Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλημερα,

Εχω μια πιστωτικη καρτα Πειραιως και εχω τις εξης αποριες , καθως στο τηλ η αυτοματοιημενη επικοινωνία δεν με συνδέει με εκπροσώπους κ λαμβάνω απλά αυτόματες απαντήσεις

Το όριο αγορων κ το πιστωτικό όριο  είναι 1000 ευρώ.
Συνδρομη τον πρώτο χρόνο είναι μηδέν κ επιτόκιο αγοράς είναι 16.65%.

Η αγορά του που πραγματοποίησα  είναι 315 ευρώ  κ δόσεις 8 με πρώτη χρέωση 39,38 ευρω,  την οποία κ εξόφληση άμεσα.
Το υπόλοιπο στην πιστωτική μου γράφει 924,38 ευρώ.
Πως υπολογίζεται αυτό το υπολοιπο;

Ευχαριστώ!!

Δημοσ.
3 ώρες πριν, panosdes είπε

Καλημερα,

Εχω μια πιστωτικη καρτα Πειραιως και εχω τις εξης αποριες , καθως στο τηλ η αυτοματοιημενη επικοινωνία δεν με συνδέει με εκπροσώπους κ λαμβάνω απλά αυτόματες απαντήσεις

Η αγορά του που πραγματοποίησα  είναι 315 ευρώ  κ δόσεις 8 με πρώτη χρέωση 39,38 ευρω,  την οποία κ εξόφληση άμεσα.

Ευχαριστώ!!

Καλησπέρα,

Καταρχάς μια διευκρίνιση, είναι σωστό το διαθέσιμο υπόλοιπο για αγορές που αναφέρεις, Με βάση τα στοιχεία που δίνονται, θα έπρεπε να είναι 724,38€ και όχι 924,38€. Μπορείς να το διπλοτσεκάρεις;

Δημοσ.
4 hours ago, panosdes said:

Καλημερα,

Ευχαριστώ!!

Προφανώς η κάρτα σου έχει διαφορετικό πιστωτικό όριο για αγορές με δόσεις, περισσότερες λεπτομέρειες θα σου πει η τράπεζα σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή έχω και εγώ πιστωτική Πειραιώς, έχω καταλάβει ότι όταν παίρνεις κάτι με δόσεις, σου κρατάει από το διαθέσιμο υπόλοιπο την πρώτη δόση την οποία είναι να πληρώσεις στον επόμενο λογαριασμό + ένα ποσό όσο μια δόση  που απλώς σου μειώνει το διαθέσιμο υπόλοιπο για αγορές(αυτο δεν το πληρώνεις)  και υπάρχει εκεί μέχρι να πληρώσεις όλες τις δόσεις που έχεις βάλει στη κάρτα για την συγκεκριμένη αγορά. Στην Πειραιώς δεν σου δεσμεύει από το διαθέσιμο υπόλοιπο για αγορές όλο το ποσό της αγοράς όπως είναι στην Εθνική.

Επεξ/σία από konpat
Επισκέπτης
Δημοσ.

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις. Δυστυχως η επικοινωνια με την τραπεζα , με τις αυτοποιημενες απαντησεις, δεν οδηγει με τπτ σε συνδεση με εκπροσωπο ,οποτε ...

5 ώρες πριν, PharmChem είπε

Καλησπέρα,

Καταρχάς μια διευκρίνιση, είναι σωστό το διαθέσιμο υπόλοιπο για αγορές που αναφέρεις, Με βάση τα στοιχεία που δίνονται, θα έπρεπε να είναι 724,38€ και όχι 924,38€. Μπορείς να το διπλοτσεκάρεις;

το πιθανοτερο, οπως μου ειπε και ενας συμφορουμιτης, να δινει καποιο ''αερα'' στο υπολοιπο η Πειραιως...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, panosdes είπε

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις. Δυστυχως η επικοινωνια με την τραπεζα , με τις αυτοποιημενες απαντησεις, δεν οδηγει με τπτ σε συνδεση με εκπροσωπο ,οποτε ...

το πιθανοτερο, οπως μου ειπε και ενας συμφορουμιτης, να δινει καποιο ''αερα'' στο υπολοιπο η Πειραιως...

Έχεις ενεργό e-banking προκειμένου να ελέγξεις από εκεί; Σε διαφορετική περίπτωση μπορείς και στο ΑΤΜ να ζητήσεις να σου βγάλει τρέχων υπόλοιπο, διαθέσιμο όριο για αγορές κλπ.

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Θα φρεσκαρω το thread με βάση την εμπειρία μου στη χρήση πιστωτικής Πειραιως!!

Όπως είπε και ένας συμφορουμιτης παραπάνω, όντως όταν κάνεις μια "καλή" συναλλαγή σου δίνουν παραπάνω "αέρα" . Δηλαδή:  αν έχεις υπόλοιπο 800 και αγορασεις κάτι με 50, θα πάει 750 απλά μαθηματικα. Αν απτά 800 πάρεις κάτι με 600 , θα σου πει " κοίτα, θα σου δώσω λίγο αέρα παραπάνω γιατί αν μείνεις με 800-600=200, πως θα ξοδέψεις κι άλλο μετά ?" Οπότε σου δίνει αέρα για να νομίζεις ότι έχεις. Απτην άλλη, αν τα βάλεις σε δόσεις, πχ στο παραδειγμα πες ότι βάζεις 6 δόσεις των 100, δε θα σε αφήσει με 700 ευρώ υπόλοιπο πάντα, αλλά με λιγότερο .

Όλο αυτό δεν έχει κάποιο σταθερό αλγόριθμο τουλάχιστον εγώ μετά από πολύ χρήση και παρατήρηση δεν έβγαλα άκρη. Έχει να κάνει σίγουρα με τη συχνότητα αγορών, τις κινήσεις σου γενικά, αλλά και την πολιτική κάθε τράπεζας. Έχω παρατηρήσει μέχρι και το εξής κουφό: να αυξανεται το υπόλοιπο μέσα στο Σαββατοκύριακο και από Δευτέρα να επανέρχεται, ( μα τω θεώ δεν κινήθηκε καθόλου η κάρτα και αυτό δεν εγινε μόνο μια φορά!!!) ίσως για να σε σπρώξει να ξοδέψεις το τριήμερο 😎😎😎😎

Με λίγα λόγια άποψη μου είναι οτι η πιστωτική είναι σαν ένα υπέροχα ακονισμενο μαχαίρι: γαμάτο αλλά θέλει τεράστια προσοχή γιατί μπορεί να σε αφήσει "ανάπηρο". Καλό είναι να ελέγχεις και μόνος σου τι αγοράζεις και ποτέ να μην βασίζεσαι στο υπόλοιπο που σου δίνει. Εγώ πέρασα μια περίοδο με έλλειψη ρευστού μέχρι να τρέξει η δουλειά μου και είχα τεντώσει την πιστωτική για να κερδίσω χρονο, αλλά κρατούσα ακριβη λίστα με τις μηνιαίες χρεώσεις και αγορές μόνη μου, δεν περίμενα να ρθει ο λογαριασμός. Ειδικά αν έχεις ξεκινήσει πολλα πράγματα σε δόσεις , χάνεις τη μπάλα. Με προσωπική καταγραφή έχεις εικόνα πόσο ΘΑ σου έρθει ο λογαριασμός και σταματας τη χρήση έγκαιρως ανάλογα την εκτίμηση σου.(δεν είναι τυχαίο το καινούριο πρόγραμμα που εβγαλαν μετατροπή σε δόσεις κάθε συναλλαγή )😎

Και τελος ο ΧΡΥΣΌΣ κανόνας : ποτέ μα ΠΟΤΈ δεν αφήνεις ανεξοφλητο υπόλοιπο λογαριασμού . Το ελάχιστο ποσό που δινουν εξασφαλίζει μόνο ότι δε θα μπλοκάρει η χρήση της κάρτας σε αγορές.  Όσο και να πληρώσεις , αν δεν βάλεις τη δόση  ΟΛΟΚΛΉΡΗ, πληρώνεις τόκο επί ολόκληρου του ποσού ακόμα κ αν έκανες μερική εξόφληση.

Δηλαδή:    αν ο λογαριασμός μου είναι 100 ευρώ, και εγώ πληρώσω τα 60 γιατί δεν έχω, σκεπτόμενος ότι έλα μωρέ το πλήρωσα το μισό, στον επόμενο λογαριασμό θα έρθει: 40+ το 16%(όσο είναι τεσπά το επιτόκιο)της ΑΡΧΙΚΗΣ δόσης , δηλαδή του 100+το καινούριο υπόλοιπο αυτού του μηνα. Οπότε καταλαβαίνεις τι έχει να γίνει αν αφήσεις και δεύτερο μήνα ανεξοφλητο 😎😎😎😎 Ετσι εξηγείται το χαλί της χρυσής εποχής των πιστωτικων και τα κόκκινα δάνεια 😎

Επίσης , αν αφήνεις ανεξοφλητα έστω και σποραδικα "μαυρίζεις" στην τράπεζα αλλά και το αντίθετο, αν είσαι καλοπληρωτης χτίζεις καλό προφίλ και αύριο μεθαύριο έχεις ευνοϊκούς όρους για ένα δάνειο, μια υπεραναληψη κάτι... Οπότε, προσωπική μου γνώμη, σε μια έκτακτη κατάσταση , προτιμότερο είναι να αφήσεις ένα ρεύμα ένα λογαριασμό κανα μήνα απληρωτο (αφού από δεύτερο και μετά ενοχλούν) παρά πιστωτική .

Δεν είναι τυχαίο που δε σηκώνουν τα τηλέφωνα γιατί δε θέλουν να στα πουν όλα αυτά . Όχι ότι τα ξέρουν κ οι υπάλληλοι δηλαδή.

Σορυ για το σεντόνι, αλλα ήθελα να μοιραστώ την εμπειρία μου μπας και βοηθήσω όσο μπορώ , να προληφθούν κακοτοπιες!

Πι-Εσ: Πολλά από αυτά που είπα ίσως να μην αφορούν έναν μέσο ιδιώτη μισθωτό , αλλά σίγουρα στο ελεύθερο επάγγελμα που θεωρουμαστε κλέφτες μέχρις αποδείξεως του εναντίου είναι must 😎

• Like 2
  • 11 μήνες μετά...
Δημοσ.

Άσχετος με το άθλημα εδώ.

Όταν λέει ετήσιο επιτόκιο αγορών ~16% τι εννοεί;

Αν αγοράσω κάτι αξίας 1.000€ με 12 άτοκες, το συνολικό ποσό που θα δώσω δε θα είναι 1.000€;

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, phanispal είπε

Άσχετος με το άθλημα εδώ.

Όταν λέει ετήσιο επιτόκιο αγορών ~16% τι εννοεί;

Αν αγοράσω κάτι αξίας 1.000€ με 12 άτοκες, το συνολικό ποσό που θα δώσω δε θα είναι 1.000€;

είναι για το ποσό που δεν θα εξοφλήσεις. Εάν πχ πάρεις κάτι 500€ και εσύ δεν το εξοφλήσεις όταν εκδοθεί ο λογαριασμός της κάρτας αλλά βάλεις το έλαχιστο ποσό που μπορεί να είναι πχ 10€ τα 490€ θα πάρουν το αναλογούν επιτόκιο.

• Thanks 1
Δημοσ.

Ωραίος.

Κάτι άλλο, η χρέωση της κάρτας τον πρώτο χρόνο λέει είναι μηδέν, από τον επόμενο χρόνο 29€ ή κάτι τέτοιο.

Από άλλη τράπεζα παίζει κάτι χωρίς χρέωση ή χαμηλότερη;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

4 minutes ago, phanispal said:

Ωραίος.

Κάτι άλλο, η χρέωση της κάρτας τον πρώτο χρόνο λέει είναι μηδέν, από τον επόμενο χρόνο 29€ ή κάτι τέτοιο.

Ανάλογα με την κάρτα και τον πελάτη. Μπορεί σε κάποιον να την δόσουν χωρίς συνδρομή και σε άλλον να έχει ετήσια. Κάποια κάρτα τράπεζας να μην έχει συνδρομή ενώ άλλες της ίδιας τράπεζας να έχουν. Επίσης κάποιες τράπεζες αν ξεπεράσεις ένα ποσό σε κινήσεις μέσα στον χρόνο σου επιστρέδουν την συνδρομή. Δεν υπάρχουν δηλαδή κανόνες.

Επεξ/σία από kax54638
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, phanispal είπε

Ωραίος.

Πειραιώς; Με συναλλαγές πάνω απο 2,500 στην κάνουν αντιλογισμό.

Υπάρχει μια κάρτα της Εθνικής με 12 ευρώ συνδρομή.

Και μετά παίζουν ειδικές προσφορές αναλόγως μισθοδοσίας. Η Alpha Bank σου δίνει δωρεάν τις βασικές πιστωτικές (Bonus Visa/MC) της αν πληρώνεσαι εκεί. 

• Like 1
Δημοσ.

Η πιστωτική ως Visa φαντάζομαι λειτουργεί και ως χρεωστική, δηλαδή μπορώ να τη φορτίσω για καθημερινές αγορές ώστε να φτάσω εύκολα τις 2.500€;

Ή είναι αποκλειστικά εικονικά χρήματα τα οποία πρέπει να εξοφλώ κάθε μήνα με "τα δικά μου";

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εικονικά δεν είναι. Είναι χρήματα της τράπεζας. Μπορείς κανονικά να τη χρησιμοποιείς για όλα σου τα έξοδα και απλά να πληρώνεις το σύνολο του λογαριασμού (μπορείς να βάλεις και πάγια). Με αυτό τον τρόπο και το 2,500 θα το πιάσεις άνετα και καλύτερες επιβραβεύσεις θα εχεις σε σχεση με τη χρεωστική (και θα μπορεις να εκμεταλλεύεσαι την περίοδο "χάριτος")

Δε λειτουργεί ομως ως χρεωστική. Άρα όταν κανεις αγορές δε θα αφαιρούνται αυτόματα απο το λογαριασμό σου, ούτε θα μπορεις να κάνεις ανάληψη απο το λογαριασμό. Η ανάληψη μετρητών απο την πιστωτική λογίζεται ως δάνειο και τοκίζεται απο την πρώτη μέρα

Επεξ/σία από ProponitisTouKanape
  • Έγινε αλλαγή τίτλου σε Πιστωτική κάρτα Πειραιώς και υπόλοιπο
Δημοσ.

Καλησπερα παιδια , λιγο την βοηθεια σας γιατι δεν τα εχω καταλαβει καλα.

εχω μια πιστωτικη πειραιως με οριο 1000, και εχω κανει δυο αγορες με δοσεις 27 + 119 , και εχω Τρέχον Υπόλοιπο 146 και Υπόλοιπο Τελευταίου Λογαριασμού 119.

μου εχει επιλογες να πληρωσω το 119 η το 147 η τα 10.
εαν εγω βαλω ενα μικροτερο ποσο πχ 60 ευρω , πως θα υπολογιστουν οι τοκοι στον επομενο λογαριασμο και στο υπολοιπο μου. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...