Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 minutes ago, 1comment said:

Ευχαριστώ αλλά δεν θα γίνει κανένα δικαστήριο! Διάβασε τα ποστ πιο πάνω!

Επειδή εσύ δεν θες να γίνει, δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι δεν θα γίνει.

Να το πω απλά, αν ήταν τόσο καλοί άνθρωποι και συζητησιμοι όσο λες, δεν θα ρωτούσες στο ινσομνια ούτε θα έλεγες "με βολεύει που κέρδισα έναμιση χρόνο". Θα μιλούσες με τους ιδιοκτήτες και, ακόμα και νωρίτερα να έληγε το συμβόλαιο, θα σε άφηναν μέσα τον επιπλέον 1.5 χρόνο, σωστά;

Αν είχαν σχέδιο να σε βγάλουν / να σου κάνουν αύξηση στο τέλος του παλιού συμβολαίου, να είσαι σίγουρος ότι θα κινηθούν δικαστικά. 

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Skrobo είπε

Επειδή εσύ δεν θες να γίνει, δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι δεν θα γίνει.

Να το πω απλά, αν ήταν τόσο καλοί άνθρωποι και συζητησιμοι όσο λες, δεν θα ρωτούσες στο ινσομνια ούτε θα έλεγες "με βολεύει που κέρδισα έναμιση χρόνο". Θα μιλούσες με τους ιδιοκτήτες και, ακόμα και νωρίτερα να έληγε το συμβόλαιο, θα σε άφηναν μέσα τον επιπλέον 1.5 χρόνο, σωστά;

Αν είχαν σχέδιο να σε βγάλουν / να σου κάνουν αύξηση στο τέλος του παλιού συμβολαίου, να είσαι σίγουρος ότι θα κινηθούν δικαστικά. 

Μόνο που μιλάς χωρίς να ποστάρεις αντίστοιχα κάποιο νόμο ή κάποια πηγή που να λέει ότι δεν ισχύει η 3ετης διάρκεια αρχικού μισθωτηρίου μέσω taxis. Γιατί μόνο σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσε να σταθεί κάποιο δικαστήριο που σκέφτεσαι. 

Οι σχέσεις μας είναι πολύ καλές. Αν δεν ήταν, γιατί να το κρύψω; Σε ένα ανώνυμο φορουμ είμαστε. Ρώτησα κυρίως για επιβεβαίωση γιατί τη νομολογία στο συγκεκριμένο θέμα την ξέρω καλύτερα από σενα. 

Περιμένω λοιπόν σε επόμενή σου απάντηση να αποδείξεις πού βασίζεις ένα ενδεχόμενο δικαστήριο. Σε ποιό νόμο συγκεκριμένα. 

Επεξ/σία από 1comment
  • Super Moderators
Δημοσ.

Αν ήταν πράγματι καλές οι σχέσεις, δεν θα έμπαινες να ρωτήσεις εδώ.

Ξέρεις ότι από άγνοια ή απροσεξία την πάτησαν και απλά θες να τσεκάρεις ότι σου έκατσε λαχείο τρελό, εξτρά ενάμισης χρόνος καμία αύξηση ενοικίου.

Γι' αυτό ρωτάς, να το σιγουρέψεις.

Αλλιώς, αν ήταν "καλοί και συνεννοήσιμοι", δεν θα πατούσες πάνω στη γκάφα τους για να τους πεις, όταν έρθει η ώρα, "μόρτηδες, ας προσέχατε".

Και καλά κάνεις (υπό την έννοια πως το συμφέρον σου κοιτάς), απλά δεν μπορώ αυτά τα γλοιώδη περί καλών σχέσεων.

Αν είναι έτσι οι καλές σχέσεις, να βράσω με χοντρό μακαρόνι τις κακές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Snoob είπε

Αν ήταν πράγματι καλές οι σχέσεις, δεν θα έμπαινες να ρωτήσεις εδώ.

Ξέρεις ότι από άγνοια ή απροσεξία την πάτησαν και απλά θες να τσεκάρεις ότι σου έκατσε λαχείο τρελό, εξτρά ενάμισης χρόνος καμία αύξηση ενοικίου.

Γι' αυτό ρωτάς, να το σιγουρέψεις.

Αλλιώς, αν ήταν "καλοί και συνεννοήσιμοι", δεν θα πατούσες πάνω στη γκάφα τους για να τους πεις, όταν έρθει η ώρα, "μόρτηδες, ας προσέχατε".

Και καλά κάνεις (υπό την έννοια πως το συμφέρον σου κοιτάς), απλά δεν μπορώ αυτά τα γλοιώδη περί καλών σχέσεων.

Αν είναι έτσι οι καλές σχέσεις, να βράσω με χοντρό μακαρόνι τις κακές.

Συγνώμη, είμαστε σοβαροί τώρα; Γιατί να μην γράψω το ότι οι σχέσεις είναι κακές αν ήταν; Έχω κάτι να κερδίσω στο φορουμ και δεν το ξέρω; Το θέμα το άνοιξα για να επιβεβαιώσω αυτό που ήδη ξέρω και έγραψα κιόλας λίγα ποστ πιο πάνω ότι αν πάει καλά η δουλειά, μόνος μου θα τους προτείνω αύξηση με μεγάλη διάρκεια συμβολαίου. Αυτό γιατί να το γράψω αν οι σχέσεις μας είναι κακές; Δεν θα το δέχονταν γιατί θα με είχαν από τώρα στο μάτι για διώξιμο. Γενικά δεν έχω κανένα λόγο μεταξύ πλήρους ανωνυμίας να γράψω για το τι σχέση έχουμε. 

Τα γλοιώδη ούτε κι εγώ δεν τα μπορώ, αλλά δεν καταλαβαίνω πού τα είδες εδώ μέσα. Το μεγαλύτερο ποσοστό που γράφουν για θέματα ενοικίου είναι με κάκιστες σχέσεις. Μήπως έπρεπε να ακολουθήσω υποχρεωτικά τον κανόνα και δεν το ξέρω; Ας έρθουμε λίγο στην πραγματικότητα. Δεν είναι όλα άσπρο μαύρο. 

Επεξ/σία από 1comment
  • Super Moderators
Δημοσ.

Δεν συνηθίζω να αστειεύομαι με αγνώστους.

Θα τους προτείνεις μικρή αύξηση με οκτώ χρόνια συμβόλαιο. 

Κώτσους πας να τους πιάσεις και, ξαναλέω, καλά κάνεις, τα συμφέροντά σου κοιτάς, αλλά όλο αυτό που βλέπω εγώ, να έρχεσαι να τσεκάρεις πως την πάτησαν οι ιδιοκτήτες και σου χάρισαν ενάμισι χρόνο το ίδιο ενοίκιο, συν τη μικρή αύξηση για πολυετές συμβόλαιο, εμένα δεν μου κάνει για καλές σχέσεις

Εσύ θεωρείς ότι έχετε καλές σχέσεις, αναφαίρετο δικαίωμά σου. Αυτά που περιγράφεις και ο τρόπος που κινείσαι εμένα κάτι άλλο μου δείχνει. Ακριβώς επειδή είμαστε ανώνυμα εδώ. Με την πραγματική έννοια του όρου καλές σχέσεις, δηλαδή. Καλές σχέσεις και "κινδυνεύω με δικαστήριο;" δεν συνάδουν.

Το ότι φαίνονται βολικά ανθρωπάκια που δεν ξέρουν να περιφρουρήσουν στοιχειωδώς τα συμφέροντά τους, ναι.

Καλή συνέχεια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Snoob είπε

Δεν συνηθίζω να αστειεύομαι με αγνώστους.

Θα τους προτείνεις μικρή αύξηση με οκτώ χρόνια συμβόλαιο. 

Κώτσους πας να τους πιάσεις και, ξαναλέω, καλά κάνεις, τα συμφέροντά σου κοιτάς, αλλά όλο αυτό που βλέπω εγώ, να έρχεσαι να τσεκάρεις πως την πάτησαν οι ιδιοκτήτες και σου χάρισαν ενάμισι χρόνο το ίδιο ενοίκιο, συν τη μικρή αύξηση για πολυετές συμβόλαιο, εμένα δεν μου κάνει για καλές σχέσεις

Εσύ θεωρείς ότι έχετε καλές σχέσεις, αναφαίρετο δικαίωμά σου. Αυτά που περιγράφεις και ο τρόπος που κινείσαι εμένα κάτι άλλο μου δείχνει. Ακριβώς επειδή είμαστε ανώνυμα εδώ. Με την πραγματική έννοια του όρου καλές σχέσεις, δηλαδή. Καλές σχέσεις και "κινδυνεύω με δικαστήριο;" δεν συνάδουν.

Το ότι φαίνονται βολικά ανθρωπάκια που δεν ξέρουν να περιφρουρήσουν στοιχειωδώς τα συμφέροντά τους, ναι.

Καλή συνέχεια.

Το "κινδυνεύω με δικαστήριο" εγώ σίγουρα δεν το έγραψα. Μάλλον δεν διάβασες τα ποστ όλα. Άλλος το γραψε και απάντησα ότι δεν κινδυνεύω με κανένα δικαστήριο (ακριβώς γιατί κανένας δεν έχει θέμα με κανέναν). 

Το "την πάτησαν οι ιδιοκτήτες που μου χάρισαν ενάμιση χρόνο" είναι δικό σου συμπέρασμα. Εγώ δεν είπα ποτέ.  Είπα είμαι κερδισμένος σε διάρκεια ενάμιση χρόνο από ότι έλεγε το συμβόλαιο πριν. Που είναι πραγματικότητα. Γιατί να την πατήσουν και γιατί τους έπιασα κώτσους; Δωρεάν κάθομαι; Ή μήπως 31-1-25 ξέρεις εσύ ότι θα με έδιωχναν; Κανένας δεν την πάτησε με τίποτα. Έγραψα για να επιβεβαιώσω αν το νέο μισθωτήριο είναι 3ετες ή ισχύει η διάρκεια του παλιού. Τόσο απλά. Τα υπόλοιπα που "βλέπεις" είναι καθαρά δικό σου συμπέρασμα και λάθος. Θα σου πρότεινα να κριτικάρεις με τον ίδιο (ειρωνικό) τρόπο και τα υπόλοιπα θέματα που άνοιξαν αυτές τις μέρες στο φορουμ όπως "στην εθνική με 80χλμ". Εκτός αν τα θεωρείς πιο σωστά! Εγώ ίσα ίσα που άνοιξα ένα χρήσιμο θέμα που αφορά και άλλους. 

Επεξ/σία από 1comment
  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Δεν ξέρω αν θα σε έδιωχναν, αλλά θα είχαν κάθε δικαίωμα, σε αγορά ευνοϊκή, να ζητήσουν αύξηση. Άρα, την πάτησαν.

Εκτός κι αν έχετε τόσο καλές σχέσεις που το έκαναν εσκεμμένα, αν και φαντάζομαι τότε θα σου το έλεγαν.

Τις υποδείξεις σου για το πού και τι θα γράφω, κάνε μου τη χάρη και κράτα τες για τον εαυτό σου.

Ελπίζω να ήμουν σαφής. Αν δεν σου αρέσουν τα δημόσια σχόλια, μη γράφεις σε δημόσια φόρουμ. Απλό είναι.

Δημοσ.
29 minutes ago, 1comment said:

Περιμένω λοιπόν σε επόμενή σου απάντηση να αποδείξεις πού βασίζεις ένα ενδεχόμενο δικαστήριο. Σε ποιό νόμο συγκεκριμένα. 

Τα αστικά δικαστήρια δεν έχουν να κάνουν με "νόμους" όπως του έχεις στο μυαλό σου. 

Ο αστικός κώδικας αναφέρει ότι έχετε συμφωνήσει για την μίσθωση και τις λεπτομέρειες αυτής. 

Άλλο κομμάτι του αστικού κώδικα αναφέρει ότι οι συμφωνίες μπορεί να είναι και προφορικές.

Αν εσύ λες το ότι συμφωνήσατε το Α και ο άλλος λέει ότι είναι το Β, πάτε σε δικαστήριο ώστε αυτό να αποφασίσει. 

Επειδή δεν έχετε ιδιωτικό συμφωνητικό το δικαστήριο θα προσπαθήσει να βρει μια μέση λύση επειδή και οι δύο έχετε, εν μέρει, δίκαιο. 

Μπορείς να είσαι σίγουρος ότι αν πάτε σε δικαστήριο θα σας ζητηθεί να υπογράψετε συμφωνητικό (με έλεγχο των όρων) και αν δεν σου κάνουν αυτοί θα έχεις και προθεσμία να αποχωρήσεις. Κοινός, αν θες να παραμένεις στο ακίνητο σε περίπτωση δικαστηρίου καλό είναι να είσαι διατεθειμένος να δεχτείς οτιδήποτε μη καταχρηστικό όρο βάλουν οι ιδιοκτήτες.

Δημοσ.

Έχω την αίσθηση ότι η διάρκεια και η τιμή δεν άλλαξε στο νέο συμβόλαιο επειδή ακριβώς άλλαξε κάποιος εκ των ιδιοκτητών. Αυτό επισημαίνει και η παρατήρηση στη ηλεκτρονική δήλωση στο taxis. Είναι η ίδια λογική που και να πουληθεί το σπίτι που νοικιάζεται ο νέος ιδιοκτήτης μέχρι να λήξει το συμβόλαιο δεν μπορεί να διώξει/ζητήσει αύξηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνει νέα ηλεκτρονική δήλωση μίσθωσης.

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, Skrobo είπε

Τα αστικά δικαστήρια δεν έχουν να κάνουν με "νόμους" όπως του έχεις στο μυαλό σου. 

Ο αστικός κώδικας αναφέρει ότι έχετε συμφωνήσει για την μίσθωση και τις λεπτομέρειες αυτής. 

Άλλο κομμάτι του αστικού κώδικα αναφέρει ότι οι συμφωνίες μπορεί να είναι και προφορικές.

Αν εσύ λες το ότι συμφωνήσατε το Α και ο άλλος λέει ότι είναι το Β, πάτε σε δικαστήριο ώστε αυτό να αποφασίσει. 

Επειδή δεν έχετε ιδιωτικό συμφωνητικό το δικαστήριο θα προσπαθήσει να βρει μια μέση λύση επειδή και οι δύο έχετε, εν μέρει, δίκαιο. 

Μπορείς να είσαι σίγουρος ότι αν πάτε σε δικαστήριο θα σας ζητηθεί να υπογράψετε συμφωνητικό (με έλεγχο των όρων) και αν δεν σου κάνουν αυτοί θα έχεις και προθεσμία να αποχωρήσεις. Κοινός, αν θες να παραμένεις στο ακίνητο σε περίπτωση δικαστηρίου καλό είναι να είσαι διατεθειμένος να δεχτείς οτιδήποτε μη καταχρηστικό όρο βάλουν οι ιδιοκτήτες.

Αν και στη δική μου (υποθετική) περίπτωση επαναλαμβάνω ότι οι ιδιοκτήτες δεν είναι άνθρωποι που από μόνοι τους θα προκαλούσαν δικαστήριο, θες να πεις ότι το δικαστήριο δεν θα δεχόταν το νόμο περί υποχρεωτικής 3ετίας εφόσον έγινε νέα (έστω ηλεκτρονική) μίσθωση; Δεν διαφωνώ ότι αν υπήρχε γραπτό συμβόλαιο θα ήταν ισχυρότερο, αλλά εφόσον υπάρχει μόνο το ηλεκτρονικό, δεν μπορούμε να ακυρώσουμε τη νομική ισχύ του. Αυτό είναι το μισθωτήριο και ο νόμος είναι ξεκάθαρος περί 3ετίας. Δεν καταλαβαίνω γιατί διυλίζουμε τον κώνωπα. 

Δημοσ.
2 minutes ago, 1comment said:

Αν και στη δική μου (υποθετική) περίπτωση επαναλαμβάνω ότι οι ιδιοκτήτες δεν είναι άνθρωποι που από μόνοι τους θα προκαλούσαν δικαστήριο, θες να πεις ότι το δικαστήριο δεν θα δεχόταν το νόμο περί υποχρεωτικής 3ετίας εφόσον έγινε νέα (έστω ηλεκτρονική) μίσθωση; Δεν διαφωνώ ότι αν υπήρχε γραπτό συμβόλαιο θα ήταν ισχυρότερο, αλλά εφόσον υπάρχει μόνο το ηλεκτρονικό, δεν μπορούμε να ακυρώσουμε τη νομική ισχύ του. Αυτό είναι το μισθωτήριο και ο νόμος είναι ξεκάθαρος περί 3ετίας. Δεν καταλαβαίνω γιατί διυλίζουμε τον κώνωπα. 

Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.  Αυτός είναι και ο λόγος του δικαστηρίου. 

Σύμφωνα με την ααδε αν αλλάξουν οι ιδιοκτήτες / ενοικιαστές πρέπει να γίνει καινούργιο συμβόλαιο και οχι τροποποιητικής. Σύμφωνα με προηγούμενες αποφάσεις, ναι, το συμφωνητικό της ααδε μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν αποδεικτικό μίσθωσης. 

Δεν σημαίνει ότι το δικαστήριο θα συμφωνήσει απόλυτα, ούτε ότι θα πάρεις ό,τι θες: αν είναι όντως νέα μίσθωση, ποιοι είναι οι όροι της (πέραν από αυτούς που φαίνονται στην ααδε), πχ αφού είναι εμπορική, το κόστος χαρτοσήμου ποιος το πληρώνει; 

Το δικαστήριο θα επιτρέψει ευθύνες και στους δύο σας γιατί δεν κάνατε τα πράγματα με τον σωστό τρόπο. Εσένα θα σε "υπερασπιστεί" γιατί είσαι ενοικιαστής και είσαι ο αδύναμος, αυτούς θα τους "υπερασπιστεί" γιατί απλά έκαναν το σωστό και δεν υπήρχε θέληση η συμφωνία για επέκταση του συμβολαίου. 

Γνώμη μου να τους μιλήσεις (με όποιον τα πας καλυτερα) από Δευτέρα για να διευκρινίσεις αν "θέλουν να στο νοικιάσουν και μετά το τέλος του συμβόλαιο" και "πόσο αυξηση θα βαλουν στο μίσθωμα" κτλ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, Skrobo είπε

Γνώμη μου να τους μιλήσεις (με όποιον τα πας καλυτερα) από Δευτέρα για να διευκρινίσεις αν "θέλουν να στο νοικιάσουν και μετά το τέλος του συμβόλαιο" και "πόσο αυξηση θα βαλουν στο μίσθωμα" κτλ. 

Έχω σκοπό να τους μιλήσω προς τη λήξη, όχι νωρίτερα. Τώρα εφόσον έκανα αποδοχή στο νέο συμβόλαιο, να τους μιλήσω ως προς τι; Από μόνος μου για αύξηση ενοικίου γιατί να μιλήσω εφόσον αυτοί δεν έχουν αναφέρει τίποτα; Είπα, θα συζητούσα για μια μικρή αύξηση προς το τέλος του συμβολαίου αλλά μόνο για να πάρω μια μεγάλη διάρκεια και μόνο αν η δουλειά πάει καλά. Και βασικά καλύτερα απ΄ ότι τώρα. Δυστυχώς σε σχέση με το 2020 που πρωτοήρθα, έχω πτώση σε τζίρο οπότε σίγουρα δεν θα συζητούσα για καμία αύξηση τώρα. 

Για το αν θέλουν να μου το νοικιάσουν μετά το τέλος του συμβολαίου: δεν βλέπω κάποιο λόγο να μην θέλουν. Ο προηγούμενος ενοικιαστής είχε κάτσει από το 2013 και τα τελευταία χρόνια ήταν χωρίς ενεργό συμβόλαιο και με μειωμένο ενοίκιο (από 600 σε 500). Οι άνθρωποι θέλουν να παίρνουν τα χρήματά τους στην ώρα τους και τίποτα άλλο. Ξέρουν πού παίζουν τα ενοίκια εδώ και είναι σε αυτά τα όρια και το δικό μου. Ούτε λίγο ούτε πολύ. 

Επεξ/σία από 1comment
Δημοσ.

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα για τα δικαστήρια που λέτε, ειδικά απτή στιγμή που υπάρχει ΗΔΗ ενεργό μισθωτήριο στο taxisnet. 

Και επειδή μιλάμε για γελοία ποσά, γιατί γελοία είναι τα ποσά οτιδήποτε κάτω από 1000€ σε μίσθωμα, ακόμα και να την πάτησαν δεν θα κάνουν τίποτα μέχρι τη λήξη του έξτρα 1,5 χρόνου. 

ΕΙΔΙΚΑ όταν μιλάμε για ακίνητο που ανοίκει σε τόσα άτομα. ΚΑΝΕΙΣ δεν θα θέλει να τρέξει και να αναστατωθεί για να παίρνει αντί για πχ 150€ 200€, δηλαδή αύξηση 25%.

Δεν έχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ κανέναν λόγο να ταλαιπωρηθεί για 18 μήνες επί 50€ ο μηνας παραπάνω ΚΑΙ ΑΝ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχεις πολύ δίκιο. Έτσι ακριβώς. Γι αυτό έγραψα ότι υποθετικό δικαστήριο δεν παίζει να γίνει γιατί ξέρω ότι είναι και πολλοί (5), μεγάλοι σε ηλικία, είναι και συνεννοήσιμοι οι 2 που έχω τα πάρε δώσε και δεν θα έμπαιναν ποτέ σε τέτοια διαδικασία να ταλαιπωρηθούν χωρίς λόγο. Το χειρότερο που θα μπορούσε να γίνει είναι αν εγώ ζητούσα νέο συμβόλαιο και αν ήταν επηρεασμένοι από το κλίμα αυξήσεων ενοικίων (που δεν αφορά τόσο τα επαγγελματικά), να μου έλεγαν "ναι οκ αλλά να το αυξήσουμε λίγο". Δεν μου είπαν για αύξηση ούτε όταν το πρωτονοίκιασα (το νοίκιασα στη μειωμένη τιμή του προηγούμενου). Το πιθανότερο σενάριο για το 2025 είναι να συνέχιζα τη μίσθωση χωρίς ενεργό συμβόλαιο όπως ο προηγούμενος και να μην με ενοχλούσαν για καμία αύξηση αν εγώ από μόνος μου δεν πω για νέο συμβόλαιο.

Επεξ/σία από 1comment
  • Like 1
Δημοσ.

Επαγγελματική μίσθωση πλέον είναι οσο συμφωνήσεις...

Προσωπικά τα λίγα χρόνια για επαγγελματική έδρα αν πετύχει ή έχει ήδη κέρδη είναι φειλ

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...