Exorgistis Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Πρόστιμα συνολικού ύψους 1.440.000 ευρώ επιβλήθηκαν από τη Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) σε τρεις μεγάλες αλυσίδες πώλησης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, καθώς σε ελέγχους της διαπιστώθηκε ότι παραβίαζαν το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013, όπως ισχύει, και σε εφαρμογή της ΥΑ 35935/2023 «Κώδικας δεοντολογίας περί ανακοίνωσης μειωμένης τιμής σε περίοδο εκπτώσεων». Πρόστιμο 560.000 ευρώ στην εταιρεία «Πλαίσιο COMPUTERS AEBE». Πρόστιμο 520.000 ευρώ στην εταιρεία «PUBLIC RETAIL ΜΟΝ. Α.Ε». Πρόστιμο 360.000 ευρώ στην εταιρεία «Praktiker Hellas ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΟΝ. Α.Ε.». Επιτέλους, για να μην ζούν από τους αδαείς.... ΠΗΓΗ: CNN 16 1
andreas1gr Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Πρόστιμα σε δύο ηλεκτρονικές πλατφόρμες delivery στις efood και Wolt https://www.protothema.gr/greece/article/1395571/prostima-se-duo-etaireies-on-line-delivery-epitheorites-ergasias-pariggeilan-fagito-en-meso-kausona/ Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2023 από andreas1gr 6 1
korakios Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 θετικό , αλλά σταγόνα στον ωκεανό με το όσα γίνονται 2
Basilhs23___ Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Καλά κάνανε, και λίγα είναι, αλλά νομιζω αυτές οι αλυσίδες είναι η κορυφή του παγόβουνου, σχεδόν όλοι αυτό το τρικ κάνουν. 1
Bitbit Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Κάτι που έχω παρατηρήσει στο Public , δεν έχω τώρα πρόχειρο Link αλλά έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν και σίγουρα το έχουν σύστημα. έχουν κάποιο προϊον πχ λαπτοπ το οποίο δεν είναι διαθέσιμο διότι είναι παλαιο μοντέλο. Σε αυτό λοιπόν το προϊόν έχουν μια απίστευτα χαμηλή τιμή. Το συγκεκριμένο προϊόν ποτέ δεν είχε αυτή την τιμή και ακομά κι αν υπήρχε διαθέσιμο σε καμια περίπτωση δε θα είχε τόσο χαμηλή τιμή. Γιατί κάνουν αυτό το κόλπο; Για να βγαίνουν στις αναζητήσεις; Πρώτη φορά που το πρόσεξα ήταν με ένα Laptop toshiba πριν χρόνια και μετά με άλλα προϊόντα... 5
tarantules Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Και το πιστέψατε τώρα εσείς οτι θα πληρώσουν τα πρόστιμα.Με μια ανεπαίσθητη ανατίμηση σε όλους τους κωδικούς των προϊόντων τους υπερκαλύπτουν το πρόστιμο και βγάζουν και κέρδος από πάνω.Σταματήστε να τρώτε αμάσητα όσα σας σερβίρουν.Ο μόνος που επιβάλει πρόστιμα είναι ο κόσμος.Με την αποχή του.Σταματήστε για 1 χρόνο να ψωνίζετε από τους συγκεκριμένους και τότε να δείτε κλάμα.Εγώ από τότε που πήγαν να μου πουλήσουν στο Πλαίσιο κάρτα γραφικών μεταχειρισμένη για καινούρια πριν μερικά χρόνια τους έριξα μαύρο και όπου σταθώ και όπου βρεθώ σε φίλους τους το λέω για να μην ξαναψωνίσουν. 12 1
Adon1s Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Επειδή δεν ασχολούμαι με το αντικείμενο, εννοώ τον χώρο των τεχνολογικών κλπ και επισκέπτομαι αυτά τα μαγαζιά μια στα τόσα χρονια για αγορές τύπου ψυγείο αναλως8μα κλπ, εξηγεί κάποιος τι είδους παρανομία είναι οι πλασματικές εκπτώσεις;
Litost Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Το ζήτημα δεν είναι η πληρωμή του προστίμου, τουλάχιστον για την ώρα. Έτσι κι αλλιώς μεσολαβούν ενστάσεις, τελεσιδικίες κλπ κλπ. Η επικοινωνιακή ζημιά, το να μη φανούν τα ονόματα, και να καταχωνιαστεί η είδηση, κυρίως σε οικονομικά sites καθώς και sites τεχνολογίας, όπως αυτό. Τη στιγμή που το ολιγοπώλιο αποτελεί πηγή εσόδων σου, είσαι όμηρος. Θα ήταν ενδιαφέρον να σχολιαστεί στο 3 στον αέρα το όλο ζήτημα. Μέχρι στιγμής σε πολλά sites (όπως το capital) είναι πιο ψηλά η απάντηση του public group παρά η κοινοποίηση του προστίμου! 2 1
cumulus Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 8 minutes ago, Adon1s said: Επειδή δεν ασχολούμαι με το αντικείμενο, εννοώ τον χώρο των τεχνολογικών κλπ και επισκέπτομαι αυτά τα μαγαζιά μια στα τόσα χρονια για αγορές τύπου ψυγείο αναλως8μα κλπ, εξηγεί κάποιος τι είδους παρανομία είναι οι πλασματικές εκπτώσεις; Πουλας ενα προιον 100 ευρω.Λιγο πριν τις εκπτωσεις το κανεις 115 και στις εκπτωσεις το βαζεις 105. 2
atypicalcoder Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, tarantules είπε Και το πιστέψατε τώρα εσείς οτι θα πληρώσουν τα πρόστιμα.Με μια ανεπαίσθητη ανατίμηση σε όλους τους κωδικούς των προϊόντων τους υπερκαλύπτουν το πρόστιμο και βγάζουν και κέρδος από πάνω.Σταματήστε να τρώτε αμάσητα όσα σας σερβίρουν.Ο μόνος που επιβάλει πρόστιμα είναι ο κόσμος.Με την αποχή του.Σταματήστε για 1 χρόνο να ψωνίζετε από τους συγκεκριμένους και τότε να δείτε κλάμα.Εγώ από τότε που πήγαν να μου πουλήσουν στο Πλαίσιο κάρτα γραφικών μεταχειρισμένη για καινούρια πριν μερικά χρόνια τους έριξα μαύρο και όπου σταθώ και όπου βρεθώ σε φίλους τους το λέω για να μην ξαναψωνίσουν. Γελάω. Νόμιζα ότι το "σιγά μην πληρώσουν" ήταν παλιό meme αλλά βλέπω υπάρχει ακόμα. Όσο για τις ανατιμήσεις πάλι γελάω. Γελάω γιατί ξέρω. Ξέρω ότι τα τελευταία χρόνια ο κόσμος έχει αυξήσει κατά πολύ τις αγορές από 3ο-4α μαγαζια και μερικοι νομιζουν ότι ο κόσμος αγοράζει ακόμα από τεράστιες αλυσίδες για την "εγγυηση". Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2023 από atypicalcoder 2
james01gr Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 50 λεπτά πριν, tarantules είπε Και το πιστέψατε τώρα εσείς οτι θα πληρώσουν τα πρόστιμα.Με μια ανεπαίσθητη ανατίμηση σε όλους τους κωδικούς των προϊόντων τους υπερκαλύπτουν το πρόστιμο και βγάζουν και κέρδος από πάνω.Σταματήστε να τρώτε αμάσητα όσα σας σερβίρουν.Ο μόνος που επιβάλει πρόστιμα είναι ο κόσμος.Με την αποχή του.Σταματήστε για 1 χρόνο να ψωνίζετε από τους συγκεκριμένους και τότε να δείτε κλάμα.Εγώ από τότε που πήγαν να μου πουλήσουν στο Πλαίσιο κάρτα γραφικών μεταχειρισμένη για καινούρια πριν μερικά χρόνια τους έριξα μαύρο και όπου σταθώ και όπου βρεθώ σε φίλους τους το λέω για να μην ξαναψωνίσουν. Τα καταστήματα αυτά έχουν ήδη υψηλές τιμές για να τα αυξήσουν και αλλο Πιστεύω πως ειναι ελάχιστοι οι καταναλωτές πλέον που αγοράζουν κάτι ηλεκτρικό/ηλεκτρονικό και δεν ψάχνουν την τιμή πρώτα. Γιατί είναι πολύ απλό να το ψάξεις. 8 λεπτά πριν, atypicalcoder είπε Γελάω. Νόμιζα ότι το "σιγά μην πληρώσουν" ήταν παλιό meme αλλά βλέπω υπάρχει ακόμα. Όσο για τις ανατιμήσεις πάλι γελάω. Γελάω γιατί ξέρω. Ξέρω ότι τα τελευταία χρόνια ο κόσμος έχει αυξήσει κατά πολύ τις αγορές από 3ο-4α μαγαζια και μερικοι νομιζουν ότι ο κόσμος αγοράζει ακόμα από τεράστιες αλυσίδες για την "εγγυηση". Ξέρεις κάτι; αγοράζω από τα μεγάλα καταστήματα μόνο όταν ξέρω πως η τιμη τους είναι παρόμοια με αυτή των τρίτων καταστημάτων. Ειδικά τις ογκώδεις συσκευές. Με κάτι επιστροφές, πόντους κτλ τότε ειναι αρκετες φορές καλές οι τιμες τους. Όμως πολλές φορές δουλεύουν τον καταναλωτή. Και τους έχουμε πιάσει όλοι πολλές φορές. 1
andreaspA Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 1 ώρα πριν, james01gr είπε Τα καταστήματα αυτά έχουν ήδη υψηλές τιμές για να τα αυξήσουν και αλλο Πιστεύω πως ειναι ελάχιστοι οι καταναλωτές πλέον που αγοράζουν κάτι ηλεκτρικό/ηλεκτρονικό και δεν ψάχνουν την τιμή πρώτα. Γιατί είναι πολύ απλό να το ψάξεις. Ξέρεις κάτι; αγοράζω από τα μεγάλα καταστήματα μόνο όταν ξέρω πως η τιμη τους είναι παρόμοια με αυτή των τρίτων καταστημάτων. Ειδικά τις ογκώδεις συσκευές. Με κάτι επιστροφές, πόντους κτλ τότε ειναι αρκετες φορές καλές οι τιμες τους. Όμως πολλές φορές δουλεύουν τον καταναλωτή. Και τους έχουμε πιάσει όλοι πολλές φορές. τι αλλες φορες αγοραζεις απο σκρουτζομαγαζα, αλλα πριν αγορασεις, εχεις περασει απο τα 3-4 μεγαλα για να δεις τα προιοντα απο κοντα στην εκθεση, κατω απο τα φωτα τους, στα χιλιαδες τμ τους. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 1 ώρα πριν, atypicalcoder είπε Γελάω. Νόμιζα ότι το "σιγά μην πληρώσουν" ήταν παλιό meme αλλά βλέπω υπάρχει ακόμα. Όσο για τις ανατιμήσεις πάλι γελάω. Γελάω γιατί ξέρω. Ξέρω ότι τα τελευταία χρόνια ο κόσμος έχει αυξήσει κατά πολύ τις αγορές από 3ο-4α μαγαζια και μερικοι νομιζουν ότι ο κόσμος αγοράζει ακόμα από τεράστιες αλυσίδες για την "εγγυηση". Δεν ειμαι σε θέση να γνωρίζω αν πράγματι θα πληρωθούν η όχι. Πάντως σίγουρα μπορούν να κάνουν ένσταση ή να προσφυγουν δικαστικά. Ενδέχεται είτε το πρόστιμο να επανυπολογιστει χαμηλότερο, είτε να αργήσει να πληρωθεί, είτε να μην πληρωθεί αλλά σε αυτό το σενάριο δίνω χαμηλή πιθανότητα, ακομα μπορεί και να το αφήσουν απλήρωτο μέχρι να παραγραφεί εάν ισχύει η 5ετια δεν το ξέρω. Γενικά αυτής της κλίμακας οι επιχειρήσεις έχουν νομικά τμήματα και δικηγόρους για να παλέψουν μέχρι τέλους να αποφύγουν, όπως θα έκανε ο οποιοσδήποτε φαντάζομαι. Το meme λοιπον μονο δεν εχει πεθάνει, αλλά δίνω χαμηλότερη πιθανότητα να καταφέρουν να βρουν ανοιχτό παράθυρο να αποφύγουν σε σχέση με πριν 10-20 χρόνια.
korakios Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 για τις αυξήσεις όταν ξεκίνησαν οι δανεικές επιδοτήσεις για ψυγεία/κλιματιστικά , τα μαρκετοσανό pass , κοιμάμαι ηλεκτρικά κτλ δεν είπαν κάτι πάντως 😁 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις