Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βλέποντας τώρα το καλοκαίρι ότι η θερμοκρασία της Red Devil 6900 XT που έχω κυμαίνοταν στα παρακάτω επίπεδα (gaming):

Edge temp: 65-67 c

Junc temp: 91-95 c

αποφάσισα ότι είχε έρθει η ώρα για αλλαγή πάστας και pads.

Χωρίς να είμαι σίγουρος για την καλύτερη πάστα και replacement pads, αρχικά σκέφτηκα Thermal Grizzly και Arctic Pad αλλά μετά από αρκετό ψάξιμο κατέληξα στην PTM7950 για πάστα και UPSIREN U6 PRO για αντικατάστση των thermal pad έτσι ώστε να μήν έχω θέμα με το μέγεθος, πάχος κτλ.

Παρκάτω φωτογραφίες του πριν και του μετά:

image.jpeg.2860d1428055b63bb1f8b6085a214d28.jpeg

image.jpeg.f4ee37f9c32c7017bfbde975616a1c2f.jpeg

image.jpeg.182a66474a2f2e3cc8d4223a4f01b7f2.jpeg

image.jpeg.29c537e91841761018602512272a3b80.jpeg

Η διαφορά τουλάχιστον σε hotspot μεγάλη:

Edge temp: 62-65 c

Junc temp: 81-84 c

Και οι νέες θερμοκρασίες με αρκετά ποιο αθόρυβο fan curve.

Πολύ ευχαριστημένος, εάν έχετε θέμα με junc temps κοιτάξτε μια τέτοια λύση.

• Like 4
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα, ψάχνω και εγώ να κάνω αλλαγή πάστας και pads. 

Έχω μία Msi rtx 3080 suprim και η θερμοκρασίες είναι παρόμοιες με τις αυτές πού έχεις, στο gaming bios 65 με 69 βαθμούς.

Την έχω πάρει μεταχειρισμένη και δεν ξέρω τι μεταχείριση έχει κάνει ο  προηγούμενος.

Έχω κάνει μια έρευνα και έχω βρει, Thermal Pad

Gelid GP-Ultimate 15W/mK High-Performance Thermal Pad CPU/GPU Graphics Card Thermal Pad Motherboard THERMAL PAD Multi-Size - AliExpress

και Thermal Paste 

Thermalright TF7 2g Industrial Packaging 12.8W/m-k Thermal Grease Paste Cooling Pad - AliExpress

και 

Arctic MX-6 Thermal Paste 4gr | Skroutz.gr

με τόσα Thermal Pad που χεριάζετε η κάρτα, μου έχετε σχετικά ακριβά περίπου 80 ευρώ + και την Thermal Paste.

THERMAL PAD SIZES ON MSI – GeForce RTX™ 3080 SUPRIM X 10GB – THERMALPAD.EU

Τι γνώμη έχετε?

Ευχαριστώ. 

Δημοσ.

Παλαιότερα είχα βάλει σε κάρτα από αυτή τη σειρά, με πολύ καλά αποτελέσματα και οικονομικά.

https://www.skroutz.gr/c/680/diafora-psiksis/m/7852/Deepcool/f/645692/Thermal-Pad.html?order_by=pricevat&order_dir=asc

Πάστα, έχω δοκιμάσει coolermaster τη φτηνή τη λευκή 002 νομίζω. Και arctic mx4 .

Διαφορά δεν είδα μεταξύ τους.

• Like 1
Δημοσ.
On 27/08/2023 at 21:16, Petros111 said:

Καλησπέρα, ψάχνω και εγώ να κάνω αλλαγή πάστας και pads. 

Έχω μία Msi rtx 3080 suprim και η θερμοκρασίες είναι παρόμοιες με τις αυτές πού έχεις, στο gaming bios 65 με 69 βαθμούς.

Την έχω πάρει μεταχειρισμένη και δεν ξέρω τι μεταχείριση έχει κάνει ο  προηγούμενος.

Έχω κάνει μια έρευνα και έχω βρει, Thermal Pad

Gelid GP-Ultimate 15W/mK High-Performance Thermal Pad CPU/GPU Graphics Card Thermal Pad Motherboard THERMAL PAD Multi-Size - AliExpress

και Thermal Paste 

Thermalright TF7 2g Industrial Packaging 12.8W/m-k Thermal Grease Paste Cooling Pad - AliExpress

και 

Arctic MX-6 Thermal Paste 4gr | Skroutz.gr

με τόσα Thermal Pad που χεριάζετε η κάρτα, μου έχετε σχετικά ακριβά περίπου 80 ευρώ + και την Thermal Paste.

Τι γνώμη έχετε?

Ευχαριστώ. 

Επειδή το είχα ψάξει αρκετά πριν καταλήξω στο συγκεκριμένο pad και putty, θα σου πρότεινα Upsiren U6 PRO για αντικατάσταση pads και PTM7950 για αντικατάσταση πάστας.

Την Upsiren γιατί πρέπει με thermal pad πρέπει να βρείς ακριβώς το σωστό μέγεθος διαφορετικά μπορεί είτε να γίνει ζημιά στο PCB, ή πολύ απλά να μην υπάρχει καλή επαφή με το die. Με thermal putty βάζεις μια καλή ποσότητα και το περρίσιο πατιέται στα πλάγια οπότε δεν έχεις τέτοιο θέμα.

PTM7950 γιατί διαβάζω σε πολλά threads στο reddit ότι άτομα που έβαλαν άλλες πάστες έγιναν pump out μετά από μερικούς μήνες, δηλαδή για ένα διάστημα δουλεύουν καλά και μετά δεν κάνει δουλειά και θέλει πάλι αλλαγή καθώς οι θερμοκρασίες επιστρέφουν στις παλιές τιμές. Επίσης είναι πολύ εύκολη στην εφαρμογή και δεν νομίζω να χρειαστεί ποτέ αλλαγή όσο θα έχεις την κάρτα.

Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες μου λές.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 28/8/2023 στις 10:21 ΜΜ, tasvar είπε

Παλαιότερα είχα βάλει σε κάρτα από αυτή τη σειρά, με πολύ καλά αποτελέσματα και οικονομικά.

https://www.skroutz.gr/c/680/diafora-psiksis/m/7852/Deepcool/f/645692/Thermal-Pad.html?order_by=pricevat&order_dir=asc

Πάστα, έχω δοκιμάσει coolermaster τη φτηνή τη λευκή 002 νομίζω. Και arctic mx4 .

Διαφορά δεν είδα μεταξύ τους.

Ναι, τα έχω δει και εγώ αλλά είναι πολύ χαμηλά η τιμές,

Θερμική αγωγιμότητα: 6.0 W/mK

αυτά που έχω βρει, Gelid - thermal - Διάφορα Ψύξης Gelid Solutions | Skroutz.gr

Θερμική αγωγιμότητα: 15 W/mK

Έχω διαβάσει ότι είναι ότι καλύτερο στην αγορά, αλλά και ακριβό.

Στις 29/8/2023 στις 2:36 ΠΜ, InternalSunshine είπε

Επειδή το είχα ψάξει αρκετά πριν καταλήξω στο συγκεκριμένο pad και putty, θα σου πρότεινα Upsiren U6 PRO για αντικατάσταση pads και PTM7950 για αντικατάσταση πάστας.

Την Upsiren γιατί πρέπει με thermal pad πρέπει να βρείς ακριβώς το σωστό μέγεθος διαφορετικά μπορεί είτε να γίνει ζημιά στο PCB, ή πολύ απλά να μην υπάρχει καλή επαφή με το die. Με thermal putty βάζεις μια καλή ποσότητα και το περρίσιο πατιέται στα πλάγια οπότε δεν έχεις τέτοιο θέμα.

PTM7950 γιατί διαβάζω σε πολλά threads στο reddit ότι άτομα που έβαλαν άλλες πάστες έγιναν pump out μετά από μερικούς μήνες, δηλαδή για ένα διάστημα δουλεύουν καλά και μετά δεν κάνει δουλειά και θέλει πάλι αλλαγή καθώς οι θερμοκρασίες επιστρέφουν στις παλιές τιμές. Επίσης είναι πολύ εύκολη στην εφαρμογή και δεν νομίζω να χρειαστεί ποτέ αλλαγή όσο θα έχεις την κάρτα.

Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες μου λές.

Μου τράβηξε πολύ το ενδιαφέρον το PTM7950, δεν το είχα δει ξανά. 

Ένα πρόβλημα μου είναι ότι στο Aliexpress έχει αρκετά που δεν είναι γνήσια, εσύ πιο πείρες?

Το άλλο με τα Thermal Pad, δεν μου αρέσει στο putty που λερώνεται τα πάντα. Με τα μεγέθη έχω βρει ένα site που λένε τα πάντα και δεν πιστεύω ότι θα έχω πρόβλημα.

ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.

Επεξ/σία από Petros111
Δημοσ.

Τα Gelid πήρα για να αλλάξω στην 6600ΧΤ(δεν είχε κάτι η κάρτα αλλά έτσι για το γαμώτο) και είδα τραγικά αποτελέσματα 100 βαθμούς χοτ σποτ έβαλα κάτι που είχα πάρει έξτρα ποιο φτηνά παντς και είναι καλύτερα τώρα. 

Ίσως, δοκιμάσω κάποια στιγμή και UPSIREN U6 PRO.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Aris-leme είπε

Τα Gelid πήρα για να αλλάξω στην 6600ΧΤ(δεν είχε κάτι η κάρτα αλλά έτσι για το γαμώτο) και είδα τραγικά αποτελέσματα 100 βαθμούς χοτ σποτ έβαλα κάτι που είχα πάρει έξτρα ποιο φτηνά παντς και είναι καλύτερα τώρα. 

Ίσως, δοκιμάσω κάποια στιγμή και UPSIREN U6 PRO.

Μου έχει τύχει κ εμένα σε κάρτα να βάλω καινούργια pads και να επηρεαστεί η θερμοκρασία του πυρήνα,αλλα σπάνιο φαινόμενο.Αν υποθέσουμε πως δεν μιλάμε για πατάτα με το thickness τους,ο λόγος είναι το hardness(shore) που αναφέρουν στα specs τους όλα τα pads.Ειναι δείκτης του πόσο εύκολα συμπιέζονται.Αν βάλεις με μεγάλο hardness κ εσένα η κάρτα είχε μαμά με αρκετά  μικρότερο,υπάρχει η πιθανότητα να μην  συμπιέζονται όσο πρέπει με αποτέλεσμα η ψυχτρα της gpu σε κάποιες περιπτώσεις να χαλάει ελαφρώς την επαφή της με το die.Βεβαια ξαναλέω ,πρέπει να πέσεις στην περίπτωση,εμένα σε μια κάρτα μόνο μου έχει κάτσει στραβή.Και κατι άσχετο,οσον αφορά το thermal conductivity που αναφέρουν στα specs τους,δεν είναι κάτι που πρέπει κάποιος να βασίζει την επιλογή του,μιας και από ότι καταλαβαίνω το νούμερο μαγειρεύεται να μας βολεύει,όπως καλή ώρα τo cfm των fans.

image.png.0c49d7413bd942bb0e6055c54ac567df.png

Επεξ/σία από niko13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Aris-leme είπε

Ίσως, δοκιμάσω κάποια στιγμή και UPSIREN U6 PRO.

Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να δώσω τόσα λεφτά και να έχω χειρότερα αποτελέσματα? Με έβαλες σε περίεργες σκέψεις.

1 ώρα πριν, niko13 είπε

Μου έχει τύχει κ εμένα σε κάρτα να βάλω καινούργια pads και να επηρεαστεί η θερμοκρασία του πυρήνα,αλλα σπάνιο φαινόμενο.Αν υποθέσουμε πως δεν μιλάμε για πατάτα με το thickness τους,ο λόγος είναι το hardness(shore) που αναφέρουν στα specs τους όλα τα pads.Ειναι δείκτης του πόσο εύκολα συμπιέζονται.Αν βάλεις με μεγάλο hardness κ εσένα η κάρτα είχε μαμά με αρκετά  μικρότερο,υπάρχει η πιθανότητα να μην  συμπιέζονται όσο πρέπει με αποτέλεσμα η ψυχτρα της gpu σε κάποιες περιπτώσεις να χαλάει ελαφρώς την επαφή της με το die.Βεβαια ξαναλέω ,πρέπει να πέσεις στην περίπτωση,εμένα σε μια κάρτα μόνο μου έχει κάτσει στραβή.Και κατι άσχετο,οσον αφορά το thermal conductivity που αναφέρουν στα specs τους,δεν είναι κάτι που πρέπει κάποιος να βασίζει την επιλογή του,μιας και από ότι καταλαβαίνω το νούμερο μαγειρεύεται να μας βολεύει,όπως καλή ώρα τo cfm των fans.

image.png.0c49d7413bd942bb0e6055c54ac567df.png

Τι πρόταση θα κάνατε για pads? Θα προτιμούσατε putty όπως είπε ο φίλος και πάνω?

Στα περισσότερα άρθρα που έχω διαβάσει λένε εάν δουλέψουν καλά τα pads θα έχει βελτιωμένη θερμοκρασία από τα γνήσια απο 15 με 25 βαθμούς.

Επεξ/σία από Petros111
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Petros111 είπε

Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να δώσω τόσα λεφτά και να έχω χειρότερα αποτελέσματα? Με έβαλες σε περίεργες σκέψεις.

Τι πρόταση θα κάνατε για pads? Θα προτιμούσατε putty όπως είπε ο φίλος και πάνω?

Στα περισσότερα άρθρα που έχω διαβάσει λένε εάν δουλέψουν καλά τα pads θα έχει βελτιωμένη θερμοκρασία από τα γνήσια απο 15 με 25 βαθμούς.

Να έχει 15 με 25 βαθμούς κάτω θερμοκρασία που?Στο hotspot?Κάτσε λίγο να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.Εσυ thermal pads θα βάλεις σε vrm και memory chips,εκεί τώρα έχεις θέμα θερμοκρασιών?Από το διάγραμμα που έχεις ανεβάσει δεν βλέπω ούτε να έχει pads που να ακουμπάνε τον πυρήνα στο backplate.Οποτε δε βλέπω πως τα pads που θα βάλεις θα σου ρίξουν θερμοκρασίες στον πυρήνα.Εκτος κι αν εννοείς να πειράξεις τα πάχη τους κ να  διορθώσεις κάποια σχεδιαστική αστοχία της καρτας?Στο die τη δουλειά θα την κάνει η πάστα .Γενικα όταν έχουμε μεγάλη διαφορά πχ 25+ βαθμούς μεταξύ edge/hotspot είναι σημάδι πως η κάρτα θα επωφελούνταν από  ένα repaste.Εσυ έχεις τέτοιες διαφορές?

Επεξ/σία από niko13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, niko13 είπε

Να έχει 15 με 25 βαθμούς κάτω θερμοκρασία που?Στο hotspot?Κάτσε λίγο να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.Εσυ thermal pads θα βάλεις σε vrm και memory chips,εκεί τώρα έχεις θέμα θερμοκρασιών?Από το διάγραμμα που έχεις ανεβάσει δεν βλέπω ούτε να έχει pads που να ακουμπάνε τον πυρήνα στο backplate.Οποτε δε βλέπω πως τα pads που θα βάλεις θα σου ρίξουν θερμοκρασίες στον πυρήνα.Εκει τη δουλειά θα την κάνει η πάστα .Γενικα όταν έχουμε μεγάλη διαφορά πχ 25+ βαθμούς μεταξύ edge/hotspot είναι σημάδι πως η κάρτα θα επωφελούνταν από  ένα repaste.Εσυ έχεις τέτοιες διαφορές?

Να σου πω την αλήθεια δεν έχω δει ξεχωριστά αυτές τις θερμοκρασίες (θα το κοιτάξω πάντως), εγώ για τη γενική λέω που λέει και το πρόγραμμα της msi.

Αποφάσισα να τα αλλάξω όλα αυτά γιατί έχω διαβάσει ότι μετά από κάποια χρόνια χρήσεις κουράζονται και οι θερμοκρασίες γενικά ανεβαίνουν.

Επεξ/σία από Petros111
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, Petros111 είπε

Να σου πω την αλήθεια δεν έχω δει ξεχωριστά αυτές τις θερμοκρασίες (θα το κοιτάξω πάντως), εγώ για τη γενική λέω που λέει και το πρόγραμμα της msi.

Σωστά διάβασες δε λεω..Αν εννοείς πάντως  αδερφέ μου αυτό το 65 με 69 βαθμούς που αναφέρεις πιο πάνω ,ξέχνα το.Ειναι ήδη σε νορμαλ επίπεδα και για να πας τόσο κάτω θες waterblock😁.Και ο φίλος που άνοιξε το thread σε edge temp είδε λίγα πραγματα.Κατέβασε το gpuz https://www.techpowerup.com/gpuz/ μπες στην καρτέλα sensors και αστή να τρέχει όσο παιζεις.Μετα από καμμία ώρα,κλείσε το game k δες τι διαφορά έχεις μεταξύ gpu temperature/hotspot, να δούμε αν έχει νόημα το repaste.Τσεκαρε και θερμοκρασίες μνήμης.Να δούμε δηλαδή όσο μπορούμε αν έχει νόημα να μπεις σε όλη αυτή τη διαδικασία..

Επεξ/σία από niko13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, niko13 είπε

Σωστά διάβασες δε λεω..Αν εννοείς πάντως  αδερφέ μου αυτό το 65 με 69 βαθμούς που αναφέρεις πιο πάνω ,ξέχνα το.Ειναι ήδη σε νορμαλ επίπεδα και για να πας τόσο κάτω θες waterblock😁.Και ο φίλος που άνοιξε το thread σε edge temp είδε λίγα πραγματα.Κατέβασε το gpuz https://www.techpowerup.com/gpuz/ μπες στην καρτέλα sensors και αστή να τρέχει όσο παιζεις.Μετα από καμμία ώρα,κλείσε το game k δες τι διαφορά έχεις μεταξύ gpu temperature/hotspot, να δούμε αν έχει νόημα το repaste.Τσεκαρε και θερμοκρασίες μνήμης.Να δούμε δηλαδή όσο μπορούμε αν έχει νόημα να μπεις σε όλη αυτή τη διαδικασία..

Ευχαριστώ πολύ, όταν θα πάω σπίτι θα το κοιτάξω. 

Βέβαια αυτές τις θερμοκρασίες τις έχω με το bios της κάρτας στο game mode, κρατάει πολύ υψηλά τους ανεμιστήρες σε στροφές και για αυτό αυτές οι θερμοκρασίες και αρκετό θόρυβο, εάν το βάλω το bios σε silent mode τότε οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν πολύ παραπάνω.

Επεξ/σία από Petros111
Δημοσ.
21 ώρες πριν, niko13 είπε

καλησπέρα. με μία ώρα παιχνίδι, για δες.

φωτο1.jpg

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 30/08/2023 at 11:51, Petros111 said:

Ναι, τα έχω δει και εγώ αλλά είναι πολύ χαμηλά η τιμές,

Θερμική αγωγιμότητα: 6.0 W/mK

αυτά που έχω βρει, Gelid - thermal - Διάφορα Ψύξης Gelid Solutions | Skroutz.gr

Θερμική αγωγιμότητα: 15 W/mK

Έχω διαβάσει ότι είναι ότι καλύτερο στην αγορά, αλλά και ακριβό.

Μου τράβηξε πολύ το ενδιαφέρον το PTM7950, δεν το είχα δει ξανά. 

Ένα πρόβλημα μου είναι ότι στο Aliexpress έχει αρκετά που δεν είναι γνήσια, εσύ πιο πείρες?

Το άλλο με τα Thermal Pad, δεν μου αρέσει στο putty που λερώνεται τα πάντα. Με τα μεγέθη έχω βρει ένα site που λένε τα πάντα και δεν πιστεύω ότι θα έχω πρόβλημα.

ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.

Thermal putty: https://middle999.aliexpress.com/store/910365083?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.2.79a81802pyn34j

PTM: https://rgeekofficialflagship.aliexpress.com/store/2655201?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.7.79a81802pyn34j

Όλα αυθεντικά μου  βγήκαν από τα συγκεκριμένα καταστήματα, ευτυχώς. Απλά θέλει λίγο χρόνο για να φτάσουν Ελλάδα..

Ο λόγος που πήγα σε putty και δεν έμπλεξα με pads είναι ακριβώς αυτός, να βρείς σωστό  thickness, hardness, να τα κόψεις σωστά κτλ. κτλ.

Putty απλά την βάζεις και τελείωσες

22 hours ago, niko13 said:

Όλες τις τιμές τις κοίταξα πριν κάνω την αλλαγή (HWInfo), ~30c διαφορά Edge και Hotspot συνήθως σημαίνει πρόβλημα. Επίσης τα pads τα άλλαξα κυρίως γιατί όταν την άνοιξα σπάσανε τα μισά. Κάποια πολύ χοντρά που είχε (5mm) τα άφησα.

Είναι σαν να έχω άλλη κάρτα τώρα, βάζω +15% power limit, κατέβασα rpm από 2500 σε 1900 περίπου και έχω μέχρι 84c hotspot ενω χωρίς την αλλαγή θα ήταν κοντά στο 96c+

Πολλοί αναφέρουν ότι όσο θερμοκρασίες είναι μέσα στο spec (110c) δεν υπάρχει πρόβλημα, και όντως έτσι είναι, αλλά έχεις τα ανεμιστήρια στις 3000 στροφές..

Επεξ/σία από InternalSunshine
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 31/8/2023 στις 1:44 ΜΜ, Petros111 είπε

καλησπέρα. με μία ώρα παιχνίδι, για δες.

φωτο1.jpg

Εγώ μια χαρά σε βλέπω δεδομένου πως είναι και καλοκαίρι.Εχεις πολύ καλή διαφορά μεταξύ gpu temperature/hotspot,με 11 βαθμους.Τωρα αν αυτό το 70 και 81 γίνουν με αλλαγή πάστας πχ 67 και 77 ,πιθανό αλλά δε βλέπω να αξίζει το κόστος προς το παρόν.Οταν θα έρθει η ώρα αλλαγής πάστας αλλάζεις μια κ καλή και τα pads ,εκεί θα δεις πτώση αλλά κ τώρα δεν είναι σε ανησυχητικά επίπεδα η vram.Για να είμαι ειλικρινής σε παίρνει να ρίξεις και στροφές στους ανεμιστήρες της κάρτας αν σε ενοχλεί ο θόρυβος πολυ κι ας πάει το 70 της gpu temperature σε 75 και το 81 σε 85.Μη ξεχνάς πως είναι και καλοκαίρι τώρα και βλέπεις το worst case scenario.Αν πάλι το έχεις πάρει απόφαση ,επειδή θες να δεις πως γίνεται η όλη διαδικασία εννοείται το καταλαβαίνω.Απλα μην περιμένεις τρελές διάφορες μιας και η κάρτα σου φαίνεται να λειτουργεί φυσιολογικά.

Στις 31/8/2023 στις 2:54 ΜΜ, InternalSunshine είπε

Όλες τις τιμές τις κοίταξα πριν κάνω την αλλαγή (HWInfo), ~30c διαφορά Edge και Hotspot συνήθως σημαίνει πρόβλημα. Επίσης τα pads τα άλλαξα κυρίως γιατί όταν την άνοιξα σπάσανε τα μισά. Κάποια πολύ χοντρά που είχε (5mm) τα άφησα.

Είναι σαν να έχω άλλη κάρτα τώρα, βάζω +15% power limit, κατέβασα rpm από 2500 σε 1900 περίπου και έχω μέχρι 84c hotspot ενω χωρίς την αλλαγή θα ήταν κοντά στο 96c+

Πολλοί αναφέρουν ότι όσο θερμοκρασίες είναι μέσα στο spec (110c) δεν υπάρχει πρόβλημα, και όντως έτσι είναι, αλλά έχεις τα ανεμιστήρια στις 3000 στροφές..

Ναι φίλε μου εσένα με τη διαφορά που είχες μεταξύ edge/hotspot φώναζε για αλλαγή πάστας η καρτα.Και από τη στιγμή που την άνοιξες το σωστό είναι να αλλάξεις και pads(έβαλες putty) ,οπότε καλά έκανες ,δεν το συζητάμε.

Επεξ/σία από niko13
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...