Προς το περιεχόμενο

Δυναμικό φλας

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Προσωπικά με εκνευρίζουν αυτά τα φλας, μπορεί να το πετύχω με την άκρη του ματιού μου την ώρα που το LED είναι στην αρχή του "loading" και να μην πάρω χαμπάρι ότι όντως είναι αναμμένο

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κα-κα  καγκουρια!!!😍🤣

Ημαρτον   λεμε...

Να  κανεις  το  αυτοκινητο  "μπραβο  ρουλα"  επειδη  τα  βαζουν 

καποια  καρακιτσος  μοντελα....

Καποτε   ειχαν  κυκλοφορησει  λαμπακια  με  ηχητικη   σημανση  σαν  την  οπισθεν  των  φορτηγων   και  τα

εβαζαν  οι  γυφτοι   στα   χαιλουξ....😂

• Confused 1

5 hours ago, Haldol said:

Και όμως έχουν υπάρξει ενδείξεις ότι είναι πιο αποτελεσματικό από το κλασικό φλας στο ζήτημα του πόσο εύκολα γίνεται αντιληπτό από τους γύρω οδηγούς. Καταλαβαίνω πως η μεγαλύτερη διάρκεια της κίνησης βοηθάει σε αυτό, μιας και τα μάτια μας είναι πιο ικανά στο να αναγνωρίσουν κάτι που κινείται σε σχέση με κάτι «στατικό».

Οκ το κλασικό φλας σίγουρα δεν είναι όντως στατικό, αλλά στην κατάσταση των δρόμων μας, που τα μάτια πρέπει να πετάνε από 'δω κι εκεί με συχνότητα σε KHz, για το ποιος πεζός θα πεταχτεί yolo, ποιο μηχανάκι θα χωθεί σε απόσταση 1 angstrom από 'σενα, ποιο τετράροδο (αντί για τετράποδο) ζώον θα κάψει το φανάρι, κ.λπ, το φλας εύκολα μετατρέπεται σε στατικό, αν το «πετύχεις» τη στιγμή που είναι σβηστό.

Reveal hidden contents

Είδατε, τους έκαψα όλους, για να μην έχετε παράπονο, πεζοί, μηχανάκηδες και κουτάκηδες! Αν ξέχασα άλλη σημαντική γαϊδουροκατηγορία, απολογούμαι εξ' αρχής. :D

Νομίζω πως έχεις άδικο. Για να λειτουργήσει αυτό πρέπει το φωτιστικό σώμα να είναι τεράστιο σε μήκος για να είναι εμφανές στους οδηγούς. 

Αν παρατηρήσεις τα καινουρια αυτοκίνητα με αυτό το feature έχουν πολύ μεγάλα φανάρια γιατί αλλιώς δεν φαίνεται ότι έχεις ανάψει φλας.

Τι να κάνεις retrofit αυτήν την λειτουργία σε καινούριο αμάξι μου φαίνεται λίγο παρατερο.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, tzotzo είπε

περα απο το εφε, εχει καποια λειτουργικοτητα;
δλδ βλεπουν καλυτερα οι πισω σου το φλας;

Χωρίς να έχω στο αμάξι αλλά ούτε και να έχω τις γνώσεις για να το αναλύσω τεχνικά ή ψυχολογικά, θεωρώ ότι όταν είναι σε μία "σωστή" επιφάνεια (επαρκές μήκος) η κίνηση σου επιβάλει υποσυνείδητα το προς τα που πρόκειται να στρίψει το όχημα.

Προφανώς αυτό κάνει και το κανονικό φλας αλλά είναι βασική προϋπόθεση να έχεις μέσα στο οπτικό σου όλο το όχημα οπότε να είναι εμφανές σε ποιο σημείο του οχήματος είναι αυτό που αναβοσβήνει. Ακόμα όμως και στο "απαίδευτο" μάτι ενός πεζού, ειδικά ηλικιωμένου ή παιδιού, η κατεύθυνση που δηλώνει το "δυναμικό" είναι απόλυτα ξεκάθαρη.

Σα να είναι πιο φλας, από φλας, if you know what I mean :) Ποιός ξέρει;  Ίσως μετά από Χ χρόνια τα δούμε σαν standard feature, ή ακόμα και υποχρεωτικά, για λόγους ασφάλειας.

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 2

Δηλαδή με αυτό, θα ανάβει το φλας χωρίς να χρειάζεται να αφήνω τον καφέ από το αριστερό χέρι, με το οποίο στρίβω το τιμόνι, την ώρα που μιλάω στο κινητό και ταυτόχρονα πρέπει να αλλάζω ταχύτητα; Απαπαπα, δες πράγματα η τεχνολογία ρε παιδί μου!

kokkalis-oh-snap.gif

6 hours ago, Hacker?pcs said:

Προσωπικά με εκνευρίζουν αυτά τα φλας, μπορεί να το πετύχω με την άκρη του ματιού μου την ώρα που το LED είναι στην αρχή του "loading" και να μην πάρω χαμπάρι ότι όντως είναι αναμμένο

με την ίδια λογική μπορείς να μην δεις και αυτό που ανάβει-σβήνει δηλαδή;

• Like 3

3 hours ago, tzotzo said:

Νομίζω πως έχεις άδικο. Για να λειτουργήσει αυτό πρέπει το φωτιστικό σώμα να είναι τεράστιο σε μήκος για να είναι εμφανές στους οδηγούς. 

Αν παρατηρήσεις τα καινουρια αυτοκίνητα με αυτό το feature έχουν πολύ μεγάλα φανάρια γιατί αλλιώς δεν φαίνεται ότι έχεις ανάψει φλας.

Τι να κάνεις retrofit αυτήν την λειτουργία σε καινούριο αμάξι μου φαίνεται λίγο παρατερο.

Ε ναι, σίγουρα πρέπει να μπορεί να κάνει «διαδρομή» το φλας ώστε να φανεί. Σε ορισμένα αυτοκίνητα με ανύπαρκτο φλας δε γίνεται κάτι τέτοιο. Αλλά γενικά το μικροσκοπικό φλας είναι λίγο αμφιλεγόμενο σαν σχεδιαστική επιλογή, ανεξάρτητα από το αν μπορεί να πάρει running LED ή όχι. Και το κάνουν ακόμα σε πολλά αυτοκίνητα να βάζουν φλας με μέγεθος... αντίχειρα! :ph34r:

Btw, στα περισσότερα αυτοκίνητα που «υποστηρίζουν» σαν εξοπλισμό το running LED (σαν έξτρα επιλογή), το φλας στο φανάρι είναι έτσι κι αλλιώς μεγάλο, ανεξάρτητα από το αν «περπατάει» όντως ή όχι όταν ανάβει. Οπότε σε αυτά το retrofit ακούγεται πιο εύκολο, μιας κι έχουν φανάρι που του «κολλάει» σαν λογική.

ρε μαγκες δεν σοβαρευομαστε λεω εγω με τισ καγκουριες ... χωνεψτε το ... κανενας και καμια δεν κοιταει το ομορφο αμαξι μας εαν αυτο δεν ειναι πορσε φεραρι κλπ  

ασε που αν ειναι κατι απο αυτα και σχεδιαστικα ασχημο να ειναι παλι θα το θαυμαζουν .

δεν λεω και εγω εχω στο παρελθον αγορασει και τοποθετησει αυτο 

https://ledxenon.gr/shop/αυτοκίνητα/βελτιωση-κινητηρα/fake-turbo-ηλεκτρονικό-ηχείο-και-blow-off-valve-με-διακόπτ/

απλα μεγαλονωντας καταλαβα την μ@@#$ μου 

το αυτοκινητο ειναΙ ΑΠΛΑ ενα μεσο για να σε παει απο το σημειο α- στο σημειο β ...thats it 

μην ασχολειστε με πραγματα που απλα κανουν πλουσιοτερους τουσ μηχανικους ηλεκτρολογους εμπορους αυτοκινητου χωρις ουσιαστικα να σας προσφερουν τιποτα ... ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΤΙΠΟΤΑ!!!

• Like 1

Αντε να είσαι πίσω απο ένα τέτοιο και να σου βγάζει φλας 

https://www.creativebloq.com/news/mini-design-fail

4 λεπτά πριν, kostakis81 είπε

ρε μαγκες δεν σοβαρευομαστε λεω εγω με τισ καγκουριες ... χωνεψτε το ... κανενας και καμια δεν κοιταει το ομορφο αμαξι μας εαν αυτο δεν ειναι πορσε φεραρι κλπ  

ασε που αν ειναι κατι απο αυτα και σχεδιαστικα ασχημο να ειναι παλι θα το θαυμαζουν .

https://ledxenon.gr/shop/αυτοκίνητα/βελτιωση-κινητηρα/fake-turbo-ηλεκτρονικό-ηχείο-και-blow-off-valve-με-διακόπτ/

το αυτοκινητο ειναΙ ΑΠΛΑ ενα μεσο για να σε παει απο το σημειο α- στο σημειο β ...thats it 

μην ασχολειστε με πραγματα που απλα κανουν πλουσιοτερους τουσ μηχανικους ηλεκτρολογους εμπορους αυτοκινητου χωρις ουσιαστικα να σας προσφερουν τιποτα ... ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΤΙΠΟΤΑ!!!

Πως συνδέεις τα φλας με τα ψευτικα τουρμπο...................

• Like 1

11 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Αντε να είσαι πίσω απο ένα τέτοιο και να σου βγάζει φλας 

https://www.creativebloq.com/news/mini-design-fail

Πως συνδέεις τα φλας με τα ψευτικα τουρμπο...................

EINAI  το ιδιο αχρηστα και τα 2 ... αφου το αυτοκινητο σου εχει φλάσ ποιο το νοημα 

Μόλις τώρα, kostakis81 είπε

EINAI  το ιδιο αχρηστα και τα 2 ... αφου το αυτοκινητο σου εχει φλάσ ποιο το νοημα 

χωρια που το φλαση βαση νομου πρεπει να αναβοσβηνει σε καποια hertz  ... ΚΑΙ ισως αν γινει κατι και το ψαξει καποια ασφαληστικη ισως το παιζει τρελιτσα ΜΕΤΑ ...

https://www.glavopoulos.com/kok-071/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

• Confused 1

11 λεπτά πριν, kostakis81 είπε

χωρια που το φλαση βαση νομου πρεπει να αναβοσβηνει σε καποια hertz  ... ΚΑΙ ισως αν γινει κατι και το ψαξει καποια ασφαληστικη ισως το παιζει τρελιτσα ΜΕΤΑ ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Η συχνότητα με την οποία αναβοσβήνει το φως πρέπει να είναι 90 παλμοί το λεπτό, με ανοχή συν πλην 30 παλμούς. (source ©: www.glavopoulos.gr)

δηλαδή απο 60 έως 120 παλμούς το λεπτό.

8 λεπτά πριν, kostakis81 είπε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Οι παλμοί που λες δεν αλλάζουν αν βάλεις running led στην θέση των παλιών, ίδιοι μένουν.

• Like 2
  • Thanks 1

2 hours ago, Stratosnis said:

με την ίδια λογική μπορείς να μην δεις και αυτό που ανάβει-σβήνει δηλαδή;

Εκεί ανάβει ολόκληρο, το loading είναι που με εκνευρίζει

• Like 2

1 ώρα πριν, kostakis81 είπε

Μα  τον   τουτατη   διαλεξες  την  καλυτερη  καγκουρια  της  αγορας!!!

Και  να  μου  τολεγαν  δεν  θα  το  πιστευα....

Παλια  η  ακραια  καγκουρια    ηταν   η  κορνα-αγελαδα....

Την  θυμαται   κανεις?

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...