Crash24 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Το Galaxy Z Flip5 είναι ίσως η ανακοίνωση που ξεχώρισε από το σημερινό Unpacked event της Samsung το οποίο μόλις ολοκληρώθηκε. Η δημοφιλέστερη αναδιπλούμενη συσκευή της αγοράς, αποκτά μια σημαντική ανανέωση συγκριτικά με τον προκάτοχό της, η οποία στηρίζεται θα λέγαμε κυρίως στην εξωτερική οθόνη η οποία μεγαλώνει κατά 283%, από τις 1,9 ίντσες στις 3,4”. Και μόνο αυτή η αλλαγή είναι υπεύθυνη για την πολύ βελτιωμένη χρήση της συσκευής αφού στην οθόνη μπορούμε να τοποθετήσουμε έως 12 widgets, μεταξύ των οποίων ο Καιρός, το Ημερολόγιο, ενώ πλέον είναι δυνατή και η εκτέλεση εφαρμογών όπως Google Maps, YouTube και Netflix. Το Galaxy Z Flip5 εντυπωσιάζει για το premium επίπεδο σχεδιασμό του που διακρίνεται φέτος για την απουσία του κενού που υπήρχε όταν η συσκευή ήταν διπλωμένη. Ο νέος μηχανισμός αναδίπλωσης επιτρέπει στο νέο Flip να είναι πιο λεπτό όταν τοποθετείται στην τσέπη, και όπως πάντα πολύ εύκολο στη μεταφορά. Η Samsung διατηρεί την κορυφαία ποιότητα κατασκευής που είδαμε από πέρσι, με την παρουσία αρχικά του Armor Aluminum αλλά και του Gorilla Glass Victus 2 ανθεκτικού γυαλιού και στις 2 οθόνες. Υποστηρίζει το πρότυπο αδιαβροχοποίησης ΙPX8 για αντοχή σε πτώση σε νερό σε βάθος 1.5 μέτρο και για 30 λεπτά. Στο εσωτερικό η Samsung ενσωματώνει το Snapdragon 8 Gen 2 chipset της Qualcomm, χρονισμένο ελαφρώς υψηλότερα από τις υπόλοιπες υλοποιήσεις που συναντάμε σε άλλα smartphones. Η μνήμη φέτος των 8GB είναι LPDDRX5X ενώ διπλασιάζεται η χωρητικότητα του αρχικού μοντέλου από τα 128 στα 256GB. Η αυτονομία δεν αναμένεται να έχει διαφορά από πέρσι, με τη μπαταρία των 3.700mAh να διατηρεί την ίδια χωρητικότητα. Δεν βλέπουμε κάποια αλλαγή και στο σετ καμερών, όπου το Galaxy Z Flip5 διαθέτει ως βασικό σύστημα 2 αισθητήρες στα 12MP με f/1.8 και οπτική σταθεροποίηση ενώ η κάμερα στην εσωτερική οθόνη έχει ανάλυση 10MP αλλά με διάφραγμα f/2.2. Το form factor της συσκευής επιτρέπει τη λήψη εντυπωσιακών πορτραίτων αλλά και selfie videos με τον χρήστη να ρυθμίζει τη γωνία λήψης και με το λογισμικό της εταιρείας να προσθέτει επιπλέον δυνατότητες. Το Galaxy Z Flip5 κυκλοφορεί στην Ελλάδα στις 11 Αυγούστου με τιμή από 1249€ ενώ από σήμερα η Samsung ανοίγει τις προπαραγγελίες με πρόσθετα δώρα. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο 1
Diavolos666 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Αντιλαμβάνομαι την τιμή και την τεχνολογία πίσω από αναδιπλούμενες οθόνες, αλλά εξακολουθούν να ανήκουν σε αυτά που δεν δικαιολογώ 1250€. Ειδικά το flip, δεν θα μου έλυνε τα χέρια το να γίνεται μισό από όσο είναι ένα κανονικό κινητό και να φοβάμαι για την εύθραυστη οθόνη. Να ήταν fold που ανοίγει και γίνεται mini tablet θα είχε λόγο ύπαρξης, τα flip για μένα σίγουρα όχι. Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2023 από Diavolos666 5 2
cirrus Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Στα 250 ευρώ καλό θα ήταν - PASS Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2023 από cirrus 4
darkf Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 8 λεπτά πριν, cirrus είπε Στα 250 ευρώ καλό θα ήταν - PASS Γιατί όχι και τζάμπα 😁
spectaculator Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Η καινοτομία έπιασε πάτο και πασάρουν ότι χαζομάρα να ναι σε premium τιμή.
GCX Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Συμβουλή: Δοκίμασε το προηγούμενο μοντέλο(best price 580€ 256gb zflip4) και να δεις αν σε κανει γιατι η τεχνολογία ακομη εξελίσσεται και ειναι κριμα να πετάξεις 1200€ και μετα απο 2-3 χρονια να σου βγει off 1 3
GamingMaster424 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 1 minute ago, spectaculator said: Η καινοτομία έπιασε πάτο και πασάρουν ότι χαζομάρα να ναι σε premium τιμή. Θυμίζει κάπως τις εποχές πριν τα smartphones, που έβγαιναν κινητά με ενσωματωμένα earbuds, controller sticks για παιχνίδια και διάφορα άλλα 😄 1
basilis_k6 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 43 λεπτά πριν, Diavolos666 είπε Αντιλαμβάνομαι την τιμή και την τεχνολογία πίσω από αναδιπλούμενες οθόνες, αλλά εξακολουθούν να ανήκουν σε αυτά που δεν δικαιολογώ 1250€. Ειδικά το flip, δεν θα μου έλυνε τα χέρια το να γίνεται μισό από όσο είναι ένα κανονικό κινητό και μετά να φοβάμαι για την εύθραυστη οθόνη. Να ήταν fold που ανοίγει και γίνεται mini tablet θα είχε λόγο ύπαρξης, τα flip σίγουρα όχι. εγω το βλέπω ακριβως αναποδα. δεν ξερω κανεναν να χρησιμοποιει ταμπλετ εκτος απο τους γονεις που δινουν τα παλια πεθαμενα ταμπλετ να παιζουν τα παιδια τους φουσκες. το φλιπ ειναι ενα κανονικο τηλεφωνο που το βαζεις σε τσεπη ακομα και μικρη για να βγεις εξω. πλεον με καρτα και εγγραφα περασμενα μεσα μπορεις να φυγεις απο το σπιτι χωρις κανενα τσαντακι. γλυτωνεις και απο προστασιες οθονης. 5
Diavolos666 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 15 minutes ago, basilis_k6 said: εγω το βλέπω ακριβως αναποδα. δεν ξερω κανεναν να χρησιμοποιει ταμπλετ εκτος απο τους γονεις που δινουν τα παλια πεθαμενα ταμπλετ να παιζουν τα παιδια τους φουσκες. το φλιπ ειναι ενα κανονικο τηλεφωνο που το βαζεις σε τσεπη ακομα και μικρη για να βγεις εξω. πλεον με καρτα και εγγραφα περασμενα μεσα μπορεις να φυγεις απο το σπιτι χωρις κανενα τσαντακι. γλυτωνεις και απο προστασιες οθονης. Τα tablet δεν τα χρησιμοποιούμε γιατί είναι μία extra συσκευή που αν θέλεις να έχει τα μισά specs από το κινητό θα το ακριβοπληρώσεις, πρέπει να το θέλεις πολύ ή να το χρειάζεσαι για να το αγοράσεις. Επίσης είναι τεράστιο για να το κουβαλάς μαζί σου οπότε αν είναι να το έχω να κάθεται στο σπίτι έχω και υπολογιστή με 49 ιντσών οθόνη οπότε πάλι δεν έχει νόημα. Αν το κινητό μου είχε την δυνατότητα να ανοίγει και να γίνεται διπλάσιο θα το χρησιμοποιούσα αρκετά έτσι, όχι on the go σε κλήσεις κτλ, αλλά ουκ ολίγες φορές η οθόνη του δεν βολεύει για πολλά πράγματα. Δεν μου χρειάζεται, αλλά δεν θα με χαλούσε αν η τιμή δεν ήταν ίση με 2 νεφρά. Smartphone στην τσέπη δεν θα έβαζα ποτέ, έχει και την εξωτερική οθόνη αλλά γενικά δεν εμπιστεύομαι μία τσέπη για τίποτα, μόνο κέρματα θα έβαζα στην τσέπη και αυτό το αποφεύγω γιατί τα έχω όλα σε ειδικό πουγκί μέσα στο τσαντάκι, δεν θα ψάχνω εκατό τσέπες για ψιλά. Κουβαλάω τσαντάκι πάντα και για τα υπόλοιπα που χρειάζομαι να έχω μαζί μου. Πράγματα που κάποτε δεν κουβαλούσα και τώρα χωράνε στο μικρό τσαντάκι. Προφανώς η δική μου άποψη δεν είναι η σωστή ούτε η δική σου, εδώ φαίνεται η διαφορά χρήσης και ο κάθε ένας έχει την άποψή του. Το flip phone δεν θα με διευκόλυνε σχεδόν πουθενά, ίσως αν ήταν 200 ευρώ κάποιοι να το έπαιρναν για την 2η οθόνη και τις καλύτερες selfie με την πίσω κάμερα, αλλά με τέτοια τιμή δεν το κόβω να κυκλοφορεί και πολύ. Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2023 από Diavolos666
basilis_k6 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 12 λεπτά πριν, Diavolos666 είπε Προφανώς η δική μου άποψη δεν είναι η σωστή ούτε η δική σου, εδώ φαίνεται η διαφορά χρήσης και ο κάθε ένας έχει την άποψή του. σαφως. αν ειχα να κανω κατι το ταμπλετ θα ειχα αλλη αποψη. ας πουμε καποιοι περνανε ωρες στο μετρό χαζευοντας σειρες. ε εκει θα ειναι πολύ χρησιμο. εμενα παντως με εξιταρει η ιδεα να μπορω επιτελους να βγαινω εξω χωρις την κουμουτσα το τηλεφωνο. ουτε καν στις τσεπες του μπουφαν δεν χωρανε τοσο μεγαλα που εχουν γινει.
Diavolos666 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 minute ago, basilis_k6 said: σαφως. αν ειχα να κανω κατι το ταμπλετ θα ειχα αλλη αποψη. ας πουμε καποιοι περνανε ωρες στο μετρό χαζευοντας σειρες. ε εκει θα ειναι πολύ χρησιμο. εμενα παντως με εξιταρει η ιδεα να μπορω επιτελους να βγαινω εξω χωρις την κουμουτσα το τηλεφωνο. ουτε καν στις τσεπες του μπουφαν δεν χωρανε τοσο μεγαλα που εχουν γινει. Απολύτως δεκτό, τον χειμώνα ειδικά με το μπουφάν άνετα βάζεις κινητό σε τσεπάκι αντί να κουβαλάς τσαντάκι. Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2023 από Diavolos666 2
Macosj Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Ε όχι και να λέτε ότι αυτό δεν είναι αναβάθμιση, δύο μειονεκτήματα είχε το προηγούμενο μοντέλο, την μικρή εξωτερική οθόνη και την εύθραυστη ( σε γρατζουνιες) εσωτερική. Αυτά τα δύο διορθώθηκαν. Το μόνο που μένει στην Ευρώπη είναι η samsung να αναλάβει τις ευθύνες τις και να Αντικαθιστά την οθόνη σ περίπτωση βλάβης του μηχανισμού, όπως γίνεται στην Αμερική. Γενικά, την ευρωπαϊκή αγορά την έχουν δεδομένη, για αυτό δεν ασχολούνται και πολύ Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2023 από Macosj 2
Titos301 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Η motorola ειδε την εξωτερικη οθονη και γελασε γιατι η motorola ξερει
ethereum Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) μου αρέσει που με την εξωτερική οθόνη τσεκάρεις εύκολα τα πάντα χωρίς να κρατάς στο χέρι την παντόφλα , είτε android ή iphone Επεξ/σία 27 Ιουλίου 2023 από ethereum 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα