1comment Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Αφορά επαγγελματική μίσθωση η οποία κανονικά θα έληγε 31-1-25. Σήμερα έγινε αλλαγή ενός εκ των 5 ιδιοκτητών και έτσι έκαναν λύση του μισθωτηρίου και νέο αρχικό μισθωτήριο όπου όμως έχουν αφήσει ίδια την ημερομηνία λήξης 31-1-25 που έγραφε το παλιό μισθωτήριο. Στις φωτο που επισυνάπτω, φαίνεται 1) ότι δεν είναι τσεκαρισμένο το "η μίσθωση αποτελεί συνέχεια προηγούμενης" (δεν θα μπορούσε να ήταν εφόσον έγινε λύση του παλιού) και 2) η λύση που έγινε στο παλιό μισθωτήριο και η σύναψη νέας αρχικής δήλωσης. Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι δεν ισχύει η ημερομηνία 31-1-25 ως λήξη, αλλά υποχρεωτικά (για μένα και για αυτούς) η λήξη της μίσθωσης είναι για 3 χρόνια μετά, άρα Ιούλιο 26. Σωστά; Οι σχέσεις μας είναι καλές, τυπικές και δεν έχει γίνει καμία νύξη για αύξηση ή κάτι άλλο. Ενημερωτικά ρωτάω για να ξέρω τι θα κάνω το 2025. εικόνα 1 εικονα 2
greekfragma Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Με την αλλαγή ιδιοκτητών έχεις ΝΕΑ μίσθωση. Δεν υπάρχει συνέχεια σε διαφορετικούς ιδιοκτήτες. Οπότε ναι πλέον έχεις την επίσημη από το νόμο ελάχιστη 3ετή διάρκεια που δεσμεύει και τις 2 πλευρές. είναι και ο λόγος που τα βλέπεις έτσι επιβεβαιωμένα και στο taxis
1comment Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Απορώ λοιπόν που άφησαν την παλιά ημερομηνία. Φυσικά δεν με νοιάζει εφόσον δεν ισχύει, ούτε και θα τους πω κάτι στο τηλ. Με βολεύει όπως έγινε, κέρδισα 1,5 χρόνο.
greekfragma Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 μπορεί να έγινε για τυπικούς λόγους, μπορεί και από αμέλεια. όπως και να έχει εσύ κέρδισες 1,5χρόνο σταθερό μίσθωμα. μπορεί όμως πακέτο να κέρδισες και μια διαμάχη όταν κοντοζυγώνει εκείνη η ημερομηνία και σε ενοχλήσουν για αύξηση ή να φύγεις.
1comment Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Εντωμεταξύ τώρα είδα ότι στις σημειώσεις γράφει ΑΛΛΑΓΗ ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΟΥ ΛΟΓΩ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΩΝ ΕΚΜΙΣΘΩΤΩΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΧΙΚΟΙ ΟΡΟΙ. Φαντάζομαι ότι δεν ισχύει. Ποιοί αρχικοί όροι να ισχύουν εφόσον κάναμε λύση του παλιού μισθωτηρίου; Να πω κιόλας ότι δεν υπάρχει χειρόγραφο μισθωτήριο, μόνο του ταξις. Είναι λίγο κουφό. Αυτό λογιστής το έχει γράψει, που παίζει να μην ξέρει καν για την 3ετία. Επεξ/σία 21 Ιουλίου 2023 από 1comment
greekfragma Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 η ερώτηση ουσίας είναι άλλη. νέο μισθωτήριο με στυλό και με υπογραφές με τους νέους ιδιοκτήτες έκανες;
1comment Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Μόλις τώρα, greekfragma είπε η ερώτηση ουσίας είναι άλλη. νέο μισθωτήριο με στυλό και με υπογραφές με τους νέους ιδιοκτήτες έκανες; Όχι, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Εξαρχής μόνο μέσω ταξις. Αλλά δεν νομίζω να παίζει ρόλο στο θέμα μας (3ετία). Η 3ετία ισχύει για το μισθωτήριο μέσω ταξις, το χουμε ξανασυζητήσει εδώ.
greekfragma Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 1 minute ago, 1comment said: Όχι, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Εξαρχής μόνο μέσω ταξις. Αλλά δεν νομίζω να παίζει ρόλο στο θέμα μας (3ετία). Η 3ετία ισχύει για το μισθωτήριο μέσω ταξις, το χουμε ξανασυζητήσει εδώ. το οτι το έχουμε ξανασυζητήσει δε σημαίνει οτι δε πρέπει να υπάρχει και το χειρόγραφο με υπογραφές για να ισχύει η 3ετία. χωρίς χειρόγραφο, και με την "έξυπνη σημείωση" μέσω taxis, οι μαντικές μου ικανότητες λένε οτι Δεκέμβρη του 24 θα χρειαστείς δικηγόρο. 1
1comment Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, greekfragma είπε το οτι το έχουμε ξανασυζητήσει δε σημαίνει οτι δε πρέπει να υπάρχει και το χειρόγραφο με υπογραφές για να ισχύει η 3ετία. χωρίς χειρόγραφο, και με την "έξυπνη σημείωση" μέσω taxis, οι μαντικές μου ικανότητες λένε οτι Δεκέμβρη του 24 θα χρειαστείς δικηγόρο. Εγώ θα χρειαστώ δικηγόρο ή αυτοί; Είναι νέο μισθωτήριο. Όλοι οι νόμοι στο ιντερνετ γράφουν για 3ετία χωρίς να διαχωρίζουν το μισθωτήριο μέσω ταξις (που είναι το πλέον απαραίτητο) ή το χειρόγραφο. Κι εγώ σου λέω (έτσι όπως κι εσύ μου λες χωρίς κάποια πηγή με λινκ) ότι αν είχα χειρόγραφο που με την υπογραφή μου θα συμφωνούσα σε μία Χ ημερομηνία π.χ. 31-1-25, τότε είναι που θα χρειαζόμουν δικηγόρο! Αν έχεις κάποια πηγή με νόμο που να λέει ότι μέσω ταξις δεν ισχύει η 3ετία, μπορείς να το ποστάρεις! Η "έξυπνη σημείωση" αφορά όρους, άρα οι μόνοι όροι που υπήρχαν στο παλιό είναι να μπαίνει το ενοίκιο εως 5 του μήνα κι ότι απαγορεύεται η υπεκμίσθωση. Η διάρκεια δεν είναι όρος. Αλλά και όρος να είναι, το παλιό μισθωτήριο έγινε λύση. Είναι παρελθόν πια. Επεξ/σία 21 Ιουλίου 2023 από 1comment
greekfragma Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 1 minute ago, 1comment said: Εγώ θα χρειαστώ δικηγόρο ή αυτοί; Είναι νέο μισθωτήριο. Όλοι οι νόμοι στο ιντερνετ γράφουν για 3ετία χωρίς να διαχωρίζουν το μισθωτήριο μέσω ταξις (που είναι το πλέον απαραίτητο) ή το χειρόγραφο. Κι εγώ σου λέω (έτσι όπως κι εσύ μου λες χωρίς κάποια πηγή με λινκ) ότι αν είχα χειρόγραφο που με την υπογραφή μου θα συμφωνούσα σε μία Χ ημερομηνία π.χ. 31-1-25, τότε είναι που θα χρειαζόμουν δικηγόρο! Αν έχεις κάποια πηγή με νόμο που να λέει ότι μέσω ταξις δεν ισχύει η 3ετία, μπορείς να το ποστάρεις! Η "έξυπνη σημείωση" αφορά όρους, άρα οι μόνοι όροι που υπήρχαν στο παλιό είναι να μπαίνει το ενοίκιο εως 5 του μήνα κι ότι απαγορεύεται η υπεκμίσθωση. Η διάρκεια δεν είναι όρος. Αλλά και όρος να είναι, το παλιό μισθωτήριο έγινε λύση. εγώ μαζί σου είμαι και λογικά σε δικαστήριο θα δικαιωθείς. απλά χωρίς χειρόγραφο ενδέχεται να ταλαιπωρηθείς και να τραβήξει περισσότερο. η γενική οδηγία συμβουλή πάντως είναι σε όλες τις μισθώσεις να υπάρχει ΚΑΙ χειρόγραφο. με απλά λόγια. αυτό που έγινε εσένα έχει κερδισμένο, αλλά προφανώς μπορεί να οδηγήσει και δικαστικά.
1comment Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Μόλις τώρα, greekfragma είπε με απλά λόγια. αυτό που έγινε εσένα έχει κερδισμένο, αλλά προφανώς μπορεί να οδηγήσει και δικαστικά. Ξαναλέω ότι έχω να κάνω με καλούς ανθρώπους, συζητήσιμους. Γι αυτό και στο τηλ που μίλησα, δεν τους είπα τίποτα για την ημερομηνία γιατί δεν ήθελα να ακουστώ κακός ή ότι διεκδικώ πράγματα. Αν στις αρχές του 25 ξυπνήσουν μια μέρα και ζητήσουν αύξηση νομίζοντας ότι λήγει το συμβόλαιο, ευγενικά θα τους πω να ξαναμιλήσουμε το 26 γιατί ως τότε δεν γίνεται. Είναι άνθρωποι καλοί και συνεννοήσιμοι, δεν υπάρχει περίπτωση να ξεκινήσουν αυτοί δικαστήριο αν δεν τους πειράξεις. Και φυσικά δεν θα ήθελα με τίποτα να τους κάνω κάτι μεμπτό. 1
greekfragma Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Ας έχετε μια καλή σχέση τηρώντας η κάθε πλευρά ότι οφείλει και τα ξαναλέμε τέλη του 25.
1comment Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 8 λεπτά πριν, greekfragma είπε Ας έχετε μια καλή σχέση τηρώντας η κάθε πλευρά ότι οφείλει και τα ξαναλέμε τέλη του 25. Μακάρι να πάει καλά η δουλειά και από μόνος μου θα τους προτείνω μια μικρή αύξηση αλλά με τουλάχιστον 8ετες συμβόλαιο. Να είμαι ξένοιαστος.
Skrobo Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 56 minutes ago, 1comment said: Να πω κιόλας ότι δεν υπάρχει χειρόγραφο μισθωτήριο, μόνο του ταξις. Άρα καλή επιτυχία στα δικαστήρια.
1comment Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 1 λεπτό πριν, Skrobo είπε Άρα καλή επιτυχία στα δικαστήρια. Ευχαριστώ αλλά δεν θα γίνει κανένα δικαστήριο! Διάβασε τα ποστ πιο πάνω!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα