johnyskar Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Hello, έχω το setup της υπογραφής στο οποίο αναβάθμισα σχεδόν ένα χρόνο πριν. Από τότε περίμενα την έλευση των 40ΧΧ καρτών να δω τιμές- πτώση των 30ΧΧ. Τώρα που πράγματι οι τιμές έχουν εξομαλυνθεί αρκετά και δε βλέπω να πέφτουν άλλο -η 3060 ti ξανανέβηκε λίγο-, θέλω να ολοκληρώσω την αναβάθμιση με gpu. Αρχικά είχα τρίλημμα 3060 ti/ 4060/ 4060 ti αλλά από benchmarks, reviews φαίνεται ότι η 4060 ti απογοητεύει για τη τιμή της ~440€ με ~10-15% βελτίωση από τη προηγούμενη. Επίσης λογικά δεν θα την εκμεταλλευόταν φουλ το mid range σύστημα μου. Σκέφτομαι λοιπόν το καλύτερο vfm ανάμεσα σε 3060 ti(~360€) και 4060 (350€), αποφεύγοντας τις φθηνότερες υλοποιήσεις όπως Manli και PNY. Φαίνεται πως οι κάρτες είναι πολύ κοντά, θα ήταν ιδανικό αν ήταν η 4060 έστω και 5% καλύτερη ή πιο κοντά στα 300€, αλλά ισχύει το αντίθετο αφού είναι από 5% πιο πίσω ως ίσες σε μερικές περιπτώσεις. Απλώς η 30 έχει περισσότερο raw power(cuda cores, bit), ενώ η 40 έχει πιο νέα τεχνολογία όπως αρχιτεκτονική, dlss 3. Σίγουρα και με τις 2, από τη 1060 θα είναι μεγάλη αναβάθμιση και θα πρέπει να είμαι κομπλέ για απροβλημάτιστο 1080p gaming και στα πιο απαιτητικά παιχνίδια στα max. Αν πήγαινα σε 4060 κοιτάω την Zotac που είναι και spiderman themed που μου αρέσει. Η 1060 που έχω είναι Gainward και βγήκε θηρίο. Όποια συνεισφορά γνώμης στο θέμα αλλά και σε προτίμηση υλοποίησης, ευπρόσδεκτη. Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2023 από johnyskar
7nisiotis Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Την φθηνότερη που θα βρεις με ένα σχετικά τίμιο cooler. Δεν είναι ούτε ενεργοβορες ούτε ζεστές κάρτες 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα