Alchemist` Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, μετά από χρόνο +++ μου βγήκε ότι είμαι δικαιούχος στο αλλάζω ανακυκλώνω συσκευή και αποφάσισα να αγοράσω κλιματιστικό. Γνωστή αλυσίδα λοιπόν καταστημάτων πουλάει το συγκεκριμένο κλιματιστικό στα 1350ευρώ με "δωρεάν εγκατάσταση". Πάμε να το κλείσουμε και μου λέει ο υπάλληλος, από την τιμή που βλέπετε θα πληρώσετε 100 ευρώ λιγότερα στο ταμείο και τα υπόλοιπα θα τα δώσετε στον μάστορα, είτε αυτόν με τον οποίο συνεργαζόμαστε, είτε της επιλογής σας. Υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα έδινα σημασία, μιάς και θα πλήρωνα τα ίδια συνολικά, αλλά επειδή η επιδότηση υπολογίζεται ως ποσοστό επί της τιμής αγοράς, προφανώς και έτσι χάνω χρήματα. Ήθελα να ρωτήσω λοιπόν εάν σας έχει συμβεί και σε άλλες αλυσίδες κάτι παρόμοιο και αν θεωρείται νόμιμο κάτι τέτοιο. Δλδ ο άλλος σου διαφημίζει ότι πουλά μια συσκευή με Χ ακριβότερη τελική τιμή, αλλά συμπεριλαμβάνοντας δωρεάν εγκατάσταση και μετά αφαιρεί ένα κατοστάρικο από την τιμή πώλησης (και από την απόδειξη αγοράς) για να δοθεί το ποσό αυτό απευθείας στον τεχνικό από τον αγοραστή.... Δεν ξέρω αν υπάρχουν και φορολογικά ζητήματα με τον υπολογισμό του ΦΠΑ κλπ. Επίσης διαφημίζεται με αυτό τον τρόπο η υπηρεσία δωρεάν εγκατάστασης σαν ενιαίο και αναπόσπαστο κομμάτι της αγοράς, αλλά στην τελική συναλλάσσομαι με τον τεχνικό ο οποίος μπορεί να μου ζητήσει στην συνέχεια και άλλα χρήματα (πέραν των 100 ευρώ), οπότε εκεί τί θα γίνει; Επεξ/σία 27 Ιουλίου 2023 από Alchemist`
_Biohazard_ Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Εφόσον δεν σου αρέσει αυτός ο διακανονισμός (και σωστά δεν σου αρεσει, αφού χάνεις χρήματα), συμφωνησες στην αγορά τελικά; Εάν ναι, γιατί; Πήγες σε κάποιο άλλο κατάστημα να δεις αν παίζει το ίδιο;
Alchemist` Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Όχι δεν συμφώνησα γιατί με προβλημάτισε όλο αυτό. Απλά μου δόθηκε η εντύπωση ότι αποτελεί πάγια τακτική και από περιέργεια ήθελα να δω αν γενικότερα παίζει στην αγορά αυτή η κατάσταση και αν κάποιος με σχετικές γνώσεις/εμπειρία πιστεύει ότι είναι νόμιμο όλο αυτό. Επεξ/σία 27 Ιουλίου 2023 από Alchemist`
Basilhs23___ Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Εάν σου λένε ότι πρέπει να πληρώσεις τον μάστορα του μαγαζιού τότε δεν μιλάμε για δωρεάν εγκατάσταση. 1
Bitbit Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 άσε τα φορολογικά, το ΦΠΑ και τα λοιπά.. Τα πράγματα είναι απλά. Ελέγχεις τις τιμές στην αγορά και αν σε συμφέρει προχωράς. Αν δεις πχ ότι το συγκεκριμενο κλιματιστικό το πουλάνε άλλοι στα 1500€, το αγοράζεις και δε σε νοιάζει αν είναι νόμιμο ή όχι. Το αν είναι νόμιμο θα μας αποσχολήσει ή η τσέπη μας;
Alchemist` Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 1 λεπτό πριν, Bitbit είπε άσε τα φορολογικά, το ΦΠΑ και τα λοιπά.. Τα πράγματα είναι απλά. Ελέγχεις τις τιμές στην αγορά και αν σε συμφέρει προχωράς. Αν δεις πχ ότι το συγκεκριμενο κλιματιστικό το πουλάνε άλλοι στα 1500€, το αγοράζεις και δε σε νοιάζει αν είναι νόμιμο ή όχι. Το αν είναι νόμιμο θα μας αποσχολήσει ή η τσέπη μας; Δεν ξεκίνησα το συγκεκριμένο θέμα για να βοηθηθώ στην επιλογή κλιματιστικού ή καταστήματος, απλά για να σου πω το σκεπτικό μου, επέλεξα ένα φυσικό, τοπικό κατάστημα το οποίο είναι ακριβότερο σε σχέση π.χ. με το σκρούτζ ,αλλά έχει αυτή την "δωρεάν εγκατάσταση". Στην πράξη λοιπόν νιώθω ότι υπάρχει μια "παραπλάνηση" στο να γράφει ένα κατάστημα στα φυλλάδια/ιστοσελίδες/αυτοκόλλητα επί των προϊόντων "ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ" ως μια παροχή και ταυτόχρονα "δικαιολογία" για την ακριβότερη τιμή και στη συνέχεια να το χειρίζονται με αυτό τον τρόπο. Σκεφτόμουν να πάρω στον συνήγορο του καταναλωτή (δεν μιλάμε για κάποιο συνοικιακό μαγαζάκι ηλεκτρικών αλλά για αλυσίδα), αλλά πριν το κάνω είπα να ρωτήσω εδώ για ανάλογες εμπειρίες - απόψεις. 1
korakios Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 απλά δεν αγοράζεις απο το συγκεκριμένο κατάστημα και τελείωσε αν θες φυσικά κάνεις και μια αναφορά στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή Ο ΣτΚ επεμβαίνει αν υπάρχει χρηματική ζημιά , στην περίπτωσή σου δε συμβαίνει κάτι τέτοιο
rodosf1 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Με κουπόνι ποσοστού με μέγιστο κόστος δεν είναι αυτό το πρόγραμμα; Ας δούμε ενα παράδειγμα. Αγοράζεις κλιματιστικό αξίας 1000€ με voucher 30%πχ με μέγιστο ύψος 350€, χωρίς εγκατάσταση που κοστίζει πχ 150€. Στο ταμείο πληρώνεις 700€+κουπόνι 30: κ οταν τοποθετήσεις 150€, σύνολο 850€ κόστος για εσένα. Περίπτωση β', όπως είσαι εσύ. 1150€ λέει με όλα μέσα. πληρώνεις στο ταμείο 705€ + κουπόνι (που αντιστοιχεί εδώ σε 345€ ως ποσοστό 30% επί της ψεύδους δηλωμένη αξίας 1150€). Κέρδος για τη τσέπη σου 145€. Στην περίπτωση β καταλαβαίνεις ότι πληρώνεις λιγότερα τελικά. Πιθανόν στο είπαν επειδή απαιτεί το πρόγραμμα ενιαία τιμή μαζί με εγκατάσταση κ απεγκατασταση παλιού. Αν θες πες μας τα νούμερα. Τελικα όμως δες με τα δικά σου κόστη τι σε συμφέρει κ προχώρα. Εγκατάσταση να σου ζητήσει παραπάνω χλωμό ο τεχνικός τους.
bblov Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Πωωω ρε φίλε δεν παιζεστε κάποιοι .. Απλά δεν παιζεστε 🤪 Επεξ/σία 27 Ιουλίου 2023 από bblov 1
JakeKaufman Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Η επιδότηση αφορά την αγορά του κλιματιστικού. Εσυ θέλησες να βάλεις μέσα και την εγκατάσταση αλλά δεν σου έκατσε 2 hours ago, Basilhs23___ said: Εάν σου λένε ότι πρέπει να πληρώσεις τον μάστορα του μαγαζιού τότε δεν μιλάμε για δωρεάν εγκατάσταση. Δεν θα πληρώσει κάτι έξτρα. Απλά θα τα δώσει σε 2 δόσεις
Alchemist` Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, rodosf1 είπε Με κουπόνι ποσοστού με μέγιστο κόστος δεν είναι αυτό το πρόγραμμα; Ας δούμε ενα παράδειγμα. Αγοράζεις κλιματιστικό αξίας 1000€ με voucher 30%πχ με μέγιστο ύψος 350€, χωρίς εγκατάσταση που κοστίζει πχ 150€. Στο ταμείο πληρώνεις 700€+κουπόνι 30: κ οταν τοποθετήσεις 150€, σύνολο 850€ κόστος για εσένα. Περίπτωση β', όπως είσαι εσύ. 1150€ λέει με όλα μέσα. πληρώνεις στο ταμείο 705€ + κουπόνι (που αντιστοιχεί εδώ σε 345€ ως ποσοστό 30% επί της ψεύδους δηλωμένη αξίας 1150€). Κέρδος για τη τσέπη σου 145€. Στην περίπτωση β καταλαβαίνεις ότι πληρώνεις λιγότερα τελικά. Πιθανόν στο είπαν επειδή απαιτεί το πρόγραμμα ενιαία τιμή μαζί με εγκατάσταση κ απεγκατασταση παλιού. Αν θες πες μας τα νούμερα. Τελικα όμως δες με τα δικά σου κόστη τι σε συμφέρει κ προχώρα. Εγκατάσταση να σου ζητήσει παραπάνω χλωμό ο τεχνικός τους. Ένας από τους 2 μας μάλλον κατάλαβε κάτι λάθος. Μπορεί να είμαι και εγώ. Το κουπόνι είναι ποσοστό επί της αγοράς. Συγκεκριμένα: Αγορά κλιματιστικού 1350 ευρώ, 30% μου τα δίνει η επιδότηση, οπότε εγώ θα πληρώσω 945 ευρώ και 405 επιδοτούνται Στο συγκεκριμένο κατάστημα: 1350 ευρώ το κόστος, τα 100 πάνε στον μάστορα, και η απόδειξη αγοράς μου στο κατάστημα είναι 1250. Οπότε μου επιδοτεί το 30% από τα 1250. Οπότε εγώ θα πληρώσω εγώ 875 +100 του μάστορα και η επιδότηση 375. 1 ώρα πριν, JakeKaufman είπε Η επιδότηση αφορά την αγορά του κλιματιστικού. Εσυ θέλησες να βάλεις μέσα και την εγκατάσταση αλλά δεν σου έκατσε Τα ίδια τα καταστήματα το διαφημίζουν ως υπηρεσία. Δεν θέλησα να βάλω μέσα εγώ τίποτε. Δεν είναι όλοι οι προμηθευτές στο πρόγραμμα και αυτοί που είναι σου γράφουν μια τιμή. Σε συγκεκριμένα καταστήματα και ορισμένες φορές σε συγκεκριμένα μοντέλα, διαφημίζουν μόνοι τους ότι υπάρχει δωρεάν εγκατάσταση. Προφανώς ως τακτική για να τους επιλέξεις... Γτ δεν είναι ξεκάθαροι εξ αρχής αναρωτιέμαι.... Στο Χ καταστήμα του Σκρουτζ για παράδειγμα που πουλάει το κλιματιστικό στα 1150 αντί για 1350, δεν γίνεται να εξαργυρώσω το voucher Επεξ/σία 27 Ιουλίου 2023 από Alchemist`
sdikr Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 1 hour ago, JakeKaufman said: Η επιδότηση αφορά την αγορά του κλιματιστικού. Εσυ θέλησες να βάλεις μέσα και την εγκατάσταση αλλά δεν σου έκατσε Δεν θα πληρώσει κάτι έξτρα. Απλά θα τα δώσει σε 2 δόσεις Λάθος κάνεις, η επιδότηση είναι συγκεκριμένη και περιλαμβάνει αγορά, εγκατάσταση και απεγκατάσταση παλιού 3
lector Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Αν αντιπαρελθουμε το γεγονος οτι δεν υπαρχει ποτε πουθενα καμια "δωρεαν" παροχη, αλλα παντα το συγκεκριμενο κοστος εχει ενσωματωθει στην τιμη του προϊοντος και η λεξη δωρεαν λειτουργει σαν κραχτης, το συγκεκριμενο μαγαζακι απλα εφαρμοζει τη συγκεκριμενη απατη μη τηρωντας καν τα προσχηματα. Στις περισσοτερες περιπτωσεις βεβαια δε θα αλλαζε κατι για τον τελικο καταναλωτη, αλλα να που εδω εχουμε μια περιπτωση (της επιδοτησης) οπου η απατη δημιουργει πραγματικο προβλημα. Κατα τη γνωμη μου θα επρεπε να γινει καταγγελια για αυτο το καραγκιοζιλικι.
sdikr Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 6 minutes ago, lector said: Αν αντιπαρελθουμε το γεγονος οτι δεν υπαρχει ποτε πουθενα καμια "δωρεαν" παροχη, αλλα παντα το συγκεκριμενο κοστος εχει ενσωματωθει στην τιμη του προϊοντος και η λεξη δωρεαν λειτουργει σαν κραχτης, το συγκεκριμενο μαγαζακι απλα εφαρμοζει τη συγκεκριμενη απατη μη τηρωντας καν τα προσχηματα. Στις περισσοτερες περιπτωσεις βεβαια δε θα αλλαζε κατι για τον τελικο καταναλωτη, αλλα να που εδω εχουμε μια περιπτωση (της επιδοτησης) οπου η απατη δημιουργει πραγματικο προβλημα. Κατα τη γνωμη μου θα επρεπε να γινει καταγγελια για αυτο το καραγκιοζιλικι. Καλά ναι σίγουρα, τίποτα δεν είναι δωρεάν, κάπως θα το πληρώσεις, απλά ειδικά για την περίπτωση του προγράμματος, έχουμε "δωρεάν" εγκατάσταση και απεγκατάσταση, φυσικά το πληρώνεις πιο ακριβά απο ότι αν το αγοράζες απο skroutz Πχ
korakios Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Δίνω ένα 50% τα 100€ να είναι και μαύρα στο χέρι 😁
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα