paraskeuetriante914 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Γεια,ψάχνω μια καλή και φτηνή τροφή για την γάτα μου στειρωμένη ενιληκη έχει κάποια /α να μου προτείνει κάποια.Επεισης τροφές whiskas,friskies,purina είναι καλές ;Μποει επίσης να τρώει και μαγειρευτά φαγητά;
Super Moderators Snoob Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Εξαρτάται τι περιέχει το μαγειρευτό φαγητό. Γενικά, οι στειρωμένες θέλουν χαμηλότερους υδατάνθρακες γιατί παχαίνουν πιο εύκολα και πιο "ελαφριές" τροφές γιατί είναι επίσης ευκολότερο -ειδικά στις αρσενικές- να προκύψει θέμα στο ουροποιητικό. Καλή και φτηνή δεν έχω βρει, αλλά δεν έχουμε ορίσει κιόλας τι σημαίνει φτηνή. Ποιος είναι ο προϋπολογισμός; Τι τιμή να έχει το κιλό, δηλαδή.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 2 λεπτά πριν, paraskeuetriante914 είπε Γεια,ψάχνω μια καλή και φτηνή τροφή για την γάτα μου στειρωμένη ενιληκη έχει κάποια /α να μου προτείνει κάποια.Επεισης τροφές whiskas,friskies,purina είναι καλές ;Μποει επίσης να τρώει και μαγειρευτά φαγητά; Πάμε πάλι για μια ακόμη φορά: δεν θα σου πει κανείς με ασφάλεια ποια τροφή είναι η καλύτερη μιας και το κάθε ζώο είναι διαφορετικό και πιθανόν να έχει ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες. Αυτές τις ερωτήσεις θα τις κανεις στον κτηνίατρο που παρακολουθεί το ζώο και θα σου πει επίσης και ποιες μαγειρεμένες τροφές μπορεί να τρώει με ασφάλεια. Αν αρχίσεις να ακολουθείς συμβουλές από τον καθένα στο internet, να ξέρεις πως ο μέσος όρος ζωής του θα μειωθεί σημαντικά.
paraskeuetriante914 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 12 λεπτά πριν, billdanos είπε Πάμε πάλι για μια ακόμη φορά: δεν θα σου πει κανείς με ασφάλεια ποια τροφή είναι η καλύτερη μιας και το κάθε ζώο είναι διαφορετικό και πιθανόν να έχει ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες. Αυτές τις ερωτήσεις θα τις κανεις στον κτηνίατρο που παρακολουθεί το ζώο και θα σου πει επίσης και ποιες μαγειρεμένες τροφές μπορεί να τρώει με ασφάλεια. Αν αρχίσεις να ακολουθείς συμβουλές από τον καθένα στο internet, να ξέρεις πως ο μέσος όρος ζωής του θα μειωθεί σημαντικά. Προφανώς και θα ρωτήσω τον κτινηατρο απλά θέλω να έχω και μια άλλη γνωμη
sellsoap Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) whiskas & friskies = mcdonalds / goody;s των ζωων πηγαινε για purina, royal canin, hill's ή ανάλογες μάρκες ποιοτικές...... Μαγειρευτά ανθρώπινα όχι δια ροπάλου (ούτε γάλα ούτε εμφιαλωμένο νερό) ΜΟΝΟ ξηρά τροφή & αν θελεις για bonus καμμιά καλή κονσέρβα πολύ αραιά και που.... Στον δικό μου Περσικό στειρωμένο δίνω εδώ και χρόνια (βάση οδηγίας κτηνιάτρου μου) μόνο Royal Canin Neutered και μια φορα ανά 15 ημέρες μια κουταλία κονσέρβα..... Επεξ/σία 31 Ιουλίου 2023 από sellsoap
SabotazNic Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 Στις 27/7/2023 στις 4:13 ΜΜ, Snoob είπε Εξαρτάται τι περιέχει το μαγειρευτό φαγητό. η σωστη απαντηση ειναι: ΟΧΙ. 31 λεπτά πριν, sellsoap είπε whiskas & friskies = mcdonalds / goody;s των ζωων Υπερβολη, αλλα οκ, καταλαβαινω οτι κυκλοφορει αυτη η σκεψη για τις συγκεκριμενες μαρκες. Στις 27/7/2023 στις 4:08 ΜΜ, paraskeuetriante914 είπε για την γάτα μου στειρωμένη ενιληκη έχει κάποια /α να μου προτείνει κάποια. Αυτα τα περιορισμοι περι στειρωσης, ειναι και ψιλο μυθος. Ωστοσο, εχω δοκιμασει αρκετες και τελικα απο ξηρα τρωνε την Purina one sterilized μοσχαρι πιο πολυ. Τωρα πηρα και μια happy cat με κοτοπουλο και επισης την τρωνε. Απο υγρη τροφη τους αλλαζω καθημερινα μεταξυ whiskas/friskies/gourmet
sellsoap Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 19 minutes ago, SabotazNic said: Υπερβολη, αλλα οκ, καταλαβαινω οτι κυκλοφορει αυτη η σκεψη για τις συγκεκριμενες μαρκες. Ολα αυτά που έγραψα δεν είναι σκέψεις μου, είναι οι οδηγίες του κτηνιάτρου μου
SabotazNic Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 2 λεπτά πριν, sellsoap είπε Ολα αυτά που έγραψα δεν είναι σκέψεις μου, είναι οι οδηγίες του κτηνιάτρου μου Και τι προτεινε απο περιεργεια, και απο που το βρισκεις?
sphinxgr Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 Με αυτά που διαβάζω, αρχίζω και νιώθω άσχημα που ταΐζω αδέσποτους γάτους με ότι ξηρά τροφή βρω μπροστά μου ή με κανονικό φαΐ που έχω. Πάντως ιδιαίτερα προβληματισμένους δεν τους βλέπω. Βέβαια οι αδέσποτοι άντε να βγάλουν καμιά 5-7ετιά ζωής.
SabotazNic Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 3 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Με αυτά που διαβάζω, αρχίζω και νιώθω άσχημα που ταΐζω αδέσποτους γάτους με ότι ξηρά τροφή βρω μπροστά μου ή με κανονικό φαΐ που έχω. Πάντως ιδιαίτερα προβληματισμένους δεν τους βλέπω. Βέβαια οι αδέσποτοι άντε να βγάλουν καμιά 5-7ετιά ζωής. Αρχικα, ελπιζω να μην αφηνεις καταγης τις τροφες, ειδικα αν εχουν σαλτσες. Και να εχει κοντα μερος να σκαψουν για την αναγκη τους. Το λεω γιατι στην Συρο που ημουν, υπηρχε θεμα απο καποιους φιλοζωους. Anyway Σιγουρα μαγειρευτο δεν κανει. Μπορει ευκολα να δημιουργησουν κρυσταλλους και να παει μετα σε πιο σοβαρο θεμα. Καλυτερα ξηρα. Αλλα οπως και να εχει, η γατα μπορει να κυνηγησει αν πεινασει...
MariaLog Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 φτασαμε το φαι της γατας να κοστιζει πιο πολυ απο του ανθρωπου
sellsoap Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 41 minutes ago, SabotazNic said: Και τι προτεινε απο περιεργεια, και απο που το βρισκεις? Ο δικός μου είναι Περσικός οπότε του δίνω πολύ καλή τροφή για να ζήσει παραπάνω (έχουν πολλά θέματα τα Περσικά & είναι πολύ ευαίσθητα & σατανάδες!). Δηλαδή όπως έγραψα, ο κτηνίατρος πρότεινε Royal Canin Νeutered μαζί με Royal Canin Persian. Kαι μια φορά το 15ήμερο του δίνω καμμιά κουταλιά καλή κονσέρβα (gourmet κλπ). Τϊποτα μα τίποτα άλλο. Τωρα στις γάτες στο κήπο βάζω μόνο ξηρά χύμα από petshop αλλά άνω των 2,5 ευρώ το κιλό γιατί πιο φθηνά δεν τις τρώνε σχεδόν καμμία. Επίσης παίζει ρόλο το πως & πόσο φαγητό βάζεις. Το ενδεδειγμενο είναι να βάζεις από το πρωί μια ποσότητα περίπου 100γρ, (ή όσο κρίνει ο κτηνίατρος) για όλη την ημέρα και η γάτα πάει και τσιμπάει 20 φορές την ημέρα. Ετσι εκπαιδεύεται και τρώει πάντα αυτή τη ποσότητα. Τα βρίσκω σε pet shop, που αλλού??? Επεξ/σία 31 Ιουλίου 2023 από sellsoap
SabotazNic Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 3 λεπτά πριν, sellsoap είπε Ο δικός μου είναι Περσικός οπότε του δίνω πολύ καλή τροφή για να ζήσει παραπάνω (έχουν πολλά θέματα τα Περσικά & είναι πολύ ευαίσθητα Άρα ξεκινάς λέγοντας ότι υπάρχει αυτός ο περιορισμός στην περίπτωση σου. Έχουμε σπιτικές γάτες με την αδερφή μου, και ο καθένας τον κτηνίατρο του. Δεν μας έχει πει κάτι. Αλλά όχι μαγειρευτά και σίγουρα όχι αλλαντικά. 10 λεπτά πριν, sellsoap είπε Τα βρίσκω σε pet shop, που αλλού??? Ε μπορεί να σου πρότεινε τίποτα που το προωθεί.
haris_216 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 4 λεπτά πριν, MariaLog είπε φτασαμε το φαι της γατας να κοστιζει πιο πολυ απο του ανθρωπου Ναι, το φαϊ της γάτας (του σκύλου, του παπαγάλου, του φιδιού, της χελώνας, κλπ) και γενικά οποιουδήποτε pet μπορεί να έχουμε στο σπίτι ΜΠΟΡΕΙ να κοστίζει πιο ακριβά από του ανθρώπου (ιδιοκτήτη). Και ο λόγος είναι ότι (καλώς ή κακώς) το pet είναι πλέον μέλος της οικογένειας και (ειδικά αν έχει κάποιο θέμα υγείας) δεν μπορείς να σκεφτείς να κάνεις οικονομία και να μην κάνεις το καλύτερο που μπορείς. Προσωπικά μια χαρά κοιτάω προσφορές για μένα ή μπορεί να έχω καταναλώσει και "ληγμένα" (με την όποια εξήγηση θέλει να δώσει κανείς ) και την ίδια στιγμή να ακριβοπληρώνω κάποια φαρμακευτική τροφή για τα pet μου, που έχουν θέματα υγείας/ηλικίας. Σημ. Αν η συζήτηση ξεφύγει και πάει προς το "υπάρχουν τόσοι που πεινάνε" δεν θα συμμετάσχω, καθώς ΔΕΝ αφορά το συγκεκριμένο (ή το όποιο σχετικό) νήμα 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα