Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, niko13 είπε

Εγώ μια χαρά σε βλέπω δεδομένου πως είναι και καλοκαίρι.Εχεις πολύ καλή διαφορά μεταξύ gpu temperature/hotspot,με 11 βαθμους.Τωρα αν αυτό το 70 και 81 γίνουν με αλλαγή πάστας πχ 68 και 78 ,πιθανό αλλά δε βλέπω να αξίζει το κόστος προς το παρόν.Για να είμαι ειλικρινής σε παίρνει να ρίξεις και στροφές στους ανεμιστήρες της κάρτας αν σε ενοχλεί ο θόρυβος πολυ κι ας πάει το 70 της gpu temperature σε 75 και το 81 σε 85.Μη ξεχνάς πως είναι και καλοκαίρι τώρα και βλέπεις το worst case scenario.Αν πάλι το έχεις πάρει απόφαση ,επειδή θες να δεις πως γίνεται η όλη διαδικασία εννοείται το καταλαβαίνω.Απλα μην περιμένεις τρελές διάφορες μιας και η κάρτα σου φαίνεται να λειτουργεί φυσιολογικά.

Ναι φίλε μου εσένα με τη διαφορά που είχες μεταξύ edge/hotspot φώναζε για αλλαγή πάστας η καρτα.Και από τη στιγμή που την άνοιξες το σωστό είναι να αλλάξεις και pads(έβαλες putty) ,οπότε καλά έκανες ,δεν το συζητάμε.

Έπιασα τι λες. Οι στροφές στους ανεμιστήρες είναι στο αυτόματο, θα το γυρίσω το bios σε ήσυχο, έχει πολύ πιο χαμηλές στροφές στους ανεμιστήρες και θα σου πω πάλι θερμοκρασίες. Έχει πάρα πολύ μεγάλη διαφορά.

Πάντως στην αντικατάσταση τους λες να έχω τόσο μικρή διαφορά?

Επεξ/σία από Petros111
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Petros111 είπε

Έπιασα τι λες. Οι στροφές στους ανεμιστήρες είναι στο αυτόματο, θα το γυρίσω το bios σε ήσυχο, έχει πολύ πιο χαμηλές στροφές στους ανεμιστήρες και θα σου πω πάλι θερμοκρασίες. Έχει πάρα πολύ μεγάλη διαφορά.

Πάντως στην αντικατάσταση τους λες να έχω τόσο μικρή διαφορά?

Μπορείς να δεις online θερμοκρασίες της κάρτας σου.Εδω ένα review της ίδιας κάρτας αλλά με τα 12gb...https://www.techpowerup.com/review/msi-geforce-rtx-3080-suprim-x-12-gb/34.html.Με gaming bios έχει 71 βαθμούς και βάλε πως δεν μιλάμε για δοκιμές σε θερμοκρασίες που έχει το ελληνικο  καλοκαιρι...Δεν βλέπω να έχεις τρέλα περιθώρια βελτίωσης που να δικαιολογούν το κοστος.Επισης δεν χρειάζεται  να βάλεις το silent bios ,μπορείς με το msi afterburner να φτιάξεις μια δικιά σου καμπύλη για τους ανεμιστήρες ,ώστε να φτάνουν μέχρι εκεί που τους ανέχεσαι,με τη λιγότερη θυσία σε θερμοκρασίες.Πρεπει λίγο να πειραματιστείς να βρεις αυτό το σημείο στις στροφές του ανεμιστήρα.

Επεξ/σία από niko13
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, niko13 είπε

Μπορείς να δεις online θερμοκρασίες της κάρτας σου.Εδω ένα review της ίδιας κάρτας αλλά με τα 12gb...https://www.techpowerup.com/review/msi-geforce-rtx-3080-suprim-x-12-gb/34.html.Με gaming bios έχει 71 βαθμούς και βάλε πως δεν μιλάμε για δοκιμές σε θερμοκρασίες που έχει το ελληνικο  καλοκαιρι...Δεν βλέπω να έχεις τρέλα περιθώρια βελτίωσης που να δικαιολογούν το κοστος.Επισης δεν χρειάζεται  να βάλεις το silent bios ,μπορείς με το msi afterburner να φτιάξεις μια δικιά σου καμπύλη για τους ανεμιστήρες ,ώστε να φτάνουν μέχρι εκεί που τους ανέχεσαι,με τη λιγότερη θυσία σε θερμοκρασίες.Πρεπει λίγο να πειραματιστείς να βρεις αυτό το σημείο στις στροφές του ανεμιστήρα.

Ευχαριστώ παρά πολύ για της συμβουλές σου και το χρόνο σου, με όλα αυτά τα στοιχεία τελικά αποφάσισα να το αναβάλλω όλο αυτό και να δώσω και άλλο χρόνο στην κάρτα γραφικών.

Ευχαριστώ πολύ και τον φίλο πιο πάνω για τις συμβουλές και τις προτάσεις για Upsiren U6 PRO και PTM7950,

το PTM7950 φαίνεται εκπληκτικό και όταν κάνω δουλειά αυτά σίγουρα θα τα επιλέξω.

Να σε ρωτήσω, το PTM7950 το έχεις χρησιμοποιήσει σε επεξεργαστή?

Επεξ/σία από Petros111
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Petros111 είπε

Ευχαριστώ παρά πολύ για της συμβουλές σου και το χρόνο σου, με όλα αυτά τα στοιχεία τελικά αποφάσισα να το αναβάλλω όλο αυτό και να δώσω και άλλο χρόνο στην κάρτα γραφικών.

Ευχαριστώ πολύ και τον φίλο πιο πάνω για τις συμβουλές και τις προτάσεις για Upsiren U6 PRO και PTM7950,

το PTM7950 φαίνεται εκπληκτικό και όταν κάνω δουλειά αυτά σίγουρα θα τα επιλέξω.

Όχι δεν το έχω χρησιμοποιήσει αν και μου έχει τραβήξει κ εμένα την περιέργεια..Επειδή είμαι με custom loop δεν είχα κάνα δραματικό θέμα θερμοκρασιών για να το κυνηγήσω παραπανω.Ασε που σε cpu δεν θα δώσει το ίδιο.Περιμενω να δω αν θα γίνει πιο mainstream 😁.Πάντως σε ένα βίντεο του χαζό linus που είχα δει για αυτό έλεγε πως ήδη η lenovo το χρησιμοποιεί σε καποια legion laptop της.Κρατά αρχείο τα τωρινά σου νούμερα θερμοκρασιών της καρτας να δούμε του χρόνου καλοκαίρι που θα είναι,έτσι από περιέργεια.Παντως κ εγώ με τις δικες σου θερμοκρασίες  μέσα στο  κατακαλοκαιρο δεν θα το έκανα.

Επεξ/σία από niko13
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 hours ago, Petros111 said:

Το PTM7950 δεν είναι τόσο καλό για CPU από την άποψη του ότι δεν θα δεις μεγάλη διαφορά σε σχέση με μια άλλη καλή πάστα.

Έχει καλύτερα αποτελέσματα σε direct die επαφή όπως είναι η GPU στις κάρτες γραφικών όπως και σε λαπτοπ.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πριν ένα χρόνο έβαλα αυτά στη 3080τι και είμαι ευχαριστημένος πιθανόν να μην είναι 20 W/mK αλλά σίγουρα δεν είναι της πλάκας Έχουν αρκετό βάρος ίσως να είναι ότι πιο vfm money
https://www.aliexpress.com/item/1005003931425825.html?
Thermalpaste έχω τη Kryonaut ένα χρόνο μετά μια χαρά είναι όλα παράπονο δεν έχω, το μόνο αρνητικό που έχω δει είναι +2c hot spot σε σχέση με πριν ένα χρόνο

Eiswollf AIO 30c θερμοκρασία χώρου μετά από 2.5 ώρες gaming, stock clocks  με max power limit
boPWGIM.png

Επεξ/σία από Deu164
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πήρα και εγώ να δοκιμάσω και μόλις παρέλαβα από Κίνα.

IMG_20230920_134155.jpg

IMG_20230920_134117.jpg

Edit.

Δεν μπορώ να πω ότι είδα τίποτα διαφορετικό. Ίδιες θερμοκρασίες, δοκίμασα άλλα pads-putty τα χειρότερα ήταν τα Gelid(κάτι φτηνά που είχα πάρει καλύτερα ήταν). 

Επεξ/σία από Aris-leme
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 22/7/2023 στις 2:27 ΜΜ, InternalSunshine είπε

Βλέποντας τώρα το καλοκαίρι ότι η θερμοκρασία της Red Devil 6900 XT που έχω κυμαίνοταν στα παρακάτω επίπεδα (gaming):

Edge temp: 65-67 c

Junc temp: 91-95 c

αποφάσισα ότι είχε έρθει η ώρα για αλλαγή πάστας και pads.

Χωρίς να είμαι σίγουρος για την καλύτερη πάστα και replacement pads, αρχικά σκέφτηκα Thermal Grizzly και Arctic Pad αλλά μετά από αρκετό ψάξιμο κατέληξα στην PTM7950 για πάστα και UPSIREN U6 PRO για αντικατάστση των thermal pad έτσι ώστε να μήν έχω θέμα με το μέγεθος, πάχος κτλ.

Παρκάτω φωτογραφίες του πριν και του μετά:

image.jpeg.2860d1428055b63bb1f8b6085a214d28.jpeg

image.jpeg.f4ee37f9c32c7017bfbde975616a1c2f.jpeg

image.jpeg.182a66474a2f2e3cc8d4223a4f01b7f2.jpeg

image.jpeg.29c537e91841761018602512272a3b80.jpeg

Η διαφορά τουλάχιστον σε hotspot μεγάλη:

Edge temp: 62-65 c

Junc temp: 81-84 c

Και οι νέες θερμοκρασίες με αρκετά ποιο αθόρυβο fan curve.

Πολύ ευχαριστημένος, εάν έχετε θέμα με junc temps κοιτάξτε μια τέτοια λύση.

Στις 22/7/2023 στις 2:27 ΜΜ, InternalSunshine είπε

Βλέποντας τώρα το καλοκαίρι ότι η θερμοκρασία της Red Devil 6900 XT που έχω κυμαίνοταν στα παρακάτω επίπεδα (gaming):

Edge temp: 65-67 c

Junc temp: 91-95 c

αποφάσισα ότι είχε έρθει η ώρα για αλλαγή πάστας και pads.

Χωρίς να είμαι σίγουρος για την καλύτερη πάστα και replacement pads, αρχικά σκέφτηκα Thermal Grizzly και Arctic Pad αλλά μετά από αρκετό ψάξιμο κατέληξα στην PTM7950 για πάστα και UPSIREN U6 PRO για αντικατάστση των thermal pad έτσι ώστε να μήν έχω θέμα με το μέγεθος, πάχος κτλ.

Παρκάτω φωτογραφίες του πριν και του μετά:

image.jpeg.2860d1428055b63bb1f8b6085a214d28.jpeg

image.jpeg.f4ee37f9c32c7017bfbde975616a1c2f.jpeg

image.jpeg.182a66474a2f2e3cc8d4223a4f01b7f2.jpeg

image.jpeg.29c537e91841761018602512272a3b80.jpeg

Η διαφορά τουλάχιστον σε hotspot μεγάλη:

Edge temp: 62-65 c

Junc temp: 81-84 c

Και οι νέες θερμοκρασίες με αρκετά ποιο αθόρυβο fan curve.

Πολύ ευχαριστημένος, εάν έχετε θέμα με junc temps κοιτάξτε μια τέτοια λύση.

Ωραιος!! εχω την ιδια καρτα,ποσα γραμμαρια UPSIREN U6 PRO χρειαστηκες?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 08/10/2023 at 08:27, nikos.gds said:

Ωραιος!! εχω την ιδια καρτα,ποσα γραμμαρια UPSIREN U6 PRO χρειαστηκες?

Τα 100g  πήρα αλλά νομίζω και με.. 20 θα γινόταν η δουλειά. Έβαλα πολύ περισσότερο απ'οτι χρειαζόταν πιστεύω όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, και πάλι νομίζω δεν ξόδεψα πάνω από 20g. Αν θές να είσαι 100% σίγουρος πάρε το 50g.

On 20/09/2023 at 13:43, Aris-leme said:

Πήρα και εγώ να δοκιμάσω και μόλις παρέλαβα από Κίνα.

IMG_20230920_134155.jpg

IMG_20230920_134117.jpg

Edit.

Δεν μπορώ να πω ότι είδα τίποτα διαφορετικό. Ίδιες θερμοκρασίες, δοκίμασα άλλα pads-putty τα χειρότερα ήταν τα Gelid(κάτι φτηνά που είχα πάρει καλύτερα ήταν). 

Νομίζω διαφορά θα δείς με την PTM 7950 στο die, η upsiren είναι κυρίως για να μην ασχοληθείς με μέγεθος pads κτλ. σε VRM/RAM και πιθανώς για να κάνει καλύτερη επαφή η ψύκτρα με το die. Γενικά λένε ότι η UX Pro αποδίδει όπως τα καλύτερα/ποιο ποιοτικά pads

Επεξ/σία από InternalSunshine
  • Like 1
Δημοσ.

Να αναφέρω εδώ ότι μετά από περίπου 3 μήνες οι θερμοκρασίες παραμένουν οι ίδιες και δεν έχει γίνει pump out η PTM όπως συμβαίνει με τις κοινές πάστες που πολλοί έχουν πρόβλημα μετά από μερικές εβδομάδες/μήνα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...