PeterMay Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Ενα χαρούμενο γεια στην κοινότητα! Υπάρχει κανείς στην Σέρρες με σύνδεση optiland FTTH στην Σέρρες; Είναι σταθερό; Ποιο είναι το ping και η up/down ταχύτητα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexander098 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 18 ώρες πριν, PeterMay είπε Ενα χαρούμενο γεια στην κοινότητα! Υπάρχει κανείς στην Σέρρες με σύνδεση optiland FTTH στην Σέρρες; Είναι σταθερό; Ποιο είναι το ping και η up/down ταχύτητα; Δεν ειμαι συνδρομητης της, αλλα αρκετες επιχειρησεις και internet cafe της πολης την προτιμουν. Απο internet cafe που εχω παει και εχουν optiland οι ταχυτητες ειναι υψηλες, χαμηλο το ping και δεν ειχα συναντησει καποιο προβλημα με τη συνδεση. Ελπιζω το ιδιο να ισχυει και για οικιακες συνδεσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xiaomi26 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Καλησπέρα, έκανα αίτηση για 100ρα από optiland για κέντρο Σερρών! Έχει κάποιος εμπειρία από αυτό το διάστημα αν ισχύουν τα προβλήματα και όλα αυτά που γράφει ο κόσμος; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Billator Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2023 Στις 20/10/2023 στις 10:09 ΜΜ, xiaomi26 είπε Καλησπέρα, έκανα αίτηση για 100ρα από optiland για κέντρο Σερρών! Στην Σέρρες χαρακτηρίζουν (οι κάτοικοι εδώ) κέντρο σχεδόν όλη την πόλη οπότε δεν βοηθάει για να σου πει κάποιος τι παίζει στην περιοχή σου. Στις 20/10/2023 στις 10:09 ΜΜ, xiaomi26 είπε Καλησπέρα, έκανα αίτηση για 100ρα από optiland για κέντρο Σερρών! Έχει κάποιος εμπειρία από αυτό το διάστημα αν ισχύουν τα προβλήματα και όλα αυτά που γράφει ο κόσμος; Γενικά η εξυπηρέτηση τηλεφωνικά όσο και από το κατάστημα, για χρόνια ήταν πολύ κακή. Κάτι το οποίο άλλαξε μπορώ να πω πλέον σε μεγάλο βαθμό και βελτιώθηκαν αρκετά. Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα και η αλήθεια είναι ότι 100mbps οπτική ίνα με 18 ευρώ δεν μπορείς να βρεις πουθενά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xiaomi26 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2023 Εσυ εχεις οπτικη 100αρα απο optiland μεσα στις σερρες? Αν ναι μπορεις να μου πεις πως ειναι η γραμμη και αν εχει διακυμανσεις η αποσυνδεσεις? Με ενδιαφερει πολυ η σταθεροτητα λογο του οτι ειμαι προγραμματιστης και δουλευω απο το σπιτι! Αν ξερεις θα με βοηθουσε πολυ αυτο! Αν σε βοηθαει πιο συγκεκριμενα μιλαω για την περιοχη που ειναι πως στριβεις απο πυροσβεστικη αριστερα, ανεβαινεις πανω περνας το κυκλακι και 200 μετρα πιο πανω! Για εκει μιλαω να ξερεις! Θεωρητικα το λεω κεντρο γτ ειμαι μεσα στην πολη! 3 hours ago, Billator said: Στην Σέρρες χαρακτηρίζουν (οι κάτοικοι εδώ) κέντρο σχεδόν όλη την πόλη οπότε δεν βοηθάει για να σου πει κάποιος τι παίζει στην περιοχή σου. Γενικά η εξυπηρέτηση τηλεφωνικά όσο και από το κατάστημα, για χρόνια ήταν πολύ κακή. Κάτι το οποίο άλλαξε μπορώ να πω πλέον σε μεγάλο βαθμό και βελτιώθηκαν αρκετά. Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα και η αλήθεια είναι ότι 100mbps οπτική ίνα με 18 ευρώ δεν μπορείς να βρεις πουθενά. Αρα εσυ εχεις 100αρα στο σπιτι optiland και δεν εχεις προβληματα με αποσυνδεσεις και διακυμανσεις στην γραμμη? πχ να πεφτει σε 20-30mbps στην διαρκαια της ημερας ή υψηλο Ping στο ακυρο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Billator Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, xiaomi26 είπε Εσυ εχεις οπτικη 100αρα απο optiland μεσα στις σερρες? Αν ναι μπορεις να μου πεις πως ειναι η γραμμη και αν εχει διακυμανσεις η αποσυνδεσεις? Με ενδιαφερει πολυ η σταθεροτητα λογο του οτι ειμαι προγραμματιστης και δουλευω απο το σπιτι! Αν ξερεις θα με βοηθουσε πολυ αυτο! Αν σε βοηθαει πιο συγκεκριμενα μιλαω για την περιοχη που ειναι πως στριβεις απο πυροσβεστικη αριστερα, ανεβαινεις πανω περνας το κυκλακι και 200 μετρα πιο πανω! Για εκει μιλαω να ξερεις! Θεωρητικα το λεω κεντρο γτ ειμαι μεσα στην πολη! Αρα εσυ εχεις 100αρα στο σπιτι optiland και δεν εχεις προβληματα με αποσυνδεσεις και διακυμανσεις στην γραμμη? πχ να πεφτει σε 20-30mbps στην διαρκαια της ημερας ή υψηλο Ping στο ακυρο? Καλά κέντρο εκεί δεν το λες Αλλά τέλος πάντως κέντρο είναι στην σέρρες όπου μένει ο καθένας. Δεν γνωρίζω εκεί συγκεκριμένα, πχ στην γραμμή της Βιβλιοθήκης πηγαίνει άψογα όπως και σε μερικά στενά της Βενιζέλου (η γραμμή είναι Κομνηνών) που δοκίμασα σε φίλους / συνεργάτες πηγαίνει αντίστοιχα καλά. Έχω ακούσει και εγώ να έχουν κάποιοι πρόβλημα αλλά προσωπικά δεν είχα κανένα. Οπτική ειναι, Ping δεν έχεις , ούτε άκυρα ανεβάσματα. Εγώ με wifi (και το ping παίζει λόγω wifi) είναι 4-10ms, αλλιώς είναι 3-5ms. Πρόβλημα έχουν αυτοί που είναι με κεραία στην Optiland, που εξαρτάται από την περιοχή (εγώ 2 χρόνια έτσι ήμουν μετά πέρασε οπτική), είχα 25-65ms και υπήρχαν αποσυνδέσεις όταν είχαμε μεγάλες κακοκαιρίες. Αν δεν υπάρχει οπτική ίνα (έξω από την πολυκατοικία σου ή σε διπλανή πρέπει να έχει κουτί της optiland) τότε θα σου πρότεινα να πας σε άλλη εταιρεία, αν υπάρχει οπτική στην περιοχή, εκτός και αν δεν έχεις πρόβλημα να δοκιμάσεις μέσω κεραίας. Προσωπικά σταθερά έχω 100/100. Είχα αποσυνδέσεις αλλά έφταιγε το rooter και με την αλλαγή διορθώθηκε. Τρέχω δικό μου server και apps 24/7 εκτός από το Maintenance restart που κάνω στο router δεν έχω παρατηρήσει να κάνει ξανά αποσύνδεση (εκτός όταν ξεχνάω να πληρώνω ) Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2023 από Billator Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xiaomi26 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2023 9 minutes ago, Billator said: Καλά κέντρο εκεί δεν το λες Αλλά τέλος πάντως κέντρο είναι στην σέρρες όπου μένει ο καθένας. Δεν γνωρίζω εκεί συγκεκριμένα, πχ στην γραμμή της Βιβλιοθήκης πηγαίνει άψογα όπως και σε μερικά στενά της Βενιζέλου (η γραμμή είναι Κομνηνών) που δοκίμασα σε φίλους / συνεργάτες πηγαίνει αντίστοιχα καλά. Έχω ακούσει και εγώ να έχουν κάποιοι πρόβλημα αλλά προσωπικά δεν είχα κανένα. Οπτική ειναι, Ping δεν έχεις , ούτε άκυρα ανεβάσματα. Εγώ με wifi (και το ping παίζει λόγω wifi) είναι 4-10ms, αλλιώς είναι 3-5ms. Πρόβλημα έχουν αυτοί που είναι με κεραία στην Optiland, που εξαρτάται από την περιοχή (εγώ 2 χρόνια έτσι ήμουν μετά πέρασε οπτική), είχα 25-65ms και υπήρχαν αποσυνδέσεις όταν είχαμε μεγάλες κακοκαιρίες. Αν δεν υπάρχει οπτική ίνα (έξω από την πολυκατοικία σου ή σε διπλανή πρέπει να έχει κουτί της optiland) τότε θα σου πρότεινα να πας σε άλλη εταιρεία, αν υπάρχει οπτική στην περιοχή, εκτός και αν δεν έχεις πρόβλημα να δοκιμάσεις μέσω κεραίας. Προσωπικά σταθερά έχω 100/100. Είχα αποσυνδέσεις αλλά έφταιγε το rooter και με την αλλαγή διορθώθηκε. Τρέχω δικό μου server και apps 24/7 εκτός από το Maintenance restart που κάνω στο router δεν έχω παρατηρήσει να κάνει ξανά αποσύνδεση (εκτός όταν ξεχνάω να πληρώνω ) Οπτικη ειναι και το κουτακι της optiland απο το μπαλκονι μου σκεψου αν τεντωσω χερι το ακουμπαω αρα θα περαστει κανονικα οπτικη και οχι κεραια γιατι με κεραιες και χαζομαρες ουτε για πλακα! Αρα λες θα ειμαι πενα ? Επισης αν μπορεις να μου δειξεις τι ρουτερ δινουν να το δω απο απορια αν δεν σου κανει κοπο! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Billator Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2023 7 λεπτά πριν, xiaomi26 είπε Οπτικη ειναι και το κουτακι της optiland απο το μπαλκονι μου σκεψου αν τεντωσω χερι το ακουμπαω αρα θα περαστει κανονικα οπτικη και οχι κεραια γιατι με κεραιες και χαζομαρες ουτε για πλακα! Αρα λες θα ειμαι πενα ? Επισης αν μπορεις να μου δειξεις τι ρουτερ δινουν να το δω απο απορια αν δεν σου κανει κοπο! Θεωρώ ότι είσαι κομπλέ. Αν δεν κάνεις πχ φοιτητικό ή άλλο πακέτο (νομίζω και τα ομιλίας είναι δεσμευτικό), τότε το δοκιμάζεις και κρίνεις και ο ίδιος αν έχεις εσύ πρόβλημα ή όχι. Οκ θα χάσεις λεφτά της αρχικής σύνδεσης / εγκατάστασης αλλά δεν δεσμεύεται για 2 χρόνια όπως στους άλλους. Δεν ξέρω αν βάζουν άλλο τώρα σε εμένα πριν μερικά χρόνια έβαλαν αυτό Tenda AC6(AC1200) v5.0 https://www.skroutz.gr/s/14330784/Tenda-AC6-Asyrmato-Router-Wi-Fi-5-me-3-THyres-Ethernet.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xiaomi26 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2023 11 minutes ago, Billator said: Θεωρώ ότι είσαι κομπλέ. Αν δεν κάνεις πχ φοιτητικό ή άλλο πακέτο (νομίζω και τα ομιλίας είναι δεσμευτικό), τότε το δοκιμάζεις και κρίνεις και ο ίδιος αν έχεις εσύ πρόβλημα ή όχι. Οκ θα χάσεις λεφτά της αρχικής σύνδεσης / εγκατάστασης αλλά δεν δεσμεύεται για 2 χρόνια όπως στους άλλους. Δεν ξέρω αν βάζουν άλλο τώρα σε εμένα πριν μερικά χρόνια έβαλαν αυτό Tenda AC6(AC1200) v5.0 https://www.skroutz.gr/s/14330784/Tenda-AC6-Asyrmato-Router-Wi-Fi-5-me-3-THyres-Ethernet.html Αυτο ειναι Ap/Router αρα λογικα με καποιο splitter θα βαλουν γραμμη πανω γτ αποτι βλεπω δεν ειναι Modem το συγκεκριμενο! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Billator Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 40 λεπτά πριν, xiaomi26 είπε Αυτο ειναι Ap/Router αρα λογικα με καποιο splitter θα βαλουν γραμμη πανω γτ αποτι βλεπω δεν ειναι Modem το συγκεκριμενο! οπτική γαρ, χρησιμοποιούν κάποιο WDM (ή ότι είναι αυτό) το οποίο δεν μπορώ να δω γιατί είναι με φουλ μονωτική με το τερματικό της ίνας. PS από το μπαλκόνι θα σου έρθει η ίνα, τρύπα στον τοίχο και το τερματικό χύμα στο πάτωμα. Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2023 από Billator Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xiaomi26 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2023 52 minutes ago, Billator said: οπτική γαρ, χρησιμοποιούν κάποιο WDM (ή ότι είναι αυτό) το οποίο δεν μπορώ να δω γιατί είναι με φουλ μονωτική με το τερματικό της ίνας. PS από το μπαλκόνι θα σου έρθει η ίνα, τρύπα στον τοίχο και το τερματικό χύμα στο πάτωμα. Πηρα τηλέφωνο και ρώτησα αν μπορούν να το βάλουν όπου θέλω χωρίς έξτρα χρέωση και μου είπε ναι και ρώτησα αν το περνάνε όμορφα μέσα με κλιψακια κλπ ώστε να μην φαίνεται άσχημο και μου είπε ναι κανονικά! Το καλό που τους θέλω μην το αφήσουν όπως είναι πεταμένο μέσα θα τα ακούσουν! 60Ε πήρανε μπροστά για τέλη όποτε καλή δουλειά θέλω 😂 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Billator Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2023 1 λεπτό πριν, xiaomi26 είπε Πηρα τηλέφωνο και ρώτησα αν μπορούν να το βάλουν όπου θέλω χωρίς έξτρα χρέωση και μου είπε ναι και ρώτησα αν το περνάνε όμορφα μέσα με κλιψακια κλπ ώστε να μην φαίνεται άσχημο και μου είπε ναι κανονικά! Το καλό που τους θέλω μην το αφήσουν όπως είναι πεταμένο μέσα θα τα ακούσουν! 60Ε πήρανε μπροστά για τέλη όποτε καλή δουλειά θέλω 😂 Wish you good luck Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xiaomi26 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2023 9 minutes ago, Billator said: Wish you good luck Να σαι καλα φιλαρακι ελπιζω να πανε ολα καλα και να μην εχω θεματα!! Θα ενημερωσω εδω αυριο να σου πω τι και πως! Παντως απο τα κουτακια τους εκει στην περιοχη μονο εγω παιζει να εχω βαλει να ξες γτ δεν βλεπω κανενα καλωδιο να φευγει σε κανενα διαμερισμα! Παιζει να ειμαι τυχερος και να μην τραβανε αλλοι απο το δικτυο εκει χαχα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Billator Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, xiaomi26 είπε Να σαι καλα φιλαρακι ελπιζω να πανε ολα καλα και να μην εχω θεματα!! Θα ενημερωσω εδω αυριο να σου πω τι και πως! Παντως απο τα κουτακια τους εκει στην περιοχη μονο εγω παιζει να εχω βαλει να ξες γτ δεν βλεπω κανενα καλωδιο να φευγει σε κανενα διαμερισμα! Παιζει να ειμαι τυχερος και να μην τραβανε αλλοι απο το δικτυο εκει χαχα! Είσαι τυχερός γιατί σταμάτησαν τα περισσότερα σκαψίματα (πχ τηλεθέρμανση, φυσικό αέριο, cosmote ινα, optiland ινα , ΔΕΥΑΣ κλπ), γιατί 3 φορές άλλα συνεργία έκοψαν την οπτική στο δρόμο που εξυπηρετεί εμένα οπότε για 3-4 μέρες κάθε φορά δεν είχα internet. Και το αστείο είναι ότι όταν πέρασε το φυσικό αέριο (γιατί εκεί παρκάρω το αυτοκίνητο) τους είπα ότι έχει οπτική ίνα και θα την κόψουν όπως σκάβουν , αλλά τα μαστόρια ήξεραν καλύτερα φαίνεται, τσουφ 2 ώρες μετά καπουτ το ιντερνετ Οπότε να έχεις και αυτό το σεράριο στο μυαλό σου ειδικά αν εκκρεμούν σκαψίματα στην περιοχή σου, γιατί είμαστε στην Ελλάδα του 2.0 Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2023 από Billator Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xiaomi26 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2023 10 minutes ago, Billator said: Είσαι τυχερός γιατί σταμάτησαν τα περισσότερα σκαψίματα (πχ τηλεθέρμανση, φυσικό αέριο, cosmote ινα, optiland ινα , ΔΕΥΑΣ κλπ), γιατί 3 φορές άλλα συνεργία έκοψαν την οπτική στο δρόμο που εξυπηρετεί εμένα οπότε για 3-4 μέρες κάθε φορά δεν είχα internet. Και το αστείο είναι ότι όταν πέρασε το φυσικό αέριο (γιατί εκεί παρκάρω το αυτοκίνητο) τους είπα ότι έχει οπτική ίνα και θα την κόψουν όπως σκάβουν , αλλά τα μαστόρια ήξεραν καλύτερα φαίνεται, τσουφ 2 ώρες μετά καπουτ το ιντερνετ Οπότε να έχεις και αυτό το σεράριο στο μυαλό σου ειδικά αν εκκρεμούν σκαψίματα στην περιοχή σου, γιατί είμαστε στην Ελλάδα του 2.0 Εχει περαστει και τηλεθερμανση και ολα στην περιοχη οποτε παιζει να ειμαι τυχερος και να μην πεσει αλλο σκαψιμο εξτρα μιας και αποτι ειδα ειναι περασμενα ολα! Αυριο θα δουμε το real speed και το stability! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα