Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Θέλω να κάνω μια ερώτηση για όποιον ξέρει. Θέλω να αγοράσω ένα κινητό τηλέφωνο. Έχω τον ξάδερφο μου που είναι ελεύθερος επαγγελματίας και μπορεί να το πάρει χωρίς το ΦΠΑ. Η ερώτηση είναι η εξής : Μπορώ να το τρέξω όλο το θέμα και στην πληρωμή να βάλω τη δική μου πιστωτική κάρτα για να το βάλω σε δόσεις; θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα; απο τα 720 πέφτει περίπου στα 570. Αναφέρω και το κόστος μήπως παίζει κάποιο ρόλο. Η εξυπηρέτηση πελατών από το σκρουτζ μου λέει πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Το θέμα είναι αν πέσει έλεγχος ή όχι στο συγγενή μου. Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, XristosP είπε

Καλησπέρα σε όλους. Θέλω να κάνω μια ερώτηση για όποιον ξέρει. Θέλω να αγοράσω ένα κινητό τηλέφωνο. Έχω τον ξάδερφο μου που είναι ελεύθερος επαγγελματίας και μπορεί να το πάρει χωρίς το ΦΠΑ. Η ερώτηση είναι η εξής : Μπορώ να το τρέξω όλο το θέμα και στην πληρωμή να βάλω τη δική μου πιστωτική κάρτα για να το βάλω σε δόσεις; θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα; απο τα 720 πέφτει περίπου στα 570. Αναφέρω και το κόστος μήπως παίζει κάποιο ρόλο. Η εξυπηρέτηση πελατών από το σκρουτζ μου λέει πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Το θέμα είναι αν πέσει έλεγχος ή όχι στο συγγενή μου. Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας. 

Ο ελ.επαγγελματίας πρέπει να το πληρώσει από ΔΙΚΟ ΤΟΥ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ που είναι δηλωμένος στην ΑΑΔΕ. Μερικοί προηθευτές το ελέγχουν και το απαγορεύουν να γίνει πληρωμή από άσχετο ΑΦΜ. Αν το δεχθεί ο προμηθευτής γιατί δεν το έλεγξε ο ελ.επαγγελματίας είναι εκτεθημένος σε σχετικό πρόστιμο σε περίπτωση που γίνει κάποιος έλεγχος.

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, XristosP είπε

Ωραία κατάλαβα. Και κάτι ακόμα. Η διεύθυνση αποστολής παίζει ρόλο και αυτή στο τιμολόγιο; 

Βαλε το παράδοση στην επιχείρηση του ξάδερφου και μην μπλέκεις τα πράγματα . 

• Like 1
Δημοσ.

Η παραγγελία δεν θα γινει για σενα αλλα στο ονομα του ξαδέλφου σου και στα στοιχεία της επιχείρησης, εξάλλου θα κοπεί τιμολογιο και πρεπει να περάστει στα βιβλια ασχετα αν εχει μηδενικό φπα

Πες του να πληρωσει αυτός με κάρτα και δόσεις, και να του δινεις καθε μήνα το αντίστοιχο ποσό

Δημοσ.
22 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Η παραγγελία δεν θα γινει για σενα αλλα στο ονομα του ξαδέλφου σου και στα στοιχεία της επιχείρησης, εξάλλου θα κοπεί τιμολογιο και πρεπει να περάστει στα βιβλια ασχετα αν εχει μηδενικό φπα

Πες του να πληρωσει αυτός με κάρτα και δόσεις, και να του δινεις καθε μήνα το αντίστοιχο ποσό

Θέλω να το αγοράσω εγώ. Τελικά θα του τα δώσω εγώ στο χέρι να τελειώνουμε. Απλά αυτός είναι στην Κρήτη. Για αυτό ρώτησα για τη διεύθυνση αν φαίνεται κάπου. Θαρρώ πως είναι διαφορετικά. 

Στις 27/7/2023 στις 6:17 ΜΜ, Ukforthemoment είπε

Βαλε το παράδοση στην επιχείρηση του ξάδερφου και μην μπλέκεις τα πράγματα . 

Δεν έχει διεύθυνση. Είναι με μπλοκάκι. 

Δημοσ.
Στις 28/7/2023 στις 9:20 ΜΜ, XristosP είπε

Θέλω να το αγοράσω εγώ. Τελικά θα του τα δώσω εγώ στο χέρι να τελειώνουμε. Απλά αυτός είναι στην Κρήτη. Για αυτό ρώτησα για τη διεύθυνση αν φαίνεται κάπου. Θαρρώ πως είναι διαφορετικά. 

Δεν έχει διεύθυνση. Είναι με μπλοκάκι. 

Εδρα η επιχειρηση ομως εχει.

Δημοσ.

Έχει κανονικά. Απλά προσπαθούμε να καταλάβουμε αυτό που λέει ότι πρέπει να δημιουργήσουμε έναν εκπρόσωπο μέσα από την ααδε. Αυτό πρώτη φορά το βλέπω. 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, XristosP είπε

Έχει κανονικά. Απλά προσπαθούμε να καταλάβουμε αυτό που λέει ότι πρέπει να δημιουργήσουμε έναν εκπρόσωπο μέσα από την ααδε. Αυτό πρώτη φορά το βλέπω. 

Εγω και στα δυο εχω το ιδιο όνομα, κάπου έχει την επιλογή ψαχτο

Δημοσ.

Θα του πω να πάει στο λογιστή να βγάλει κωδικούς μιας χρήσης όπως λέει η ΑΑΔΕ με εκπρόσωπο τον ίδιο. Θέλει ιστορία με την εφαρμογή της ΑΑΔΕ

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εγω προσωπικα σε οτι επιχειρηση ψωνισα με απαλλαγη δεν ειχα υποχρεωση χρησης καρτας ιδιου κατοχου αλλα καλο ειναι να συμβουλευτεις και λογιστη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...