Προς το περιεχόμενο

Καθαρισμός μπεκ πετρελαιου για αμάξι

mazdakiass

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα ενδιαφέρομαι να κάνω έλεγχο και καθαρισμό μπεκ πετρελαίου γνωρίζουμε κάποιο μαγαζί Αττική . Από τιμές δεν γνωρίζω , αν γνωρίζει κάποιος κάποιο μαγαζί και τιμές ευχαριστώ 

Επεξ/σία από mazdakiass
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

14 ώρες πριν, mazdakiass είπε

Καλησπερα ενδιαφέρομαι να κάνω έλεγχο και καθαρισμό μπεκ πετρελαίου γνωρίζουμε κάποιο μαγαζί Αττική . Από τιμές δεν γνωρίζω , αν γνωρίζει κάποιος κάποιο μαγαζί και τιμές ευχαριστώ 

Έχεις κάποιο θέμα ή τα καθαρίζεις έτσι ;

Σε Volvo V40 D2  τα μπεκ πετρελαίου είχαν καθαριστεί εδώ : ΠΕΑΚ Diesel Center στο Αιγάλεω . Θέλουν τηλέφωνο ωστόσο για ραντεβού . Ρώτησε τους εάν θες .

Μου κάνει λίγες αρρυθμίες όταν είναι παγωμένο το αμάξι στο ρελαντί και όταν ζεσταθεί στρώνει . Ποσο  σου είχαν πάρει για να σου κάνουν έλεγχο και καθαρισμό.

1 ώρα πριν, mazdakiass είπε

Μου κάνει λίγες αρρυθμίες όταν είναι παγωμένο το αμάξι στο ρελαντί και όταν ζεσταθεί στρώνει . Ποσο  σου είχαν πάρει για να σου κάνουν έλεγχο και καθαρισμό.

Θα βρώ τη απόδειξη , δε θυμάμαι γιατι το είχα πάρει μετ/σμενο .

Αλλά γιατι δε κοιτάς μηπως ρίξεις πρώτα ενα καθαριστικο για μπέκ πετρελαίου και να αλλάξεις και το φίλτρο καυσίμου .

Πόσα χιλιόμετρα έχει ; Εμένα στις 150,000 χιλιόμετρα έβγαλε θέμα αλλά και άλλοι κάτοχοι με V40 είχαν θέματα με μπέκ .

Πιθανολογω οτι φταίνε και οι ποιότητες καυσίμων 

Έβαλα καθαριστικο για μπεκ πετρελαίου και άλλαξα και φίλτρο αλλά εξακολουθεί . Χιλιόμετρα έχω 120.000. Μόνο όταν είναι παγωμένο το κάνει . 

18 λεπτά πριν, mazdakiass είπε

Έβαλα καθαριστικο για μπεκ πετρελαίου και άλλαξα και φίλτρο αλλά εξακολουθεί . Χιλιόμετρα έχω 120.000. Μόνο όταν είναι παγωμένο το κάνει . 

Απο προθερμάνσεις πως είσαι;Γιατί έχεις επικεντρωθεί σε μπεκ, εχεις ελέγξει ΜΑΡ ΜΑΦ egr ?To έχεις βάλει σε διαγνωστικό να δεις αν βγάζει σφάλματα αλλά και πως δουλευουν τα μπεκ;

Έχουν ελεγχθεί προθερμάνσεις και egp έγινε καθαρισμός . Στο διαγνωστικό δεν βγάζει σφάλματα. Τώρα δεν γνωρίζω αν από το διαγνωστικό μπορείς να ελέγξεις μπεκ πχ αν είναι κάποιο βουλωμένο.

το αμάξι το αγόρασα μεταχειρισμενο και το έκανε αυτό από την αρχή. Λόγο χιλιομέτρων το πήγα συνεργείο και του έκανα το μεγάλο service λάδια φίλτρο λαδιού φίλτρο πετρελαίου αλλαγή λουρί εκκεντροφόρου και αντλίας και του είπα να καθαρίσει και την egp και να ελέγξει προθερμάνσεις και του είπα να κοιτάξει και της αρρυθμίες . Την επόμενη ημέρα που πήγα να παραλάβω το αμάξι τον ρώτησα αν όλα καλά και αν έβγαλε κάποια βλάβη το διαγνωστικό και μου είπε τίποτα όλα καλά . Μετά τον ρώτησα αν παρουσίασε της αρρυθμίες όταν το έβαλε μπροστά όταν ήταν παγωμένο και μου είπε ότι δεν του έκανε καθόλου αρρυθμίες και όντος δεν ξανά έκανε αρρυθμίες . Μετά από 10-15 μέρες άρχισε πάλι αρρυθμίες πάλι μόνο όταν είναι παγωμένο γιαυτο είπα μήπως να ελέγξουμε και τα μπεκ . Πιστεύετε ότι πρέπει να κοιτάξω πρώτα κάτι άλλο και μετά να πάω για έλεγχο μπεκ. Μην ξεχάσω και το dpf είναι οκ. 

1 λεπτό πριν, mazdakiass είπε

Έχουν ελεγχθεί προθερμάνσεις και egp έγινε καθαρισμός . Στο διαγνωστικό δεν βγάζει σφάλματα. Τώρα δεν γνωρίζω αν από το διαγνωστικό μπορείς να ελέγξεις μπεκ πχ αν είναι κάποιο βουλωμένο.

το αμάξι το αγόρασα μεταχειρισμενο και το έκανε αυτό από την αρχή. Λόγο χιλιομέτρων το πήγα συνεργείο και του έκανα το μεγάλο service λάδια φίλτρο λαδιού φίλτρο πετρελαίου αλλαγή λουρί εκκεντροφόρου και αντλίας και του είπα να καθαρίσει και την egp και να ελέγξει προθερμάνσεις και του είπα να κοιτάξει και της αρρυθμίες . Την επόμενη ημέρα που πήγα να παραλάβω το αμάξι τον ρώτησα αν όλα καλά και αν έβγαλε κάποια βλάβη το διαγνωστικό και μου είπε τίποτα όλα καλά . Μετά τον ρώτησα αν παρουσίασε της αρρυθμίες όταν το έβαλε μπροστά όταν ήταν παγωμένο και μου είπε ότι δεν του έκανε καθόλου αρρυθμίες και όντος δεν ξανά έκανε αρρυθμίες . Μετά από 10-15 μέρες άρχισε πάλι αρρυθμίες πάλι μόνο όταν είναι παγωμένο γιαυτο είπα μήπως να ελέγξουμε και τα μπεκ . Πιστεύετε ότι πρέπει να κοιτάξω πρώτα κάτι άλλο και μετά να πάω για έλεγχο μπεκ. Μην ξεχάσω και το dpf είναι οκ. 

Jeep renegade 1.6 

On 25/07/2023 at 15:23, mazdakiass said:

Jeep renegade 1.6 

Πηγαινε στην ΠΕΑΚ να το δουν, πρεπει να κλεισεις ραντεβου βεβαια.

Εγω παντως οταν τους το πηγα για προληπτικο ελεγχο και καθαρισμο και μου ειπε να μην τα πειραξω εφοσον δεν βγαζει βλαβη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα μπεκ απο το εργοστασιο αναλογα με την ποσοτητα  ψεκασμου ταξινομουνται σε κλασεις.Περνουν ενα κωδικό ο οποιος περνιέται στον εγκεφαλο που  με αυτο τον τροπο καταλαβαινει τι ψεκαζει το μπεκ και τι διόρθωση χρειαζεται.

Στελνοντας τα  μπεκ για ελενχο ο μπεκας βλέπει αν ψεκαζουν σωστα και αν οχι αν μπορει να τα διόρθωσει κανωντας αναταξινομηση δηλαδη  αλλάζοντας κλαση.Σου δινει καινουργιο κωδικο που το συνεργειο περναει στον εγκεφαλο.

Τωρα ο μπεκας θελει γυρο στο 200 και πιθανων κανα 100 το συνεργειο για βαλε βγαλε.Ομως με αυτο τον τροπο ξερεις οτι τα μπεκ ειναι ενταξει.

Αν έχεις τον μουλτιτζετ της φιατ ενας ελενχος μπεκ επιβαλεται.

Στις 25/7/2023 στις 3:23 ΜΜ, mazdakiass είπε

Έχουν ελεγχθεί προθερμάνσεις και egp έγινε καθαρισμός . Στο διαγνωστικό δεν βγάζει σφάλματα. Τώρα δεν γνωρίζω αν από το διαγνωστικό μπορείς να ελέγξεις μπεκ πχ αν είναι κάποιο βουλωμένο

Επεξ/σία από filipprin

λοιπόν , φοράμε τον ίδιο κινητήρα αλλά σε διαφορετικό αυτοκινητο εγω. είναι γνωστό θέμα των jtdm-2 αυτές οι αρρυθμίες σε cold start. όσοι το έχουμε ψάξει καταλήγουμε στο ότι δεν είναι τίποτα το ανησυχητικό. επίσης δεν το κάνει πάντα. πολλοί παρατηρήσαμε πως τώρα με τον καύσωνα δεν το κάνει. γενικά είναι με τις μέρες του. επίσης με καινουργια λάδια πάλι δεν το κάνει. όπως και με ενισχυτικά πετρελαίου δεν το κανει. βέβαια για λίγο διάστημα. μετά το κάνει πάλι ξανά.

ξέρω, δεν βοήθησα αλλά τουλάχιστον σε καθησυχάζω γιατί δεν είσαι ο μόνος. εμένα μου το εμφάνισε στα 65k περίπου. αν το λύσεις θα χαρώ να ποστάρεις εδώ την λύση.! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

η αλήθεια είναι όταν άλλαξα λάδια δεν το έκανε και μετά από λίγες μέρες το ξανά έκανε .

. Έχω σκεφτεί να του κάνω και ένα carbon cleaner αν το λέω σωστά.

Επεξ/σία από mazdakiass

πολλά μου φαίνονται μόνο για έλεγχο. βέβαια δεν γνωρίζω καθώς δεν έχω ψαχτεί…

από την στιγμή που το κάνει σε πολλούς ο ιδιος κινητήρας τότε δεν βλέπω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα ακόμα και με αντιπροσωπεία που έχουν μιλήσει μερικοί…

αναφερομαι σε alfa romeo giulietta που φοράμε τον ίδιο κινητήρα…

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...