Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να αγοράσω ενα ups για τον 3d εκτυπωτή μου ώστε σε τυχόν διακοπή ρεύματος, που συμβαίνει συχνα τωρα το καλοκαιρι, να μην μου κοβει τις εκτυπώσεις στη μεση.

Οπότε χρειάζομαι ενα καλο  ups να κραταει οσο το δυνατόν περισσότερη ωρα. Ιδανικά θα ήθελα να κραταει πάνω από 1 ώρα. Η κατανάλωση του εκτυπωτή είναι 100watt/ωρα.

Έχετε κάποιες δοκιμασμένες προτάσεις; μ ενδιαφέρει και η μπαταρία του να αλλάζεται εύκολα αλλα και να την βρίσκεις ευκολα στο εμπόριο.

Δημοσ.

Αγορασα προσφατα αυτο και ειμαι πολυ ικανοποιημενος μεχρι τωρα. Το PC της υπογραφης το κρατησε σε μια διακοπη 1ω45λ, μαζι με 3-4 συσκευες τυπου ρουτερ. 

Ειναι και καθαρο ημιτονο που ειναι σημαντικο για ευαισθητες συσκευες.

https://www.skroutz.gr/s/21526316/APC-Back-UPS-Pro-1600-Line-Interactive-1600VA-960W-με-6-IEC-Πρίζες.html

Δημοσ.
2 ώρες πριν, heavyrain είπε

Οπότε χρειάζομαι ενα καλο  ups να κραταει οσο το δυνατόν περισσότερη ωρα. Ιδανικά θα ήθελα να κραταει πάνω από 1 ώρα. Η κατανάλωση του εκτυπωτή είναι 100watt/ωρα.

Οι εταιρειες σπανια ενημερωνουν πληρως του καταναλωτες για ολες τις τεχνικες προδιαγραφες των ups. Αλλες γραφουν μονο τα VA αλλες και τα watt. Αυτο ομως δεν σημαινει πως σε αυτη την max καταναλωση που αντεχει το ups να παρεχει ενεργεια στην εξοδο, αυτη θα ειναι Wh (watt / hour). Ενα αλλο που θελει προσοχη ειναι το ειδος στο εναλλασομενο στην εξοδο. Ειναι ημιτονο ή οχι ? Η συσκευη σου σε τι ακριβως αντεχει ? Προσεχε μην καψεις τον εκτπωτη ....

2 ώρες πριν, heavyrain είπε

Έχετε κάποιες δοκιμασμένες προτάσεις; μ ενδιαφέρει και η μπαταρία του να αλλάζεται εύκολα αλλα και να την βρίσκεις ευκολα στο εμπόριο.

οι μπαταριες αλλαζουν ευκολα μονο σε μοντελα που γραφουν - user replaceable batteries. Εκτος να εχεις τεχνικες γνωσεις και να ανοιγεις την συσκευη μονος σου

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, lneam είπε

Οι εταιρειες σπανια ενημερωνουν πληρως του καταναλωτες για ολες τις τεχνικες προδιαγραφες των ups. Αλλες γραφουν μονο τα VA αλλες και τα watt. Αυτο ομως δεν σημαινει πως σε αυτη την max καταναλωση που αντεχει το ups να παρεχει ενεργεια στην εξοδο, αυτη θα ειναι Wh (watt / hour). Ενα αλλο που θελει προσοχη ειναι το ειδος στο εναλλασομενο στην εξοδο. Ειναι ημιτονο ή οχι ? Η συσκευη σου σε τι ακριβως αντεχει ? Προσεχε μην καψεις τον εκτπωτη ....

οι μπαταριες αλλαζουν ευκολα μονο σε μοντελα που γραφουν - user replaceable batteries. Εκτος να εχεις τεχνικες γνωσεις και να ανοιγεις την συσκευη μονος σου

πώς μπορώ να ξέρω σε τι αντέχει η συσκευή; τον CREALITY ender s1 3 pro εχω. Το αναγράφει με καποιον τροπο καπου πανω του;

1 ώρα πριν, Dantε είπε

Budget;

Μπαταρια ολα ιδιες παιρνουν, οποτε δε σε περιοριζει στην επιλογη.

εως 300. Θεωρώ οτι ενα ups που σε καποιον που λεει ποιο πανω οτι κράτησε 1+ ωρα τον υπολογιστή που καίει πολύ παραπάνω ρευμα απο τα 100 του εκτυπωτη μου, οτι θα εχω πολλαπλάσια αυτονομία μπαταρίας, σωστά; 

εχω στα υποψιν τον https://www.skroutz.gr/s/26395883/NOD-U-2000-UPS-Line-Interactive-2000VA-1200W-με-4-Schuko-Πρίζες.html?product_id=68619414&sponsored=listing

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, heavyrain είπε

πώς μπορώ να ξέρω σε τι αντέχει η συσκευή; τον CREALITY ender s1 3 pro εχω. Το αναγράφει με καποιον τροπο καπου πανω του;

εως 300. Θεωρώ οτι ενα ups που σε καποιον που λεει ποιο πανω οτι κράτησε 1+ ωρα τον υπολογιστή που καίει πολύ παραπάνω ρευμα απο τα 100 του εκτυπωτη μου, οτι θα εχω πολλαπλάσια αυτονομία μπαταρίας, σωστά; 

εχω στα υποψιν τον https://www.skroutz.gr/s/26395883/NOD-U-2000-UPS-Line-Interactive-2000VA-1200W-με-4-Schuko-Πρίζες.html?product_id=68619414&sponsored=listing

Δε χρειαζεσαι sin wave για το 3d printer.

Υπερβολη τα 2000VA θεωρω. Κατι τετοιο πιο καταλληλο και πιο αξιοπιστο σα μαρκα

https://www.skroutz.gr/s/4799647/Eaton-5E-1500VA-USB-UPS-Line-Interactive-900W-με-6-IEC-Πρίζες.html

2 9αρες μπαταριες παιρνει. Το 45λεπτο θα το βγαζει ανετα. Κοστος αντικαταστασης καπου 25Ε.

Δημοσ.

μια μικρη γεννητρια και ένα μικρο ups μέχρι να πάρει μπροστά με αυτοματισμό η χειροκίνητα είναι καλυτερη λυση και κραταει πολλες ωρες  

Δημοσ.
Στις 27/7/2023 στις 3:07 ΜΜ, Aris_ είπε

μια μικρη γεννητρια και ένα μικρο ups μέχρι να πάρει μπροστά με αυτοματισμό η χειροκίνητα είναι καλυτερη λυση και κραταει πολλες ωρες  

Άμα είναι να μπλέξουμε με υδρογονάνθρακες την πατήσαμε δεν θα συμφέρει η εκτύπωση και ξεκινήσουμε να μην μιλάμε για watt αλλά πόσα καίει ο εκτυπωτής αλλά για l/100km κίνησης μπράτσων :P .

Γενικά θα τον σηκώσουν τον εκτυπωτή και τα πιο μικρά ups. Το κακό είναι όμως ότι μικρό με μεγάλο battery pack δεν υπάρχει. Μπορείς να κάνεις πατέντες με δεύτερες και τρίτες μπαταρίες απ' έξω αλλά απ' ότι καταλαβαίνω δεν είσαι του αθλήματος και δεν το συνιστώ.

Τα UPS σου λένε την αυτονομία σε full load και half load που σημαίνει ότι αν είναι 500W και κρατάει σε full 10 λεπτά και σε half(250W) 25 μπορείς αναλογικά να κάνεις τους παρακάτω υπολογισμούς για να καταλάβεις πόσο θα κρατάει.

Εσύ καταναλώνεις θεωρητικά 5 φορές λιγότερο από το full και 2.5 φορές λιγότερο από το half του παραπάνω υποτιθέμενου UPS. Οπότε

5x10= 50 λεπτά
2,5x25 = 62.5 λεπτά

Και θα έχεις ένα καλό εύρος.

Άλλη λύση δεν ξέρω όμως αν την παρέχει ο εκτυπωτής, είναι αν αποθηκεύει την κατάσταση και συνεχίζει αργότερα να πάρεις ένα οικονομικό ups, να προλάβεις ίσα ίσα να αποθηκεύσεις, να κλείσεις και να συνεχίσεις πάλι όταν έρθει το ρεύμα.

Δημοσ.

Δε παει γραμμικα ο υπολογισμος της αυτονομιας του UPS.

Υπαρχουν και καποια μικρα UPS που παιρνουν εξωτερικα battery packs.

Παντως αρκετοι εκτυπωτες υποστηριζουν τη συνεχιση εκτυπωσης μετα απο διακοπη ρευματος. Η στη τελικη εαν τελειωνει ο χρονος απο το UPS, κανει Pause και resume οταν επανελθει το ρευμα.

• Like 1
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Dantε είπε

Δε παει γραμμικα ο υπολογισμος της αυτονομιας του UPS.

Καλά σίγουρα. Γενικά απ΄τα όσα έχω παρατηρήσει ότι όσο πιο πολύ load έχει αυξάνεται περισσότερο και ο ρυθμός κατανάλωσης.

35 λεπτά πριν, Dantε είπε

Υπαρχουν και καποια μικρα UPS που παιρνουν εξωτερικα battery packs.

Μικρό με extra battery pack δεν έχω δει. Θα με ενδιέφερε, αν έχεις κάτι που κυκλοφορεί στην αγορά κατά νου. 

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Μικρό με extra battery pack δεν έχω δει. Θα με ενδιέφερε, αν έχεις κάτι που κυκλοφορεί στην αγορά κατά νου. 

Ενα που θυμομουν, δεν ειναι φθηνο 😛

Με μια γρηγορη ψακτικη που εκανα το πιο φθηνο που να υποστηριζει εξωτερικο battery pack ειναι αυτο νομιζω

https://www.skroutz.gr/s/33297218/Tescom-Neoline-Pro-1101-ST-UPS-Line-Interactive-1000VA-900W-me-3-Schuko-Prizes.html

Αλλα ειναι και ηδη γαιδουρι. Οποτε ναι πρακτικα αν θες κατι αρκετα φθηνο αλλα πολυ μεγαλη αυτονομια ,μπλεκεις με πατεντα. Αλλα και παλι δε θα το προτεινα καθως το κυκλωμα αργα η γρηγορα θα πεθανει με τοσο μεγαλο φορτο μπαταριων.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dantε είπε

Ενα που θυμομουν, δεν ειναι φθηνο 😛

Με μια γρηγορη ψακτικη που εκανα το πιο φθηνο που να υποστηριζει εξωτερικο battery pack ειναι αυτο νομιζω

https://www.skroutz.gr/s/33297218/Tescom-Neoline-Pro-1101-ST-UPS-Line-Interactive-1000VA-900W-me-3-Schuko-Prizes.html

Αλλα ειναι και ηδη γαιδουρι. Οποτε ναι πρακτικα αν θες κατι αρκετα φθηνο αλλα πολυ μεγαλη αυτονομια ,μπλεκεις με πατεντα. Αλλα και παλι δε θα το προτεινα καθως το κυκλωμα αργα η γρηγορα θα πεθανει με τοσο μεγαλο φορτο μπαταριων.

Ναι έχω και εγώ tescom άλλο online μοντέλο αλλά καλή τύχη με το να βρεις στην ελληνική αγορά extra battery pack :P. Απ΄την άλλη τα συγκεκριμένα αν δεν τα φτάσεις σε full load κρατάνε από μόνα τους αρκετή ώρα υπάρχει περίπτωση να υπερκαλύπτει το συγκεκριμένο τον TS.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Ναι έχω και εγώ tescom άλλο online μοντέλο αλλά καλή τύχη με το να βρεις στην ελληνική αγορά extra battery pack :P. Απ΄την άλλη τα συγκεκριμένα αν δεν τα φτάσεις σε full load κρατάνε από μόνα τους αρκετή ώρα υπάρχει περίπτωση να υπερκαλύπτει το συγκεκριμένο τον TS.

Το battery pack, αν δεν εχει interface να συνδεθει, μπορεις καλλιστα να το φτιαξεις και πατεντε παντως ,με χαμηλο κοστος.

Ενα Online cyberpower εχω και εγω και με χαμηλο φορτιο οντως κραταει καμια ωρα. Βεβαια να σημειωσω το θορυβο λογο του ανεμιστηρα που λειτουργει συνεχεια.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Dantε είπε

Ενα Online cyberpower εχω και εγω και με χαμηλο φορτιο οντως κραταει καμια ωρα. Βεβαια να σημειωσω το θορυβο λογο του ανεμιστηρα που λειτουργει συνεχεια.

Έχω και cyberpower και tescom online. Το cynerpower δεν κάνει τόση φασαρία, αλλά δεν το έχω ζορίσει και ποτέ. Το Tescom σου παίρνει τα αυτιά και 0% load.

Το extra battery pack μπορείς να το φτιάξεις με πατέντα αλλά όπως πρότεινα παραπάνω δεν θα το σύστηνα στον καθένα. Ένα UPS που αντέχει για παράδειγμα x λεπτά σε full load απ' την μαμά του, αν του συνδέσεις μερικές μπαταρίες ακόμα μπορεί να του προκαλέσει ζημιά καθώς μπορεί να μην έχει γίνει πρόβλεψη άρα και το απαραίτητο τεστάρισμα στο ανάλογο κύκλωμα για παραπάνω ώρα λειτουργίας. Θα το επιχειρούσα σε UPS που είναι σε κάτω του half load.

Στην περίπτωση του TS ταιριάζει να πάρει ένα 500W και να κάνει κάτι τέτοιο αλλά καλό είναι να το κάνει κάποιος άλλος καθώς απ' ότι καταλαβαίνω δεν έχει αλλάξει καν μπαταρία σε UPS.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, manolis940 είπε

Έχω και cyberpower και tescom online. Το cynerpower δεν κάνει τόση φασαρία, αλλά δεν το έχω ζορίσει και ποτέ. Το Tescom σου παίρνει τα αυτιά και 0% load.

Το extra battery pack μπορείς να το φτιάξεις με πατέντα αλλά όπως πρότεινα παραπάνω δεν θα το σύστηνα στον καθένα. Ένα UPS που αντέχει για παράδειγμα x λεπτά σε full load απ' την μαμά του, αν του συνδέσεις μερικές μπαταρίες ακόμα μπορεί να του προκαλέσει ζημιά καθώς μπορεί να μην έχει γίνει πρόβλεψη άρα και το απαραίτητο τεστάρισμα στο ανάλογο κύκλωμα για παραπάνω ώρα λειτουργίας. Θα το επιχειρούσα σε UPS που είναι σε κάτω του half load.

Στην περίπτωση του TS ταιριάζει να πάρει ένα 500W και να κάνει κάτι τέτοιο αλλά καλό είναι να το κάνει κάποιος άλλος καθώς απ' ότι καταλαβαίνω δεν έχει αλλάξει καν μπαταρία σε UPS.

Μιλαω για αυτοσχεδιο battery pack σε ups που υποστηριζει, οπως τα online tescom και cyberpower. Αυτα εχουν προβλεψη και συνεπως ενισχυμενο συστημα φορτισης, οποτε και πατεντε να βαλεις, δε θα υπαρχει θεμα.

Παντως εμενα το cyberpower κανει αρκετο θορυβο και το εχω σε αλλο χωρο. Σε καμια περιπτωση εντος σπιτιου δηλαδη. Πανω απο 300-400 watt δε, που δινει και ο αλλο ο ανεμιστηρας, ειναι σα βεντιλατερ αυτοκινητου.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...