Haldol Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Γειά σαςςς. Μπαίνω κατευθείαν στο «ψητό» (pun λόγω της θερμοκρασίας των ημερών). Δουλεύω ένα UDM-PRO σαν καταγραφικό (προφανώς, με κάμερες Ubiquiti). Αυτή τη στιγμή υπάρχουν (2) κάμερες, αλλά στο μέλλον θα πιάσουμε τις >6. Πρώτο ζήτημα... αν μπει κάποιος στο σπίτι, είναι αυτονόητο ότι το καταγραφικό δε θα... γλιτώσει. Οπότε το υλικό πρέπει να βρίσκεται εκτός του χώρου. Αυτή τη στιγμή έχω ένα περίπλοκο σχήμα όπου ένα Raspberry Pi «συνδέει» το Unifi Protect με το Apple HomeKit, ώστε ν' αξιοποιώ το Secure Video. Δε με ικανοποιεί όμως. Πολλές "παραξενιές". Ερώτημα #1. Σκέφτομαι να παίρνω τα streams μέσω RTSP και να τ' ανεβάζω κάπου με το RPi. Το πως, που, κ.λπ, είναι αντικείμενο μελέτης, αλλά το ερώτημα είναι... το RPi 4B 8GB θα καταφέρει να κουμαντάρει τόσα H.264 stream, με σημαντική ανάλυση (όλα > 1080) και με 30+ FPS; Ταυτόχρονα τρέχει HomeBridge, Home Assistant, μερικά δικά μου script και Node-RED, χωρίς ν' αποκλείεται να μπει και τίποτε άλλο πάνω αργότερα. Αφού δε το 'χω βάλει να «σκάβει» κιόλας, τυχερό είναι (). Θα ήταν πιο καλή επιλογή να μπει ένα μικρό X86 στη θέση του, ή θα την παλέψει; Θα ήθελα να μείνω στο RPi (αν φυσικά είναι εφικτό) λόγω ARM. Με ούτε 15W δύσκολα θα βρω άλλο μηχάνημα. Δε με νοιάζει η κατανάλωση σε ρεύμα, αλλά το ότι όλο αυτό πάει σε θερμότητα μέσα στο rack, που -τουλάχιστον προς το παρόν- δε ψύχεται. Ερώτημα #2. Αυτές τις μέρες οι κάμερες φάγαν τρομερό κοκομπλόκο από τη θερμοκρασία. Οι προδιαγραφές της εταιρείας δίνουν έως +40C για τη λειτουργία. Αλλά με θερμοκρασία περιβάλλοντος ίση ή μεγαλύτερη, έξτρα θερμοκρασία από τη λειτουργία τους (είναι δικτυακές, με smart detection συμβάντων πάνω στη συσκευή και τροφοδοσία με PoE), αλλά και τον ήλιο κατακούτελα (από το μεσημέρι και μετά τις χτυπάει), ε δε θέλει πολύ να τις βρω σαν έργο του Salvador Dalí. Υπάρχει κάτι σημαντικά πιο ανθεκτικό; Πάντα μιλάμε για δικτυακές με PoE (μιας και έτσι έχω κάνει την εγκατάσταση).
gorge18 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Στις 21/7/2023 στις 10:26 ΜΜ, Haldol είπε Γειά σαςςς. Μπαίνω κατευθείαν στο «ψητό» (pun λόγω της θερμοκρασίας των ημερών). Δουλεύω ένα UDM-PRO σαν καταγραφικό (προφανώς, με κάμερες Ubiquiti). Αυτή τη στιγμή υπάρχουν (2) κάμερες, αλλά στο μέλλον θα πιάσουμε τις >6. Πρώτο ζήτημα... αν μπει κάποιος στο σπίτι, είναι αυτονόητο ότι το καταγραφικό δε θα... γλιτώσει. Οπότε το υλικό πρέπει να βρίσκεται εκτός του χώρου. Αυτή τη στιγμή έχω ένα περίπλοκο σχήμα όπου ένα Raspberry Pi «συνδέει» το Unifi Protect με το Apple HomeKit, ώστε ν' αξιοποιώ το Secure Video. Δε με ικανοποιεί όμως. Πολλές "παραξενιές". Ερώτημα #1. Σκέφτομαι να παίρνω τα streams μέσω RTSP και να τ' ανεβάζω κάπου με το RPi. Το πως, που, κ.λπ, είναι αντικείμενο μελέτης, αλλά το ερώτημα είναι... το RPi 4B 8GB θα καταφέρει να κουμαντάρει τόσα H.264 stream, με σημαντική ανάλυση (όλα > 1080) και με 30+ FPS; Ταυτόχρονα τρέχει HomeBridge, Home Assistant, μερικά δικά μου script και Node-RED, χωρίς ν' αποκλείεται να μπει και τίποτε άλλο πάνω αργότερα. Αφού δε το 'χω βάλει να «σκάβει» κιόλας, τυχερό είναι (). Θα ήταν πιο καλή επιλογή να μπει ένα μικρό X86 στη θέση του, ή θα την παλέψει; Θα ήθελα να μείνω στο RPi (αν φυσικά είναι εφικτό) λόγω ARM. Με ούτε 15W δύσκολα θα βρω άλλο μηχάνημα. Δε με νοιάζει η κατανάλωση σε ρεύμα, αλλά το ότι όλο αυτό πάει σε θερμότητα μέσα στο rack, που -τουλάχιστον προς το παρόν- δε ψύχεται. Ερώτημα #2. Αυτές τις μέρες οι κάμερες φάγαν τρομερό κοκομπλόκο από τη θερμοκρασία. Οι προδιαγραφές της εταιρείας δίνουν έως +40C για τη λειτουργία. Αλλά με θερμοκρασία περιβάλλοντος ίση ή μεγαλύτερη, έξτρα θερμοκρασία από τη λειτουργία τους (είναι δικτυακές, με smart detection συμβάντων πάνω στη συσκευή και τροφοδοσία με PoE), αλλά και τον ήλιο κατακούτελα (από το μεσημέρι και μετά τις χτυπάει), ε δε θέλει πολύ να τις βρω σαν έργο του Salvador Dalí. Υπάρχει κάτι σημαντικά πιο ανθεκτικό; Πάντα μιλάμε για δικτυακές με PoE (μιας και έτσι έχω κάνει την εγκατάσταση). Αν εχεις καποιο χωρο εκει κοντα ή μακρια. Θα μπορουσες να φτιαξεις ενα λινκ και να στελνεις το feed και σε καποιο 2ο καταγραφικο στην αλλη ακρη του λινκ. Το udm δε λεω. καλο, χρυσο αλλα το με το κοστος για 2 ή 6 καμερες με hikvision θα μπορουσες να εχεις περισσοτερες και με διαφορετικα χαρακτηριστικά. Την στιγμη που η ubi σου δινει μια 2 τυπου καμερες. πχ η https://www.hikvision.com/en/products/IP-Products/Network-Cameras/value-series/ds-2cd1023g0e-i/ εχει 60 βαθμους που ειναι με χαμηλή τιμη ή η https://www.hikvision.com/en/products/IP-Products/Network-Cameras/Pro-Series-EasyIP-/ds-2cd2047g2-l-u-/ που ειναι απο τις αγαπημένες μου εχει και αυτη 60.
Haldol Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 14 hours ago, gorge18 said: Αν εχεις καποιο χωρο εκει κοντα ή μακρια. Θα μπορουσες να φτιαξεις ενα λινκ και να στελνεις το feed και σε καποιο 2ο καταγραφικο στην αλλη ακρη του λινκ. Δε θέλω να δουλέψω (αποκλειστικά) με επιπλέον hardware σε κοντινό χώρο. Χωρίς να αποκλείσω την πιθανότητα για 2ο καταγραφικό που να clone-άρει, προτιμώ ν' ανεβαίνουν τα detections και κάπου που να μην υπάρχει φυσική πρόσβαση από το χώρο. Τώρα αν μιλάς για «όχι τόσο κοντινό χώρο» (π.χ. πιο κάτω στην ίδια γειτονιά), τέτοια δυνατότητα δεν υπάρχει. Quote Το udm δε λεω. καλο, χρυσο αλλα το με το κοστος για 2 ή 6 καμερες με hikvision θα μπορουσες να εχεις περισσοτερες και με διαφορετικα χαρακτηριστικά. Την στιγμη που η ubi σου δινει μια 2 τυπου καμερες. πχ η https://www.hikvision.com/en/products/IP-Products/Network-Cameras/value-series/ds-2cd1023g0e-i/ εχει 60 βαθμους που ειναι με χαμηλή τιμη ή η https://www.hikvision.com/en/products/IP-Products/Network-Cameras/Pro-Series-EasyIP-/ds-2cd2047g2-l-u-/ που ειναι απο τις αγαπημένες μου εχει και αυτη 60. Το συνειδητοποίησα αργά. Δυστυχώς οι +40C της Ubi είναι αρκετά προβληματικοί. Και δίνουν τόσο σε όλα τα μοντέλα τους, ούτε τα πανάκριβα δεν είναι πιο robust. Τις κοιτάω και τις HikVision, αλλά επειδή «αν καείς από το χυλό φυσάς και το γιαούρτι», με προβληματίζουν λίγο και η +60C. Έχεις δουλέψει κάποια από αυτές σε απευθείας έκθεση στον ήλιο το καλοκαίρι; Ακόμα και αν κάνω κάποια κατασκευή να κόβω την απευθείας έκθεση, σε μία μέρα που ήδη έχουμε 40+ στο περιβάλλον, δεν είναι εύκολο να ψυχθεί μία κάμερα που λειρουργεί...
gorge18 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 8 ώρες πριν, Haldol είπε Έχεις δουλέψει κάποια από αυτές σε απευθείας έκθεση στον ήλιο το καλοκαίρι; Ναι εχω αρκετες και τουλαχιστον 6 ειναι σε απευθιας εκθεση στον ηλιο ολη μερα στην Κρητη. Το μονο που μου κανει προβλημα πολυ σπανια και μονο καλοκαιρι ειναι το poe switch της hikvision που τροφοδοτώ καποιες καμερες. 8 ώρες πριν, Haldol είπε Δε θέλω να δουλέψω (αποκλειστικά) με επιπλέον hardware σε κοντινό χώρο. Χωρίς να αποκλείσω την πιθανότητα για 2ο καταγραφικό που να clone-άρει, προτιμώ ν' ανεβαίνουν τα detections και κάπου που να μην υπάρχει φυσική πρόσβαση από το χώρο. Τώρα αν μιλάς για «όχι τόσο κοντινό χώρο» (π.χ. πιο κάτω στην ίδια γειτονιά), τέτοια δυνατότητα δεν υπάρχει. Δεν ξερω αν μπορει να ανεβαζει σε cloud to udm
Haldol Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 2 hours ago, gorge18 said: Ναι εχω αρκετες και τουλαχιστον 6 ειναι σε απευθιας εκθεση στον ηλιο ολη μερα στην Κρητη. Το μονο που μου κανει προβλημα πολυ σπανια και μονο καλοκαιρι ειναι το poe switch της hikvision που τροφοδοτώ καποιες καμερες. Οκ, τότε μάλλον θα την κάνω τη δοκιμή, τουλάχιστον με μία στο «προβληματικό» σημείο. Για switch θα κρατήσω το Ubiquiti (από το οποίο δεν έχω παράπονο), δε θα τα ξηλώσω όλα. 2 hours ago, gorge18 said: Δεν ξερω αν μπορει να ανεβαζει σε cloud to udm Δε μπορεί (τουλάχιστον έως τώρα). Θέλει υποχρεωτικά κάτι που να παίρνει το stream ξεχωριστά από το UDM, και να το διαχειρίζεται... «παραδίπλα». Γι' αυτό ψάχνω (και) να δω αν θα μπορούσε το RPi 4B 8GB να κάνει κάτι τέτοιο, μιας και είναι ήδη κουμπωμένο στο rack, σε άλλο βέβαια ρόλο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα