Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,

στο χωριό έχουμε ένα κοινόχρηστο δίκτυο απο όπου παίρνουμε πολλά σπίτια Ίντερνετ με κεραίες. Θα ηθελα με κάποιον τρόπο να μην φαίνονται οι συσκευές που έχω συνδεδεμένες στο δίκτυο αυτό αν κάποιος θέλει να κάνει ένα σκανάρισμα στις συνδεδεμένες συσκευές. 

Σκεφτηκα να συνδέσω ένα ρουτερ στην κεραία και να δημιουργήσω ένα καινούριο υποδικτυο. Θα δουλεψει ο τρόπος αυτός για αυτο που θέλω να κανω; Έχετε να προτείνετε κάτι διαφορετικό;

Επίσης, πιστεύετε πως θα μπορώ να βλέπω κάποιες κάμερες που έχω συνδεδεμένες στο δίκτυο μέσω P2P σύνδεσης ή θα έχω θέμα λόγω double nat?

Δημοσ.
10 hours ago, Rq4R8 said:

Καλησπερα,

στο χωριό έχουμε ένα κοινόχρηστο δίκτυο απο όπου παίρνουμε πολλά σπίτια Ίντερνετ με κεραίες. Θα ηθελα με κάποιον τρόπο να μην φαίνονται οι συσκευές που έχω συνδεδεμένες στο δίκτυο αυτό αν κάποιος θέλει να κάνει ένα σκανάρισμα στις συνδεδεμένες συσκευές. 

Σκεφτηκα να συνδέσω ένα ρουτερ στην κεραία και να δημιουργήσω ένα καινούριο υποδικτυο. Θα δουλεψει ο τρόπος αυτός για αυτο που θέλω να κανω; Έχετε να προτείνετε κάτι διαφορετικό;

Επίσης, πιστεύετε πως θα μπορώ να βλέπω κάποιες κάμερες που έχω συνδεδεμένες στο δίκτυο μέσω P2P σύνδεσης ή θα έχω θέμα λόγω double nat?

και μεις ετσι ημασταν μεχρι που ηρθε ιντερνετ στα σπιτια μας....εγω ειχα μια ubiquiti που επαιρνα απο το δικτυο και δε φαινοταν τιποτα αλλο απο τις συσκευες μου παρα μονο η κεραια σαν ΙΡ

αν βαλεις ρουτερ θα φαινεται μονο το ρουτερ.....τσεκαρισε μονο να εχεις καλο σημα εκει που θα μπει το ρουτερ ...αν οχι πηγαινε σε λυση κεραιας 

Δημοσ.
44 minutes ago, kostasbm said:

και μεις ετσι ημασταν μεχρι που ηρθε ιντερνετ στα σπιτια μας....εγω ειχα μια ubiquiti που επαιρνα απο το δικτυο και δε φαινοταν τιποτα αλλο απο τις συσκευες μου παρα μονο η κεραια σαν ΙΡ

αν βαλεις ρουτερ θα φαινεται μονο το ρουτερ.....τσεκαρισε μονο να εχεις καλο σημα εκει που θα μπει το ρουτερ ...αν οχι πηγαινε σε λυση κεραιας 

Αυτό που λέω είναι πάνω στην κεραία να μπει το ρουτερ με την κεραία να λειτουργεί ως η σύνδεση WAN. Λογικά θα δουλεψει, ευχαριστώ για την απάντηση θα τσεκάρω αν φαίνεται μόνο η κεραία ή και οι συσκευές μου.

Δημοσ.
8 hours ago, Rq4R8 said:

Αυτό που λέω είναι πάνω στην κεραία να μπει το ρουτερ με την κεραία να λειτουργεί ως η σύνδεση WAN. Λογικά θα δουλεψει, ευχαριστώ για την απάντηση θα τσεκάρω αν φαίνεται μόνο η κεραία ή και οι συσκευές μου.

τι κεραια εχεις\??

και αυτο γινεται...εγω ειχα μετα τη κεραια ενα switch και εκανα διανομη ..μετα εβαλα και ενα παλιο ρουτερ για wifi

Δημοσ.

Αυτα που λετε δεν απομονώνουν κανένα δίκτυο, ο οποιοσδήποτε μπορει να δει τις συσκευές σας

Θέλετε management switch και vlan, με την προϋπόθεση βέβαια οτι το δημόσιο δίκτυο αυτά τα επιτρέπει 

Δημοσ.
Στις 23/7/2023 στις 11:03 ΜΜ, Rq4R8 είπε

Σαν σκέψη είναι καλή αλλά έτσι απλά όχι δεν θα παίξει, πρέπει να στήσεις vlan όπως αναφέρει και ο φίλος παραπάνω για να πετύχεις την απομόνωση των συσκευών σου και επιπλέον θα έχεις και το πρόβλημα με το double nat για τις κάμερες.

Δημοσ.
21 hours ago, kostasbm said:

τι κεραια εχεις\??

και αυτο γινεται...εγω ειχα μετα τη κεραια ενα switch και εκανα διανομη ..μετα εβαλα και ενα παλιο ρουτερ για wifi

Μια Ubiquiti Nanostation Loco M2 χρησιμοποιώ και της έχω βάλει πάνω ένα Switch και ένα access point.

14 hours ago, NikosKallithea said:

Αυτα που λετε δεν απομονώνουν κανένα δίκτυο, ο οποιοσδήποτε μπορει να δει τις συσκευές σας

Θέλετε management switch και vlan, με την προϋπόθεση βέβαια οτι το δημόσιο δίκτυο αυτά τα επιτρέπει 

8 hours ago, dpolal said:

Σαν σκέψη είναι καλή αλλά έτσι απλά όχι δεν θα παίξει, πρέπει να στήσεις vlan όπως αναφέρει και ο φίλος παραπάνω για να πετύχεις την απομόνωση των συσκευών σου και επιπλέον θα έχεις και το πρόβλημα με το double nat για τις κάμερες.

Δεν με ενδιαφέρει τόσο απομόνωση ώστε να μην μπορούν να μιλήσουν μεταξύ τους οι διάφορες συσκευές, όσο να μην φαίνονται σε ένα απλό scan των ip που θα κάνει κάποιος. Δεν νομίζω πως κάποιος που θα συνδεθεί στο δίκτυο αυτό θα έχει γνώσεις για κάτι παραπάνω ούτε θα κάτσει να σκανάρει όλα τα διαφορετικά υποδίκτυα. 

Με το έξτρα router να λειτουργεί σε 10.0.0.*, ενώ το κεντρικό ρουτερ λειτουργεί σε 192.168.1.* θεωρείτε πως θα μπορούσα να πετύχω αυτό που θέλω;

Για το double nat αν και δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα το πολύ πολύ χρησιμοποιώ κάποια υπηρεσία tunneling για να λυθεί.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ναι, μπορούν να κάνουν scan σε διαφορετικά δίκτυα. Στην ουσία ip scan = μαζικά pings (συνήθως).

Η βέλτιστη λύση είναι αυτή που σου είπαν. Router μετά την κεραία, διαφορετικά δίκτυα εκεί με τα αντίστοιχα vlans και vlan aware switch μετά. Και αν θέλει κάποιος περισσότερες συσκευές, βάζει έξτρα unmanaged switch από εκεί και κάτω.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Θεωρω οτι δεν επιβαλλεται η δημιουργια vlans. Βαζει ρουτερ δημιουργωντας ενα δικο του υποδικτυο και βαζει κανονες firewall μη επιτρεποντας incoming traffic απο το αλλο δικτυο. Οσο για το double nat και τις καμερες πιστευω θα παιξουν αλλα δεν ξερω ποιες ειναι και τι υπηρεσιες υποστηριζουν πχ cloud app...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 13/8/2023 στις 1:15 ΜΜ, madrivermadonus είπε

Θεωρω οτι δεν επιβαλλεται η δημιουργια vlans. Βαζει ρουτερ δημιουργωντας ενα δικο του υποδικτυο και βαζει κανονες firewall μη επιτρεποντας incoming traffic απο το αλλο δικτυο. Οσο για το double nat και τις καμερες πιστευω θα παιξουν αλλα δεν ξερω ποιες ειναι και τι υπηρεσιες υποστηριζουν πχ cloud app...

Αυτη ειναι η μονη σωστη λυση. που αν φωναζες καποιον επαγγελματια θα σου εστηνε. Μπορει να σου εφτιαχνε και vlans. αλλα αυτο θα στο εκανε σιγουρα που λεει ο φιλος.

Επεξ/σία από Gogotsa

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...