Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στην ομάδα.

Ενδιαφέρομαι να φτιάξω ένα PC για gaming, αλλά και για επαγγελματική χρήση. Δεν ζητώ κάτι ακραίο. Θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας για το παρακάτω build. Την παραγγελία θα την κάνω με το καλάθι του skroutz και θα το συναρμολογήσω με παρέα. Συνεπώς, δεν έχω θέμα για το αν θα είναι από ένα ή πολλά καταστήματα, αρκεί αν είναι από skroutz. Επίσης, θέλω να πάρω UPS και monitor. Σκεφτόμουν να διαθέσω έως 1300€ για το build και έως 600€ για monitor και UPS.

Case: Cougar MX410 Mesh-G RGB Gaming Midi

MB: MSI Pro B660M-A Wi-Fi Motherboard Micro ATX με Intel 1700 Socket

CPU: Intel Core i5-13600K 2.6GHz Επεξεργαστής 14 Πυρήνων για Socket 1700 σε Κουτί

GPU: Zotac GeForce RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 Twin Edge LHR

RAM: Kingston Fury Beast 32GB DDR5 RAM με 2 Modules (2x16GB) και Ταχύτητα 5600 για Desktop

SSD: Western Digital Blue SN570 SSD 1TB M.2 NVMe PCI Express 3.0

Τροφοδοτικό: Be Quiet Straight Power 11 850W Τροφοδοτικό Υπολογιστή Full Modular 80 Plus Gold

Το  monitor θέλω να είναι ~27 ίντσες. Αξίζει να πάω σε 4K; Για UPS έχω διαβάσει πολύ καλά σχόλια για αυτό: CyberPower CP1500EPFCLCD UPS Line-Interactive 1500VA 900W με 6 Schuko Πρίζες.

Αυτά που ζητάω από εσάς είναι τα εξής:

1. Γνώμη για τα παραπάνω κομμάτια. Υπάρχει κάπου overkill; Υστερώ κάπου; Υπάρχει κάτι καλύτερο που έχετε να προτείνετε στα ίδια χρήματα;
2. Αν τα κομμάτια είναι συμβατά μεταξύ τους και αν χωράνε μέσα στο κουτί.
3. Πρόταση για monitor.
4. Πρόταση για UPS που να σηκώνει το κουτί, το monitor, και μια παλιά 23αρα LCD τηλεόραση που σκοπεύω να την έχω για δεύτερο monitor.

Ευχαριστώ πολύ!

Επεξ/σία από DimitrisGe.
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, DimitrisGe. είπε

Κανείς; 😔

Με λίγα ευρώ παραπάνω παίρνεις 4060ΤΙ/8 , προτίμησε την (πολλοί οι λόγοι)

επίσης μητρική στα ίδια λεφτά βρίσκεις B760chipset , προτίμησε το

μονιτορ πας για 24"/27" 1920χ1080/144+ ΗΖ  αν θες να παίζεις full 3A games

UPS χρειάζεσαι με ονομαστική ισχύ >850VA για να αντέχει pc + monitors

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση!
Τι θα έλεγες, λοιπόν, για αυτά;

MB: ASRock B760 PRO RS Motherboard ATX με Intel 1700 Socket
GPU: Zotac GeForce RTX 4060 Ti 8GB GDDR6 Twin Edge Κάρτα Γραφικών
Monitor: LG UltraGear 27GN60R-B IPS HDR Gaming Monitor 27" FHD 1920x1080 144Hz με Χρόνο Απόκρισης 1ms GTG
UPS: CyberPower CP1500EPFCLCD UPS Line-Interactive 1500VA 900W με 6 Schuko Πρίζες

Επίσης, θα μπορούσες να μου προτείνεις και κάποια ψύκτρα για τον cpu;

Με αυτά είμαι εντός του αρχικού budget.

Επεξ/σία από DimitrisGe.
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, DimitrisGe. said:

Σε ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση!
Τι θα έλεγες, λοιπόν, για αυτά;

MB: ASRock B760 PRO RS Motherboard ATX με Intel 1700 Socket
GPU: Zotac GeForce RTX 4060 Ti 8GB GDDR6 Twin Edge Κάρτα Γραφικών
Monitor: LG UltraGear 27GN60R-B IPS HDR Gaming Monitor 27" FHD 1920x1080 144Hz με Χρόνο Απόκρισης 1ms GTG
UPS: CyberPower CP1500EPFCLCD UPS Line-Interactive 1500VA 900W με 6 Schuko Πρίζες

Επίσης, θα μπορούσες να μου προτείνεις και κάποια ψύκτρα για τον cpu;

Με αυτά είμαι εντός του αρχικού budget.

Τι εννοείς επαγγελματική χρήση?

Για ψυκτρα πήγαινε στην deepcool ak620 από Ελλάδα η στην thermalright assassin από amazon(βγαίνουν και οι 2 περίπου στο 60ευρω και είναι αρκετά κοντά)

Plan b εάν δεν σου βγαίνει το budget να πας στον 13500 που έχει κοντινές επιδόσεις με τον 13600 και περιλαμβάνει ψυκτρα(δεν είναι ότι το καλύτερο προφανώς, αλλά δεν χρειάζετε να δαπανήσεις day one + χρήματα για έξτρα ψυκτρα) 

Η οθόνη θα με προβληματίζε

->μια χαρά το fhd κ 144hz για gaming και "ταιριάζει"με την 4060ti.

Oμως θεωρώ χαμηλη την αναλυση fhd για 27αρη monitor και δουλειές γραφείου.

Αφήνοντας το gaming απέξω, θα προτιμούσα 32αρη 2κ.

Επεξ/σία από @topos
Δημοσ.
Στις 25/7/2023 στις 4:21 ΜΜ, @topos είπε

Τι εννοείς επαγγελματική χρήση?

Είμαι μεταφραστής. Αυτό στην πράξη θα πει εργασία σε δύο monitors, καλό επεξεργαστή και RAM για multitasking. Τα υπόλοιπα έχουν να κάνουν καθαρά με την προσωπική χρήση.

Oμως θεωρώ χαμηλη την αναλυση fhd για 27αρη monitor και δουλειές γραφείου.

Αφήνοντας το gaming απέξω, θα προτιμούσα 32αρη 2κ.

Χωροταξικά, θεωρώ πως το 32αρι δεν θα με εξυπηρετούσε, μιας και έχω έναν ελαφρύ περιορισμό στο ύψος που θα έχει το monitor. Συνεπώς, λέω να μείνω στο αρχικό πλάνο για 27αρι, αλλά λέω να πάω σε QHD όπως προτείνεις εσύ. Τι θα έλεγες για αυτό; Philips 27M1N3500LS VA HDR Gaming Monitor 27" QHD 2560x1440 144Hz με Χρόνο Απόκρισης 4ms GTG

deepcool ak620

Προσθέτω, λοιπόν, και αυτό στο καλάθι.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, konik είπε

13600k παίζει σε b760 ?

Φυσικά και παίζει.

Ακόμη και σε Η610 παίζει.

Πρέπει να είναι b760 με vrm της προκοπής ώστε να μην αντιμετωπίσει θέματα θερμοκρασιών/throttle, θυσιάζεται το "ξεκλείδωμα" του επεξεργαστή αφού σε b760 δεν υπάρχει δυνατότητα cpu oc

• Like 1
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Φυσικά και παίζει.

Ακόμη και σε Η610 παίζει.

Πρέπει να είναι b760 με vrm της προκοπής ώστε να μην αντιμετωπίσει θέματα θερμοκρασιών/throttle, θυσιάζεται το "ξεκλείδωμα" του επεξεργαστή αφού σε b760 δεν υπάρχει δυνατότητα cpu oc

Υπάρχουν άτομα που τα κλοκαρουν αυτά τα φουρνάκια ? Τα vrm πως καταλαβαίνεις ότι είναι καλα σε μια b760?

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, konik είπε

Υπάρχουν άτομα που τα κλοκαρουν αυτά τα φουρνάκια ? Τα vrm πως καταλαβαίνεις ότι είναι καλα σε μια b760?

Συγκριτικά τεστ, μοντέλο μητρικής.

Αν παρακολουθείς γνωρίζεις ποιες μητρικές και ποιά μοντέλα είναι τα δυνατά της κάθε εταιρίας με κάπως πιο σοβαρά/σωστά vrm

Δημοσ.
Στις 1/8/2023 στις 11:23 ΜΜ, nickol-us είπε

Συγκριτικά τεστ, μοντέλο μητρικής.

Αν παρακολουθείς γνωρίζεις ποιες μητρικές και ποιά μοντέλα είναι τα δυνατά της κάθε εταιρίας με κάπως πιο σοβαρά/σωστά vrm

Άμα είναι να δώσεις 200+ ευρώ τότε παίρνεις z790 δε χρειάζεται να πάρεις b760.

Το θέμα είναι στις φθηνές που παίζουν 130 - 150 ευρώ.

Δημοσ.
Στις 1/8/2023 στις 10:32 ΜΜ, nickol-us είπε

θυσιάζεται το "ξεκλείδωμα" του επεξεργαστή αφού σε b760 δεν υπάρχει δυνατότητα cpu oc

Αυτό δεν το γνώριζα. Τότε, σε αυτή την περίπτωση, μήπως θα με συνέφερε να πάω σε άλλο επεξεργαστή ή άλλη μητρική;

Δημοσ.
6 ώρες πριν, DimitrisGe. είπε

Αυτό δεν το γνώριζα. Τότε, σε αυτή την περίπτωση, μήπως θα με συνέφερε να πάω σε άλλο επεξεργαστή ή άλλη μητρική;

Εξαρτάται του τι ζητάς.

Το οτι δε θα έχεις την δυνατότητα oc δε σημαίνει οτι ο 13600k δε παραμένει καλύτερος με μεγαλύτερες επιδόσεις.

Η συγκεκριμένη μητρική που έχεις επιλέξει θα δώσει όλες τις προβλεπόμενες επιδόσεις τοιυ 13600k και δε θα αντιμετωπίσει προβλήματα throttle κτλ.

Αν στα ίδια λεφτά βρίσκεις καλύτερο chipset, σε αξιοπρεπές υλοποίηση όχι καμιά της πλάκας τότε σαφώς και πρέπει να την προτιμήσεις

• Like 2
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Επειδή είμαι και εγω στην ίδια αναζήτηση να ψάχνω MoBo για τον 13600KF δεν ξέρω αν δικαιολογήται η αγορά z790 αντι b760. Απο ελληνικά καταστήματα πας απο τα 220 στα 270 για μια υλοποίηση Gigabyte για παράδειγμα. Δηλαδή περίπου όσο μία 16GB DDR5.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...