giannhsg Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 16 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Σας διαφεύγει οτι άλλες τιμες κανουν στις επιχηρισεις και αλλες αν θα πας εσυ μόνο σου σαν ιδιώτης Επίσης σας διαφεύγει ότι αν αναλάβει μονος του θα πρεπει να αναλάβει και ολα τα υπόλοιπα πολεοδομίες, εφκα, συνεργεία(εκει να δεις γέλιο) κλπ ...και ας ας αφήσουμε τα παραπάνω, πρεπει να εχει και πολυυυυυυυυυυ ελεύθερο χρόνο Και πως τιμολογει ενας εργολαβος; πληρωνω αυτον σε σταδια; Αναρωτιεμαι πχ τι γινεται αν εχεις δικο σου άνθρωπο για να φτιαξει κουζινες κτλ. Θα δεχτει να πληρωσεις αυτον κατ ευθειαν για αυτο το στάδιο, ο εργολαβος που θα εχει αναλαβει ολα τα υπολοιπα;
Michaelpiou Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 6 ώρες πριν, thanasis00 είπε Υπάρχει μήπως η πιθανότητα να μας κάνεις αναφορές στα κόστη κατασκευής σήμερα; Είμαι πολύ στις σκέψεις μήπως χτίσω δικό μου, αλλά βλέποντας να παίρνουν τόσο την ανηφόρα τα οικοδομικά υλικά, πλέον δε ξέρω τι να περιμένω... Φίλε Θανάση κατ αρχας είμαι στη διάθεση σου για ότι θες (δεν ξέρω πως μπορώ να σου στείλω το τηλ μου). Γενικα υπολόγιζε για μια κατοικία το κόστος βγαίνει περίπου 1600€ το τετραγωνικό. Παιζει ρόλο τι επιλογές θα κανεις (πχ θέρμανση κλασική ή Ενδοδαπεδια, τι κουφώματα θα βάλεις κλπ). Εγω για περίπου 200 τμ ξόδεψα 300.000€ και υπολόγισε ότι τα υλικά πιθανόν όσο περνάει ο καιρός μάλλον προς τα πάνω θα πηγαίνουν παρά προς τα κατω 3
slobou Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, giannhsg είπε Και πως τιμολογει ενας εργολαβος; πληρωνω αυτον σε σταδια; Αναρωτιεμαι πχ τι γινεται αν εχεις δικο σου άνθρωπο για να φτιαξει κουζινες κτλ. Θα δεχτει να πληρωσεις αυτον κατ ευθειαν για αυτο το στάδιο, ο εργολαβος που θα εχει αναλαβει ολα τα υπολοιπα; Καλησπέρα.Σ'εμάς πέρσι που κάναμε αποπερατωση ορόφου (160 τμ) εργολάβος ήταν ο ξάδερφος της συζήγου μου. Μας εβγαλε μια προσφορά πριν ξεκινήσουν οι εργασίες για ότι θα χρειαζόταν να γίνει. (Τσιμέντα , πιτσιλίσματα , γυψοσανίδες , ηλεκτρολογικά, υδραυλικά, μονώσεις , αντλία θερμότητας , βαψίματα κλπ). Το ποσό που βγήκε προφανώς ήταν κατα προσέγγιση απλά πήραμε μια εικόνα για το τι έπρεπε να δώσουμε. Και η αλήθεια είναι ότι πέρα απο κάτι έξτρα που κάνανε και δεν είχαν αναφερθεί στην αρχική προσφορά ένα 80% το τελικό ποσό ήταν αυτό που είχε επικοινωνηθεί δλδ λίγο πιο πάνω βγήκαμε. Την κουζίνα, τα κουφώματα, ντουλάπες,τα κάγκελα και κάμερες -αυτοματισμούς τα είχαμε δώσει σε ξεχωριστό ιδιώτη που μας τα εγκατέστησε και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με τον εργολάβο. Οπότε δεν βλέπω το λόγο να υπάρχει θέμα και σε σένα. Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2023 από slobou
giannhsg Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 13 λεπτά πριν, slobou είπε Καλησπέρα.Σ'εμάς πέρσι που κάναμε αποπερατωση ορόφου (160 τμ) εργολάβος ήταν ο ξάδερφος της συζήγου μου. Μας εβγαλε μια προσφορά πριν ξεκινήσουν οι εργασίες για ότι θα χρειαζόταν να γίνει. (Τσιμέντα , πιτσιλίσματα , γυψοσανίδες , ηλεκτρολογικά, υδραυλικά, μονώσεις , αντλία θερμότητας , βαψίματα κλπ). Το ποσό που βγήκε προφανώς ήταν κατα προσέγγιση απλά πήραμε μια εικόνα για το τι έπρεπε να δώσουμε. Και η αλήθεια είναι ότι πέρα απο κάτι έξτρα που κάνανε και δεν είχαν αναφερθεί στην αρχική προσφορά ένα 80% το τελικό ποσό ήταν αυτό που είχε επικοινωνηθεί δλδ λίγο πιο πάνω βγήκαμε. Την κουζίνα, τα κουφώματα, ντουλάπες,τα κάγκελα και κάμερες -αυτοματισμούς τα είχαμε δώσει σε ξεχωριστό ιδιώτη που μας τα εγκατέστησε και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με τον εργολάβο. Οπότε δεν βλέπω το λόγο να υπάρχει θέμα και σε σένα. Thanks. Μηπως ομως το εκανε επειδη ηταν γνωστος σας; δεν βλεπω καποιον να δινει ξεκαθαρο κοστος πριν δεσμευτεις απέναντι του και χωρις να πληρωσεις σχετικη μελετη.
Evangelos1990 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2023 από Evangelos1990
NikosKallithea Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 1 ώρα πριν, Evangelos1990 είπε Γειά,σας,γράφω εδώ επειδή θα ήθελα κάποιες γνώμες. Εχω κληρονομήσει ένα ακίνητο από τους γονείς μου διώροφο έτος κατασκευής 1978.Το σπίτι έχει τρία διαμερισματα και ενα γκαραζ,από τα οποία μόνο το ένα είναι κομπλέ και νοικιαζεται.Τα υπόλοιπα δύο είναι ημιτελή,έχουν μόνο πλακάκια και κάποιες πόρτες/μπαλκονοπορτες (το γκαραζ μονο τσιμεντο).Θα ήθελα να φτιάξω τα δύο διαμερισματα ,το ενα για ενοικιαση και το αλλο για να μενω,αλλά υφιστανται θέματα και έχω μπερδευτεί.Ενας μηχανικος που ειχα φερει παλιοτερα ειχε πει οτι α διαμερίσματα πρέπει να ξεκαθαρίσουν γιατί στο συμβόλαιο αναφέρεται όλο σαν ενιαίο,και ότι γενικά το πράγμα μπορεί να ξεφύγει οικονομικά,και τώρα που εχω κάποια χρήματα στην άκρη θα ρωτήσω κάποιον καινούριο και θα το ξαναπάρω όλο αυτήν αρχη. Επειδή είμαι τελείως άσχετος έχω πελαγώσει,φοβάμαι μην κάνω λάθος επιλογές και δώσω τσάμπα χρήματα. Ναι αλλα χαλας το θεμα του ανθρώπου Άνοιξε ενα δικο σου, εξάλλου αυτα που ρωτά δεν μπορουν να απαντηθούν με ενα ναι ή ενα οχι.
Evangelos1990 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 3 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Ναι αλλα χαλας το θεμα του ανθρώπου Άνοιξε ενα δικο σου, εξάλλου αυτα που ρωτά δεν μπορουν να απαντηθούν με ενα ναι ή ενα Λυπαμαι γι'αυτο και ειλικρινά δεν ηταν ο σκοπος μου,δεν ήξερα αν πρέπει να ανοίξω καινουριο θέμα η οχι, καθώς είδα πως στο συγκεκριμένο έχουν γράψει άνθρωποι που γνωρίζουν.Θα σβήσω το ποστ και θα ανοίξω ξεχωριστό θέμα.
giannhsg Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Παντως παιδια, με τον ολο μπουσουλα που αρχιζει σιγα σιγα να παιρνει το θεμα (χωρις την συμβολη σας, αυτο θα ηταν αδυνατο), σκεφτομαι να το μετατρεψω σε προσωπικο journey βημα-βημα, το οποιο θα εξηγει τις κινησεις μου σε καθε σταδιο, τα προβληματα που βρηκα, τα κοστη που πηρα και παραλληλα θα δεχεται τις συμβουλες σας - απο την αρχη, εως το τελος της διαδικασιας ανεγερσης 😊 Θα βοηθουσε κατι τετοιο, επιδοξους ανεγερτες (what a word), μη μηδενικη εμπειρα, οπως εγω; Ας θυσιαστει καποιος, προκειμενου να γινουν ξεκαθαρα τα βηματα αυτου του "αθλου" απο το μηδεν.. 😬 Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2023 από giannhsg 7
AristidisZ Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 40 minutes ago, giannhsg said: Παντως παιδια, με τον ολο μπουσουλα που αρχιζει σιγα σιγα να παιρνει το θεμα (χωρις την συμβολη σας, αυτο θα ηταν αδυνατο), σκεφτομαι να το μετατρεψω σε προσωπικο journey βημα-βημα, το οποιο θα εξηγει τις κινησεις μου σε καθε σταδιο, τα προβληματα που βρηκα, τα κοστη που πηρα και παραλληλα θα δεχεται τις συμβουλες σας - απο την αρχη, εως το τελος της διαδικασιας ανεγερσης 😊 Θα βοηθουσε κατι τετοιο, επιδοξους ανεγερτες (what a word), μη μηδενικη εμπειρα, οπως εγω; Ας θυσιαστει καποιος, προκειμενου να γινουν ξεκαθαρα τα βηματα αυτου του "αθλου" απο το μηδεν.. 😬 Καλημέρα. Επειδή δεν έχω παρακολουθήσει το νήμα, θα σου πω την προσωπική μου άποψη και μετά πράττεις κατά το δοκούν. Πρώτο βήμα θεωρώ ότι είναι η εύρεση ενός αρχιτεκτονικού γραφείου για να σου κάνει ένα σχέδιο με αυτά που θες. Καταλαβαίνω ότι σε ενδιαφέρει πολύ το 3-D Παρόλα αυτά και το δισδιάστατο κλασσικό αρχιτεκτονικό σχέδιο μπορεί να σου δώσει αρκετές πληροφορίες. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να μετρήσεις χώρους που έχεις στο σπίτι που ήδη μένεις, και έτσι θα μπορέσεις να κατανοήσεις τι σημαίνουν οι χώροι που θα δεις στην αρχιτεκτονική κάτοψη. Επίσης προσωπική άποψη, ξεχώρισε εντελώς στο μυαλό σου την αρχιτεκτονική μελέτη με την κατασκευή. Θα βγάλεις ένα αρχιτεκτονικό σχέδιο (ο αρχιτέκτονας θα ξέρει ότι αυτό είναι υλοποιήσιμο) και κατόπιν θα πας να ζητήσεις προσφορές για την κατασκευή του. 2
vagos789 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 9 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Θα βγάλεις ένα αρχιτεκτονικό σχέδιο (ο αρχιτέκτονας θα ξέρει ότι αυτό είναι υλοποιήσιμο) και κατόπιν θα πας να ζητήσεις προσφορές για την κατασκευή του. Προσωπικα το θεωρω λαθος τακτικη αυτο. Ο αρχιτεκτονας θα φτιαξει περιπου οτι του ζητησει ο πελατης συν οτι του αρεσει αυτουνου,ο εργολαβος που θα κληθει να το υλοποιησει θα αρχισει τη γκρινια και τα "αυτα δεν γινονται" ή "αυτο ειναι πανακριβο", "θα χασεις τετραγωνικα τσαμπα με αυτο". Το να παρεις ενα σχεδιο απο εναν τυχαιο αρχιτεκτονα και να το πας σε εναν τυχαιο εργολαβο, ειναι συνταγη για μπελαδες.One shop stop για να γινει δουλεια πιο ευκολα.
AristidisZ Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 5 minutes ago, vagos789 said: Προσωπικα το θεωρω λαθος τακτικη αυτο. Ο αρχιτεκτονας θα φτιαξει περιπου οτι του ζητησει ο πελατης συν οτι του αρεσει αυτουνου,ο εργολαβος που θα κληθει να το υλοποιησει θα αρχισει τη γκρινια και τα "αυτα δεν γινονται" ή "αυτο ειναι πανακριβο", "θα χασεις τετραγωνικα τσαμπα με αυτο". Το να παρεις ενα σχεδιο απο εναν τυχαιο αρχιτεκτονα και να το πας σε εναν τυχαιο εργολαβο, ειναι συνταγη για μπελαδες.One shop stop για να γινει δουλεια πιο ευκολα. Εγώ διαφωνώ μαζί σου, ο εργολάβος θα κάνει ότι τον βολεύει Ένας σωστός αρχιτέκτονας μια χαρά σχέδια θα βγάλει Επίσης σωστή προσφορά θα πάρεις όταν έχεις το σχέδιο, εάν σου κάνει τα σχέδια αυτός που θα συμφωνήσεις να στο χτίσει, πως θα έχεις μέτρο σύγκρισης για το κόστος της κατασκευής μετά ; 3
giannhsg Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 8 λεπτά πριν, vagos789 είπε Το να παρεις ενα σχεδιο απο εναν τυχαιο αρχιτεκτονα και να το πας σε εναν τυχαιο εργολαβο, ειναι συνταγη για μπελαδες.One shop stop για να γινει δουλεια πιο ευκολα. Makes sense, αλλα στα one shop stops δεν υπαρχουν βαρβατοι αρχιτεκτονες που θα επωφεληθουν και το επακρο της λειτουργικοτητας, απ οτι καταλαβαινω. In the end, θα φαω την ζωη μου και θα μπω σε ενα σπιτι που τα παραθυρα θα βρισκουν στον τοιχο οταν ανοιγουν πληρως κτλ κτλ
thanasis00 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 1 ώρα πριν, giannhsg είπε Παντως παιδια, με τον ολο μπουσουλα που αρχιζει σιγα σιγα να παιρνει το θεμα (χωρις την συμβολη σας, αυτο θα ηταν αδυνατο), σκεφτομαι να το μετατρεψω σε προσωπικο journey βημα-βημα, το οποιο θα εξηγει τις κινησεις μου σε καθε σταδιο, τα προβληματα που βρηκα, τα κοστη που πηρα και παραλληλα θα δεχεται τις συμβουλες σας - απο την αρχη, εως το τελος της διαδικασιας ανεγερσης 😊 Θα βοηθουσε κατι τετοιο, επιδοξους ανεγερτες (what a word), μη μηδενικη εμπειρα, οπως εγω; Ας θυσιαστει καποιος, προκειμενου να γινουν ξεκαθαρα τα βηματα αυτου του "αθλου" απο το μηδεν.. 😬 Πραγματικά ένας τέτοιος οδηγός θα έλυνε πολλές απορίες σε πολλούς από εμάς που σκεφτόμαστε να μπούμε σε παρόμοια μονοπάτια. Καταλαβαίνω ότι τα κόστη δε θα είναι αντικειμενικά, γιατί αλλάζουν από περιοχή σε περιοχή και από έτος σε έτος, αλλά θα είναι σίγουρα βοηθητικός μπούσουλας για να αποκομίσουμε μια εικόνα της διαδικασίας και του κόστους. Και δεδομένου ότι τα οικοδομικά υλικά παίρνουν τον ανήφορο κάθε μήνα σχεδόν, τουλάχιστον θα έχουμε μια εκτίμηση από την ελάχιστη τιμή που μπορεί να κοστίσει αυτό το εγχείρημα!! 1
slobou Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 1 ώρα πριν, giannhsg είπε Παντως παιδια, με τον ολο μπουσουλα που αρχιζει σιγα σιγα να παιρνει το θεμα (χωρις την συμβολη σας, αυτο θα ηταν αδυνατο), σκεφτομαι να το μετατρεψω σε προσωπικο journey βημα-βημα, το οποιο θα εξηγει τις κινησεις μου σε καθε σταδιο, τα προβληματα που βρηκα, τα κοστη που πηρα και παραλληλα θα δεχεται τις συμβουλες σας - απο την αρχη, εως το τελος της διαδικασιας ανεγερσης 😊 Θα βοηθουσε κατι τετοιο, επιδοξους ανεγερτες (what a word), μη μηδενικη εμπειρα, οπως εγω; Ας θυσιαστει καποιος, προκειμενου να γινουν ξεκαθαρα τα βηματα αυτου του "αθλου" απο το μηδεν.. 😬 Αν χρειαστείς οποιαδήποτε βοήθεια σε σχέση με την επιλογή εταιρειών μπάνια, νιπτήρες ντουζιέρες πλακάκια θέρμανση-ψύξη κουζίνα μεχρι και υλικά στόκους τσιμέντα κλπ επειδή είναι φρέσκα στο μυαλό μου και έχω και φωτογραφίες απο την αρχή της ανέργεσης μη διστάσεις να με ρωτήσεις. 1 χρόνο στίβαμε το μυαλό μας με την σύζηγο μέχρι και το εκατοστό απόσταση επίπλου και πάγκου στο οτιδήποτε. Επίσης για τα κατασκευαστικά υλικά το να είναι καλή μάρκα το θεωρώ υψίστης σημασίας. Πχ γυψοσανίδες μονο Knauff εγγυηση. 1
vagos789 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 50 λεπτά πριν, thanasis00 είπε Καταλαβαίνω ότι τα κόστη δε θα είναι αντικειμενικά, γιατί αλλάζουν από περιοχή σε περιοχή Πολυ σημαντικος παραγοντας Αν χτιζεις σε νησι, τα κοστη ειναι ανετα πανω απο 2.000 ευρω το τετραγωνικο Στην Αττικη χαμηλοτερα αλλα δεν νομιζω οτι υπαρχουν πια νουμερα οπως 1.500 Τωρα απο την στιγμη που αφηνουμε τα βασικα (μπετα,τουβλα,κτλ) και παμε στα εντελως υποκειμενικα (μπανια,πλακακια) εκει χανεται η μπαλα γιατι οι διακυμανσεις μπορει να ειναι χαοτικες. Οσοι παντως σκοπευετε να χτισετε,να βαλετε θερμοπροσοψη (θα σας πουν οτι ειναι μονο για κρυες περιοχες,λαθος) και αυτονομη θερμανση (οχι πετρελαιο) Επισης αν ειστε σε περιοχη με πυρκαγιες δειτε και το ενδεχομενο να εχετε μια δεξαμενη με νερο (μπορει να ειναι υπογεια) 2 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα