thomason993 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Πριν από περίπου μια βδομάδα παρέλαβα το smartwatch του τίτλου (Ticwatch Pro 3 Ultra LTE της Mobvoi), καινούργιο από Amazon. Το ρολόι είναι φοβερό και μου αρέσουν πολύ τα features που έχει το WearOS, καθώς έχει πράγματα που ήθελα αλλά δεν είχα με άλλα φθηνά activity trackers που χρησιμοποιούσα μέχρι τώρα. Π.χ. bluetooth calling, ειδοποιήσεις που μπορείς να δεις όλο το περιεχόμενό τους, δυνατότητα να απαντήσεις σε μήνυμα μέσω του ρολογιού, κ.α. Ωστόσο, το ρολόι φαίνεται να έχει υπερβολικά μεγάλη απόκλιση στις μετρήσης των βημάτων (δεν έχω κάνει συγκρίσεις για άλλες μετρήσεις, π.χ. καρδιακών παλμών, οξυγόνου, κ.α). Συγκεκριμένα, είτε ο αισθητήρας μέτρησης βημάτων είναι χαλασμένος είτε υπερβολικά ευαίσθητος, επειδή καταγράφει 3πλάσια ή και 4πλάσια βήματα από τη πραγματική τιμή. Π.χ. τη περασμένη Παρασκευή μέτρησε 17.000 βήματα περίπου, όταν ενώ από τις 9 μέχρι τις 6 δούλευα στον υπολογιστή (ζήτημα να σηκώθηκα 2-3 φορές για 10λεπτα διαλείμματα) και την υπόλοιπη μέρα έμεινα σπίτι, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να έκανα συνολικά πάνω από 5-6 χιλιάδες βήματα. Έχω κάνει παράλληλα σύγκριση με άλλα activity trackers, π.χ. με το huawei band 7 που είναι το κύριο μου ρολόι έως τώρα, το οποίο είναι πολύ ακριβές όπως έχω διαπιστώσει απο προσωπικές συκρίσεις και μετρήσεις αλλά και από reviews που έχω διαβάσει. Σε μία δοκιμή 12 ωρών μέσα στο ΣΚ, φορώντας ταυτόχρονα και τα 2 ρολόγια στο ίδιο χέρι, το Huawei band 7 μέτρησε πέριπου 7.5 χιλιαδες βήματα και το Ticwatch 12.5 χιλιάδες. Είμαι σίγουρος οτι οι μετρήσεις του Huawei είναι αυτές που είναι πιο κοντά στη πραγματικότητα, και οχι του Ticwatch... Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής: - Υπάρχει κάποιος άλλος που να έχει το συγκεκριμένο ρολόι και να εχει παρατηρήσει τόσο μεγάλη απόκλιση προς τα πάνω στις μετρήσεις βημάτων? Είναι τόσο "χαλια" στις συγκεκριμένες μετρήσεις by default το συγκεκριμένο ρολόι ή υπάρχει περίπτωση να μου έχει τύχει ελαττωματικό κομμάτι? Μήπως όλα αυτά τα smartwatch που προορίζονται σε features και οχι σε activity tracking, έχουν τέτοιες αποκλίσεις? - Η άλλη ερώτηση μου είναι, σε περίπτωση που αποφασίσω να το επιστρέψω λόγω των πολύ κακών μετρήσεων, θα το δεχτεί το Amazon δίνοντάς μου επιστροφή χρημάτων, δεδομένου οτι έχω ανοίξει τη συσκευασία? Επίσης, θα δεχτούν σαν αιτιολόγηση της επιστροφής τις κακές μετρήσεις ή δεν είνα θέμα που αφορά το Amazon σαν πωλητή? Κρίμα πάντως γιατί μάλλον θα καταλήξω να το επιστρέψω απ οτι φαίνεται, αν και όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του ρολογιού μου αρέσουν πάρα πολυ και έχουν καλύψει όλα όσα δεν κάλυπτουν τα φθηνότερα activity trackers. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Υ.Γ. δοκίμασα εννοείται να κάνω εργοστασιακή επαναφορά, αναβάθμιση εφαρμογών και εγκτάσταση όλων διαθέσιμων system updates αλλά το πρόβλημα δε λύθηκε. Επίσης, δε δοκίμασα να πάω για τρέξιμο για να δω αν η ακρίβεια βελτιωθεί αν ξεκινήσω "εξωτερική δραστηριότητα" με παράλληλη χρήση του GPS, αλλά το ζητούμενο είναι να έχει καλή ακρίβεια στα βήματα και στην απλή καθημερινή χρήση, όπως π.χ. το Huawei Band των 40€.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα