μπουρτζοβλαχος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 2 hours ago, cumulus said: Πουλας ενα προιον 100 ευρω.Λιγο πριν τις εκπτωσεις το κανεις 115 και στις εκπτωσεις το βαζεις 105. Κατι που το κανουν κατα κορον στο βλακ φριντει (black friday) ολοι τους 1
dkstopo Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 6 ώρες πριν, Exorgistis είπε Πρόστιμα συνολικού ύψους 1.440.000 ευρώ επιβλήθηκαν από τη Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) σε τρεις μεγάλες αλυσίδες πώλησης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, καθώς σε ελέγχους της διαπιστώθηκε ότι παραβίαζαν το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013, όπως ισχύει, και σε εφαρμογή της ΥΑ 35935/2023 «Κώδικας δεοντολογίας περί ανακοίνωσης μειωμένης τιμής σε περίοδο εκπτώσεων». Πρόστιμο 560.000 ευρώ στην εταιρεία «Πλαίσιο COMPUTERS AEBE». Πρόστιμο 520.000 ευρώ στην εταιρεία «PUBLIC RETAIL ΜΟΝ. Α.Ε». Πρόστιμο 360.000 ευρώ στην εταιρεία «Praktiker Hellas ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΟΝ. Α.Ε.». Επιτέλους, για να μην ζούν από τους αδαείς.... ΠΗΓΗ: CNN ρε σατανά πρόλαβες κύριο άρθρο του insomina? (λεμε τωρα) 4 ώρες πριν, andreas1gr είπε Πρόστιμα σε δύο ηλεκτρονικές πλατφόρμες delivery στις efood και Wolt https://www.protothema.gr/greece/article/1395571/prostima-se-duo-etaireies-on-line-delivery-epitheorites-ergasias-pariggeilan-fagito-en-meso-kausona/ τι είναι αυτό πάλι που σκαρφίστηκαν? δεν καταλαβα τον λόγο να φανε πρόστιμο οι διανομείς φαγητού αλλά να επιτρέπεται να το ετοιμαζουν οι μαγαζάτορες και αμα θέλουμε εμεις να το πάμε να το πάρουμε να μπορούμε, που ζουμε ρε φούστη μου ακομα? 1
rodosf1 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε ... ακομα μπορεί και να το αφήσουν απλήρωτο μέχρι να παραγραφεί εάν ισχύει η 5ετια δεν το ξέρω... Στην 5ετια δεν παραγραφονται τα χρέη προς το δημόσιο, σε διαβεβαιώ, ουτε στη δεκαετία. Τοκιζονται ανελέητα μάλιστα!
Axelq Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Προσωπικά αυτό που έχω παρατηρήσει με το Public, είναι να ανεβάζει προϊόντα σε τιμές υψηλότερες από το msrp και μετά βάζει 20% - 30% έκπτωση.
Basilhs23___ Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 3 ώρες πριν, rodosf1 είπε Στην 5ετια δεν παραγραφονται τα χρέη προς το δημόσιο, σε διαβεβαιώ, ουτε στη δεκαετία. Τοκιζονται ανελέητα μάλιστα! Ξερω πως τα χρέη προς την εφορία, ανάλογα το αντικείμενο και την παράβαση, παραγραφονται σε χρονικά όρια 5, 10 και 15 ετών τα οποία ξεκινάνε από το επόμενο ημερολογιακό έτος από το οποίο έληγε η υποχρέωση υποβολής δήλωσης. Πρακτικά πάνε συν 1 - 1.5 έτος επιπλέον από τα παραπάνω όρια, εκτός κι αν έχει δωθει παράταση παραγραφής από το ΥΠΟΙΚ, παλαιά έδιναν συνεχεις παρατάσεις, τώρα έπαψαν από ότι θυμάμαι. Χρέη προς ασφαλιστικά ταμεία 20 χρόνια. Για τα εν λόγω πρόστιμα που συζητάμε δεν έχω ιδέα που ανήκουν. Ίσως όμως ξέρεις κάτι παραπάνω από εμένα. Παλιά ήταν συνήθης τακτική επιχειρηματίες να κάνουν δικαστήρια με συνεχεις αναβολές μέχρι να καθυστερήσουν τα μέτρα είσπραξης και να πάει σε παραγραφή στο τέλος άσχετα αν γίνει δικαστικό.
RTW4ever Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 50 minutes ago, Basilhs23___ said: Ξερω πως τα χρέη προς την εφορία, ανάλογα το αντικείμενο και την παράβαση, παραγραφονται σε χρονικά όρια 5, 10 και 15 ετών τα οποία ξεκινάνε από το επόμενο ημερολογιακό έτος από το οποίο έληγε η υποχρέωση υποβολής δήλωσης. Πρακτικά πάνε συν 1 - 1.5 έτος επιπλέον από τα παραπάνω όρια, εκτός κι αν έχει δωθει παράταση παραγραφής από το ΥΠΟΙΚ, παλαιά έδιναν συνεχεις παρατάσεις, τώρα έπαψαν από ότι θυμάμαι. Χρέη προς ασφαλιστικά ταμεία 20 χρόνια. Για τα εν λόγω πρόστιμα που συζητάμε δεν έχω ιδέα που ανήκουν. Ίσως όμως ξέρεις κάτι παραπάνω από εμένα. Παλιά ήταν συνήθης τακτική επιχειρηματίες να κάνουν δικαστήρια με συνεχεις αναβολές μέχρι να καθυστερήσουν τα μέτρα είσπραξης και να πάει σε παραγραφή στο τέλος άσχετα αν γίνει δικαστικό. Σχεδόν όλα όσα λες είναι εσφαλμένα. Γράφεις για νομικά θέματα ενώ δεν έχεις ιδέα. 3
Basilhs23___ Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 14 λεπτά πριν, RTW4ever είπε Σχεδόν όλα όσα λες είναι εσφαλμένα. Γράφεις για νομικά θέματα ενώ δεν έχεις ιδέα. Αυτά που είπα για την παραγραφή στην εφορία είναι σωστά διότι τα έχω διαβάσει και εκτός αυτού μου τα είχε επιβεβαιώσει λογιστής. Η ερώτηση μου και αυτό που είπα πριν έχει να κάνει σχετικά με το είδους οφειλή λογίζεται ένα τέτοιο πρόστιμο, αν δηλαδή περνάει μέσα στις οφειλές του taxisnet και της εφορίας καθώς και πόση είναι η διάρκεια παραγραφής του. Υπάρχει βέβαια και απόφαση του ΣτΕ ότι δεν μπορεί μια οφειλή να υπάρχει πέραν της 5ετιας. Οποτε, σε αυτο που μου έγραψε καλοπροαιρετα πάντα ο @rodosf1, έχω κάποιες επιφυλάξεις, θα ήθελα να μάθω περισσότερα για αυτό το θέμα.
tzotzo Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 3 hours ago, Basilhs23___ said: Αυτά που είπα για την παραγραφή στην εφορία είναι σωστά διότι τα έχω διαβάσει και εκτός αυτού μου τα είχε επιβεβαιώσει λογιστής. Η ερώτηση μου και αυτό που είπα πριν έχει να κάνει σχετικά με το είδους οφειλή λογίζεται ένα τέτοιο πρόστιμο, αν δηλαδή περνάει μέσα στις οφειλές του taxisnet και της εφορίας καθώς και πόση είναι η διάρκεια παραγραφής του. Υπάρχει βέβαια και απόφαση του ΣτΕ ότι δεν μπορεί μια οφειλή να υπάρχει πέραν της 5ετιας. Οποτε, σε αυτο που μου έγραψε καλοπροαιρετα πάντα ο @rodosf1, έχω κάποιες επιφυλάξεις, θα ήθελα να μάθω περισσότερα για αυτό το θέμα. Δεν υφίσταται τίποτα από αυτά που λες. Το ΣΤΕ δεν είναι νομοθέτης. Είναι σαν τον αστικό μύθο που ένας δημόσιος υπάλληλος με τρεις ΕΔΕ απολύεται αυτόματα. Αυτή η είδηση έπρεπε να είναι η κύρια είδηση στο σάιτ μέχρι το επόμενο black friday.
makis269 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 ακόμα βλέπω προϊόντα του τύπου από 299 ευρώ τώρα μόνο 99.99 ευρώ , ενώ σε μηχανές αναζήτησης η τιμή ξεκινάει από 55 ευρώ που είναι μόνιμη και σταθερή το τελευταίο εξάμηνο.
dtk-386 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 1 ώρα πριν, tzotzo είπε Δεν υφίσταται τίποτα από αυτά που λες. Το ΣΤΕ δεν είναι νομοθέτης. Είναι σαν τον αστικό μύθο που ένας δημόσιος υπάλληλος με τρεις ΕΔΕ απολύεται αυτόματα. Αυτή η είδηση έπρεπε να είναι η κύρια είδηση στο σάιτ μέχρι το επόμενο black friday. Ναι λες και χρειαζόμασταν τα πρόστιμα για να καταλάβουμε την κοροϊδία. Ακόμα και οι πιο ανιωθοι τους έχουν πάρει χαμπάρι. Όμως κλασσικά το κράτος κοιμόνταν τόσο καιρό τον ύπνο του δικαίου. 1
spectaculator Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 Θα πρέπει να ξυρίσουν πολλούς. Στο skroutz/bestprice π.χ. έτυχε να βρω κάποιο fitness ρολόι σε καλή τιμή (το ίδιο μαγαζί και στα δυο). Εμφανίζεται το προϊόν διαθέσιμο, κάνω την αγορά και μετά από δυο βδομάδες αναμονή έρχεται ένα SMS "ΣYNEXIZOYME KI EPΓAZOMAΣTE ΠYPETΩΔΩΣ KAI ΓIA THN ΠAPAΓΓEΛIA ΣOY 01-XXXXXXXXX OMΩΣ ΛOΓΩ ΣYNΘHKΩN EXOYME ΠAPEKKΛINEI AΠO TA standards TAXYTHTAΣ MAΣ KI AΠOΛOΓOYMAΣTE ΓI' AYTO. MΠOPEIΣ NA ΠAPAKOΛOYΘEIΣ THN ΠOPEIA THΣ EΔΩ https://cs01.page.link/xxx ENΩ OΠOIAΔHΠOTE ΣTIΓMH H KAΘYΣTEPHΣH AYTH ΣE ΔYΣKOΛEΨEI MΠOPEIΣ NA KAΛEΣEIΣ ΣTO 2811 808808 ΓIA NA AKYPΩΣOYME THN AΠOΣTOΛH #WhereAllAthletesBelong". Παίρνω τηλέφωνο και μου μιλούν για διαθεσιμότητα από μήνα και πέρα και τιμή μεγαλύτερη από αυτή που ήδη το αγόρασα. Γενικά η ελληνική αγορά είναι καρα-στρεβλωμένη και τα δυο-τρια πρόστιμα που έριξε δεν είναι καν σάλιο γι' αυτό που συμβαίνει. Χέστηκ' η φοράδα στ' αλώνι!
filip123go Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 Έχουν φάει και πρόστιμο 4-5 τεχνολογικά μαγαζιά του Σκρουτζ για αθέμιτες τακτικές. Βέβαια ούτε αυτό το διαβάσαμε εδώ μέσα (όπως επίσης και το ζαχαροπλαστείο L.T. αλλά αυτό, οκ δεν έχει και μεγάλη σχέση με αυτά που γράφονται εδώ 😝 ) . Γενικώς δεν ξέρω αν θα πληρωθούν τα πρόστιμα ποτέ, αλλά η δυσφήμιση που θα γίνεται, δεν είναι καθόλου υπέρ τους. Spoiler Το να πουλάς κάτι αρχική τιμή 3000 και να λες έκπτωση 90% δεν είναι παράνομο, έτσι. Το πρόστιμο το έφαγαν γιατί από 3000€ ανέβαζαν λίγο πριν τις εκπτώσεις την τιμή στα 5000€ και σου έλεγαν 90% έκπτωση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις