Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 Καλησπερα! Εχει ιδεα κανεις πως μπορει να εγινε αυτο και πως αλλαζει?? στα καλα καθουμενα μου βγαζει αυτο το μηνυμα, οταν παω να συνδεθω και ασυρματα. Μη ρωτησετε γιατι συνδεομαι και ασυρματα στο λαπτοπ, ενω εχω συνδεθει και με καλωδιο. Για καποιο λογο οταν κολλαει καπως το ιντερνετ και συνδεθω και ασυρματα, τοτε στρωνει καπως. Επισης, οταν παω να συνδεθω ειτε με το ιδιο το λαπτοπ ειτε με κινητο , ασυρματα , δεν εχω θεμα. Εχω θεμα πλεον , μονο οταν ειμαι συνδεδεμενος με καλωδιο κ παω να συνδεθω και ασυρματα. Με εχει προβληματισει γιατι οκ αλλαξε ξαφνικα αυτο, και επισης δε θελω να εχω καποιο θεμα με δουλεια ( πχ να εχουν προσβαση λεμε τωρα...). Τελος, γιατι ξαφνικα να αναφερει οτι ο διαχειριστης του δικτυου δεν επιπρεπει να συνδεθεις στο δικτυο εργασιας και σε αλλο δικτυο. Απο ποτε αλλαξε το δικτυο μου κ εγινε δικτυο εργασιας. Προφανως εκανα απεγκατασταση το Teams, και επισης ουτε στη vodafone ηξεραν να με βοηθησουν. Επισης μου κανει εγκατασταση το anyconnect Cisco . Και μαλιστα και να το απεγκαταστησω, παλι κανει μονο του ξαφνικα εγκατασταση. Το μονο που μποορω να σκεφτω οτι συνδεθηκα στο teams την παρασκευη με τον λογαριασμο της δουλειας μου για να μιλησω μεσω teams με εναν συναδελφο. το λαπτοπ δεν ειναι εταιρικο και αυτο το θεμα με το δικτυο , προεκυψε πιθανολογω μετα την παρασκευη-σαββατο.... Θα εκτιμουσα καθε βοηθεια ! ευχαριστω!
csontheline Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 Αρχικά, κακώς μπήκε στο μπλα μπλα. Πάνω στο θέμα, παρότι ο φορητός είναι προσωπικός, ΛΟΓΙΚΑ, σύμφωνα με ότι αναφέρεις, όταν συνδέθηκες με τον εταιρικό λογαριασμό, προστέθηκε και το cisco anyconnect, μέσω του οποίου συνδέεσαι στο δίκτυο της δουλειάς σου. Όταν μπαίνεις εκεί, δεν σου επιτρέπει άλλη σύνδεση (ή τουλάχιστον δεν πρέπει να σου επιτρέπει) για λόγους ασφαλείας, καθώς συνδέεσαι σαν να είσαι φυσικά μέσα στην εταιρεία και όλη η κίνηση πρέπει να περνάει από τους δικούς τους proxy. Η vodafone τι σχέση έχει; Τι θα σου πει; Ρώτα το IT σας.
red66phone Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 αρχικά η vodafone δεν έχει καμία σχέση, δεν μπορεί να σε βοηθήσει. το Cisco AnyConnect Secure Mobility Client είναι λογισμικό για VPN σύνδεση από το device σου στο εταιρικό σου δίκτυο (δηλαδή από οποιοδήποτε άλλο δίκτυο εκτός το εταιρικό και δεν παίζει ρόλο αν είσαι σε wifi ή με ethernet καλώδιο). επίσης τρέχει ως service/agent στα windows (vpnagent.exe) γι αυτό σου ξαναβγαίνει. στο εγκαταστήσανε (το IT σου) για να μπορείς να δουλέψεις το εταιρικό σου teams. Δεν έχει νόημα να το απεγκαταστήσεις, εκτός και αν είσαι σίγουρος ότι δεν θα το ξαναχρειαστείς. τέλος, το πιο πιθανό είναι να είναι policy του εταιρικού σου δικτύου, όταν συνδέεσαι σε αυτό με VPN να μην επιτρέπει παράλληλες συνδέσεις σε άγνωστα δίκτυα για λόγους ασφαλείας (αυτό είναι και το λογικό)
kostantisgr Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Κάτι μου λέει ότι θα λάβεις mail από το security center / IT της εταιρίας που εργάζεσαι, σύντομα.
dbrillis Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 46 minutes ago, kostantisgr said: Κάτι μου λέει ότι θα λάβεις mail από το security center / IT της εταιρίας που εργάζεσαι, σύντομα. Ή το HR
Sorath Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Βέβαια, είναι κουλό λόγω του Teams να σου περνάει το IT σου, VPN client, καθώς οι υπηρεσίες του 365 δεν πρέπει να περνάνε απο VPN αλλά να έχουν απευθείας πρόσβαση στο cloud. Εκτός και γίνονται κι άλλες εργασίες που να απαιτούν πρόσβαση στο εσωτερικό δίκτυο της εταιριας. Επεξ/σία 27 Ιουλίου 2023 από Sorath
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα