Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, james01gr είπε

Σου μιλαω εκ πείρας, στο εξάχρονο είναι πολύ δύσκολο. Γιατί έχω εξάχρονο. Ακόμη το δουλεύεις. το δεκάχρονο, μπορεί να καταλάβει τον κίνδυνο. Το εξάχρονο όχι. 

Δεν αναφέρομαι τόσο στον "κίνδυνο", όσο στον σεβασμό. (να μην πετάει πχ παιχνίδια, ή να προκαλεί όχι μόνο ζώο αλλά και ανθρώπους κτλ). 

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
58 minutes ago, Gatoskylo8 said:

Αρχικά, μπορεί ο τίτλος να φαίνεται αστείος, όμως έχει προκύψει σοβαρό πρόβλημα με τις φοβίες της αδελφής μου και τη συμπεριφορά της απέναντι σε μένα και το σκύλο μου.

Με τη συγκεκριμένη δεν είχαμε ποτέ πολλές σχέσεις διότι είμαστε ετεροθαλή αδέλφια, όμως κάθε καλοκαίρι περνάμε λίγες ημέρες μαζί στο οικογενειακό εξοχικό μας. Για πρώτη φορά φέτος πήρα και το σκύλο μου μαζί (pitbull xl mix) διότι πέρυσι είχε νευρικότητα στην πανσιόν που το άφηνα λόγω άγχους αποχωρισμού. Το πρόβλημα είναι πως αυτή έχει ένα παιδί 6 ετών το οποίο δεν σέβεται και δεν καταλαβαίνει πως στα σκυλιά δεν αρέσουν οι απότομες κινήσεις, όπως ούτε και να τα πειράζεις όταν δεν έχουν όρεξη. Της είχα πει επανειλημμένα να μην το αφήνει να τρέχει μέσα στο σπίτι διότι μπορεί να προκαλέσει το σκύλο μου, όμως αυτή συνέχισε και με έγραφε.

Μεγαλοποίησε την αντίδραση του σκύλου μου όταν πρωτοείδε το παιδί της (έκανε ένα ''μπάσιμο'' προς το μέρος του επειδή αυτό πήγε να το χαιδέψει κατευθείαν αντί να του προσφέρει το χέρι του να το μυρίσει) και αυτή από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε να λέει πως είμαι ανεύθυνος, ότι γίνονται τόσες επιθέσεις από πιτς σε άλλα σκυλιά και παιδιά και όλες τις υπόλοιπες σαχλαμάρες που λένε όσοι μισούν τα σκυλιά

Αποτέλεσμα; Αντί να έχω το σκυλάκο μου μέσα στο σπίτι, έπρεπε να τον αφήνω στον κήπο, όπως επίσης να μην επιτρέπω να έρθει σε επαφί με το παιδί της. Αναγκάστηκα και έφυγα νωρίτερα, χαλώντας τις διακοπές μου, διότι δεν άντεχα άλλο αυτήν την κατάσταση. Η υπόλοιπη οικογένεια δικαιολόγησε τη θέση της λέγοντας ''τόσα έχουν γίνει'', προσβάλοντας με ακόμα περισσότερο σαν να έχω δίπλα μου κάποιο αιμοδιψές τέρας και όχι ένα αθώο πλασματάκι.

Ήθελα να ρωτήσω και τα έγκριτα μέλη του forum λοιπόν αν εγώ έχω κάποιο μερίδιο ευθύνης. 

Δεμενο και με φιμοτρο.... τοσο απλα!

• Like 2
Δημοσ.

Όσο προωθείται η κοινωνία της ζωολατρίας, θα ξεπηδούν τέτοια τόπικς. Άκου εκεί, ''δεν ήθελα να αφήνω το σκυλάκο μου έξω''. Τι είναι ο σκύλος, τούρτα ή γραφείο από μασίφ καρυδιά;

Έλα Παναγία μου, τι διαβάζουμε.

• Like 11
  • Thanks 1
  • Confused 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Gatoskylo8 είπε

Της είχα πει επανειλημμένα να μην το αφήνει να τρέχει μέσα στο σπίτι διότι μπορεί να προκαλέσει το σκύλο μου, όμως αυτή συνέχισε και με έγραφε

Χμ…ενδιαφερον. Και τι να το κανει το παιδι; Να του βαλει Λουρι; 
λευτεριά στα… Pit bull που τα προκαλουν τα κακα 6 χρονα :) 

βρεμενη σανιδα χρειαζεστε.

Επεξ/σία από Vault13
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Δεν αναφέρομαι τόσο στον "κίνδυνο", όσο στον σεβασμό. (να μην πετάει πχ παιχνίδια, ή να προκαλεί όχι μόνο ζώο αλλά και ανθρώπους κτλ). 

Εάν το παιδί δεν έχει μεγαλώσει με σκύλο στο σπίτι, δεν μπορεί να ξέρει τι μπορεί να τον ενοχλησει. Θα πειραματιστει μαζί του. Θα θέλει να παίξει μαζί του. Τα εξάχρονα δεν μπορούν να καταλάβουν τα όρια σε κάτι. Ειναι πολύ δύσκολο, συνήθως θα πρέπει να πάθουν για να μάθουν. Το δεκάχρονο μπορεί να καταλάβει, το εξαχρονο ίσως ναι ίσως όχι. Και το πιθανότερο θα ειναι να το φοβησεις για τους σκύλους. 

Επίσης άνθρωπος > σκύλο. Ο σκύλος χάνει. 

Επεξ/σία από james01gr
  • Like 4
Δημοσ.

Εγω τρομαζω απλα με τη σκεψη τι μικροβια θα κολλουσε το κακομοιρο σκυλακι ,αν τυχον δαγκωνε το παιδ που θα ειχε το θρασος να τρεχει.

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, greekfragma είπε

καταρχάς να βάλουμε σε ζυγαριά βαρύτητας την ανευθυνότητα τη δικιά σου και την ανευθυνότητα της αδερφής σου να έχετε στον ίδιο χώρο 2 οντότητες που χρειάζονται συνεχώς επίβλεψη (παιδί, σκυλί) και που από ότι φαίνεται δεν είστε ικανοί να διαχειριστείτε με απόλυτη επίγνωση της κατάστασης.

το πρόβλημα εδώ είναι οτι το παιδί δυνητικά δε μπορεί να είναι κίνδυνος για το σκύλο.

το ανάποδο όμως είναι. το σκυλί προς το παιδί μπορεί να είναι κίνδυνος, ασχέτως αν από τη φύση του είναι καλός χαρακτήρας και εκπαιδευμένο σωστά από εσένα. μία στιγμή και λίγα δευτερόλεπτα φτάνουν.

η αρμονική συνύπαρξη παιδί σκυλί, επιτυγχάνεται δύσκολα και πάλι με συνεχή επίβλεψη σε ανεπτυγμένες χώρες με απόλυτα εκπαιδευμένα σκυλιά και με απόλυτα ισορροπημένα παιδιά που δεν φέρονται σα κακομαθημένα ελληνόπουλα δίπλα σε ένα σκύλο. αν πας ταξίδι στο εξωτερικό θα καταλάβεις τι εννοώ.

σε ελληνικά πλαίσια αυτό είναι σχεδόν αδύνατο και άρα ναι καταλήγουμε οτι δε μπορείτε να συνυπάρξετε στον ίδιο χώρο με το σκυλί, την αδερφή και το παιδί.

έχεις μερίδιο ευθύνης να αντιληφθείς οτι έσυ έχεις το δυνητικό όπλο στα χέρια σου. ναι το σκυλί όσο χαδιάρικο και αγαπησιάρικο να είναι έχει και ζωώδη ένστικτα και δεν εφησυχάζεσαι ποτΕ.

η αδερφή σου έχει το μερίδιο ευθύνης να μην αντιλαμβάνεται οτι αφού είσαι στο εξοχικό με σκύλο δε γίνεται να υπάρχει και το παιδί στον ίδιο χώρο αν φοβάται για την σωματική του ακεραιότητα.

συνοψίζοντας.

πάτε στο κοινό σπίτι ξεχωριστές ημερομηνίες και όλα καλά. και το παιδί και η μάνα ασφαλείς με peace of mind, και το σκυλί ελεύθερο σε όλους τους χώρους να απολαμβάνει στιγμές χαλάρωσης μακριά από πηγή ερεθισμού όπως ένα κακομαθημένο 6χρονο.

Αν και με στενοχώρησε η απάντηση σου, φαίνεται πως έχεις δίκιο και τα βλέπεις αντικειμενικά ως τρίτος παρατηρητής.

Δεν νομίζω πάντως μετά το φετινό να ξανασυμβιώσουμε σε κοινό χώρο.

6 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

Δεμενο και με φιμοτρο.... τοσο απλα!

Κακοποίηση σκύλου.

Δεν υπάρχει περίπτωση να του βάλω ποτέ φίμωτρο και να του μείνουν ψυχολογικά.

Ποτέ.

• Like 1
Δημοσ.
8 minutes ago, Gatoskylo8 said:

Αν και με στενοχώρησε η απάντηση σου, φαίνεται πως έχεις δίκιο και τα βλέπεις αντικειμενικά ως τρίτος παρατηρητής.

Δεν νομίζω πάντως μετά το φετινό να ξανασυμβιώσουμε σε κοινό χώρο.

Κακοποίηση σκύλου.

Ποτέ.

Κακοποιοηση του εγκεφαλου μας με αυτα που διαβαζουμε......απλα tragic!

• Like 4
  • Sad 1
Δημοσ.

Μάλιστα....

Φιλε, εδώ το 2χρονο παιδι της αδερφής μου ήρθε σπιτι μου, που εχω τον γάτο, ο οποίος είναι και ήσυχος γάτος (εννοω οτι δεν ειναι μεγάλο κωλόπαιδο, δεν θυσιάζει παρθένες στον Σατανά κλπ), και πηγε το παιδάκι κοντά, και εκτός από το χχχχχχχχχσσσσσσσσσσσσ που εφαγε στην αρχη, του έριξε και μια γρατζουνια στην μουρη, που εκλαιγε 2 ώρες.

Και εσύ μου λες για ολοκληρο κτηνος πιτμπουλ. Οταν θα του κανει άσχημη ζημιά, τότε θα τρέχεις σε ποινικά δικαστήρια....

• Like 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Gatoskylo8 είπε

Κακοποίηση σκύλου.

Ποτέ.

Απ'το ρίσκο ευθανασίας στο σκύλο και φυλακής σε εσένα, άμα συμβεί τίποτα, καλύτερα.

Τα περισσότερα αν μάθουν από νωρίς μια χαρά το αποδέχονται, όταν χρειάζεται.

Επεξ/σία από Jts
  • Like 1
Δημοσ.

Εφόσον, δε τα πάτε γενικά καλά και το παιδί και το σκυλί δεν έχουν καλή διάδραση, κάντε χωριστές διακοπές. Εσύ θες το σκύλο σου, η αδερφή σου το παιδί της ασφαλές. Αρα, ο κάθε ένας εκέι και με αυτούς που αισθάνεται άνετα.
Προσωπικά, και εγώ δε θα αισθανόμουν άνετα με ζώο που δεν έχει μεγαλώσει το παιδί μαζί του. Εχουμε ακούσει για σκυλιά ιδίως που σκότωσαν-τραυμάτισαν βαριά βρεφη/μικρά παιδιά, δεν έχουμε ακούσει για βρέφη, μικρά παιδιά να σκοτώνουν σκυλιά/γατιά.

1 hour ago, SabotazNic said:

Δεν είναι δύσκολο να μάθεις από νωρίς τα παιδιά σου λίγο τρόπους και συμπεριφορά πάντως :)

Ας μάθει το πιτ-μπουλ πρώτα γαλλικά και πιάνο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το παράλογο δεν είναι που η αδελφή σου δεν θέλει το θηρίο μέσα στο σπίτι, το παράλογο είναι ότι εσύ το θεωρείς παράλογο! Κοινή λογική θέλει, έχεις έστω και 0,00001% πιθανότητες να τρελαθεί ο σκύλος και να σκοτώσει το παιδί (που με την μυϊκή δύναμη που έχει το κάνει πολύ εύκολα), γιατί να το ρισκάρει κάποιος όταν μπορεί να έχει 0% πιθανότητα αν απλά δεν υπάρχει ο σκύλος? 

διακοπές πηγαίνεις για να ξεφύγεις από τους μπελάδες όχι για να δημιουργήσεις καινούριους 

το χειρότερο είναι ότι θα έπρεπε εσύ να το σκεφτείς αυτό, έστω και εγωιστικα, καθώς έχεις πιθανότητες να γίνεις ουσιαστικά ο υπεύθυνος απώλειας ενός παιδιού (εκτός συναισθηματικά και νομικά) οπότε εσύ πρώτος πρέπει να προστατέψεις τον εαυτό σου με το θηρίο που κουβαλάς 

Επεξ/σία από Macosj
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eιναι Παρασκευη κιολας ?? Δεσιμο φιμωτρο και ψυχιατρο στον ιδιοκτητη του σκυλου που τα γραφει αυτα σοβαρα  :P

Επεξ/σία από Mhlogiatros
  • Like 6
  • Thanks 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Gatoskylo8 είπε

Αρχικά, μπορεί ο τίτλος να φαίνεται αστείος, όμως έχει προκύψει σοβαρό πρόβλημα με τις φοβίες της αδελφής μου και τη συμπεριφορά της απέναντι σε μένα και το σκύλο μου.

Με τη συγκεκριμένη δεν είχαμε ποτέ πολλές σχέσεις διότι είμαστε ετεροθαλή αδέλφια, όμως κάθε καλοκαίρι περνάμε λίγες ημέρες μαζί στο οικογενειακό εξοχικό μας. Για πρώτη φορά φέτος πήρα και το σκύλο μου μαζί (pitbull xl mix) διότι πέρυσι είχε νευρικότητα στην πανσιόν που το άφηνα λόγω άγχους αποχωρισμού. Το πρόβλημα είναι πως αυτή έχει ένα παιδί 6 ετών το οποίο δεν σέβεται και δεν καταλαβαίνει πως στα σκυλιά δεν αρέσουν οι απότομες κινήσεις, όπως ούτε και να τα πειράζεις όταν δεν έχουν όρεξη. Της είχα πει επανειλημμένα να μην το αφήνει να τρέχει μέσα στο σπίτι διότι μπορεί να προκαλέσει το σκύλο μου, όμως αυτή συνέχισε και με έγραφε.

Μεγαλοποίησε την αντίδραση του σκύλου μου όταν πρωτοείδε το παιδί της (έκανε ένα ''μπάσιμο'' προς το μέρος του επειδή αυτό πήγε να το χαιδέψει κατευθείαν αντί να του προσφέρει το χέρι του να το μυρίσει) και αυτή από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε να λέει πως είμαι ανεύθυνος, ότι γίνονται τόσες επιθέσεις από πιτς σε άλλα σκυλιά και παιδιά και όλες τις υπόλοιπες σαχλαμάρες που λένε όσοι μισούν τα σκυλιά

Αποτέλεσμα; Αντί να έχω το σκυλάκο μου μέσα στο σπίτι, έπρεπε να τον αφήνω στον κήπο, όπως επίσης να μην επιτρέπω να έρθει σε επαφί με το παιδί της. Αναγκάστηκα και έφυγα νωρίτερα, χαλώντας τις διακοπές μου, διότι δεν άντεχα άλλο αυτήν την κατάσταση. Η υπόλοιπη οικογένεια δικαιολόγησε τη θέση της λέγοντας ''τόσα έχουν γίνει'', προσβάλοντας με ακόμα περισσότερο σαν να έχω δίπλα μου κάποιο αιμοδιψές τέρας και όχι ένα αθώο πλασματάκι.

Ήθελα να ρωτήσω και τα έγκριτα μέλη του forum λοιπόν αν εγώ έχω κάποιο μερίδιο ευθύνης. 

χωρίς να έχω διαβάσει τι σου έχουν πει οι προηγούμενοι, θα πω ότι προτεραιότητα έχουν πάντα οι ανθρωποι και οτί εσύ θα πρέπει να περιορίσεις τον σκύλο σου ωστέ να μην φέρει κίνδυνο για το 6χρονο παιδάκι, ήμαρτον

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...