fair_play Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 Καλημέρα σε όλους, Έχω ένα Fiat Panda CNG τριετίας. Χθες το βράδυ το βάζω μπροστά, το μετακίνησα 10 μέτρα. Μετά πάω να το ξαναβάλω μπροστά. Σβηστά όλα τα λαμπάκια, η μίζα δεν γυρίζει. Φωνάζω οδική βοήθεια. Ήρθε, συνέδεσε το booster, ανάβουν τα λαμπάκια. Μόλις πάω να βάλω μπρος σβήνουν τα φωτάκια τίποτα. 3, 4 φορές το ίδιο τίποτα. Μετά μου λέει να κλειδώσω το αμάξι, να το ξεκλειδώσω και να προσπαθήσω πάλι. Πήρε. Μου είπε να το πάω μια βόλτα. Το πήγα, γύρισα, πάρκαρα και το έσβησα. Πάω να βάλω μπρος. Τίποτα. Νεκρό. Είχα και ανοιχτά τα ηλεκτρικά παράθυρα. Κλείσανε πολύ αδύναμα. Το άφησα. Σήμερα το πρωί πάω πάλι. Παρατήρησα ότι μόλις γυρίσω το κλειδί στην πρώτη σκάλα ακούγεται ένα κτύπημα τακ τακ μέσα από τον κινητήρα, οι δείκτες των οργάνων κάνουν ένα μικρό τίναγμα. Κάποια στιγμή ανάβουν τα φωτάκια. Μου βγάζει μήνυμα ότι χρειάζεται βενζίνη. Έχει λίγη βενζίνη αλλά δεν είναι άδειο. Μόλις πάω να βάλω μπροστά, τίποτα. Σβήνουν τα λαμπάκια, πάλι ακούγεται το κτύπημα από τον κινητήρα. Βγάζει ένα άσχετο μήνυμα airbag failure. Σκέφτομαι να πάω τη μπαταρία σε έναν ηλεκτρολόγο να την μετρήσει. Έχετε καμία άλλη ιδέα τι μπορεί να φταίει;
terry308 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) @korakios Δώσε τα φώτα σου Αν και μου φαίνεται για πρόβλημα μπαταρίας... ως πρώην puntακιας... ή αντλίας βενζίνης... Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2023 από terry308 1
Joshua21 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 1 hour ago, fair_play said: Σκέφτομαι να πάω τη μπαταρία σε έναν ηλεκτρολόγο να την μετρήσει. Έχετε καμία άλλη ιδέα τι μπορεί να φταίει; Κακή επαφή στους ακροδέκτες της μπαταρίας ή κάποια κακή γείωση.
RX-8 Lover_GR Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 Θα συμφωνήσω με την αποψη της πεσμενης μπαταρίας ή λασκαρισμενων πολων. Αλλά το πιο βέβαιο είναι πως έχει ψοφήσει η μπαταρία σου
fair_play Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 Καλημέρα και πάλι. Τελικά ήθελε αλλαγή η μπαταρία. Το κτύπημα που ακουγόταν μέσα από τον κινητήρα ήταν το immobilizer. Η μπαταρία ήταν της μάνας του 3 ετών. Ο ηλεκτρολόγος μου είπε ότι και καλά πήγε. Οι καινούργιες μπαταρίες κρατάνε μια διετία. Εγώ άλλα ήξερα. Τετραετία με πενταετία. Τέλος πάντων. Όσο ζω μαθαίνω. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Καλό καλοκαίρι και καλές βουτιές 3
Ukforthemoment Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 8 λεπτά πριν, fair_play είπε Καλημέρα και πάλι. Τελικά ήθελε αλλαγή η μπαταρία. Το κτύπημα που ακουγόταν μέσα από τον κινητήρα ήταν το immobilizer. Η μπαταρία ήταν της μάνας του 3 ετών. Ο ηλεκτρολόγος μου είπε ότι και καλά πήγε. Οι καινούργιες μπαταρίες κρατάνε μια διετία. Εγώ άλλα ήξερα. Τετραετία με πενταετία. Τέλος πάντων. Όσο ζω μαθαίνω. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Καλό καλοκαίρι και καλές βουτιές To χτύπημα δεν είναι απο το ιμο αλλά απο το μπουτόν της μίζας ,το ιμο δεν έχει κινούμενα μέρη ,δέκτη στο τιμόνι και πομπό στο κλειδί έχει. Οταν η μπαταρία ειναι αδύναμη δεν γυρνάει η μίζα αλλά ενεργοποιείται το μπουτόν. Οι μπαταρίες δεν κρατάνε 2 χρόνια,δεν είναι μπαταρίες για τηλεκοντρόλ.Ασε τον να λέει.Και 3 χρόνια λίγο σου κράτησε ,αν δεν είχε ξελιγωθεί ξανά. 3
visualizer Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Τρία χρόνια είναι πολύ λίγο για μπαταρία, εμένα η τελευταία έβγαλε 7 χρόνια (VARTA)..παίζει να έβγαζε και παραπάνω μιας και όταν την μέτρησε ήταν κομπλε οι μετρήσεις αλλά επειδή ήθελα να παω ταξίδι την άλλαξα προληπτικά . Πιθανότατα είχες βάλει κάποια φθηνή -λάθος μπαταρία για το όχημα σου η κάτι δεν λειτουργεί σωστά ! Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2023 από visualizer 5
Joshua21 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 12 minutes ago, fair_play said: Καλημέρα και πάλι. Τελικά ήθελε αλλαγή η μπαταρία. Το κτύπημα που ακουγόταν μέσα από τον κινητήρα ήταν το immobilizer. Η μπαταρία ήταν της μάνας του 3 ετών. Ο ηλεκτρολόγος μου είπε ότι και καλά πήγε. Οι καινούργιες μπαταρίες κρατάνε μια διετία. Εγώ άλλα ήξερα. Τετραετία με πενταετία. Τέλος πάντων. Όσο ζω μαθαίνω. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Καλό καλοκαίρι και καλές βουτιές Πρώτα από όλα 2-3 χρόνια κρατάνε οι μπαταρίες που κυκλοφορούν στο εμπόριο, οι εργοστασιακές κατά κανόνα κρατάνε παραπάνω, τουλάχιστον 5. Στην περίπτωση σου βέβαια δεν έχει καμία σημασία το πόσο κρατάνε, σύμφωνα με την περιγραφή σου η μπαταρία "πέθανε" λόγω βλάβης (κομμένο ή βραχυκυκλωμένο στοιχείο) και όχι από γεράματα, μόνο έτσι εξηγείται που δεν πήρε μπροστά με τη βοήθεια του booster ενώ αμέσως μετά πήρε χωρίς καμία βοήθεια. Και σίγουρα όπως γράφτηκε και παραπάνω το χτύπημα που άκουγες δεν ήταν το immo, η μίζα ήταν, και ειδικότερα ο ρελές της. 3
mechpanos Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 3 χρόνια είναι όντως λίγα. 4ετία μια καλή μπαταρία την βγάζει συνήθως. Εγώ έπαιρνα κάτι μπαταρίες Γιαπωνέζικες, οι οποίες ήταν πολύ value for money και κρατούσαν 4ετία άνετα. Τελευταία μου κράτησε 2 χρόνια, χωρίς ξέσκισμα. Απλά με άφησε! Πήγα στον ηλεκτρολόγο που μου την είχε βάλει, του λέω τι είναι αυτά μόνο 2 χρόνια και μου έκανε τον Κινέζο, ότι ήταν 3 τα χρόνια και τόσο κρατάνε και τέτοια (δεν μου είχε χτυπήσει την ημ/νια). Βάλε Bosch του λέω και μόνο Bosch από 'δω και πέρα (η προηγούμενη Bosch που είχα βάλει, μου έβγαλε 7 χρόνια). Και χτύπα και ημερομηνία, να δούμε... Παρόμοιο πρόβλημα (να μην παίρνει μπροστά ή να σβήνει ξαφνικά) είχα πρόσφατα σε Corsa, όπου ήταν απλά χαλαρωμένος ο πόλος της μπαταρίας. 1
meletis_m Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 Το αμάξι μήπως καθόταν αυτό το διάστημα καιρό ή έκανε μικρές αποστάσεις γενικά . Προσωπικά γύρω στα 4,5 με 5 χρόνια βγάζουν σε εμένα εμπορίου και κάθε 6 μήνες τις βάζω για φόρτιση .
filipprin Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Αν το αυτοκινητο κινείτε καθημερινα και κανει καμια 20 χλμ μαζεμενα μπορει να βγαλει καμια 4 ετια η και περισσοτερο.Αν δεν κινείτε καθημερινά και μένει σταματημένο για πολες μερες μπορει να μην βγαλει ουτε χρονο.Τα σημερινά αυτοκινητα και εχουν αυξημενες καταναλωσεις σε ρευμα και ειναι ευαίσθητα σε καθε αυξωμειωση τάσης της μπαταριας βγάζοντας βλαβες σε πολλα υποσυστηματα οταν αυτη υπολειτουργεί. Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2023 από filipprin 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 4 χρονια εκλεισε η Bosch που εχω και δεν εχω ακομα προβλημα αν και κανω μικρες διαδρομες .Φυσικα δεν ειναι η πρωτη αλλα παντα Bosch βαζω Αν θυμαμαι καλα και η πρωτη τοσα περιπου κρατησε Honda CRV του 2008
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα