Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το είχε αναφέρει και κάποιος πριν χρόνια. Δε θυμάμαι αν ήταν στο internet ή σε κάποια συζήτηση που είχα.

Περιμένοντας πίσω από το σκουπιδιάρικο να αδειάσει τους κάδους, τους βλέπω να παίρνουν και τους μπλε της ανακύκλωσης μαζί με τους πράσινους.

Τελικά κοροϊδευόμαστε ή όχι; Μεμονομένο γεγονός; Μήπως έτυχε και ο συγκεκριμένος κάδος ήταν τίγκα στα σκουπίδια επειδή κάποιοι πετάνε ό,τι θέλουν όπου το θέλουν;

• Like 1
  • Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Bitbit είπε

Μήπως έτυχε και ο συγκεκριμένος κάδος ήταν τίγκα στα σκουπίδια επειδή κάποιοι πετάνε ό,τι θέλουν όπου το θέλουν;

Αυτο. Εχω την εντυπωση οτι η υπηρεσια ενημερωνει αν δεν εχει μονο ανακυκλωση

Δημοσ.

Εξαρτάται από τον κάθε Δήμο, μερικοί κάνουν πραγματικά ανακύκλωση και άλλοι όχι. Μερικές φορές έχει να κάνει και με τη διαθεσιμότητα των εταιρείων που αναλαμβάνουν την ανακύκλωση, καθώς είναι περιορισμένη 

Δημοσ.
39 minutes ago, Bitbit said:

το είχε αναφέρει και κάποιος πριν χρόνια. Δε θυμάμαι αν ήταν στο internet ή σε κάποια συζήτηση που είχα.

Περιμένοντας πίσω από το σκουπιδιάρικο να αδειάσει τους κάδους, τους βλέπω να παίρνουν και τους μπλε της ανακύκλωσης μαζί με τους πράσινους.

Τελικά κοροϊδευόμαστε ή όχι; Μεμονομένο γεγονός; Μήπως έτυχε και ο συγκεκριμένος κάδος ήταν τίγκα στα σκουπίδια επειδή κάποιοι πετάνε ό,τι θέλουν όπου το θέλουν;

Εδώ Θεσσαλονίκη πάντως τους βλέπω να έχουν ξεχωριστά σκουπιδιάρες για τους πράσινους και τους μπλέ

Αλλά και πάλι δεν μπορείς να είσαι σίγουρος που τα πάνε μετά

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, Bitbit said:

Την ανακυκλωση στην ελλαδα την κανουν οι ρομα. Ολα τα αλλα ειναι απλα οδοντοκρεμες.....

• Like 9
Δημοσ.

Είναι ανάλογα την περιοχή, την εποχή, κ.λπ. Ναι, δεν είναι εγγυημένο ότι οι μπλε κάδοι θα πάνε όντως γι' ανακύκλωση, ούτε και ότι αν πηγαίνουν για κάποιο διάστημα, θα πηγαίνουν μετά για πάντα. Ηράκλειο που έμενα μέχρι πρόπερσι, πάντα τους άδειαζε όλους η σκουπιδιάρα, μαζί με τους κανονικούς (τουλάχιστον εκεί που έμενα εγώ). Χανιά μου έχουν πει ότι έχει «κανονικά» ανακύκλωση. Εδώ που μένω τώρα δεν έχει τύχει να πετύχω άδειασμα μπλε κάδου ποτέ, οπότε δε ξέρω.

Δημοσ.

Στο κέντρο της Αθήνας έχουμε άλλα σκουπιδιαρικα για κανονικούς κάδους και άλλα για την ανακύκλωση. 

Το γελοίο εδώ που μένω δεν είναι αυτό αλλά πως ανά τακτά χρονικά διαστήματα αλλάζουν θέση στους κάδους πέραν του ότι δεν υπάρχουν πολλοί, έτσι παίζαμε την γάτα με το ποντίκι μέχρι να βαρεθώ και να σταματήσω να ασχολούμαι με την ανακύκλωση. 

Το άλλο αστείο είναι που είχαμε κάδους ανακύκλωσης ρούχων αλλά τελικά τους πήρανε από εδώ γύρω σε κάποια σημεία και δεν ξαναείδα ποτέ μου κάδο. Είχα μαζέψει 2 σάκους με παλιά φθαρμένα ρούχα για να τα αφήσω εκεί αλλά δεν έκανα τίποτα τελικά. 

• Sad 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Bitbit είπε

Ναι, το εχω δει κι εγω αυτο...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι σκοτιζεσαι, αφου ουτως ή αλλως φωτια θα παρουν...

Εδω και χρονια διαχωριζω τα ανακυκλωσιμα απο τα υπολοιπα σκουπιδια, και συνεχιζω ακομα και τα πεταω σε διαφορετικους καδους, αλλα απο τη μια αυτο που ειπες και απο την αλλη αυτο το "μυστηριωδες" φαινομενο να πιανουν συνεχως φωτια τα εργοστασια ανακυκλωσης, εχω αρχισει και αισθανομαι λιγο κοροϊδο που μπαινω στον κοπο.

Το πιο σωστο τελικα φαινεται οτι ειναι αυτο που ειπε ο φιλος παραπανω, οτι πραγματικη ανακυκλωση τελικα κανουν μονο οι γυφτοι και οι ρακοσυλλεκτες.

Επισης, αυτο με τους καδους "ανακυκλωσης" ρουχων που αναφερθηκε απο αλλο φιλο παραπανω, οι οποιοι ειναι κατασκευασμενοι με τροπο που μονο μπορεις να ριξεις κατι μεσα και οχι να βγαλεις, και ειναι και κλειδωμενοι με χοντρα λουκετα, ενω υποτιθεται οτι εξυπηρετουν ενα στοχο να βρουν ρουχα ανθρωποι που τα εχουν αναγκη, μου κανει υπερβολικα υποπτο και γι'αυτο δεν εχω ριξει τιποτα ποτε εκει μεσα, αντιθετα προτιμω τα ρουχα και τα παπουτσια να τα αφηνω σε καθαρες σακουλες διπλα σε απλους καδους ωστε να μπορει να τα παρει οποιος τα χρειαζεται χωρις να χρειαζεται να μεσολαβησει καμια σκιωδης εταιρεια.

4 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Στο κέντρο της Αθήνας έχουμε άλλα σκουπιδιαρικα για κανονικούς κάδους και άλλα για την ανακύκλωση.

Στο κεντρο της αθηνας τα σκουπιδιαρικα και τα μεν και τα δε κρινουν σωστο (εστω οι προισταμενοι τους) να βγουν για περισυλλογη 1 η ωρα το μεσημερι καθημερινη στη σολωνος και την καραγιωργη σερβιας, τετοιο τσιρκολικι ουτε στην ουλαν μπατορ, λες και δε μας φτανανε οι ταριφες και τα τουριστικα να κλεινουν τους δρομους.

Επεξ/σία από lector
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, lector είπε

Στο κεντρο της αθηνας τα σκουπιδιαρικα και τα μεν και τα δε κρινουν σωστο (εστω οι προισταμενοι τους) να βγουν για περισυλλογη 1 η ωρα το μεσημερι καθημερινη στη σολωνος και την καραγιωργη σερβιας, τετοιο τσιρκολικι ουτε στην ουλαν μπατορ, λες και δε μας φτανανε οι ταριφες και τα τουριστικα να κλεινουν τους δρομους.

Σε όλη την ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, εδώ και χρόνια οι κάδοι αδειάζουν πριν το βράδυ. Οι λόγοι γνωστοί. Για να μην τους βάζουν φωτιά οι μπαχαλακηδες το βράδυ καθώς και διάφοροι ρακοσυλλεκτες που περνούσαν έριχναν κάτω τους καδους και άνοιγαν τις σακούλες με τα σκουπίδια έξω χωρίς να τα βάζουν μέσα. 

Έτσι τις βραδυνές ώρες ότι έχει μείνει μέσα στον κάδο είναι σε ποσοτητα πολύ λιγότερο σε σχέση με έναν γεμάτο κάδο. Από ότι φαίνεται τα φαινόμενα αυτά σταμάτησαν τελείως. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Σε όλη την ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, εδώ και χρόνια οι κάδοι αδειάζουν πριν το βράδυ. Οι λόγοι γνωστοί. Για να μην τους βάζουν φωτιά οι μπαχαλακηδες το βράδυ καθώς και διάφοροι ρακοσυλλεκτες που περνούσαν έριχναν κάτω τους καδους και άνοιγαν τις σακούλες με τα σκουπίδια έξω χωρίς να τα βάζουν μέσα. 

Έτσι τις βραδυνές ώρες ότι έχει μείνει μέσα στον κάδο είναι σε ποσοτητα πολύ λιγότερο σε σχέση με έναν γεμάτο κάδο. Από ότι φαίνεται τα φαινόμενα αυτά σταμάτησαν τελείως. 

Συγγνωμη αλλα δεν ειναι αρκετα πειστικη αυτη η δικαιολογια. 

Το "πριν το βραδυ" δεν ειναι αναγκη να ειναι 1 το μεσημερι με φουλ κινηση, μπορει να ειναι και 6-7 το απογευμα που δε γινεται της τρελης.

Επισης η καραγιωργη σερβιας δεν ειναι ακριβως εξαρχεια.

Απλα ο δημος αθηναιων το πελεκαει και με τα δυο χερια και σε αυτον τον τομεα, οπως και σε ολους τους υπολοιπους.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, lector είπε

Συγγνωμη αλλα δεν ειναι αρκετα πειστικη αυτη η δικαιολογια. 

Το "πριν το βραδυ" δεν ειναι αναγκη να ειναι 1 το μεσημερι με φουλ κινηση, μπορει να ειναι και 6-7 το απογευμα που δε γινεται της τρελης.

Επισης η καραγιωργη σερβιας δεν ειναι ακριβως εξαρχεια.

Απλα ο δημος αθηναιων το πελεκαει και με τα δυο χερια και σε αυτον τον τομεα, οπως και σε ολους τους υπολοιπους.

Οκ. Δεν έχω δει τι γίνεται σε όλο το κέντρο. Αυτό που λες στην Σόλωνος που περνάνε, έτυχε και ήμουν εγώ μέσα σε αμάξι και μπροστά το σκουπιδιαρικο, νόμιζα ότι το εφαρμόζουν μόνο για Εξάρχεια. 

Υπάρχουν σκουπιδιαρικα που περνάνε και το απόγευμα αργά, το ακριβές ωράριο των δρομολογίων δεν το γνωρίζω, αλλά έχουμε δει και στις 6-7 το απόγευμα. Βράδυ πάντως έχουνε σταματήσει να περνάνε. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, lector είπε

Επισης, αυτο με τους καδους "ανακυκλωσης" ρουχων που αναφερθηκε απο αλλο φιλο παραπανω, οι οποιοι ειναι κατασκευασμενοι με τροπο που μονο μπορεις να ριξεις κατι μεσα και οχι να βγαλεις, και ειναι και κλειδωμενοι με χοντρα λουκετα

πολύ σωστά

3 ώρες πριν, lector είπε

ενω υποτιθεται οτι εξυπηρετουν ενα στοχο να βρουν ρουχα ανθρωποι που τα εχουν αναγκη

όχι φυσικά απο τον ίδιο τον κάδο

3 ώρες πριν, lector είπε

αντιθετα προτιμω τα ρουχα και τα παπουτσια να τα αφηνω σε καθαρες σακουλες διπλα σε απλους καδους

καλύτερα πέτα τα στον κάδο απο το να το κάνει η σκουπιδιάρα (προσωπικά τα πετάω μέσα αν δω παρατημένες σακούλες)

3 ώρες πριν, lector είπε

ωστε να μπορει να τα παρει οποιος τα χρειαζεται

πετάνε χύμα στο δρόμο ότι δεν τους κάνει

3 ώρες πριν, lector είπε

χωρις να χρειαζεται να μεσολαβησει καμια σκιωδης εταιρεια.

ψάξου λίγο πρώτα στην περιοχή σου και μετά δες σκιές . Τουλάχιστον άστα σε εκκλησίες (πάλι όχι χύμα έξω)

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, korakios είπε

Τουλάχιστον άστα σε εκκλησίες (πάλι όχι χύμα έξω)

Ο,τι χειροτερο, να τα δωσω σε παπαδες να καμωνονται οτι δε χαραμοτρωνε αλλα παραγουν εργο με τις δικες μου πλατες; Χιλιες φορες να τα ριξω στον καδο του σκουπιδιαρικου απευθειας οταν το δω να περναει.

• Sad 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, lector είπε

φαινομενο να πιανουν συνεχως φωτια τα εργοστασια ανακυκλωσης,

εχω κατσει σε ιδιο τραπεζι και να τον ακουω να λεει πως το εκαψε ο ιδιος και πως εχει τα λεφτα στην Ελβετία! Μιλαμε για σαπίλα!

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...