Thanos300693 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Παιδιά μία μικρή βοήθεια, είμαι Έλληνας, και η μάνα μου είναι Φιλανδή. Έχω ελληνική και φιλανδική ταυτότητα και φιλανδικό διαβατήριο. Για ένα διάστημα όμως θα κατέβουμε Ελλάδα αρκετά μεγάλο δυστυχώς και Κύπρο, με τη γυναίκα μου, γιατί θα ανοίξουμε μία μικρή εταιρεία στην Κύπρο σαν κάτοικοι εξωτερικού βέβαια. Πιστεύετε θα χρειαστεί να βγάλω και Ελληνικό διαβατήριο, αν χρειαστεί πόσο χρονοβόρα είναι η διαδικασία; Από την Ελλάδα έχω φύγει από το 2011 μόνο το 2015 ήρθα να ψηφίσω για το δημοψήφισμα.
Ukforthemoment Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Thanos300693 είπε Παιδιά μία μικρή βοήθεια, είμαι Έλληνας, και η μάνα μου είναι Φιλανδή. Έχω ελληνική και φιλανδική ταυτότητα και φιλανδικό διαβατήριο. Για ένα διάστημα όμως θα κατέβουμε Ελλάδα αρκετά μεγάλο δυστυχώς και Κύπρο, με τη γυναίκα μου, γιατί θα ανοίξουμε μία μικρή εταιρεία στην Κύπρο σαν κάτοικοι εξωτερικού βέβαια. Πιστεύετε θα χρειαστεί να βγάλω και Ελληνικό διαβατήριο, αν χρειαστεί πόσο χρονοβόρα είναι η διαδικασία; Από την Ελλάδα έχω φύγει από το 2011 μόνο το 2015 ήρθα να ψηφίσω για το δημοψήφισμα. Δεν χρειάζεσαι διαβατήριο για Ελλάδα αφού εχεις ελληνική ταυτότητα αλλά για Κύπρο μάλλον θες γιατί δεν είναι μέλος του Σεγκεν αν θες να πας σαν Ελληνας,Το διαβατηριο βγαίνει σε 3 μέρες Αττική ,5 μερες επαρχία.Ειναι για 10 χρόνια,εγώ θα το έβγαζα. Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2023 από Ukforthemoment
Thanos300693 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Με το φιλανδικό διαβατήριο έχουμε κάνει και οι δύο την αίτηση και έχουμε στείλει αντίγραφα που έχουν γίνει αποδεκτά. Θα βγάλω όμως και ελληνικό για να μαι σίγουρος, Θεσσαλονίκη θα είμαστε για αυτό το διάστημα στην Ελλάδα. Φαντάζομαι να μην αργήσει. 1
japetus Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 Καθώς είσαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού, μπορείς να αιτηθείς την έκδοση ελληνικού διαβατηρίου στην πλησιέστερη προξενικη αρχή.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 26/7/2023 στις 3:06 ΜΜ, Ukforthemoment είπε Δεν χρειάζεσαι διαβατήριο για Ελλάδα αφού εχεις ελληνική ταυτότητα αλλά για Κύπρο μάλλον θες γιατί δεν είναι μέλος του Σεγκεν αν θες να πας σαν Ελληνας,Το διαβατηριο βγαίνει σε 3 μέρες Αττική ,5 μερες επαρχία.Ειναι για 10 χρόνια,εγώ θα το έβγαζα. Προφανώς και ταξιδεύεις Κύπρο με ταυτότητα. Απλά έχει έλεγχο διαβατηρίων/ταυτοτήτων και όταν πας και όταν έρχεσαι (ακριβώς επειδή δεν είναι στη ζώνη Σένγκεν) Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2023 από ProponitisTouKanape 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα