Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πολλή καλημέρα,

Από το Σάββατο ευτυχής κάτοχος ενός από τα τελευταία κομμάτια μιας Samsung S95B 55'' και ακόμα μαζεύω τα σάλια μου από το πάτωμα από την ποιότητα της εικόνας, ακόμα και αν ήταν εκθεσιακό κομμάτι. Δε με νοιάζει τόσο αν κάνει κούρμπα στην άκρη ή αν ήταν επί μήνες ενεργή, με δεδομένο πως απέκτησα και την 5ετη εγγύηση που με καλύπτει από τυχόν αναποδιές.

1-2 ερωτήματα αναφορικά με την καλή χρήση, για να αντέξει η ταλαίπωρη όσο το δυνατόν περισσότερο:

.- Σε καθημερινή βάση και με δεδομένο πως προσπαθούμε να αποφύγουμε το burn in, θα πρέπει η τηλεόραση να μένει σε standup-mode ή off;  Βλέπεις λοιπόν βραδάκι όσο αντέχεις, πατάς το off και ανοίγεις την άλλη μέρα το απόγευμα και όλα καλα ή να παραμένεις σε ; Σε διακοπές 1-2 εβδομάδων την βγάζεις από την πρίζα ή απλά στο off;

.- Με δεδομένα τα χίλια θέματα που προέκυψαν τις προάλλες με την τάση του ρεύματος (και αυτό δεν αφορά μόνο την τηλεόραση), τι προτείνετε προκειμένου να προστατευθούν οι συσκευές; Κάποιο μονόπριζο/πολύπριζο ασφαλείας αρκεί; Κάτι που θα πρέπει να προσέξω στην τυχόν επιλογή;

.- Νομίζω πως έρχεται με το τελευταίο update 1504, για το οποίο δεν βρήκα κάποιες πληροφορίες για calibration. Να υποθέσω πως δεν έχει νόημα να στραφώ σε σχετικέ ςοδηγίες που αφορούσαν προϋπάρχον firmware, έτσι;

Ευχαριστώ παιδιά!

Επισκέπτης
Δημοσ.

Λογικά, στο εγχειρίδιο χρήσης θα αναφέρει πληροφορίες για τη σωστή χρήση μιας OLED. Ρίξε μια ματιά. 

Δημοσ.

Την κλείνεις από κοντρόλ και τη αφήνεις στο ρεύμα κάθε βράδυ. Εννοείται δεν την βγάζεις από το ρεύμα. Όταν κλείνει ανάλογα με τις ώρες λειτουργίας κάνει διαδικασία φροντίδας του πάνελ ενώ είναι σβηστή αλλά στο ρεύμα. 

Αν φύγεις για διακοπές την αφήνεις το προηγούμενο βράδυ να κάνει ότι είναι να κάνει και την άλλη μέρα την βγάζεις από το ρεύμα. 

Δλδ ποτέ δεν την σβήνεις και την βγάζεις από το ρεύμα με την μια. 

Δημοσ.
Στις 24/7/2023 στις 1:14 ΜΜ, timefliesfast είπε

Πολλή καλημέρα,

Από το Σάββατο ευτυχής κάτοχος ενός από τα τελευταία κομμάτια μιας Samsung S95B 55'' και ακόμα μαζεύω τα σάλια μου από το πάτωμα από την ποιότητα της εικόνας, ακόμα και αν ήταν εκθεσιακό κομμάτι. Δε με νοιάζει τόσο αν κάνει κούρμπα στην άκρη ή αν ήταν επί μήνες ενεργή, με δεδομένο πως απέκτησα και την 5ετη εγγύηση που με καλύπτει από τυχόν αναποδιές.

1-2 ερωτήματα αναφορικά με την καλή χρήση, για να αντέξει η ταλαίπωρη όσο το δυνατόν περισσότερο:

.- Σε καθημερινή βάση και με δεδομένο πως προσπαθούμε να αποφύγουμε το burn in, θα πρέπει η τηλεόραση να μένει σε standup-mode ή off;  Βλέπεις λοιπόν βραδάκι όσο αντέχεις, πατάς το off και ανοίγεις την άλλη μέρα το απόγευμα και όλα καλα ή να παραμένεις σε ; Σε διακοπές 1-2 εβδομάδων την βγάζεις από την πρίζα ή απλά στο off;

.- Με δεδομένα τα χίλια θέματα που προέκυψαν τις προάλλες με την τάση του ρεύματος (και αυτό δεν αφορά μόνο την τηλεόραση), τι προτείνετε προκειμένου να προστατευθούν οι συσκευές; Κάποιο μονόπριζο/πολύπριζο ασφαλείας αρκεί; Κάτι που θα πρέπει να προσέξω στην τυχόν επιλογή;

.- Νομίζω πως έρχεται με το τελευταίο update 1504, για το οποίο δεν βρήκα κάποιες πληροφορίες για calibration. Να υποθέσω πως δεν έχει νόημα να στραφώ σε σχετικέ ςοδηγίες που αφορούσαν προϋπάρχον firmware, έτσι;

Ευχαριστώ παιδιά!

Καλορίζικη φίλε μου!
Να φανταστώ από Plaisio StockHouse?

Μιας και είναι εκθεσιακή όπως λες, βλέπεις καθόλου burn-in ή άλλα ψεγάδια?
Επίσης πόσες ώρες χρήσης σου δίνει το panel? (μπορείς να το δεις είτε από την εφαρμογή smartthings στο κινητό είτε από service menu).

Ως κάτοχος κ γω μιας 55αρας S95B, αν μπορείς κράτα μας ενήμερους για την εμπειρία σου με το θηρίο, μιας και πολλά γράφονται περι αξιοπιστίας των πρώτων QD-OLED. Οπότε στο δικό σου case θα ναι 1 καλό τεστ.

Καλορίζικη  κ πάλι!

Δημοσ.
On 30/07/2023 at 23:03, VFerF1 said:

Καλορίζικη φίλε μου!

Επίσης πόσες ώρες χρήσης σου δίνει το panel? (μπορείς να το δεις είτε από την εφαρμογή smartthings στο κινητό είτε από service menu).

Ως κάτοχος κ γω μιας 55αρας S95B, αν μπορείς κράτα μας ενήμερους για την εμπειρία σου με το θηρίο, μιας και πολλά γράφονται περι αξιοπιστίας των πρώτων QD-OLED. Οπότε στο δικό σου case θα ναι 1 καλό τεστ.

Καλορίζικη  κ πάλι!

Με το panel έχουμε παγκοσμίως εμπειρία 1.5 έτους. Οχι παραπάνω. Μέχρι στιγμής τα burn in είναι λίγα, κάτι που ειναι πολύ ευχάιριστο σενάριο. 

On 24/07/2023 at 13:14, timefliesfast said:

Πολλή καλημέρα,

Ευχαριστώ παιδιά!

Στα απάντησαν γενικά παραπάνω.

Το 1503/4 ειναι εξαιρετικό FW. Δες το απο το μενου ποιο έχεις. Αν έχεις 14xx κάνε update σε 15xx. Αν έχεις 13xx, το αφήνεις εκει.

Οσο για το ρεύμα, προσωπικά το έχω σε πρίζα με προστασία υπερτασης.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 30/7/2023 στις 11:03 ΜΜ, VFerF1 είπε

Καλορίζικη φίλε μου!

Καλορίζικη  κ πάλι!

Ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη για την καθυστέρηση στις απαντήσεις, αλλά έφυγα διακοπές στο μεταξύ και δεν πρόλαβα να τα τσεκάρω.

Την τσίμπησα από το Public/Media Markt της Συγγρού, που δεν είχε διαφοροποίηση στην τιμή (αλλά, όπως προείπα, αυτό δε με ενόχλησε διότι έρχεται με 5ετη εγγύηση). Δεν υπάρχει θέμα burn in και το μόνο ψεγάδι, που όμως δε μου δημιουργεί πρόβλημα στη θέαση, είναι το ψιλοοικείο θέμα bending, αλλά όχι στο κέντρο, αλλά στην πάνω αριστερή άκρη όπως το κοιτάς (εικάζω λόγω κάποιου διαφημιστικού που κουβαλούσε και το σχετικό του βάρος μετά από πολύμηνη παρουσία το προκάλεσε). Και πάλι, δίχως να μου προκαλεί κάποιο πρόβλημα προς το παρόν.

Τις ώρες χρήσης θα τις τσεκάρω και θα επανέλθω, για να έχουμε άπαντες μια άποψη.

Προσωπικά δηλώνω ερωτευμένος και είμαι διατεθειμένος να της συγχωρέσω διάφορα. Όταν φύγει η καψούρα, τα ξαναλέμε! :)

Και πάλι ευχαριστώ. Να τις χαιρόμαστε!

Στις 3/8/2023 στις 4:20 ΜΜ, lucidsteve είπε

Με το panel έχουμε παγκοσμίως εμπειρία 1.5 έτους. Οχι παραπάνω. Μέχρι στιγμής τα burn in είναι λίγα, κάτι που ειναι πολύ ευχάιριστο σενάριο. 

Στα απάντησαν γενικά παραπάνω.

Το 1503/4 ειναι εξαιρετικό FW. Δες το απο το μενου ποιο έχεις. Αν έχεις 14xx κάνε update σε 15xx. Αν έχεις 13xx, το αφήνεις εκει.

Οσο για το ρεύμα, προσωπικά το έχω σε πρίζα με προστασία υπερτασης.

Έχω πράγματι το 1503/4 και δεν έχω διαπιστώσει κάποιο πρόβλημα (όσο μπόρεσα να το ψάξω, λύνει πολλά από τα θέματα που δημιούργησαν ενδιάμεσα firmware μετά το 13xx).

Θα τσεκάρω και το θέμα του ρεύματος, μια και η ΔΕΗ μας βγάζει τον αδόξαστο κατά καιρούς και το τελευταίο που θα ήθελα θα ήταν να την κλαίω..

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα πρόσφατα αγόρασα την tv στης 55in και δεν ξέρω πως πρέπει να ρυθμίσω το τρεμοπαίξημο σε sdr προβολή αν μπορείτε μια βοήθεια και γενικά ρε παιδιά τι ρυθμίσεις κάνατε?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...