την διαδικασία άλλη μια φορά. Προς το παρών δεν αντιλαμβάνομαι να έχει κάποια πατινα η κάποια αλλαγή στην επιφάνεια του.
sdikr Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 1 hour ago, Basilhs23___ said: Αγόρασα ένα τηγάνι από μαντεμι. Σήμερα προσπάθησα την διαδικασία του seasoning. Περιμένω να κρυώσει το τηγάνι από τον φούρνο για το περάσω με λίγο λάδι. Θα επαναλάβω την διαδικασία άλλη μια φορά. Προς το παρών δεν αντιλαμβάνομαι να έχει κάποια πατινα η κάποια αλλαγή στην επιφάνεια του. Νομίζω πως πρέπει να το κάνεις τουλάχιστον 3 φόρες για αρχή, στην αρχή δεν θα είναι αντικολλητικό, θα γίνει σιγά σιγά με την χρήση 1
Basilhs23___ Δημοσ. 5 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, sdikr είπε Νομίζω πως πρέπει να το κάνεις τουλάχιστον 3 φόρες για αρχή, στην αρχή δεν θα είναι αντικολλητικό, θα γίνει σιγά σιγά με την χρήση Θα το επαναλάβω άλλη μια. Edit: Τώρα που έβαλα το τηγάνι κάτω από δυνατό φως και το είδα, μάλλον πρέπει να δημιουργήθηκε ήδη ένα στρώμα, διότι κάτι βλέπω να γυαλίζει περισσότερο σε κάποια μέρη της επιφάνειας, σαν να του έβαλα μια ανεπαίσθητη ποσότητα από βερνίκι εκεί. Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2023 από Basilhs23___ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα