Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Varta και Bosch είναι οι 2 κορυφαίες εταιρίες. Και κατά σύμπτωση οι μπαταρίες τους παράγονται στο ίδιο εργοστάσιο.

• Like 3
  • Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

εχω bosh S5A05 60Ah και CCA 680A την πήρα νομίζω 100 ευρω σε κανα μήνα κλείνει 5 χρονια ειναι σε οχημα start and stop (προφανώς μπαταρια ειναι agm) κινείται 1 2 φορές την εβδομάδα και πριν απο τα πρώτα μεγάλα κρύα την κάνω έναν κύκλο φόρτισης σπίτι με συντηρητή
ειναι made in china (Το γράφει πανω της) μια χαρα μπαταρια για να εβγαλε 5 χρονια με αυτή την χρήση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, fair_play είπε

Καλημέρα και πάλι.

Τελικά ήθελε αλλαγή η μπαταρία. Το κτύπημα που ακουγόταν μέσα από τον κινητήρα ήταν το immobilizer.

Η μπαταρία ήταν της μάνας του 3 ετών. Ο ηλεκτρολόγος μου είπε ότι και καλά πήγε. Οι καινούργιες μπαταρίες κρατάνε μια διετία.

Εγώ άλλα ήξερα. Τετραετία με πενταετία. Τέλος πάντων. Όσο ζω μαθαίνω.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

Καλό καλοκαίρι και καλές βουτιές

το κινούσες συχνά ή έκανες μια στο τόσο μικρές διαδρομές με ac και city ?

ή μήπως έμεινε καιρό ακίνητο ?

και μένα 3ετίας είναι και πλέον δεν κουνιέται (3000-4000χλμ/έτος) , αλλά κομπλέ δείχνει η μπαταρία

Απαραίτητα να μετρήσεις δυναμό μήπως δεν τη φορτίζει και χαλάσει και η καινούρια

ευτυχώς έχω μια mitsuba που κράτησα απο το παλιό αμάξι

Επεξ/σία από korakios
Δημοσ.

Καλά και εγώ που είχα αγοράσει μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από αντιπροσωπεία, μου έκαναν "δώρο" καινούργια μπαταρία που μέσα σε 18 μήνες μου ψόφησε... Έβαλα Varta και για 6.5χρονια το αυτοκίνητο δεν έκανε κιχ και πέρασε και 2-3 χειμώνες έξω με χιόνια (όχι καλυμμένο σε parking). Μετά το έδωσα το αυτοκίνητο, οπότε δεν ξέρω πόσο άντεξε η μπαταρία. 

• Confused 1
Δημοσ.

και εγώ bosch έβαλα την τελευταία φορά και παρόλο που δεν κινείται πολύ το αυτοκίνητο δεν έχει κανένα πρόβλημα. Πολλές φορές το παρατούσα αρκετές μέρες

Δεν θυμάμαι καν πότε την έβαλα έχει πολλά χρόνια.  Το αυτοκίνητο είναι 14 ετών και έχω αλλάξει μόλις 3 μπαταρίες.

• Like 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, The_Judas είπε

και εγώ bosch έβαλα την τελευταία φορά και παρόλο που δεν κινείται πολύ το αυτοκίνητο δεν έχει κανένα πρόβλημα. Πολλές φορές το παρατούσα αρκετές μέρες

Δεν θυμάμαι καν πότε την έβαλα έχει πολλά χρόνια.  Το αυτοκίνητο είναι 14 ετών και έχω αλλάξει μόλις 3 μπαταρίες.

Τοσες κι εγω στα 15 χρονια !Παντα Bosch .

Δημοσ.

Bosch S4 σε όλα τα αυτοκίνητα. Στα 5 χρόνια μπαίνει καινούργια. Με φορτίσεις κλπ δεν ασχολούμαι. Δεν με άφησε ποτέ. Στην ουσία προληπτικά την αλλάζω πριν το χειμώνα της πενταετίας. 

Μου λένε για Varta ότι ίσως και να είναι λίγο καλύτερη η γραμμή παραγωγής (δεν το πιστεύω) αλλά δεν δοκίμασα ποτέ. 

Αυτή είναι που βάζω πάντα στα δικά μου https://www.skroutz.gr/s/32767417/Bosch-Μπαταρία-Αυτοκινήτου-S4005-με-Χωρητικότητα-60Ah-0092S40050.html

• Like 1
Δημοσ.

Το κακό είναι ότι οι AGM που είναι για SS είναι πανάκριβες σε σχέση με τις πιο απλές.Κοιτάζω για το δικό μου,astra 2015 cdti ,και έχει πάνω απο 120€

https://soumasmpataries.gr/home/90-bosch-s5a11-start-stop-80ah-800a-en.html 

Aκόμα φοράει την εργοστασιακή , FIAMM-GM ,αλλά έχει σταματήσει να δουλευει το SS φαντάζομαι γιατί διαβάζει ότι έχει χάσει χωρητικότητα . 

Δημοσ.
8 minutes ago, Ukforthemoment said:

Το κακό είναι ότι οι AGM που είναι για SS είναι πανάκριβες σε σχέση με τις πιο απλές.Κοιτάζω για το δικό μου,astra 2015 cdti ,και έχει πάνω απο 120€

https://soumasmpataries.gr/home/90-bosch-s5a11-start-stop-80ah-800a-en.html 

Aκόμα φοράει την εργοστασιακή , FIAMM-GM ,αλλά έχει σταματήσει να δουλευει το SS φαντάζομαι γιατί διαβάζει ότι έχει χάσει χωρητικότητα . 

80?? αλλα τωρα που βλεπω diesel εχεις.. εκει πωναει οτι και να παρεις.... και ναι οταν το bmc εντοπίζει χαμηλή χωρητικότητα και χαμηλό crank  amperage-voltage κλείνει μερικές λειτουργίες... που σημαίνει μπαταρια όπου να ναι θα πεθάνει

απο την αλλη 8 χρονια αντεξε τι αλλο να θελει κανεις

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Maurikycli είπε

Λ

Στην Κίνα;

• Germany
  • Czech
  • Sweden
  • Austria
  • France
  • Spain
Επεξ/σία από Nabuko
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, Nabuko είπε
  • Germany
  • Czech
  • Sweden
  • Austria
  • France
  • Spain

Αν θυμαμαι  καλα ο ηλεκτρολογος μου ειπε οτι η δικη μου Bosch ειναι Ισπανιας μερια 

Δεν εχω προσεξει αν το γραφει επανω .

Βρηκα αυτο   https://power.bigbadmole.com/el/stati/rasshifrovka-markirovki-bosch.html  

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 1
Δημοσ.

Η δικιά μου η Bosch είναι Τσεχίας. Μέχρι τώρα (3.5 χρόνια) άψογη. 

Η προηγούμενη που την άλλαξα στα 5 αν δεν κάνω μεγάλο λάθος ήταν πάλι Τσεχίας. 

Και ναι γράφουν πάνω την χώρα προέλευσης. 

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα στη κοινότητα.. παίδες εγώ άλλαξα μπαταρία τού 2016 τον ιουνιο σε Τογιότα γιαρις έβαλα μπαταρία varta και ακόμα και σήμερα που μιλάμε την έχω 7 χρόνια.. πρόσφατα το πήγα σε ηλεκτρολογο για μέτρηση και μου είπε ακόμα βαστάει..7 χρόνια.. έτυχα σε καλό κομμάτι μάλλον

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, korakios είπε

το κινούσες συχνά ή έκανες μια στο τόσο μικρές διαδρομές με ac και city ?

ή μήπως έμεινε καιρό ακίνητο ?

Απαραίτητα να μετρήσεις δυναμό μήπως δεν τη φορτίζει και χαλάσει και η καινούρια

Η αλήθεια είναι ότι δεν κυκλοφορεί πολύ και με full a/c. Θα κοιτάξω και το δυναμό. Ευχαριστώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...