Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η μητέρα μου παίρνει μόνιμη, πλήρη αναπηρική σύνταξη (ποσοστό αναπηρίας 80%) εδώ και πολλά χρόνια. Έχει περάσει στο παρελθόν από ελέγχους και από το 2010 έχει χαρτί από το ΙΚΑ που λέει πως η σύνταξη του ΕΤΕΑΜ θα καταβάλλεται χωρίς νέα έρευνα και επ' αόριστον. Με αυτό το χαρτί κάνει όλες τις δουλειές της. Εγώ χρειάζομαι πιστοποιητικό αναπηρίας ΚΕΠΑ για διαγωνισμό-μοριοδότηση. Πρέπει να ξαναπεράσει από αξιολόγηση για να πάρουμε αυτό το πιστοποιητικό;

Επεξ/σία από Anthie3
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Anthie3 είπε

Η μητέρα μου παίρνει μόνιμη, πλήρη αναπηρική σύνταξη (ποσοστό αναπηρίας 80%) εδώ και πολλά χρόνια. Έχει περάσει στο παρελθόν από ελέγχους και εδώ και 10 χρόνια έχει χαρτί από το ΙΚΑ που λέει πως η σύνταξη του ΕΤΕΑΜ θα καταβάλλεται χωρίς νέα έρευνα και επ' αόριστον. Με αυτό το χαρτί κάνει όλες τις δουλειές της. Εγώ χρειάζομαι πιστοποιητικό αναπηρίας ΚΕΠΑ για διαγωνισμό-μοριοδότηση. Πρέπει να ξαναπεράσει από αξιολόγηση για να πάρουμε αυτό το πιστοποιητικό;

Ακριβώς ίδια περίπτωση με την μητέρα μου. Αυτό που έχω καταλάβει φίλε μου εγώ είναι ότι για τους μισούς δημόσιους οργανισμούς θεωρείται ανάπηρη και για τους άλλους όχι. Πχ φορολογικά δεν θεωρείται ανάπηρη και δεν έχει καμία έκπτωση φόρων η κοινωνικών επιδομάτων εδώ και πέντε χρόνια περίπου... Για τα νοσοκομεία και τα φάρμακα που της γράφουν όμως θεωρείται με αναπηρία. Μας είπαν ότι πρέπει να περάσει ΚΕΠΑ για να ισχύει η αναπηρία παρόλο που έχουμε ακριβώς το ίδιο χαρτί σύνταξης με εσάς.

• Like 1
Δημοσ.

Με βάση του οτι οι περισσότεροι ηλικιωμένοι και όσο μεγαλώνουν θα αποκτήσουν καποια αναπηρία, οι περισσότεροι οργανισμοί δεν δέχονται το ΚΕΠΑ τους σαν επιπλέον μοριοδότηση και είναι λογικό. Είναι διαφορετικό το ο γονιός για το παιδί και διαφορετικό το παιδί για τον γονιό. Δεν ξέρω κατά πόσομπορεί να βοηθήσει σε μοριοδότηση.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 22/7/2023 στις 7:44 ΠΜ, maverick290402 είπε

Ακριβώς ίδια περίπτωση με την μητέρα μου. Αυτό που έχω καταλάβει φίλε μου εγώ είναι ότι για τους μισούς δημόσιους οργανισμούς θεωρείται ανάπηρη και για τους άλλους όχι. Πχ φορολογικά δεν θεωρείται ανάπηρη και δεν έχει καμία έκπτωση φόρων η κοινωνικών επιδομάτων εδώ και πέντε χρόνια περίπου... Για τα νοσοκομεία και τα φάρμακα που της γράφουν όμως θεωρείται με αναπηρία. Μας είπαν ότι πρέπει να περάσει ΚΕΠΑ για να ισχύει η αναπηρία παρόλο που έχουμε ακριβώς το ίδιο χαρτί σύνταξης με εσάς.

Τελικά μετά από πολύ ψάξιμο είδα πως το αποδέχονται το συγκεκριμένο χαρτί από το ΙΚΑ για όσους το πήραν πριν καθιερωθεί το πιστοποιητικό αναπηρίας του ΚΕΠΑ, δηλαδή πριν το 2011. Δεν ξέρω αν ισχύει για όλες τις προκηρύξεις, αλλά στη συγκεκριμένη υπάρχει  διευκρίνηση πως γίνεται αποδεκτό. Θέλουν ξεψείρισμα οι σχετικές ανακοινώσεις για να ανακαλύψεις το σημείο που το αναφέρει η μία από αυτές.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...