Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γνωριζει κανεις αν προκαλειται καποια φθορα σε τριμενο γυαλισμενο ξυλινο πατωμα με σκυλακι μικρου μεγεθους; 

Επεξ/σία από nikos121
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, JLEE είπε

Γερός να είσαι και σε κάποια χρόνια να το τρίψεις και να το γυαλίσεις ξανά!

Ευχαριστω. Δεν ειναι για εμενα ομως ρωταω για λογαριασμου ενος φιλου που η κορη του θελει σκυλακι...

• Like 1
Δημοσ.
10 minutes ago, The_Judas said:

άσχετη απορία, οι γάτες ξύνουν τα νύχια τους στο ξύλινο δάπεδο;

συνήθως όχι, προτιμούν κάθετη επιφάνεια, αλλά από τη ροπή του κινητήρα σπινιάρει και αφήνει ελαφριές γρατζουνιές.....

• Like 3
Δημοσ.
6 ώρες πριν, The_Judas είπε

Οχι, προτιμουν τους ακριβους καναπεδες κυριως, μετα τα ονυχοδρομια

• Thanks 1
Δημοσ.

Εμενα τα πατωματα στις κρεβατοκαμαρες δεν παρουσιασαν κανενα θεμα ουτε απο τον ελληνικο ποιμενικο (60 κιλα ) ουτε απο το beagle ! Αντιθετα απο τις καρεκλες γραφειου που τους αλλαξαν τα φωτα !

Δημοσ.
15 ώρες πριν, The_Judas είπε

Εξαιρετικα.

9 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Οχι, προτιμουν τους ακριβους καναπεδες κυριως, μετα τα ονυχοδρομια

Μπα,μια χαρα τα κανουν ολα και μαλιστα πριν τα ονυχοδρομια.

Δημοσ.
16 hours ago, The_Judas said:

Όχι, για τον πολύ απλό λόγο ότι δε μπορούν να «γατζώσουν». Οι γάτες προτιμούν μαλακά υλικά, ιδανικά και με λεπτή «πλέξη» στο ύφασμα. Π.χ. τον καναπέ, τις κουρτίνες (στις οποίες σκαρφαλώνουν κιόλας), τις καρέκλες, κ.λπ. Σαν τελευταία λύση ανάγκης (αν δε βρεθεί κάτι πιο ακριβό) θα επιλεγεί το ειδικό ονυχοδρόμιο που έχει αγοραστεί γι' αυτό το σκοπό. ^_^

Εννοείται πως αν γατζώσουν τα νυστέρια (συγγνώμη, τα νύχια), ή σπινιάρουν, στα πάτωμα, στα ντουλάπια, κ.λπ, μπορούν να κάνουν ζημιά, αλλά πρακτικά αυτό είναι σπάνιο, μιας και δε τους αρέσουν αυτές οι επιφάνειες.

Πηγή:

Spoiler

image.jpeg.4c388279b553be423e1ca097de7a6baa.jpeg

Έχει και «συνάδελφο» (ή μάλλον, συναδέλφισσα) στο έγκλημα, αλλά δε βρήκα ενδιαφέρουσα φώτο. :P

• Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Haldol είπε

Όχι,

Μια χαρα ξυνουν.

3 ώρες πριν, Haldol είπε

Σαν τελευταία λύση ανάγκης (αν δε βρεθεί κάτι πιο ακριβό) θα επιλεγεί το ειδικό ονυχοδρόμιο που έχει αγοραστεί γι' αυτό το σκοπό

Αυτο ναι,100%.
Ριξαμε και cat nip στην κυρια,για να το αξιοποιησει.

Παραδοξως,4 γατια ( μανα και παιδια ) δεν αντιδρουν στο cat nip,ισα ισα το αποφευγουν.

Δημοσ.
3 hours ago, StamTheMan said:

Μια χαρα ξυνουν.

Αυτο ναι,100%.
Ριξαμε και cat nip στην κυρια,για να το αξιοποιησει.

Παραδοξως,4 γατια ( μανα και παιδια ) δεν αντιδρουν στο cat nip,ισα ισα το αποφευγουν.

Στο catnip κάποιες θ' αντιδράσουν, και άλλες όχι. Έπεσες στην περίπτωση. Εμένα είναι 1+1 (ο αρσενικός μαστουρώνει, η μικρή ούτε που ασχολείται). :P

Για το πάτωμα, μάλλον... ξανάπεσες στην περίπτωση, γιατί γενικά δεν αγαπούν τις σκληρές επιφάνειες. Χωρίς φυσικά ν' αποκλείεται πως θα εξασκήσουν κι εκεί τα νυχάκια.

Δημοσ.

Κι εμένα η εμπειρία μου των τελευταίων 15 ετών (με πέραν του ενός γάτους) λέει ότι δεν ασχολούνται με το πάτωμα.

Όπως ειπώθηκε προτίμηση σε κάθετες επιφάνειες (όσο ακριβότερες τόσο το καλύτερο :P) και κατά προτίμηση όχι απόλυτα σκληρές

Δημοσ.

Γάτοι = καναπέδες, κουρτινες, εμένα μου ανέβαινε και σε μεταλλική σήτα γιατί μπορούσε να γαντζωθει. 

Οι σκύλοι σίγουρα θα κάνουν γρατζουνιές εάν το πάτωμα εινακ αρκετά μαλακό ειδικά εάν είναι μικρότεροι και τρεχουν μέσα στο σπίτι. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...