alexcrx Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 Σημερα ειναι Της Αγιας Αννας........Ευχομαι η μητερα Της Παναγιας να τους παρει στον παραδεισο........ Χρήστος Μουλάς, 34 ετών ΑΘΑΝΑΤΟΣ Περικλής Στεφανίδης, 27 ετών ΑΘΑΝΑΤΟΣ 6 2
Haldol Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 Οι αφανείς, αλλά πραγματικοί σύγχρονοι ήρωες του κόσμου... και λέω αφανείς, διότι πέρα από τα σημερινά (και για λίγες μέρες ακόμα) «αθάνατοι» που λέμε και γράφουμε όλοι μας, σε 2 χρόνια αν ακούσουμε τα όνοματά τους, θα τα ψάξουμε στο Google. Μόνο οι χαροκαμένοι γονείς τους θα τους θυμούνται. Οι ίδιοι όμως, δε δίστασαν να κάνουν ελιγμούς που γνώριζαν ότι μπορεί να τους σκοτώσουν, όπως και συνέβη με τον τελευταίο. Για να προστατεύσουν τα δάση, τα ζώα, τους ανθρώπους, εμένα, εσένα, και το μωρό του γείτονα. Με αυτοθυσία. Όπως έχει ξαναγίνει, και όπως δυστυχώς θα ξαναγίνει. 14 1
nickol-us Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 38 λεπτά πριν, Haldol είπε Όπως έχει ξαναγίνει, και όπως δυστυχώς θα ξαναγίνει. Έχουμε αρχίσει και συνηθίζουμε πολύ άσχημα τη δυστοπία που ζούμε... Τα ίδια λένε και για τις φωτιές, υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν... Ε λοιπόν να μην ξαναγίνει! Να δώσουν επιτέλους λεφτά, σε αυτό το #@!@χώρα που καίγεται κάθε χρόνο από τότε που έχω μνημονικό (είμαι στα 40αρα) και ακόμα βάζουμε πιλότους σε αεροπλάνα που δεν έχουν κανένα σύγχρονο σύστημα ασφαλείας. Ούτε εκτίναξη, ούτε κανένα ηλεκτρονικό μέσο, σύμφωνα με όσα ανάφέρουν μετά το συμβάν οι ειδικοί. Να γίνει μια χρονιά σωστός σχεδιασμός και να μην ψάχνουμε να γλιτώσουμε δημόσια χρήμα από δασοφυλακή και πυρόσβεση. Να δίνουμε βάρος στα χάρτινα καλαμάκια και να μην ασχολούμαστε με άλλα σημαντικότερα. Κι επειδή το μήνυμα είναι στα όρια του πολιτικού σχολιασμού, να πω οτι δε θυμάμαι ποτέ τα παραπάνω να τα έχει κάνει όλα μια κυβέρνηση, όχι όσο έχω θυμητικό έστω 6 2
Haldol Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 Just now, nickol-us said: Έχουμε αρχίσει και συνηθίζουμε πολύ άσχημα τη δυστοπία που ζούμε... Τα ίδια λένε και για τις φωτιές, υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν... ... Να δώσουν επιτέλους λεφτά, σε αυτό το #@!@χώρα που καίγεται κάθε χρόνο από τότε που έχω μνημονικό (είμαι στα 40αρα) και ακόμα βάζουμε πιλότους σε αεροπλάνα που δεν έχουν κανένα σύγχρονο σύστημα ασφαλείας. Ούτε εκτίναξη, ούτε κανένα ηλεκτρονικό μέσο, σύμφωνα με όσα ανάφέρουν μετά το συμβάν οι ειδικοί. Δε μιλάω (μόνο) για τις φωτιές. Αυτά τα επαγγέλματα δυστυχώς πάντα θα μετράνε απώλειες. Μπορούν να περιοριστούν; Ναι. Μπορούν να εξαλειφθούν; Ποτέ. Εξού και το «δυστυχώς θα ξαναγίνει». Δυστυχώς τα πυροσβεστικά αεροσκάφη για τη χώρα μας είναι περίεργο ζήτημα. Ότι πιο κατάλληλο και σύγχρονο υπάρχει (CL-415), το έχουμε. Όσο και αν ακούγεται περίεργο. Πιο νέα ακόμα δεν υπάρχουν, ενώ και η παραγωγή των «παλιών» έχει σταματήσει εδώ και χρόνια. Τα επόμενα (CL-515), από τα οποία έχουμε παραγγείλει, δεν έχουν ξεκινήσει καν να παράγονται από το εργοστάσιο. Μέχρι πέρυσι δεν ήταν γνωστο καν το ΑΝ θα παραχθούν ποτέ. 5
korakios Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 3 λεπτά πριν, nickol-us είπε Τα ίδια λένε και για τις φωτιές, υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν... Ε λοιπόν να μην ξαναγίνει! δεν πρόκειται , ο νορμάλ/συνειδητοποιημένος πολίτης είναι κλάσμα , άσε που οι περισσότεροι είτε ψυχοπλακώνεται στα όρια κατάθλιψης και περνούν σε άμυνα απάθειας/αδιαφορίας ή χάνουν την ψυχραιμία τους και φαίνονται στους υπόλοιπους σαν τους τρελούς με ταμπέλες "μετανοείτε ,το τέλος έρχεται" κλασσικά θα παίξει μια ένταση μέχρι να τελειώσουν οι φωτιές και ξανά πάλι του χρόνου (όπως και ήδη έχει γίνει) το λέω όχι λόγω ηττοπάθειας/αποδοχής αλλά ρεαλιστικά . 1
DrLo Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, nickol-us είπε Να δώσουν επιτέλους λεφτά, σε αυτό το #@!@χώρα που καίγεται κάθε χρόνο από τότε που έχω μνημονικό (είμαι στα 40αρα) και ακόμα βάζουμε πιλότους σε αεροπλάνα που δεν έχουν κανένα σύγχρονο σύστημα ασφαλείας. Ούτε εκτίναξη, ούτε κανένα ηλεκτρονικό μέσο, σύμφωνα με όσα ανάφέρουν μετά το συμβάν οι ειδικοί. Που άκουσες "ειδικό" να μιλά για "εκτιναξη" σε πυροσβεστικό; Ποιό πυροσβεστικό σε όλο τ κόσμο έχει εκτινασσόμενα καθίσματα; 1 ώρα πριν, Haldol είπε Τα επόμενα (CL-515), από τα οποία έχουμε παραγγείλει, δεν έχουν ξεκινήσει καν να παράγονται από το εργοστάσιο. Μέχρι πέρυσι δεν ήταν γνωστο καν το ΑΝ θα παραχθούν ποτέ. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει νομίζω ίσως τα περισσότερα DHC-515 σε παραγγελία από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Question about the DHC-515 Firefighter? ... Read the latest De Havilland Canada expects first deliveries of the DHC-515 by the middle of the decade, with deliveries of aircraft 23 and beyond to begin at the end of the decade . Αυτό που θα μπορούσε να κάνει η Ελλάδα θα ήταν ίσως, όταν φαίνονταν πριν καποια χρόνια ότι τα Canadair θα μπορεί να έκλεινε ήταν να αναβαθμιστούν τα -215 σε -215Τ. Από τη στιγμή που η Canadair έκλεισε, αντίστοιχη λύση δεν υπάρχει παγκόσμια και τα υπάροχντα Canadair είναι περιζήτητα. Παλιά η Ελλάδα νομίζω έιχε πάρει κάποια λίγα πό την πρώην Γιουγκοσλαβία. Τώρα δεν πουλάει κανείς. Πέρα από τα Canadair η μόνες λύσεις είναι πλέον τα διαφορα ελικόπτερα που παρέχονται κυρίως "σαιζον" σε διαφορες χώρες (πχ κάποια κάνουν καλοκαίρι βόρειο και χειμώνα νοτιο ημισφαίριο). Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2023 από DrLo 5
Haldol Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 14 minutes ago, DrLo said: Που άκουσες "ειδικό" να μιλά για "εκτιναξη" σε πυροσβεστικό; Καλά, όλοι το παίζουν ειδικοί, αλλά όσο ειδικοί είναι αυτοί, άλλο τόσο είμαι κι εγώ... εξωγήινος. Ejection seats υπάρχουν σχεδόν αποκλειστικά σε μαχητικά. Αλλά κυκλοφόρησε ένας μία τέτοια μπούρδα σε κάποιο site, και τώρα όλη η χώρα λέει για τα «παλιά Canadair που δεν μπόρεσε να εκτοξευθεί το πλήρωμα». Αφού δεν είπαν και για το ελικόπτερο πέρυσι ότι δεν εκτοξεύτηκαν οι πιλότοι, πάλι καλά. 2
DrLo Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 Κατά τα άλλα, τα πυροσβεστικά είναι απο τη φύση τους αεροπλάνα που, όσο σκληρό και αν ακόυγεται, θα συνεχίσουν να πέφτουν. Μπορεί να τα δει κάποις σαν "βομβαρδιστικά" που κάνουν δεκάδες ρίξεις κάθε μέρα. Ακόμα πιο δύσκολο σε ανάγλυφα της μεσογείου σαν της Ελλάδας. Μια αναδρομή στα ατυχήματα με -215 μιλά από μόνη της Aviation Safety Network > ASN Aviation Safety Database > Type index > ASN Aviation Safety Database results (aviation-safety.net)
MauroPaltoudias Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 minutes ago, DrLo said: που κάνουν δεκάδες ρίΨεις κάθε μέρα. Οκ, fixed. Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2023 από MauroPaltoudias
safridia Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 2 ώρες πριν, Haldol είπε Δε μιλάω (μόνο) για τις φωτιές. Αυτά τα επαγγέλματα δυστυχώς πάντα θα μετράνε απώλειες. Μπορούν να περιοριστούν; Ναι. Μπορούν να εξαλειφθούν; Ποτέ. Εξού και το «δυστυχώς θα ξαναγίνει». Δυστυχώς τα πυροσβεστικά αεροσκάφη για τη χώρα μας είναι περίεργο ζήτημα. Ότι πιο κατάλληλο και σύγχρονο υπάρχει (CL-415), το έχουμε. Όσο και αν ακούγεται περίεργο. Πιο νέα ακόμα δεν υπάρχουν, ενώ και η παραγωγή των «παλιών» έχει σταματήσει εδώ και χρόνια. Τα επόμενα (CL-515), από τα οποία έχουμε παραγγείλει, δεν έχουν ξεκινήσει καν να παράγονται από το εργοστάσιο. Μέχρι πέρυσι δεν ήταν γνωστο καν το ΑΝ θα παραχθούν ποτέ. Πολυ ενθουσιασμο βλεπω, ολα ειναι υπεροχα. Η κυβερνηση το ξερει οτι εχουμε παραγγειλει γιατι περιμεναμε τις μεγαλες φωτιες για να δουμε. Δεν εχουμε το καλυτερο και πιο συγχρονο, αεροπλανο 40+ ετων ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟ, ειναι ρημαδι που απλα προσπαθουν να το νεκραναστησουν οι μηχανικοι. Μεχρι τοτε λεγανε οτι ειμαστε απολυτος ετοιμοι με κατι ελικοπτερα που ειναι για ψεκασμο σε καλλιεργιες αλλα ενταξει χαζοι ειναι εδω ας τους πουμε οτι κανουν και για φωτιες Καλως η κακως η ζωη συνεχιζεται, και τι μας νοιαζει εμας, τα δικα μας παιδια θα πεταξουν τα ρημαδια;
andreaspA Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 2 ώρες πριν, nickol-us είπε Έχουμε αρχίσει και συνηθίζουμε πολύ άσχημα τη δυστοπία που ζούμε... Τα ίδια λένε και για τις φωτιές, υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν... Ε λοιπόν να μην ξαναγίνει! Να δώσουν επιτέλους λεφτά, σε αυτό το #@!@χώρα που καίγεται κάθε χρόνο από τότε που έχω μνημονικό (είμαι στα 40αρα) και ακόμα βάζουμε πιλότους σε αεροπλάνα που δεν έχουν κανένα σύγχρονο σύστημα ασφαλείας. Ούτε εκτίναξη, ούτε κανένα ηλεκτρονικό μέσο, σύμφωνα με όσα ανάφέρουν μετά το συμβάν οι ειδικοί. Να γίνει μια χρονιά σωστός σχεδιασμός και να μην ψάχνουμε να γλιτώσουμε δημόσια χρήμα από δασοφυλακή και πυρόσβεση. Να δίνουμε βάρος στα χάρτινα καλαμάκια και να μην ασχολούμαστε με άλλα σημαντικότερα. Κι επειδή το μήνυμα είναι στα όρια του πολιτικού σχολιασμού, να πω οτι δε θυμάμαι ποτέ τα παραπάνω να τα έχει κάνει όλα μια κυβέρνηση, όχι όσο έχω θυμητικό έστω Τα δαση και ειδικα το πευκοδασος, καιγοταν, καιγεται και θα καιγεται και αφου τελειώσει η ζωή του ανθρωπου σε αυτον τον πλανήτη. Οσο πιο απροσεκτοι ειμαστε, και οσο μεγαλωνει η κλιματικη αλλαγη με ακραιες θερμοκρασιες και ξηρασια, τοσο το πρόβλημα θα μεγαλώνει. Οσο αφορα τα αεροπλανα, δεν υπαρχουν αεροπλάνα να αγοράσεις. Θα επρεπε η ΕΕ συνολικα να ασχοληθει με το θέμα και να ψαξει να βρει μια λυση. Το εργοστασιο της Canadair ειναι κλειστο. 4
paoke9 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Περίμενε πως και πως η μάνα μου μπροστά από την τηλεόραση να μάθει τα ονόματά τους. Για ποιο λόγο, της λέω, τι σε ενδιαφέρουν τα προσωπικά στοιχεία; Αυτά θα έπρεπε να είναι μόνο θέμα ανθρώπων που τους γνώριζαν και αγαπούσαν ΠΡΙΝ τον θάνατό τους. Τεράστια υποκρισία. Μου λέει, τέτοιος Έλληνας είσαι; Της απάντησα, γιατί δεν έκλαψες για την 12χρονη που έχει περάσει την κόλαση τόσες φορές, γιατί δεν έκλαψες για την κοπέλα που βρέθηκε στην Κω; Οι ζωές τους δεν σε άγγιξαν επειδή εκείνες δεν έσβηναν φωτιές; Μετά μου την είπε κιόλας γιατί έκανα αιτήσεις για δουλειά όσο εκείνη έκλαιγε στην τηλεόραση σε φάση πως τόλμησα να μην κλαίω μπροστά από την τηλεόραση. Για ανθρώπους που δεν ήξερα ποτέ. Ο μόνος άνθρωπος που έχει δικαίωμα στον πραγματικό θρήνο και σε στοιχεία, είναι όποιος τον αγαπούσε εν ζωή. Βάζω στοίχημα η φωτογραφία τους δημοσιεύεται από κάθε άκυρο στο φβ, με τον υποτιθέμενο θρήνο συνοδό. Τεράστια ασέβεια και υποκρισία. Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2023 από paoke9 1 1 3 1
liakjim Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 1 λεπτό πριν, paoke9 είπε Περίμενε πως και πως η μάνα μου μπροστά από την τηλεόραση να μάθει τα ονόματά τους. Για ποιο λόγο, της λέω, τι σε ενδιαφέρουν τα προσωπικά στοιχεία; Αυτά θα έπρεπε να είναι μόνο θέμα ανθρώπων που τους γνώριζαν και αγαπούσαν ΠΡΙΝ τον θάνατό τους. Τεράστια υποκρισία. Μου λέει, τέτοιος Έλληνας είσαι; Της απάντησα, γιατί δεν έκλαψες για την 12χρονη που έχει περάσει την κόλαση τόσες φορές, γιατί δεν έκλαψες για την κοπέλα που βρέθηκε στην Κω; Οι ζωές τους δεν σε άγγιξαν επειδή εκείνες δεν έσβηναν φωτιές; Μετά μου την είπε κιόλας γιατί έκανα αιτήσεις για δουλειά όσο εκείνη έκλαιγε στην τηλεόραση σε φάση πως τόλμησα να μην κλαίω μπροστά από την τηλεόραση. Για ανθρώπους που δεν ήξερα ποτέ. Ο μόνος άνθρωπος που έχει δικαίωμα στον πραγματικό θρήνο και σε στοιχεία, είναι όποιος τον αγαπούσε εν ζωή. Ψυχολογικό είναι και βαθιά υπαρξιακό. Μαθαίνοντας ποιοι είναι αυτοί που σκοτώθηκαν, θα νιώσει μεγαλύτερη ευγνωμοσύνη που ο γιος της είναι ζωντανός ( για αυτό και μετά τις κηδείες πέφτει το γέλιο της αρκούδας και για αυτό ο σοφός λαός λέει "να ζήσετε να τους θυμάστε"). Η ζωή είναι για τους ζωντανούς. 1
Haldol Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 45 minutes ago, safridia said: Πολυ ενθουσιασμο βλεπω, ολα ειναι υπεροχα. Η κυβερνηση το ξερει οτι εχουμε παραγγειλει γιατι περιμεναμε τις μεγαλες φωτιες για να δουμε. Δεν εχουμε το καλυτερο και πιο συγχρονο, αεροπλανο 40+ ετων ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟ, ειναι ρημαδι που απλα προσπαθουν να το νεκραναστησουν οι μηχανικοι. Η απόσταση από το ότι τώρα δεν έχουμε κάποια εναλλακτική που να εξυπηρετεί, στο «όλα είναι υπέροχα», είναι πολύ μεγάλη. Ναι, θέλουμε αεροσκάφη, αλλά αυτή τη στιγμή δε μπορούμε να πάρουμε κάτι που να εξυπηρετεί σημαντικά τη χώρα, διότι απλά δεν υπάρχει. Παρόλα αυτά, να τονίσω και το ότι τα αεροσκάφη δεν είναι μηχανάκια ή αμάξια, ώστε να τα λέμε παλιά μετά από Χ χρόνια. Τι πάει να πει σύγχρονο και μη; Το ζήτημα είναι αν είναι κατάλληλο για την αποστολή, και αν είναι άξιο για πτήση (ή όχι). Το βασικότερο στρατηγικό βομβαρδιστικό των ΗΠΑ (Β-52) ξεκίνησε το 1955. Και με τις τελευταίες αναβαθμίσεις αναμένεται να υπηρετήσει έως το >2050. Κάναν αιώνα κοντά. Και το... «καμάρι» τους, το F-22, που δε το έχουν δώσει καν σε άλλα κράτη, πέταξε για πρώτη φορά πριν 25 χρόνια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις