Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αρχικά, μπορεί ο τίτλος να φαίνεται αστείος, όμως έχει προκύψει σοβαρό πρόβλημα με τις φοβίες της αδελφής μου και τη συμπεριφορά της απέναντι σε μένα και το σκύλο μου.

Με τη συγκεκριμένη δεν είχαμε ποτέ πολλές σχέσεις διότι είμαστε ετεροθαλή αδέλφια, όμως κάθε καλοκαίρι περνάμε λίγες ημέρες μαζί στο οικογενειακό εξοχικό μας. Για πρώτη φορά φέτος πήρα και το σκύλο μου μαζί (pitbull xl mix) διότι πέρυσι είχε νευρικότητα στην πανσιόν που το άφηνα λόγω άγχους αποχωρισμού. Το πρόβλημα είναι πως αυτή έχει ένα παιδί 6 ετών το οποίο δεν σέβεται και δεν καταλαβαίνει πως στα σκυλιά δεν αρέσουν οι απότομες κινήσεις, όπως ούτε και να τα πειράζεις όταν δεν έχουν όρεξη. Της είχα πει επανειλημμένα να μην το αφήνει να τρέχει μέσα στο σπίτι διότι μπορεί να προκαλέσει το σκύλο μου, όμως αυτή συνέχισε και με έγραφε.

Μεγαλοποίησε την αντίδραση του σκύλου μου όταν πρωτοείδε το παιδί της (έκανε ένα ''μπάσιμο'' προς το μέρος του επειδή αυτό πήγε να το χαιδέψει κατευθείαν αντί να του προσφέρει το χέρι του να το μυρίσει) και αυτή από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε να λέει πως είμαι ανεύθυνος, ότι γίνονται τόσες επιθέσεις από πιτς σε άλλα σκυλιά και παιδιά και όλες τις υπόλοιπες σαχλαμάρες που λένε όσοι μισούν τα σκυλιά

Αποτέλεσμα; Αντί να έχω το σκυλάκο μου μέσα στο σπίτι, έπρεπε να τον αφήνω στον κήπο, όπως επίσης να μην επιτρέπω να έρθει σε επαφί με το παιδί της. Αναγκάστηκα και έφυγα νωρίτερα, χαλώντας τις διακοπές μου, διότι δεν άντεχα άλλο αυτήν την κατάσταση. Η υπόλοιπη οικογένεια δικαιολόγησε τη θέση της λέγοντας ''τόσα έχουν γίνει'', προσβάλοντας με ακόμα περισσότερο σαν να έχω δίπλα μου κάποιο αιμοδιψές τέρας και όχι ένα αθώο πλασματάκι.

Ήθελα να ρωτήσω και τα έγκριτα μέλη του forum λοιπόν αν εγώ έχω κάποιο μερίδιο ευθύνης. 

• Confused 8
  • Sad 5
  • Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Gatoskylo8 είπε

Αρχικά, μπορεί ο τίτλος να φαίνεται αστείος, όμως έχει προκύψει σοβαρό πρόβλημα με τις φοβίες της αδελφής μου και τη συμπεριφορά της απέναντι σε μένα και το σκύλο μου.

Με τη συγκεκριμένη δεν είχαμε ποτέ πολλές σχέσεις διότι είμαστε ετεροθαλή αδέλφια, όμως κάθε καλοκαίρι περνάμε λίγες ημέρες μαζί στο οικογενειακό εξοχικό μας. Για πρώτη φορά φέτος πήρα και το σκύλο μου μαζί (pitbull xl mix) διότι πέρυσι είχε νευρικότητα στην πανσιόν που το άφηνα λόγω άγχους αποχωρισμού. Το πρόβλημα είναι πως αυτή έχει ένα παιδί 6 ετών το οποίο δεν σέβεται και δεν καταλαβαίνει πως στα σκυλιά δεν αρέσουν οι απότομες κινήσεις, όπως ούτε και να τα πειράζεις όταν δεν έχουν όρεξη. Της είχα πει επανειλημμένα να μην το αφήνει να τρέχει μέσα στο σπίτι διότι μπορεί να προκαλέσει το σκύλο μου, όμως αυτή συνέχισε και με έγραφε.

Μεγαλοποίησε την αντίδραση του σκύλου μου όταν πρωτοείδε το παιδί της (έκανε ένα ''μπάσιμο'' προς το μέρος του επειδή αυτό πήγε να το χαιδέψει κατευθείαν αντί να του προσφέρει το χέρι του να το μυρίσει) και αυτή από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε να λέει πως είμαι ανεύθυνος, ότι γίνονται τόσες επιθέσεις από πιτς σε άλλα σκυλιά και παιδιά και όλες τις υπόλοιπες σαχλαμάρες που λένε όσοι μισούν τα σκυλιά

Αποτέλεσμα; Αντί να έχω το σκυλάκο μου μέσα στο σπίτι, έπρεπε να τον αφήνω στον κήπο, όπως επίσης να μην επιτρέπω να έρθει σε επαφί με το παιδί της. Αναγκάστηκα και έφυγα νωρίτερα, χαλώντας τις διακοπές μου, διότι δεν άντεχα άλλο αυτήν την κατάσταση. Η υπόλοιπη οικογένεια δικαιολόγησε τη θέση της λέγοντας ''τόσα έχουν γίνει'', προσβάλοντας με ακόμα περισσότερο σαν να έχω δίπλα μου κάποιο αιμοδιψές τέρας και όχι ένα αθώο πλασματάκι.

Ήθελα να ρωτήσω και τα έγκριτα μέλη του forum λοιπόν αν εγώ έχω κάποιο μερίδιο ευθύνης. 

Δεν μπλέκεις.Πήγαινε αλλού διακοπές ή όταν δεν θα είναι αυτή και το παιδί εκεί.Αφού το παιδί δεν καταλαβαίνει ,6 ετών δεν εχεις και πολλές απαιτήσεις,μπορεί να κάνει λάθος κινήσεις και να την πληρώσουν και οι δύο,παιδι και σκυλι.

• Like 6
  • Thanks 2
Δημοσ.

Δηλαδή από αυτά που έχεις ακούσει εσύ τι πιστεύεις; Αυτά τα πιτ Μπουλ που έχουνε κάνει επίθεση σε παιδιά δεν ήτανε ψυχουλες για τους ιδιοκτήτες; Δεν κατάλαβε λέει το παιδάκι και τρέχει στο σπίτι και προκαλεί το σκύλο,σε τι να σε πω βρε φίλε είπες την ιστορία και έχεις την απορία σου τώρα.... Απλά απορώ κι εγώ τώρα μ'αυτα που διαβάζω....

• Like 18
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Προσωπικά, ούτε πεκινουά δεν θα άφηνα δίπλα σε παιδί. Τα μικρά δεν καταλαβαίνουν και μπορούν να κάνουν οτιδήποτε στο σκυλί - με κάθε πιθανό επακόλουθο. Έχε το κεφάλι σου ήσυχο, παρά να συμβεί μια στις χίλιες το οτιδήποτε και να μπεις σε μπελάδες εσύ και το σκυλί. 

Πήγαινε αλλού ή πήγαινε στο σπίτι όταν θα φύγει, όπως λέει κι ο UK. 

Δημοσ.

Το σίγουρο είναι ότι δεν φταίνε ούτε το παιδί ούτε το σκυλί.

Επίσης είναι σίγουρο ότι και το παιδί και το σκυλί, για την αρχή τουλάχιστον θα χρειαστούν επιτήρηση, καθώς αμφότερα μπορεί να κάνουν απρόβλεπτες κινήσεις και να έχουν εξίσου απρόβλεπτες αντιδράσεις.

Τέλος (ακόμα ένα σίγουρο) δεν είναι υποχρεωτικό να αρέσουν στους άλλους ούτε το παιδί μας ούτε το σκυλί μας.

Βάζοντας όλα τα παραπάνω...κάτω θα δεις τις προτεραιότητες τις δικές σου (και των άλλων) και θα πράξεις αναλόγως

• Like 7
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Gatoskylo8 είπε

Εχεις εναν σκυλο που ειναι εν δυναμει επικινδυνος.Βεβαια δεν εχω ιδεα για τον χαρακτηρα του και πως τον εχεις μεγαλωσει.Ομως και ο πιο ηπιος σκυλος θα αντιδρασει  καποια στιγμη οταν ενα παιδακι τον ενοχλησει εντονα.Ο ανηψιος μου ως μπεμπης στο ξεκαρφωτο κοπανησε στο κεφαλι τον σκυλο μου με ενα lego.Δεν του εκανε τιποτα (κοκονι mix) , ομως θα προλαβαινα ποτε ενα pitbull XL να το σταματησω σε αναλογη περιπτωση;

Το να περιμενεις απο ενα εξαχρονο να φερθει συμφωνα με ολα τα πρωτοκολλα ασφαλειας ειναι ουτοπικο.

Ισχυει παντα το καλλιο γαϊδουροδενε παρα το γαϊδουρογυρευε.Καλα κανατε και τα ειχατε χώρια και ετσι παντα να ειναι οταν βρισκονται στον ιδιο χωρο.

• Like 8
Δημοσ.

Σε γενικες γραμμες η αδερφη σου εχει δικιο. Εσυ μαλλον εισαι λιγο ανευθυνος. Προσφατα μια σαν και εσενα ειχε ενα σκυλο στο πλοιο και μου επιτεθηκε απλα επειδη περασα απο μπροστα του. Πριν περασε η γυναικα μου και δεν εκανε κατι . Δεν ξερεις ποτε και πως θα αντιδρασει ο σκυλος. Η κοπελα μου ελεγε οτι δεν το εχει ξανακανει ποτε αυτο. Μου εσκισε το παντελονι !  Θα μπορουσε καλιστα να με εχει τραυματισει...Καλυτερα προσγειωσου λιγο γιατι σε βλεπω να εχεις σοβαρα προβληματα στο μελλον αν συνεχισεις να εισαι τοσο ανευθυνος. Να υποθεσω δεν το εχεις παει καν σε εκπαιδευτη το σκυλο.

• Like 11
  • Thanks 3
Δημοσ.

καταρχάς να βάλουμε σε ζυγαριά βαρύτητας την ανευθυνότητα τη δικιά σου και την ανευθυνότητα της αδερφής σου να έχετε στον ίδιο χώρο 2 οντότητες που χρειάζονται συνεχώς επίβλεψη (παιδί, σκυλί) και που από ότι φαίνεται δεν είστε ικανοί να διαχειριστείτε με απόλυτη επίγνωση της κατάστασης.

το πρόβλημα εδώ είναι οτι το παιδί δυνητικά δε μπορεί να είναι κίνδυνος για το σκύλο.

το ανάποδο όμως είναι. το σκυλί προς το παιδί μπορεί να είναι κίνδυνος, ασχέτως αν από τη φύση του είναι καλός χαρακτήρας και εκπαιδευμένο σωστά από εσένα. μία στιγμή και λίγα δευτερόλεπτα φτάνουν.

η αρμονική συνύπαρξη παιδί σκυλί, επιτυγχάνεται δύσκολα και πάλι με συνεχή επίβλεψη σε ανεπτυγμένες χώρες με απόλυτα εκπαιδευμένα σκυλιά και με απόλυτα ισορροπημένα παιδιά που δεν φέρονται σα κακομαθημένα ελληνόπουλα δίπλα σε ένα σκύλο. αν πας ταξίδι στο εξωτερικό θα καταλάβεις τι εννοώ.

σε ελληνικά πλαίσια αυτό είναι σχεδόν αδύνατο και άρα ναι καταλήγουμε οτι δε μπορείτε να συνυπάρξετε στον ίδιο χώρο με το σκυλί, την αδερφή και το παιδί.

έχεις μερίδιο ευθύνης να αντιληφθείς οτι έσυ έχεις το δυνητικό όπλο στα χέρια σου. ναι το σκυλί όσο χαδιάρικο και αγαπησιάρικο να είναι έχει και ζωώδη ένστικτα και δεν εφησυχάζεσαι ποτΕ.

η αδερφή σου έχει το μερίδιο ευθύνης να μην αντιλαμβάνεται οτι αφού είσαι στο εξοχικό με σκύλο δε γίνεται να υπάρχει και το παιδί στον ίδιο χώρο αν φοβάται για την σωματική του ακεραιότητα.

συνοψίζοντας.

πάτε στο κοινό σπίτι ξεχωριστές ημερομηνίες και όλα καλά. και το παιδί και η μάνα ασφαλείς με peace of mind, και το σκυλί ελεύθερο σε όλους τους χώρους να απολαμβάνει στιγμές χαλάρωσης μακριά από πηγή ερεθισμού όπως ένα κακομαθημένο 6χρονο.

• Like 6
  • Thanks 2
Δημοσ.

Είναι απο τις περιπτώσεις που πρέπει να αποδεχθείς οτι θα είσαι ο χαμένος και θα φύγεις εσύ απο το σπίτι με το σκυλί για να μην γίνει κάτι και μετά τρέχετε και οι δύο.

Αν ήταν δικό σου το σπίτι θα μπόρουσες πολύ απλά να της πεις, κανένα πρόβλημα goodbye  αλλά στην περίπτωση σου θα πρέπει αυτός που θα  φύγει να είσαι εσύ.

Αν γίνει κάτι μπορεί να σου πούνε και για ευθανασία,  όποτε μακρυά και αγαπημένοι

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Πιτμπουλ και παιδιά μακρυά και αγαπημένοι

Ακου το παιδί δεν σέβεται τον σκύλο, ρε τι παίρνετε και δεν μας δίνεται 

Δεν είναι δύσκολο να μάθεις από νωρίς τα παιδιά σου λίγο τρόπους και συμπεριφορά πάντως :)

• Like 2
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Δεν είναι δύσκολο να μάθεις από νωρίς τα παιδιά σου λίγο τρόπους και συμπεριφορά πάντως :)

Σου μιλαω εκ πείρας, στο εξάχρονο είναι πολύ δύσκολο. Γιατί έχω εξάχρονο. Ακόμη το δουλεύεις. το δεκάχρονο, μπορεί να καταλάβει τον κίνδυνο. Το εξάχρονο όχι. 

Πριν 2 χρόνια που είχα πάει να πάρω τροφή για τις γάτες, είχα πάει με την κόρη μου, ήταν 4 τότε. Την κυνηγησε στο κατάστημα (χωρίς η μικρή να κάνει το παραμικρό) ένα μικρό μαλτεζικο πρέπει να ήταν. Την πήρε στο κυνήγι μέσα στο μαγαζί γιατί μια γιαγιά δεν του έβαζε λουρί. Ευτυχώς που δεν δάγκωσε την μικρή. Από τότε η μικρή, με το που βλέπει σκυλιά, πραγματικά πάει στο άλλο πεζοδρόμιο παρότι έχουμε προσπαθήσει να την φέρουμε σε επαφή με σκυλιά τα οποία είναι πολύ φιλικά. Τα χαϊδεύει αλλά της εχει μείνει ο φόβος. 

Τα σκυλιά που δεν ανήκουν στην οικογένεια και δεν έχουν μεγαλώσει με τα παιδιά, δεν μπορείς να τα εμπιστευτείς. Το πιτ μπουλ είναι από τις χειρότερες ράτσες που μπορείς να βρεις σε επιθετικοτητα. Δεν φταίνε τα σκυλιά αλλά δεν υπάρχει περίπτωση τέτοιο σκυλί να το έχεις εκπαιδεύσει όσο χρειάζεται για να μην επιτεθεί. Το θεωρώ αδύνατον. 

• Like 5
Δημοσ.

Μα είναι δυνατόν να τρέχει το παιδί; Και να προσπαθεί να το χαϊδέψει; Τι πράγματα είναι αυτά; 

Ίσως να μη "μισούν τα σκυλιά", αλλά κάτι ανεύθυνους ιδιοκτήτες που δεν μπορούν να καταλάβουν από μόνοι τους τι "μερίδιο ευθύνης" εχουν. 

• Like 4
  • Sad 1
Δημοσ.

Όπως λέει κι ο sdikr  απλά έχασες. Σε ένα οικογενειακό περιβάλλον προτεραιότητα έχει το παιδί και είναι χαρά για όλους να τρέχει και να παίζει. Πολύ μεγάλο φάουλ που της την είπες με αγάπη στο λέω.

Έχω ένα γερμανικό ποιμενικό(αρκετά άγριο) σχεδόν άριστα εκπαιδευμένο, αλλά δεν θέλει επαφές με παιδιά(ούτε εγώ😅) ούτε γι αστείο. Οπότε όταν παίζει κάπου παιδί ή δε τον παίρνω ή τον περιορίζω, κάνε το ίδιο να χεις το κεφάλι σου ήσυχο.

• Like 5
  • Thanks 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...