ZELDA Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Καλησπέρα φτιάχνω ένα δίκτυο ποτιστικο απο γεώτρηση με εξωτερικό μοτέρ 3,5 hp με παροχή 1+1/4 η οποία μπορεί να δώσει απο (φ32) αν δεν κάνω λάθος γύρω στα 5,5 κυβικά νερο/ώρα , στο δίκτυο υπάρχει πίνακας αυτόματου ποτίσματος και πιεσοστατης, το πρόβλημα είναι ότι χωρίς δοχείο διαστολής δεν κόβει ο πιεσοστατης , μπορεί κάποιος να μου πει τι δοχειο διαστολης θα πρέπει να βάλω ώστε να δουλέψει σωστά η εγκατάσταση και επίσης αν έχει κάποια ουσιαστική διαφορά του μπλε δοχείου με το κόκκινο στην δική μου εγκατάσταση (δεν ειναι ποσιμο το νερο μονο για ποτισμα και για μπαχτσε) μήπως και βρω κανένα μεταχειρισμένο. Ευχαριστώ
meletis_m Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 53 λεπτά πριν, ZELDA είπε Καλησπέρα φτιάχνω ένα δίκτυο ποτιστικο απο γεώτρηση με εξωτερικό μοτέρ 3,5 hp με παροχή 1+1/4 η οποία μπορεί να δώσει απο (φ32) αν δεν κάνω λάθος γύρω στα 5,5 κυβικά νερο/ώρα , στο δίκτυο υπάρχει πίνακας αυτόματου ποτίσματος και πιεσοστατης, το πρόβλημα είναι ότι χωρίς δοχείο διαστολής δεν κόβει ο πιεσοστατης , μπορεί κάποιος να μου πει τι δοχειο διαστολης θα πρέπει να βάλω ώστε να δουλέψει σωστά η εγκατάσταση και επίσης αν έχει κάποια ουσιαστική διαφορά του μπλε δοχείου με το κόκκινο στην δική μου εγκατάσταση (δεν ειναι ποσιμο το νερο μονο για ποτισμα και για μπαχτσε) μήπως και βρω κανένα μεταχειρισμένο. Ευχαριστώ Υπάρχουν για Πιεστικά συγκροτήματα Δ.διαστιλης μπλε . Τώρα πόσα λίτρα χρειάζεσαι θα τον ρωτήσεις . Συνήθως ξεκινάνε με 24 και 50 λτ τα πιο οικονομικά με παροχή 1 ιντσας .
ZELDA Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 3 λεπτά πριν, meletis_m είπε Υπάρχουν για Πιεστικά συγκροτήματα Δ.διαστιλης μπλε . Τώρα πόσα λίτρα χρειάζεσαι θα τον ρωτήσεις . Συνήθως ξεκινάνε με 24 και 50 λτ τα πιο οικονομικά με παροχή 1 ιντσας . Γιαυτό ρωτάω εδω γιατί αυτοί που πουλάνε δεν έχουν ιδέα δυστυχώς
hp8 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 γεώτρηση φίλου 4΄΄ ποτίζει 10 στρέμματα ελιές - πορτοκαλιές δεν έχει δοχείο διαστολής Το μόνο δοχείο που έχει ειναι περίπου 100 λίτρα για να γεμίζει την αναρρόφηση και να φύγει ο αέρας πριν βάλει εντός το μοτέρ Εννοείται ότι πριν ξεκινήσει έχει ανοίξει τις προβλεπόμενες βάνες Τώρα το μπλε δοχείο ειναι για πόσιμο το κόκκινο για θερμανση Δοχείο μπαίνει στο δίκτυο του σπιτιού συνήθως και αυτό για να κάνει λιγότερα σταρτ - στορ ο κινητήρας Παλιά είχα δει σε σελίδα κατασκευαστή αντλιών κάτι για + 25% του όγκου του νερού κατανάλωσης το λεπτό μάλλον η την ώρα ? δεν θυμάμαι και αυτό επί ένα συντελεστή 1 για αντλίες μέχρι 2HP και επί 1,5 για αντλίες πάνω από 2HP Θέλεις να σταματά το μοτέρ σε περίπτωση που ανέβει η πίεση της γεώτρησης ? πχ κάποιος σου κλείσει την βάνα ? Σε αυτή την περίπτωση θα κόψει λογικά ο πιεσοστατικος
ZELDA Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Λογικά ο φίλος σου έχει πόμονα και δεν έχει πιεσοστατη οπότε εκεί δεν τίθεται θέμα δοχείου, αφού την ανάβει και την κλείνει με το χέρι. Επεξ/σία 27 Ιουλίου 2023 από ZELDA
andreaspA Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 3 ώρες πριν, ZELDA είπε Καλησπέρα φτιάχνω ένα δίκτυο ποτιστικο απο γεώτρηση με εξωτερικό μοτέρ 3,5 hp με παροχή 1+1/4 η οποία μπορεί να δώσει απο (φ32) αν δεν κάνω λάθος γύρω στα 5,5 κυβικά νερο/ώρα , στο δίκτυο υπάρχει πίνακας αυτόματου ποτίσματος και πιεσοστατης, το πρόβλημα είναι ότι χωρίς δοχείο διαστολής δεν κόβει ο πιεσοστατης , μπορεί κάποιος να μου πει τι δοχειο διαστολης θα πρέπει να βάλω ώστε να δουλέψει σωστά η εγκατάσταση και επίσης αν έχει κάποια ουσιαστική διαφορά του μπλε δοχείου με το κόκκινο στην δική μου εγκατάσταση (δεν ειναι ποσιμο το νερο μονο για ποτισμα και για μπαχτσε) μήπως και βρω κανένα μεταχειρισμένο. Ευχαριστώ με ενδιαφερει εντονα το θεμα. Μπορεις να μου δωσεις περισσοτερες λεπτομερειες για το τι εχεις κανει ακριβως ?
ZELDA Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 15 ώρες πριν, andreaspA είπε με ενδιαφερει εντονα το θεμα. Μπορεις να μου δωσεις περισσοτερες λεπτομερειες για το τι εχεις κανει ακριβως ? Τι θα ήθελες να μάθεις?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα