cthulhucarbide Δημοσ. 1 Μαρτίου Δημοσ. 1 Μαρτίου Το αν μπορεί το εργαλείο να τρυπήσει τοίχο, και πόσο σκληρός είναι αυτός εξαρτάται από τις στροφές, την ροπή (σε μικρές τρύπες δεν είναι αισθητό) την ισχύ του μοτέρ και τον αριθμό των κρούσεων. Αν αλλάξει το αυτοκόλλητο με την μάρκα δεν θα τρυπάει πιο εύκολα αν μείνουν ίδια τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά. Το "επαγγελματικό" εργαλείο έχει να κάνει κυρίως με την θεωρητική αντοχή στον χρόνο. Τα χαρακτηριστικά είναι σαφείς αριθμοί που αναγράφονται στο ταμπελάκι. Το dewalt που ανέφερα είναι δικό μου, και ξαναλέω, είναι μικρότερης ισχύος από το σημερινό parkside
nickol-us Δημοσ. 1 Μαρτίου Δημοσ. 1 Μαρτίου 11 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Το αν μπορεί το εργαλείο να τρυπήσει τοίχο, και πόσο σκληρός είναι αυτός εξαρτάται από τις στροφές, την ροπή (σε μικρές τρύπες δεν είναι αισθητό) την ισχύ του μοτέρ και τον αριθμό των κρούσεων. Αν αλλάξει το αυτοκόλλητο με την μάρκα δεν θα τρυπάει πιο εύκολα αν μείνουν ίδια τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά. Το "επαγγελματικό" εργαλείο έχει να κάνει κυρίως με την θεωρητική αντοχή στον χρόνο. Τα χαρακτηριστικά είναι σαφείς αριθμοί που αναγράφονται στο ταμπελάκι. Το dewalt που ανέφερα είναι δικό μου, και ξαναλέω, είναι μικρότερης ισχύος από το σημερινό parkside Θεωρείς τα νούμερα απόλυτα και οτι η μόνη διαφορά είναι απλά η διάρκεια ζωής...λάθος. Είναι σαν τα ηχεία αυτοκινήτου που έβγαζαν κάποτε, που έπαιρναν μια τιμή peak και πούλαγαν κάτι "σκουπίδια" για άπειρα watt σε ελάχιστα χρήματα. Δεν γνωρίζεις υπό ποιές συνθήκες βγάζει τα χαρακτηριστικά το parkside και υπό ποιές το dewalt. Ούτε τον τρόπο μέτρησης γνωρίζεις, ούτε την ποιότητα κατασκευής. Το οτι μπορεί στιγμιαία να παράξει τα αναγραφόμενα δεν σημαίνει οτι τα διατηρεί όπως κάνει ένα dewalt. Σου είπα ποια είναι η εμπειρία μου, έχοντας δει αρκετά εργαλεία και επαγγελματίες να δουλεύουν. Ότι θες κρατάς (απ'οσα είπα) κι ότι θες πετάς. 1
cthulhucarbide Δημοσ. 1 Μαρτίου Δημοσ. 1 Μαρτίου Η απόδοση τέτοιων εργαλείων δεν έχω δει να πέφτει εκτός αν πάει προς το τέλος της η μπαταρία. Κατά τα άλλα και εγώ έχω δουλέψει αρκετά με εργαλεία και έχω την άποψη που είπα στα προηγούμενα ποστ. Από εκεί και πέρα ο καθένας με την γνώμη του.
thanasisxask Δημοσ. 2 Μαρτίου Δημοσ. 2 Μαρτίου 18 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Έχω εδώ και χρόνια το 20βολτο δραπανοκατσάβιδο που φτάνει μαξ στροφές και δεν έχει κρουστικό. Θεωρώ την αγορά αποτυχημένη καθώς με τις λίγες στροφές δεν μπορείς να κάνεις μικρές τρύπες και επίσης ούτε να τρυπήσεις τοίχο λόγω στροφών και μη κρουστικού. Πήγα λοιπόν σήμερα να πάρω το τούμπανο δραπανοκατσάβιδο που έφερε. 2200 στροφές, τεράστια ροπή στα 150NM (!) κλπ και είχα δει το διακοπτάκι που έχει πάνω που νόμιζα ήταν η επιλογή για κρουστικό/μη κρουστικό: Μετά από πιο προσεκτική παρατήρηση και αφού πουθενά στα χαρακτηριστικά δεν έγραφε για τοίχο συνειδητοποίησα πως το διακοπτάκι αυτό δεν έχει πάνω το σφυρί που θα έπρεπε αν ήταν κρουστικό. Δεν ξέρω τι είναι αλλά μάλλον είναι κάτι άλλο. Απογοητεύτηκα και δεν πήρα τίποτα. Ένα δραπανοκατσάβιδο 18-20 βολτ με ~2000 στροφές και κρουστικό είναι το εργαλείο που χρειάζεται το σπίτι για το 90% των δουλειών. Αλλά για κάποιο λόγο σε αυτό το εργαλείο δεν το έβαλαν παρά τα τόσα άλλα χαρακτηριστικά, και παρά το ότι υπήρχε σε προηγούμενα μοντέλα. Προσοχή λοιπόν και θα συνιστούσα να μην το αγοράσει κανείς γιατί έτσι είναι λειψό. Εγώ θα περιμένω κάποια στιγμή στο μέλλον να φέρει ίδιο αλλά με κρουστικό Αν πάρεις τα κατάλληλα τρυπανια μια χαρά θα τρυπάει σε τοίχο αλλά όχι σε οπλισμένο σκυρόδεμα. Εγώ έχω το 12volt και τρυπάει κανονικά τοίχο και χωρίς κρούση. 1
BigBlack Δημοσ. 2 Μαρτίου Δημοσ. 2 Μαρτίου Όπως και να έχει, οι ταμπελίτσες των διαφόρων εργαλείων μπορεί να λένε πράγματα που δεν ισχύουν ούτε με σφαίρες και τα parkside ανήκουν γενικά σε αυτή την κατηγορία. Αν ήταν Bosch ή Makita πχ θα μπορούσες να εμπιστευτείς τα χαρακτηριστικά, αλλιώς -και ιδίως- για τη ροπή του συγκεκριμένου εγώ θα τη διαιρούσα δια του 2 για να είμαι μέσα. 1
tzotzo Δημοσ. 2 Μαρτίου Δημοσ. 2 Μαρτίου 22 hours ago, nickol-us said: Μιλάμε για εργαλεία ερασιτέχνη και μάλιστα lidl Το συγκεκριμένο είναι σειρά performance. Αν η parkside θεωρεί τα εργαλεία της επαγγελματικά τότε θα συγκριθεί με πιο ακριβές μάρκες. Αν κάποιος ψάχνει ένα εργαλείο για να κάνει μια φορά κάτι, ναι αξίζει να πάρεις ένα εργαλείο parkside. Από την άλλη παίζει και το ζήτημα της διαθεσιμότητας, δλδ όταν θες να κάνεις την δουλειά σου δεν υπάρχει άμεσα το εργαλείο. Δεν γίνεται να φορτώνεις εργαλεία για ΟΤΑΝ χρειαστείς να κάνεις μια τρύπα ή να κόψεις ένα κόντρα πλακέ. Αν τώρα μιλάμε για συχνή χρήση τότε δεν πολύ διαφέρουν από άλλα κινέζικα, ανάλογα φυσικά και το εργαλείο. Αξίζει να πάρεις εργαλεία parkside, στις κατηγορίες που δεν έχουν τπτ τρομερό σαν τεχνολογία ή που η τεχνολογία έχει τερματίσει, πχ ηλ. Σκούπες. Γενικά τα DeWalt δεν είναι και τίποτα ιδιαίτερο. Έχουν την αντίστοιχη φήμη που είχαν τα black and decker της δεκαετίας του 90. Δεν υπάρχει μάρκα που να έχει όλα τα εργαλεία τέλεια. Αν θες multi tool ή δράπανο για σίδερο, πας fein, Αν θες κρουστικό, πας Milwaukee, Αν θες κρουστικό για τοίχο πας Hilti Αν θες ξυλουργικά πας festool. Αν θες τριβεία πας mirka. Απλά επειδή καμία μάρκα δεν έχει τις ίδιες μπαταρίες σε αναγκάζουν να αγοράζεις από μια για να σε δεσμευουνστο οικοσύστημα τους. Προσωπικά σαν χομπίστας, που καμμία φορά κάνω και κάτι σοβαρό, τα κινέζικα είναι πολύ υποδεέστερα από μια ακριβή μάρκα. 1
nickol-us Δημοσ. 2 Μαρτίου Δημοσ. 2 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, tzotzo είπε Το συγκεκριμένο είναι σειρά performance. Αν η parkside θεωρεί τα εργαλεία της επαγγελματικά τότε θα συγκριθεί με πιο ακριβές μάρκες. Δεν τα πουλάει για επαγγελματικά το lidl... https://media.sit-connect.com/public/articlemanual/dfd0b7a6-8e9a-4459-9942-e53e2d3fbe34.pdf Spoiler 1 ώρα πριν, tzotzo είπε Γενικά τα DeWalt δεν είναι και τίποτα ιδιαίτερο. Έχουν την αντίστοιχη φήμη που είχαν τα black and decker της δεκαετίας του 90. Επίσης γενικά, είναι αρκετά ανώτερα της parkside και αρκετά πιο ακριβά... Δεν αποτρέπω κανέναν ερασιτέχνη από το να πάρει προϊόντα της parkside, ίσα ίσα που αν θες να το ψάξεις (google it) θα δεις οτι προτρέπω τους περισσότερους να κινηθούν προς αυτή τη μάρκα, ως καλύτερο vfm. Το να θες ωστόσο τα parkside να τα βαφτίζεις επαγγελματικά και να τα βάλεις να κάνουν εργασίες που κάνουν τα αμιγώς επαγγελματικά είναι λάθος. Η "παρατήρηση" μου ήταν του τύπου "μην μπερδεύεται την βούρτσα..." και όχι "μείνετε μακρυά". Επεξ/σία 2 Μαρτίου από nickol-us 1
tzotzo Δημοσ. 3 Μαρτίου Δημοσ. 3 Μαρτίου 9 hours ago, nickol-us said: Δεν τα πουλάει για επαγγελματικά το lidl... 9 hours ago, nickol-us said: Δεν αποτρέπω κανέναν ερασιτέχνη από το να πάρει προϊόντα της parkside, ίσα ίσα που αν θες να το ψάξεις (google it) θα δεις οτι προτρέπω τους περισσότερους να κινηθούν προς αυτή τη μάρκα, ως καλύτερο vfm. ειλικρινα λιγο αντιφατικα μας τα γραφεις . απο την μια ειναι ερασιτεχνικα αλλα τελικα καλυτερα απο τα makita, που πηρε ο ξυλουργος γαμπρος σου και τελικα τον εβγαλαν ασπροπροσωπο τα Parkside? Quote Επίσης θα σου δώσω παράδειγμα του γαμπρού μου που είναι μαραγκός. Όταν ξεκίνησε, πήγε και έσκασε 700 ευρώ για ηλεκτρικά κατσαβίδια makita (σετ των 2 με μπαταρίες κτλ). Σε 2 χρόνια του βγήκαν οι μπαταρίες off. Ξέρεις πόσο του ζήτησαν για αντικατάσταση τις μπαταρίες; Κάπου στα 150-200 (με μικρή επιφύλαξη). Από τότε έχει ρημάξει τα κατσαβίδια μπαταρίας της parkside και σε πληροφορώ είναι κατα ευχαριστημένος. Με 40 και 50 ευρώ τόσο δυνατά κατσαβίδια και με τόσο καλές μπαταρίες (κατά γενική ομολογία) στα 2 χρόνια 4-5 δεν πρόκειται να τα κάψει. Το παραπάνω παράδειγμα για το οτι η φτήνια δεν τρώει πάντα τον παρά, μπορεί να είναι ο κανόνας μα υπάρχουν και εξαιρέσεις. 1
nickol-us Δημοσ. 3 Μαρτίου Δημοσ. 3 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, tzotzo είπε ειλικρινα λιγο αντιφατικα μας τα γραφεις . απο την μια ειναι ερασιτεχνικα αλλα τελικα καλυτερα απο τα makita, που πηρε ο ξυλουργος γαμπρος σου και τελικα τον εβγαλαν ασπροπροσωπο τα Parkside? Μιλάω για κανόνες και για εξαιρέσεις.. Αν διαβάσεις προσεκτικά όσα λέω θα δεις ότι δεν υπάρχει αντίφαση. Επίσης με το παραπάνω επιβεβαιώνεις όσα είπα, γενικά προτείνω parkside ως vfm. Στα 700 που έδωσε ο γαμπρός μου, σε κατσαβίδια που κάνει κατά βάση βιδώματα άντε και το πολύ κάνα σκάψιμο για μεντεσέ, δεν άξιζαν τα λεφτά που έδωσε. Μπορεί να κάνει άνετα τη δουλειά του με τα parkside, όπου το αρχικό υποπολλαπλάσιο κόστος αγοράς επιτρέπει ακόμα και την απόρριψη στα 1-2 χρόνια λειτουργίας. Επίσης το ότι τα αγοράζει για επαγγελματική χρήση, μέχρι ότι τα Lidl τα πουλάνε για επαγγελματικά και συγκρίνονται με αυτά, είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα Επεξ/σία 3 Μαρτίου από nickol-us 1
meletis_m Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου Έχει κάποιος δοκιμάσει τη παραπάνω σκούπα ; Τη βγάζει 24-26/03 στα 89€ . Θα τη ήθελα και 1-2 φορές για χρήση βιολογικού στα οχήματα της οικογένειας . Αξίζει ; Σακούλες βρίσκεις συμβατές γιατί με το μοντέλο που έψαξα δε βρήκα κάτι .
nickol-us Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου 1 ώρα πριν, meletis_m είπε Έχει κάποιος δοκιμάσει τη παραπάνω σκούπα ; Τη βγάζει 24-26/03 στα 89€ . Θα τη ήθελα και 1-2 φορές για χρήση βιολογικού στα οχήματα της οικογένειας . Αξίζει ; Σακούλες βρίσκεις συμβατές γιατί με το μοντέλο που έψαξα δε βρήκα κάτι . Παρόλο που την πήρα κι εγώ για χρήση στο αυτοκίνητο, θα σου πω οτι δε λειτούργησα ποτέ αυτό το Mode(γιατί δεν "έκατσε"). Έχω τραβήξει νερά από χαλιά, έχω τραβήξει μπάζα και έχω σκουπήσει. Την αντλία ψεκασμού ίσα που δοκίμασα οτι δουλεύει μόνο μια φορά. Για τα μπάζα βρήκα πάνινες σακούλες που βρήκα από το σκρουτζ. Καλά έκατσαν. Δεν θυμάμαι πως τις είχα βρει. Γενικά αν πας σε κεντρικά καταστήματα (πχ κουρλαμπά), δύσκολα να μη βρεις κάτι να ταιριάξει. Τα ροδάκια είναι σφηνωτά (χωρίς ασφάλεια κλειδώματος) και στο πρώτο σήκωμα φεύγουν ενώ σχετικα γρήγορα έσπασα κι ένα (νομίζω δεν ευθύνομαι εγώ). Με σιγουριά θα σου πω οτι είναι πολύ δυνατή και η ποιότητα κατασκευής σχετικά καλή (με χάλασαν τα ροδάκια). Την πήρα λίγο πιο ακριβά (100-110 δε θυμάμαι σίγουρα) και δεν μετάνιωσα που την έχω (κι ας μην τη χρησιμοποίησα για τον αρχικό σκοπό) 2 1
bpel86 Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου Καλημέρα, Έχω ένα χλοοκοπτικό PRT 550 A5 και έχει χαλάσει η κεφαλή του. Γνωρίζει κάποιος που μπορώ να βρω ανταλλακτικό ή κάποιο universal που να ταιριάζει;
yiankap Δημοσ. 22 Μαρτίου Δημοσ. 22 Μαρτίου Καλησπέρα σας. Έχω μια σκούπα στάχτης Parkside η οποία σταμάτησε να λειτουργεί. Από την εξυπηρέτηση των Lidl μου έδωσαν το 800491800674 για να μιλήσω, αλλά μιλάει συνέχεια και δεν μπορώ να βγάλω γραμμή. Έχει κάποιος εμπειρία με το service των Parkside και να έχει κάποιο εναλλακτικό αριθμό επικοινωνίας;
meletis_m Δημοσ. 22 Μαρτίου Δημοσ. 22 Μαρτίου 1 ώρα πριν, yiankap είπε Καλησπέρα σας. Έχω μια σκούπα στάχτης Parkside η οποία σταμάτησε να λειτουργεί. Από την εξυπηρέτηση των Lidl μου έδωσαν το 800491800674 για να μιλήσω, αλλά μιλάει συνέχεια και δεν μπορώ να βγάλω γραμμή. Έχει κάποιος εμπειρία με το service των Parkside και να έχει κάποιο εναλλακτικό αριθμό επικοινωνίας; Σταμάτησε το μοτέρ εντελώς ; Εγώ προσωπικά είχα κάνει τη πατέντα με φανελάκι . 3 χρόνια δουλεύει απροβληματιστα . Είχε αναφερθεί για κάποιον μαγαζί επισκευής Χιούστον Service . Ρώτησε και εκεί
yiankap Δημοσ. 22 Μαρτίου Δημοσ. 22 Μαρτίου 3 ώρες πριν, meletis_m είπε Σταμάτησε το μοτέρ εντελώς ; Εγώ προσωπικά είχα κάνει τη πατέντα με φανελάκι . 3 χρόνια δουλεύει απροβληματιστα . Είχε αναφερθεί για κάποιον μαγαζί επισκευής Χιούστον Service . Ρώτησε και εκεί Σταμάτησε εντελώς το μοτέρ. Ποιά πατέντα με φανελάκι?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα