Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1.Αρχικα βρισκεις πολιτικο μηχανικο.Αυτος βγαζει τα τετραγωνικα που μπορεις να χτισεις,τις κολωνες που θα πρεπει να βαλει και τα σημεια που πρεπει να μπουν αυτες.Επισης μπαλκονια εξωστες κλπ.

2.Αυτος εχει την δυνατοτητα να κανει και τα αρχιτεκτονικα σχεδια-διαρυθμιση ,όμως ο αρχιτεκτονας είναι αυτος που θα εκμεταλλευτει και το τελευταιο τετραγωνικο.Αυτος δουλευει σε ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ .

3.Με αυτους του δυο μπορεις μετά να προχωρησεις σε εργολαβο .

Μην προτιμησεις προσφορες με το κλειδι στο χερι.Επελεξε τον εργολαβο/κατασκευαστη που θες και να σου παραδιδει τμημα τμημα την δουλεια..

Προτιμησε πολλα εξειδικευμενα συνεργεια,αντι να βλεπεις 3 μαστορους την μια με μυστρι την αλλη με πινελο και την τριτη με καλωδια στα χερια.

• Like 2
  • Απαντ. 207
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το  βασικο. Το σπιτι ειναι δικο σου και ο αρχιτεκτονας πρεπει να κανει το σπιτι που σου αρεσει   Γινονται συνηθως πάνω απο δυο προμελετες και προοπτικα μεχρι να βρειτε τη μορφη που θα δεχθεις

Οι καλοι μηχανικοι , οπως σε ολα τα επαγγελματα  ειναι λιγοι , εσυ δεν εχεις εμπειρια  και ειναι δυσκολη η επιλογη

Αυτα που λεγοντα για αμοιβες , επιβλεψεις   κλπ ειναι μπακαλιστικα και απλα θα πληρωνεις 

Σε εξασφαλιζει ο καλος και τιμιος μηχανικος και οχι τα λεφτα που θα δωσεις

Για να ξερεις το τελικο κοστος πρεπει να καθοριστουν τα παντα απο την αρχη. απιθανο για την ελλαδα

Τ

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, giannhsg είπε

Σε ευχαριστω Βασιλη. Δεν εχω καποιο σχεδιο σε αυτη τη φαση, μονο μερικες εικονες φωτορεαλιστικου περιεχομενου, απο αντιστοιχες υλοποιησεις. Συγκεντρωνω ακομη υλικο, ετσι ωστε να το δωσω σε εναν αρχιτεκτονα.

Κοίτα, στον αρχιτέκτονα θα πρέπει να του δείξεις κάτι σχετικά υλοποιησιμο. Το "έχω στο νου μου" από κάπου που είδα και φαντάζομαι μέχρι να το δει ο μηχανικός απέχει χαώδη απόσταση, στα λέω επειδή δεν είσαι τόσο σχετικός με το θέμα και ακόμα είσαι σε φάση σκέψεων και ιδεών. 

Δημοσ.
21 minutes ago, vasilllis said:

1.Αρχικα βρισκεις πολιτικο μηχανικο.Αυτος βγαζει τα τετραγωνικα που μπορεις να χτισεις,τις κολωνες που θα πρεπει να βαλει και τα σημεια που πρεπει να μπουν αυτες.Επισης μπαλκονια εξωστες κλπ.

2.Αυτος εχει την δυνατοτητα να κανει και τα αρχιτεκτονικα σχεδια-διαρυθμιση ,όμως ο αρχιτεκτονας είναι αυτος που θα εκμεταλλευτει και το τελευταιο τετραγωνικο.Αυτος δουλευει σε ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ .

3.Με αυτους του δυο μπορεις μετά να προχωρησεις σε εργολαβο .

Μην προτιμησεις προσφορες με το κλειδι στο χερι.Επελεξε τον εργολαβο/κατασκευαστη που θες και να σου παραδιδει τμημα τμημα την δουλεια..

Προτιμησε πολλα εξειδικευμενα συνεργεια,αντι να βλεπεις 3 μαστορους την μια με μυστρι την αλλη με πινελο και την τριτη με καλωδια στα χερια.

Λυπαμε αλλά ή δεν γνωριζεις ή εισαι αλλης εποχης (40 χρονισ πισω)

Ο Πολιτικος Μηχανικος εχει δικαιωμα να κανει σχεδια αλλα εχει σπουδασει για να υπολογιζει τα μπετα. Αξιολογο σχεδιο δεν ξερει, δεν μπορει  και δεν εχει το ταλεντο να κανει. Εμπορικες πολυκατοικιες βεβαια ενα σωρο

Ας μην δινουμε συμβουλες οταν δεν ξερουμε τα βασικά. Κανουμε κακό ...

Δημοσ.
17 minutes ago, manolis-K said:

Αυτα που λεγοντα για αμοιβες , επιβλεψεις   κλπ ειναι μπακαλιστικα και απλα θα πληρωνεις 

Για δώστε μας ένα παράδειγμα για τα "μπακαλιστικα". 

Δημοσ.

Για να βοηθησω τελυταιες συμβουλες

Το σπιτι σχεδιαζεται αναλογα με το οκοπεδο και τον ιδιοκτητη. Δεν σχεδιαζεις το ιδιο σπιτι γι αυτον που εχει ΜΙΝΙ μαρκετ ή παγκο στη λαικη και για τον επιστημονα ή τον εμπορο. 

Οταν θα πας να συζητησεις αν δε σου κανουν τις αναλυτικες ερωτησεις για ολα  για να σχεδιαστει και να προσαρμοσθει το σπιτι στις αναγκες και τις επιθυμιες σου τοτε φευγεις και ψαχνεις γι αλλού

Τα της μελετης εφαρμογης ειναι αστεια και για πλουσιους VIP

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, manolis-K said:

Τα της μελετης εφαρμογης ειναι αστεια και για πλουσιους VIP

Εσείς δηλαδή, χωρίς μελέτη εφαρμογής Η/Μ (ασθενή - ισχυρά λόγου χάρη), θεωρείτε ότι θα καταφέρετε ένα σωστό και άρτιο αποτέλεσμα συνάδελφε; 

Τι άλλο θα ακούσουμε εδώ μέσα (ακούσαμε ήδη για τα "μπετά" που κλινονται...)

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 minutes ago, MauroPaltoudias said:

Για δώστε μας ένα παράδειγμα για τα "μπακαλιστικα". 

Ειναι μεγαλη η συζητηση και δεν εχω χρονο. Με δυο λογια οι αμοιβες ειναι ιδιες ειτε αρχιτεκτονα παρεις ειτε πολιτικο μηχανικο ειτε υπομηχανικο

Ο καλος βεβαια αναλογα με την αξια του και την ποιοτητα του καθοριζει και τη δικη του αμοιβη

Οι συντελεστες και οι αμοιβες ειναι για στοιχειωδη εργασια και δεν θα παρεις σοβαρη επιβλεψη και ιδιεταιρη προσοχη για το εργο σου

7 minutes ago, MauroPaltoudias said:

Εσείς δηλαδή, χωρίς μελέτη εφαρμογής Η/Μ (ασθενή - ισχυρά λόγου χάρη), θεωρείτε ότι θα καταφέρετε ένα σωστό και άρτιο αποτέλεσμα συνάδελφε; 

Τι άλλο θα ακούσουμε εδώ μέσα (ακούσαμε ήδη για τα "μπετά" που κλινονται...)

Κατοικια κανουμε οχι ειδικο κτιριο. Η μελετης εφαρμογης γινεται για ειδικους σκοπους και στοιχιζει οσο και η κανονικη μελετη. Μελετη εφαρμογης ελαχιστοι ξερουν να κανουν και ειναι περιζητητοι στα γραφεια μελετων

Γραφουμε απλα για να βοηθησουμε και να καταλαβει καποιος που δεν κατεχει το αντικειμενο. Την εξυπναδα περι πληθυντικου δεν την σχολιαζω ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 minutes ago, manolis-K said:

Οι συντελεστες και οι αμοιβες ειναι για στοιχειωδη εργασια και δεν θα παρεις σοβαρη επιβλεψη και ιδιεταιρη προσοχη για το εργο σου

Μάλλον δεν έχεις διαβάσει τίποτα από όσα έγραψα. Ξαναδιάβασε τι έχω γραψει περί αμοιβής επίβλεψης και το τι καλύπτει, πριν αρχίσεις να χαρακτηρίζεις αστεία τα όσα γράφουν άλλοι (συνάδελφοι σου). Όλα αυτά βεβαίως, μόλις βρεις και τον απαραίτητο χρόνο.

12 minutes ago, manolis-K said:

Κατοικια κανουμε οχι ειδικο κτιριο. Η μελετης εφαρμογης γινεται για ειδικους σκοπους και στοιχιζει οσο και η κανονικη μελετη. Μελετη εφαρμογης ελαχιστοι ξερουν να κανουν και ειναι περιζητητοι στα γραφεια μελετων

Γραφουμε απλα για να βοηθησουμε και να καταλαβει καποιος που δεν κατεχει το αντικειμενο. Την εξυπναδα περι πληθυντικου δεν την σχολιαζω ...

Εφαρμογής κάνεις ΚΑΙ εκεί. Οι απαιτήσεις και το πορτοφόλι του καθενός διαφέρουν (και αυτό το έχω γράψει σε προηγούμενο ποστ, αλλά φρόντισες να το προσπεράσεις). 

Εξυπνάδες να χαρακτηρίζεις τα λεγόμενα ανθρώπων που γνωρίζεις. Περιοριοσου λοιπόν /στις ατάκες περί "έχω σχεδιάσει βίλες στη Μύκονο" και άσε τα υπόλοιπα κατά μέρος.

Εν τω μεταξύ,  παρέθεσα και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση Ο.Α. Εσύ τι ακριβώς έκανες, πέρα από το να "διαφήμισεις" τις φοβερές δουλειές σου συνάδελφε; Δεν είδα κάτι ουσίας, πέρα από προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
Δημοσ.
10 ώρες πριν, gbras είπε

Ξεκινας λαθος. Πρωτα θα πας σε ενα αρχιτεκτονικο γραφειο να σου βγαλουν σχεδια για το σπιτι. Επι πληρωμη φυσικα. Τα σχεδια θα γινουν αναλυτικα μεχρι αηδιας ( πχ που θα ειναι ο καθε διακοπτης, φωτισμος κλπ) . Οταν εχεις το τελικο σχεδιο ετοιμο, τοτε θα κοιταξεις να βρεις γραφεια να το αναλαβουν . Απο πανω πρεπει να εισαι οπως και να εχει . Επισης ολα τα υλικα θα πρεπει να αναφερονται αναλυτικα.

Με τον τροπο σου ξεκινησα εγω να κανω μια ανακαινιση και τα αποτελεσματα ηταν κακα ...

Από αρχιτέκτονα σπίτι; δεν ειναι αυτή η δουλειά τους. Δεν έχουν ιδέα από πολεοδομικους και αντισεισμικό κανονισμούς. 

6 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε

Εγω ξερω περιπτωση που θα χτισει ετσι με κλειδι στο χερι και τα λεφτα ειναι λιγοτερα απο διαμερισμα σε ακριβη περιοχη. Επισης θα γινει σε 1 χρονο με και δεχεται ρητρα για το χρονο.

Η γη είναι δική του όμως, δεν την αγοράζει. Οταν φτάνουν μισό μυριο διαμερίσματα σε ''καλες'' περιοχές, τότε εάν πας σε μια που θεωρείται χειρότερη, άνετα έχεις με αυτά τα λεφτά πολύ καλύτερο σπίτι... 

5 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε

Αφού η επίβλεψη από μηχανικό, είναι υποχρεωτική (από τον Νόμο).

Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να ανακατεύεται ιδιώτης σε τέτοια θέματα.

Η επίβλεψη αφορά που πληρώνεις, αφορά σίδερα, μπετά, χαράξεις κτλ. Το εάν θα βάλεις χρυσοποικίλτους καμπινεδες, δεν αφορά την επίβλεψη. Τα μαστορια τα αναλαμβάνεις εσυ

5 ώρες πριν, mechpanos είπε

Αυτό που θες αγαπητέ TS είναι τεχνικό -μελετητικό γραφείο, που να αναλαμβάνει και την κατασκευή. Υπάρχουν τέτοια που έχουν συνεργαζόμενα συνεργεία. Έχουν αρχιτέκτονες που συνεργάζονται, κλπ. Δεν ζητάς τίποτα παράλογο, ίσα ίσα. 

Θα μπορούσες να πας αρχικά σε αρχιτέκτονα να σου βγάλει μόνο τα σχέδια, όμως μετά μπορεί να σου πει ο εργολάβος εγώ θέλω +50% από το μπάτζετ σου για τα σχέδια αυτά. Ενώ με ένα γραφείο, θα τεθεί εξαρχής το μπάτζετ και θα γίνουν οι αντίστοιχες επιλογές κατόπιν εξονυχιστικής συνεννόησης για να καταλήξετε στον τελικό σχεδιασμό. Ο οποίος θα πρέπει να είναι τελικός, χωρίς μπρος πίσω!

Ψάξου, ρώτα και όπου δεις ότι ταιριάζουν οι χημείες, προχώρα αν δεις ότι κάτι σου ξυνίζει αποχώρησε.

Το έκανα. Και είμαι μηχανικός, στον κλάδο της οικοδομής.

Και λεφτά δεν γλίτωσα (το αντίθετο !!!) , έφαγα 2 χρόνια από την ζωή μου να κυνηγάω τα μαστόρια και μου έσπασαν τα νεύρα και είχα και τα σχόλια από όλο τον περίγυρο τι κάνεις αργεί το σπίτι πολύ το ψειρίζεις το ένα το άλλο. Ναι πρόσεξα κάποια πράγματα, έγινε ποιότητα δουλειάς αλλά αν με ρωτήσει ένας φίλος θα του πω βρες μηχανικό της εμπιστοσύνης σου, δώστου το με το κλειδί στο χέρι, με συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα και μπάτζετ και θα είσαι ήσυχος.

Αυτά που εσύ θα κοιτάς πώς πρέπει να γίνουν για πρώτη φορά, ο μηχανικός τα έχει κάνει άλλες 100 ξέρει πού θα δώσει βάση και πού θα κάνει οικονομία. Αρκεί να είναι εμπιστοσύνης βέβαια, αλλιώς σε τρώει εύκολα κι αυτός.

Δεν υπάρχει κάποιος να σου δώσει κόστος με το κλειδί στο χέρι. Όταν αρχίσουν οι επιλογές στην κουζίνα, μάρμαρα, πλακάκια, κουζίνα κτλ δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος να σου δώσει ΤΏΡΑ κόστος για κάτι που θα αγορασει και εγκαταστήσει σε 2-3 χρόνια. Πχ άνοδος του κατώτατου μισθού επηρεάζει το ΙΚΑ. 

1 ώρα πριν, manolis-K είπε

Το  βασικο. Το σπιτι ειναι δικο σου και ο αρχιτεκτονας πρεπει να κανει το σπιτι που σου 

Εάν δώσεις σε αρχιτέκτονα να σου βγάλει σχέδια σπιτιού, ξυλοτυπους, φέροντες οπλισμους, διαγράμματα κάλυψης κτλ, σώθηκες. Αυτά τα κάνει ο πολιτικός μηχανικός. Πολλά από αυτά που θα σου πουν οι αρχιτέκτονες δεν γινονται στην πραξη ή χρειάζονται τρελά χρήματα για να γινουν. 

Δημοσ.

Η τελευταια φορα που γραφω γιατι ξεφυγαμε .....

Για τον συναδελφο ... Τωρα ειμαι σε συνταξη . Βοηθω ή συμβουλευω τον γιο μου που ειναι αρχιτεκτονας οταν με εχει αναγκη. Ουτε επιδειξη κανω ουτε πελατες ψαχνω

Ο Μηχανολογος και ο Πολιτικος μηχανικος ειναι συνεργατες του αρχιτεκτονα που σχεδιαζει, δινει τη μορφη και αποφασιζει για ολα (που θα μπουν οι κολωνες κλπ κλπ)

Να το ακουσουμε και αυτο οτι ο αρχιτεκτονας δεν ξερει πολεοδομικους κανονισμους.  Τι να πω ...

Μιλαμε για σπιτι σε ιδιοκτητο οικοπεδο. Δεν μιλαμε για πολυκατοικιες και εμποροσπιταδες. Αν δεν καταλαβαινουμε τη διαφορα δεν φταιω εγω

Για εμπειριες και αξια δεν απαντω σε ανθρωπους που με προσβαλλουν ....

Δεν αφορουν την παρεα ουτε τα εργα μου, ουτε τα βραβεια μου, ουτε οι διαγωνισμοι που εχω κερδισει. 

Μια βοηθεια και μια συμβουλη μονο για καποιο που εχει αναγκη ...

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, manolis-K είπε

Ειναι μεγαλη η συζητηση και δεν εχω χρονο. Με δυο λογια οι αμοιβες ειναι ιδιες ειτε αρχιτεκτονα παρεις ειτε πολιτικο μηχανικο ειτε υπομηχανικο

Δε νομίζω να υπάρχουν πλέον εν ενεργεια υπομηχανικοι στην αγορά. Οι τελευταίοι πρέπει να βγήκαν στην σύνταξη αρχές του 2010. Και να υπήρχαν βέβαια, μάλλον δεν θα είχαν τα δικαιώματα. 

Οι αμοιβες των μηχανικών δεν είναι ίδιες. Υπάρχει η ελάχιστη αμοιβή και από εκεί και μετά ο καθενας την καθορίζει όπως θέλει. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.

Ασχολουμαι με τους υπολογιστες απο το 1980  Ο πρωτος μου ηταν amstrad 6128 και σ αυτον αφτιαχνα προγραμματα

Γι αυτο ειμαι και στο INSOMNIA ειδη αγαπω την τεχνολογια

Καποιοι επιζητουν προβολη στις συζητησεις

Δεν ειμαι σ αυτους και θα αποφυγω να απαντω ή να λεω τη γνωμη μου αφου καποιοι παραξηγουν

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, manolis-K είπε

Λυπαμε αλλά ή δεν γνωριζεις ή εισαι αλλης εποχης (40 χρονισ πισω)

Ο Πολιτικος Μηχανικος εχει δικαιωμα να κανει σχεδια αλλα εχει σπουδασει για να υπολογιζει τα μπετα. Αξιολογο σχεδιο δεν ξερει, δεν μπορει  και δεν εχει το ταλεντο να κανει. Εμπορικες πολυκατοικιες βεβαια ενα σωρο

Ας μην δινουμε συμβουλες οταν δεν ξερουμε τα βασικά. Κανουμε κακό ...

βρηκα κατι αντιστοιχο https://arxitektonikesefarmoges.wordpress.com/2016/03/22/χτιζω-σπιτι/

ειναι υποχρεωτική η αρχιτεκτονικη μελέτη και ο αρχιτεκτονας?

σε τι διαφωνειτε δηλαδη και θεωρειτε οτι κάνω κακο?

Ισως δεν χρειαζεται μηχανολογος και ηλεκτρολογος μηχανικος και βαζουνε ακομα λεβητες για να ζεσταινουν και την διπλα πολυκατοικια και ηλεκτρολογική εγκατασταση χωρίς στοιχείωδη μελέτη.

Επεξ/σία από vasilllis

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...