Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κι εμένα στο Fiat panda cng 3 χρόνια με πήγε. Χάλασε προ ημερών με τα ίδια συμπτώματα που αναφέρθηκαν. Με συχνή κιόλας χρήση οπότε περίμενα να πάει παραπάνω. Exide ήταν παρεπιπτόντως η εργοστασιακή σε εμένα.

• 6 μήνες μετά...
  • Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Νέες περιπέτειες με την 6 μηνών μπαταρία. 

Την Τρίτη το μεσημέρι που είχε πολύ κρύο δεν έπαιρνε μπρος και έβγαζε μήνυμα "Excessive radiator fluid temperature. Turn off engine". Δεν είχα χρόνο και το άφησα.

Ξαναέκανε τα ίδια χθες.

Σήμερα που είχα χρόνο ήρθε η οδική εμπρός. Το πρόβλημα ήταν ο αρνητικός πόλος που λόγω οξείδωσης δεν έκανε καλή επαφή.

Αν κάποιος ξέρει το μήνυμα έχει κάποια λογική; Ή λόγω της χαμηλής τάσης που δίνει η μπαταρία "τρελαίνεται" το σύστημα και βγάζει άσχετα μηνύματα;

Έβγαλε και το μήνυμα "service dd30", όταν δεν έπαιρνε μπροστά.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, fair_play είπε

Καλησπέρα.

Νέες περιπέτειες με την 6 μηνών μπαταρία. 

Την Τρίτη το μεσημέρι που είχε πολύ κρύο δεν έπαιρνε μπρος και έβγαζε μήνυμα "Excessive radiator fluid temperature. Turn off engine". Δεν είχα χρόνο και το άφησα.

Ξαναέκανε τα ίδια χθες.

Σήμερα που είχα χρόνο ήρθε η οδική εμπρός. Το πρόβλημα ήταν ο αρνητικός πόλος που λόγω οξείδωσης δεν έκανε καλή επαφή.

Αν κάποιος ξέρει το μήνυμα έχει κάποια λογική; Ή λόγω της χαμηλής τάσης που δίνει η μπαταρία "τρελαίνεται" το σύστημα και βγάζει άσχετα μηνύματα;

Έβγαλε και το μήνυμα "service dd30", όταν δεν έπαιρνε μπροστά.

ναι αν δεν έχει σωστά ρεύματα βγάζει ότι να είναι λάθη.

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, fair_play είπε

Το πρόβλημα ήταν ο αρνητικός πόλος που λόγω οξείδωσης δεν έκανε καλή επαφή.

6μηνών μπαταρία οξειδώθηκε ? ζήτα αντικατάσταση εννοείται ...

τι μάρκα ?

35 λεπτά πριν, fair_play είπε

επίκαιρο μιας και

Στις 22/7/2023 στις 5:13 ΜΜ, korakios είπε

και μένα 3ετίας είναι και πλέον δεν κουνιέται (3000-4000χλμ/έτος) , αλλά κομπλέ δείχνει η μπαταρία

ευτυχώς έχω μια mitsuba που κράτησα απο το παλιό αμάξι

τελικά στην 4ετία και μένα παρέδωσε , μάλιστα βραχυκύκλωσε χωρίς λόγο και αιτία

έβαλα τη mitsuba , όμως σαν μπούφος δεν έπιασα καλά τον πόλο και είχα διάφορα check άσχετα μηνύματα λαθών

Βέβαια το ένα ήταν check για "power line" αλλά δεν πρόλαβα εκείνη τη στιγμή να το διαβάσω 😁

Δημοσ.
3 ώρες πριν, korakios είπε

Το μαγαζί μου λέει ότι έφταιγε η προηγούμενη μπαταρία.

τι μάρκα ?

MaxPower

επίκαιρο μιας και

τελικά στην 4ετία και μένα παρέδωσε , μάλιστα βραχυκύκλωσε χωρίς λόγο και αιτία

έβαλα τη mitsuba , όμως σαν μπούφος δεν έπιασα καλά τον πόλο και είχα διάφορα check άσχετα μηνύματα λαθών

Από δω και μπρος μόνο Bosch 😁

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, fair_play είπε

Από δω και μπρος μόνο Bosch 😁

Άμα ψάχνεις μπαταρία με αντοχή και μεγάλη διάρκεια τότε κοίτα για Banner Power Bull

• Like 3
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, fair_play είπε

Το μαγαζί μου λέει ότι έφταιγε η προηγούμενη μπαταρία.

να μαντέψω , τη στοίχειωσε το πνεύμα της παλιάς ? αν έχεις χρόνο ξεκίνα εκεί

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, korakios είπε

Μπορεί να ήταν οξειδωμένα τα καλώδια

• Like 1
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Δεν την είδε, του το είπαν (υποθέτω)

Δεν μου είπαν κάτι. Κάνουν τους χαζούς. Μου φαίνεται θέλουν συνήγορο όπως λέει ο Κοράκιος.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Nabuko είπε

Άμα ψάχνεις μπαταρία με αντοχή και μεγάλη διάρκεια τότε κοίτα για Banner Power Bull

Πολυ καλη μπαταρια, 5 χρονια μου εβγαλε . Ισως οι μπαταριες ειναι τζοκερ πλεον, ειχα μια varta κι στα 2 χρόνια τα κλασε ! Και κανω καθημερινα διαδρομες (μικρες βεβαια , πειραιας περιστερι πειραιας με λιγη κινηση και λιγο ανοιχτο δρομο το πρωι στο ποτάμι)

Αμαξι corsa 2011

• Like 1
Δημοσ.

Και γω είχα προβλήματα με τη μπαταρία. Δύο χρονών και έξι μηνών παρέδωσε πνεύμα στο δρόμο και πήγα με οδική συνεργείο.

Πάω συνεργείο βαζω καινούργια μετά από 2-3 μήνες με αφήνει πάλι στο δρόμο ευτυχώς βρέθηκε ένας καλός σαμαρείτης πρατηριούχος και με έσωσε λέγοντάς μου να καθαρίζω τουλάχιστον μια φορά το χρόνο πόλους και επαφές με ψιλό γυαλόχαρτο και να προσέχω να τους σφίγγω καλά  γιατί είχε οξυδωθεί ο ένας  δεν έκανε καλή επαφή και είχα τα προβλήματα. Μάλλον στο συνεργείο απλά την άλλαξαν με καινούργια πήραν το 80άρι και δεν έκαναν τίποτε άλλο όπως οι περισσότεροι μαστόροι να μην πω όλοι.

Έπιασα και γω καθάρισα με γυαλόχαρτο ψιλό καλά τους πόλους καθώς και τις επαφές που ειδικά ο ένας (αρνητικός) είχε πολύ άσπρη σκόνη και έτριψα καλά με ένα πανακι στο οποίο  έβαλα λίγη βαζελίνη. Κινέζικες οι περισσότερες , κάποιος μου είπε ότι οι Κορεάτικες είναι καλύτερες αλλά γειτόνοι είναι μην περιμένουμε και θαύματα.

Μετά τα δύο χρόνια είμαστε τυχεροί αν συνεχίζουν να λειτουργούν αλλά και μείς να τις προσέχουμε 1-2 φορές το χρόνο όπως είπα με τους πόλους και τις επαφές ώστε να φορτίζουν σωστά.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Και γω είχα προβλήματα με τη μπαταρία. Δύο χρονών και έξι μηνών παρέδωσε πνεύμα στο δρόμο και πήγα με οδική συνεργείο.

Πάω συνεργείο βαζω καινούργια μετά από 2-3 μήνες με αφήνει πάλι στο δρόμο ευτυχώς βρέθηκε ένας καλός σαμαρείτης πρατηριούχος και με έσωσε λέγοντάς μου να καθαρίζω τουλάχιστον μια φορά το χρόνο πόλους και επαφές με ψιλό γυαλόχαρτο και να προσέχω να τους σφίγγω καλά  γιατί είχε οξυδωθεί ο ένας  δεν έκανε καλή επαφή και είχα τα προβλήματα. Μάλλον στο συνεργείο απλά την άλλαξαν με καινούργια πήραν το 80άρι και δεν έκαναν τίποτε άλλο όπως οι περισσότεροι μαστόροι να μην πω όλοι.

Έπιασα και γω καθάρισα με γυαλόχαρτο ψιλό καλά τους πόλους καθώς και τις επαφές που ειδικά ο ένας (αρνητικός) είχε πολύ άσπρη σκόνη και έτριψα καλά με ένα πανακι στο οποίο  έβαλα λίγη βαζελίνη. Κινέζικες οι περισσότερες , κάποιος μου είπε ότι οι Κορεάτικες είναι καλύτερες αλλά γειτόνοι είναι μην περιμένουμε και θαύματα.

Μετά τα δύο χρόνια είμαστε τυχεροί αν συνεχίζουν να λειτουργούν αλλά και μείς να τις προσέχουμε 1-2 φορές το χρόνο όπως είπα με τους πόλους και τις επαφές ώστε να φορτίζουν σωστά.

Αμα βάζεις βαζελίνη/ειδικό σπρέι  δεν πιάνει   άλατα.Πχ https://www.liqui-moly.com/el/gr/battery-clamp-grease-spray-p003460.html#3141

Εγώ ούτε και θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που είδα βρώμικους πόλους σε αμάξι μου.Πάνω απο 15 χρόνια σίγουρα.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...