Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γειά σας,θα ήθελα κάποιες γνώμες.

Εχω κληρονομήσει ένα ακίνητο από τους γονείς  μου διώροφο έτος κατασκευής 1978.Το σπίτι έχει τρία διαμερισματα και ενα γκαραζ,από τα οποία μόνο το ένα είναι κομπλέ και νοικιαζεται.Τα υπόλοιπα δύο είναι ημιτελή,έχουν μόνο πλακάκια και κάποιες πόρτες/μπαλκονοπορτες (το γκαραζ μονο τσιμεντο).Θα ήθελα να φτιάξω τα δύο διαμερισματα ,το ενα για ενοικιαση και το αλλο για να μενω,αλλά υφιστανται θέματα και έχω μπερδευτεί.Ενας μηχανικος που ειχα φερει παλιοτερα ειχε πει οτι α διαμερίσματα πρέπει να ξεκαθαρίσουν γιατί στο συμβόλαιο αναφέρεται όλο το σπιτι σαν ενιαίο,και ότι γενικά το πράγμα μπορεί να ξεφύγει οικονομικά,και τώρα που εχω κάποια χρήματα στην άκρη θα ρωτήσω κάποιον καινούριο και θα το ξαναπάρω όλο από την  αρχη.

Επειδή είμαι τελείως άσχετος έχω πελαγώσει,φοβάμαι μην κάνω λάθος επιλογές και δώσω τσάμπα χρήματα.

Επεξ/σία από Evangelos1990
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Σιγουρα μπερδεμένο αλλα από κάπου πρέπει να αρχίσεις. Σε ποια περιοχή είσαι;;;;

Πειραιά,Κερατσινι.Ο φοροτεχνικος μου συνεργάζεται με έναν μηχανικό,αλλά είναι στη Νίκαια.

Ο προηγούμενος μηχανικος είχε πει οτι μάλλον πρέπει να το ξαναδεί τοπογραφος,τώρα δεν ξέρω τι θα βγει με τον καινούριο.Επισης δεν ξέρω αν πρέπει να βρω τεχνίτες ξεχωριστά για ντουλάπια κουζίνες κτλ η να μιλήσω με κάποια κατασκευαστικη εταιρία να τα αναλάβει όλα.

Επεξ/σία από Evangelos1990
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Evangelos1990 είπε

Πειραιά,Κερατσινι.Ο φοροτεχνικος μου συνεργάζεται με έναν μηχανικό,αλλά είναι στη Νίκαια.

Ο προηγούμενος μηχανικος είχε πει οτι μάλλον πρέπει να το ξαναδεί τοπογραφος,τώρα δεν ξέρω τι θα βγει με τον καινούριο.Επισης δεν ξέρω αν πρέπει να βρω τεχνίτες ξεχωριστά για ντουλάπια κουζίνες κτλ η να μιλήσω με κάποια κατασκευαστικη εταιρία να τα αναλάβει όλα.

Σιγουρα άλλο η νομιμοποίηση που είναι θέμα μηχανικού - πολεοδομίας,άλλο οι επισκευές που αφορούν μαστόρους. Προσωπικά θα τα ξεχώριζα και θα αρχιζα πρώτα από την νομιμοποίηση και μετα τα υπόλοιπα να μην μου ξεφύγει το κόστος και δεν μπορώ να τελειώσω ούτε το ενα ούτε το άλλο. Μετα μπορείς π.χ. να τελειώσεις το ένα διαμέρισμα να φύγεις από το ενοίκιο όταν είσαι οκ οικονομικά συνεχίζεις το άλλο να χωρίς να αγχώνεσαι .

Αν τα τετραγωνικά συμπίπτουν με το οίκημα σίγουρα τα πρόστιμα θα είναι μικρά αλλα αν όσο ξεφεύγουν αν ξεφεύγουν τόσο θα ανεβαίνει το κόστος νομιμοποίησης.

• Like 3
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Σιγουρα άλλο η νομιμοποίηση που είναι θέμα μηχανικού - πολεοδομίας,άλλο οι επισκευές που αφορούν μαστόρους. Προσωπικά θα τα ξεχώριζα και θα αρχιζα πρώτα από την νομιμοποίηση και μετα τα υπόλοιπα να μην μου ξεφύγει το κόστος και δεν μπορώ να τελειώσω ούτε το ενα ούτε το άλλο. Μετα μπορείς π.χ. να τελειώσεις το ένα διαμέρισμα να φύγεις από το ενοίκιο όταν είσαι οκ οικονομικά συνεχίζεις το άλλο να χωρίς να αγχώνεσαι .

Αν τα τετραγωνικά συμπίπτουν με το οίκημα σίγουρα τα πρόστιμα θα είναι μικρά αλλα αν όσο ξεφεύγουν αν ξεφεύγουν τόσο θα ανεβαίνει το κόστος νομιμοποίησης.

Και εγω αυτό σκεφτόμουν.Γενικα το ποσό που εχω στην άκρη είναι γύρω στα 20.000,και ελπίζω να κάνω απόσβεση με τα ενοικια.

Δημοσ.

Να τα φτιάξεις και τα δύο με 20 χιλιάρικα ενώ θέλει και μηχανικούς, νομιμοποιήσει κτλ πολύ δύσκολο.

Δες αρχικά τι θέλεις για να είναι σωστά τα χαρτιά και να μπορείς να πάρεις κάποιο δάνειο ανακαίνισης ίσως ή να μπεις σε κάποιο εξοικονομώ.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Evangelos1990 είπε

Γειά σας,θα ήθελα κάποιες γνώμες.

Εχω κληρονομήσει ένα ακίνητο από τους γονείς  μου διώροφο έτος κατασκευής 1978.Το σπίτι έχει τρία διαμερισματα και ενα γκαραζ,από τα οποία μόνο το ένα είναι κομπλέ και νοικιαζεται.Τα υπόλοιπα δύο είναι ημιτελή,έχουν μόνο πλακάκια και κάποιες πόρτες/μπαλκονοπορτες (το γκαραζ μονο τσιμεντο).Θα ήθελα να φτιάξω τα δύο διαμερισματα ,το ενα για ενοικιαση και το αλλο για να μενω,αλλά υφιστανται θέματα και έχω μπερδευτεί.Ενας μηχανικος που ειχα φερει παλιοτερα ειχε πει οτι α διαμερίσματα πρέπει να ξεκαθαρίσουν γιατί στο συμβόλαιο αναφέρεται όλο το σπιτι σαν ενιαίο,και ότι γενικά το πράγμα μπορεί να ξεφύγει οικονομικά,και τώρα που εχω κάποια χρήματα στην άκρη θα ρωτήσω κάποιον καινούριο και θα το ξαναπάρω όλο από την  αρχη.

Επειδή είμαι τελείως άσχετος έχω πελαγώσει,φοβάμαι μην κάνω λάθος επιλογές και δώσω τσάμπα χρήματα.

Σίγουρα πρέπει να το δεί μηχανικός . Και να δείτε εάν ειναι όπως πρέπει τα αρχικά σχέδια της οικ. άδειας κατόψεις και τοπογραφικό. 

Μπορείς να πάς να τα πάρεις και εσυ ο ίδιος φωτοαντίγαρα ,με αίτηση στην ΥΔΟΜ.

Εάν υπάρχουν αυθαιρεσίες πρώτα πρέπει να ρυθμίσεις αυτά και παράλληλα να δείς και τα συμβόλαια.

Για το διαμέρισμα πρός ενοικίαση θα πρέπει να είοναι καθαρο και το τελευταίο που πρέπει να βγει είναι και ενα Πιστοποιητικό Ενεργειακής απόδοσης για χρήση ενοικίασης .

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστω για όλες τις απαντήσεις.Με το Εξοικονομώ είδα ότι δεν πληρω τις προϋποθέσεις καθώς το σπίτι είναι άνω των 100τμ.

Θα επικεντρωθώ να τελειώσει το ενα (μεγαλυτερο) διαμέρισμα πρώτα και ύστερα με τα ενοίκια τελειώνω το υπόλοιπο.

Δημοσ.

Για αρχή βρες έναν συμβολαιογράφο να σου κάνει μια σωστή σύσταση οριζόντιων ιδιοκτησιών και μετά βλέπεις τι κανεις 

Δημοσ.

Αυτό που εννοεί ο μηχανικός είναι πως στην άδεια δεν υπάρχουν 3 διαμερίσματα αλλά ένα ενιαίο σπίτι. Αυτό που νοικιάζεις τώρα, προφανώς έχει την αρχική άδεια. Από εκεί και πέρα ο μηχανικός θα δει εάν υπάρχει κάτι άλλο που χρειάζεται τακτοποίηση. Από εδώ δεν μπορεί κάποιος να σου πει. Μπορεί να είναι κάτι απλό, αλλά εάν τα άλλα δύο που ειναι ημιτελή δεν έχουν άδειες, το κόστος ξεφεύγει. Ρώτα 2-3 μηχανικούς να σου πουν. Εάν ζει αυτός που έβγαλε την αρχική άδεια (ή τουλάχιστον εάν ξέρεις πως έχει κάποιον γιο, κόρη που να συνεχίζει το γραφείο) πήγαινε πρώτα εκεί γιατί θα ξέρει ακριβώς τι έχει κάνει. 

Δημοσ.

μη τρελενεσαι: ολα πλεον τακτοποιουνται ακομα και με πληρωμη προστιμου. Θες εναν σοβαρο πολ μηχανικο που να μελετησει την αδεια και μετα μαζι να φτιαξετε τους χωρους τα διαμερισματα. Μετα συμβολαιογραφο->υποθηκοφυλακιο->κτηματολογιο->κομπλε

Ολα αυτα ειναι λιγες χιλιαδες ευρω και μετα ενα αλλο μικρο κονδυλι για την ανακαινιση. Τα 2 προτζεκτ ειναι ασχετα μεταξυ τους

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

Ολα αυτα ειναι λιγες χιλιαδες ευρω και μετα ενα αλλο μικρο κονδυλι για την ανακαινιση.

Ανακαινιση-χτισιμο 2-3 διαμερισματων δεν ειναι μικρο κονδυλι,προφανως δεν διαβασες ποτε το αρχικο ποστ

Επεξ/σία από vagos789
Δημοσ.
16 minutes ago, vagos789 said:

Ανακαινιση-χτισιμο 2-3 διαμερισματων δεν ειναι μικρο κονδυλι,προφανως δεν διαβασες ποτε το αρχικο ποστ

μη βγαζεις βιαστικα συμπερασματα , κανει κακο στις αποφασεις και στην αξιοπιστια: μικρο κονδυλι για εσενα μπορει να ειναι 1000 ευρ και για εμενα 50.000

το σιγουρο ειναι οτι δε μιλαμε για εκατονταδες χιλιαδες ευρω

Δημοσ.
2 ώρες πριν, vamvakoolas είπε

μη τρελενεσαι: ολα πλεον τακτοποιουνται ακομα και με πληρωμη προστιμου. Θες εναν σοβαρο πολ μηχανικο που να μελετησει την αδεια και μετα μαζι να φτιαξετε τους χωρους τα διαμερισματα. Μετα συμβολαιογραφο->υποθηκοφυλακιο->κτηματολογιο->κομπλε

Ολα αυτα ειναι λιγες χιλιαδες ευρω και μετα ενα αλλο μικρο κονδυλι για την ανακαινιση. Τα 2 προτζεκτ ειναι ασχετα μεταξυ τους

Βασικά όπως έγραψα πιο πανω θέλω να επικεντρωθώ στο μεγαλο διαμέρισμα από όπου θα έχω τις καλυτερες απολαβές,το κάτω διαμέρισμα και το γκαραζ σε δεύτερο χρόνο.Αρχες Σεπτέμβρη έχω το ραντεβού με το μηχανικό που μου σύστησε ο φοροτεχνικος,ο οποίος αναλαμβανει και κατασκευές,κλπ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...