sonikk Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Γεια σας. Στην γειτονιά μου κάποιος γείτονας ξηλώσε από την ταράτσα του μερικά κομμάτια ελενιτ και τα παράτησε σε ένα πεζοδρόμιο δίπλα από το σπίτι και την κοπανησε για διακοπές. Ενώ την ώρα που τα ξηλωνε και τα άφηνε στο σημείο οι γείτονες του κάναμε παρατήρηση να τα πάρει γιατί είναι καρκινογόνο υλικό και παίζουν και παιδάκια δίπλα από το σημείο εκείνος έκανε τον αδιάφορο.Σημασια δεν έδωσε. Πήραμε τηλέφωνο τον Δήμο μας και του εξηγήσαμε τι συμβαίνει και απάντησε ότι δεν είναι αρμοδιότητα του να τα μεταφέρει άλλου και ότι το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να του επιβάλλει πρόστιμο και να φέρει την δημοτική αστυνομία. Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε για να φύγει αυτό το τοξικό υλικό από την γειτονιά μας; Παίζουν και τόσα μικρά ανήλικα παιδάκια τα οποία τις τελευταίες μέρες τους λέμε να μην πλησιάζουν κοντά στα ελενιτ. Πού αλλού μπορούμε να αποτανθουμε; Σας ευχαριστώ. Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2023 από sonikk
filip123go Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 16 minutes ago, sonikk said: Πήραμε τηλέφωνο τον Δήμο μας και του εξηγήσαμε τι συμβαίνει και απάντησε ότι δεν είναι αρμοδιότητα του να τα μεταφέρει άλλου και ότι το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να του επιβάλλει πρόστιμο και να φέρει την δημοτική αστυνομία. Αρχικά αυτό. Να του έρθει ένα ωραίο πρόστιμο να στρώσει. Δεν ξέρω σε ποια κατηγορία υπάγεται το συγκεκριμένο υλικό. Εγώ όταν ήθελα να πετάξω ένα στρώμα, απευθύνθηκα στη συγκεκριμένη υπηρεσία του δήμου. Αφήστε τα τηλέφωνα και στείλτε emails. Στα τηλέφωνα μπορεί ή να μην ξέρει ο υπάλληλος ή να βαριέται να ασχοληθεί. Στα email πλέον όχι απλά απαντάνε, αλλά θεωρείται και επίσημη αλληλογραφία. Spoiler Το να μην απαντάνε σε email, πλέον είναι αντίστοιχο το να μην σηκώνουν τα τηλέφωνα. Σε ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ που έχω στείλει 2 φορές που χρειάστηκε, μου απάντησαν την ίδια μέρα. Επίσης, θα μπορούσατε και μέσω της εφαρμογής (εάν είστε Αθήνα) να κανετε αναφορά, και αυτοί θα το προωθήσουν στο κατάλληλο τμήμα. Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2023 από filip123go
giwrgostr Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Εννοείται ότι ο Δήμος είναι υπεύθυνος να απομακρύνει τα σκουπίδια/μπάζα από τα πεζοδρόμια και να βρει μετά τον υπεύθυνο. Μάλιστα συνήθως έχουν και ειδικό τηλέφωνο για να τους καλέσεις για τέτοιες δουλειές. Μάλλον ο Δήμος σου απλά έχει κακή υπηρεσία καθαριότητας ή ο υπάλληλος βαριόταν Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2023 από giwrgostr
NT1G Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 Αναφορά σε κείμενο Στην γειτονιά μου κάποιος γείτονας ξηλώσε από την ταράτσα του μερικά κομμάτια ελενιτ... Μόνος του τα αφαίρεσε χωρίς καμιά προστασία; Πες του να προσέχει τον Παντέλο. 3
Basilhs23___ Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Πέραν από τηλέφωνα στον δήμο δεν υπάρχει κάτι άλλο. Έτσι τα λένε πως δεν μπορούν να κάνουν κάτι για να μην έχουν αλλα προβλήματα τα συνεργεία τους. Ο δήμος μπορεί να επιβάλλει πρόστιμο, αυτό όμως γίνεται από τα συνεργεία επ' αυτοφωρω την στιγμή που βρίσκεται αυτός εκεί και οι εργάτες αφήνουν τις λαμαρίνες. Άμα έχει φύγει, δεν μπορεί να ξέρει ο δήμος ποιος είναι ο υπεύθυνος, δεν αρκεί απλά η δική σας αναφορά σε επώνυμο και όνομα. Είμαι σίγουρος ότι μελλοντικά θα αρνηθεί ότι έκανε κάτι. Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2023 από Basilhs23___
andreaspA Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 Για δοκίμασε... http://www.plinios.org/ Οπως και στην αστυνομια.
Dark_son20 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) η απομάκρυνση του αμιάντου είναι μια παρα πολύ ακριβή διαδικασία, και δεν την αναλαμβάνει κανένας δήμος μιας και φεύγουν για ταφή εξωτερικό, για αυτό άλλωστε και ο γείτονας έκανε την παπια https://suk.gr/2018/02/16/αμίαντος-ιδιωτών/ Επεξ/σία 23 Ιουλίου 2023 από Dark_son20 4
cthulhucarbide Δημοσ. 23 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2023 Το θρεντ του αμίαντου είναι εδώ Και έχει αρκετές πληροφορίες και γνώμες ατόμων για το πως γίνεται ο χειρισμός και η απομάκρυνσή του. Στο δικό σου θέμα δεν ξέρω τι ακριβώς παίζει νομικά, αλλά καθώς αυτό που έκανε ο γείτονάς σου απαγορεύεται θα μπορούσες να δοκιμάσεις πρώτα στην αστυνομία. Άμα πάνε να τον συλλάβουν ή του κόψουν τον κώλο με προστίματα παίζει να τα μαζέψει πίσω και να τα ξαναβάλει στην οροφή του να τα βλέπει
achilles_g_ Δημοσ. 23 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2023 Όπως ειπώθηκε η απομάκρυνση του αμίαντου είναι μια ακριβή διαδικασία και απαιτεί ειδικό συνεργείο. Επίσης είναι σαν υλικό είναι πιο επικίνδυνο τώρα που βγήκε γιατί έσπασε - τρίφτηκε. Κανονικά θέλει αεροστεγές τύλιγμα και περίφραξη μέχρι να απομακρυνθεί. Επειδή ζούμε στην Ελλάδα βλέπω φόρτωμα νύχτα και πέταμα σε κάποια εξοχή......
CaMp3on Δημοσ. 23 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2023 9 στους 10 στην Ελλάδα πετάνε τον αμίαντο έξω από το σπίτι τους φωνάζοντας ρομά η απλά τα αφήνουν στον κάδο. Η απομάκρυνση του από πιστοποιημένες εταιρείες είναι μια πολύ ακριβή διαδικασία που την ακολουθούν μόνο ανθρώποι που νιώθουν και γενικότερα τους νοιάζει το περιβάλλον και όχι μόνο ο εαυτούλης τους. Στην Θεσσαλονίκη είναι 2-3 εταιρείες που αναλαμβάνουν τέτοιες περιπτώσεις. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα