Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 hour ago, giannhsg said:

Makes sense, αλλα στα one shop stops δεν υπαρχουν βαρβατοι αρχιτεκτονες που θα επωφεληθουν και το επακρο της λειτουργικοτητας, απ οτι καταλαβαινω. In the end, θα φαω την ζωη μου και θα μπω σε ενα σπιτι που τα παραθυρα θα βρισκουν στον τοιχο οταν ανοιγουν πληρως κτλ κτλ

Όχι μωρέ μη γίνεσαι υπερβολικός, ένας κλασσικός πολιτικός μηχανικός κατασκευαστής θα σου βγάλει ένα τυπικό σχέδιο, δε θα αντιμετωπίσεις τέτοιου είδους προβλήματα

Απλά αν θες 3D, και πολύ μελέτη στον χώρο, αλλαγές στα σχέδια κτλ, δεν θα ασχοληθεί 

• Απαντ. 207
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Όχι μωρέ μη γίνεσαι υπερβολικός, ένας κλασσικός πολιτικός μηχανικός κατασκευαστής θα σου βγάλει ένα τυπικό σχέδιο, δε θα αντιμετωπίσεις τέτοιου είδους προβλήματα

Απλά αν θες 3D, και πολύ μελέτη στον χώρο, αλλαγές στα σχέδια κτλ, δεν θα ασχοληθεί 

Δεν ειναι αντικειμενικα* κριμα, να πρεπει να δωσει καποιος μισο εκατομμυριο για ενα συμβατικο σπιτι μιας μεσης οικογενειας με σημερινα στανταρς (χωρις πολυτελειες) και να μην το εχει δει εστω 3d πρωτα ή να παρει copy paste υλοποιηση του 2000;

* Γνωριζοντας πως τι θα πει πολυτελεια (αλλος ενα τζακι και αλλος 200τμ πισινα) και ποσο ευκολα δινει κανεις μισο εκατομμυριο (αλλος απο το υπογειο του και αλλος με δανειο 35ετιας), διαφερει απο ανθρωπο σε ανθρωπο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, slobou είπε

Αν χρειαστείς οποιαδήποτε βοήθεια σε σχέση με την επιλογή εταιρειών μπάνια, νιπτήρες ντουζιέρες πλακάκια θέρμανση-ψύξη  κουζίνα μεχρι και υλικά στόκους τσιμέντα κλπ επειδή είναι φρέσκα στο μυαλό μου και έχω και φωτογραφίες απο την αρχή της ανέργεσης μη διστάσεις να με ρωτήσεις. 1 χρόνο στίβαμε το μυαλό μας με την σύζηγο μέχρι και το εκατοστό απόσταση επίπλου και πάγκου στο οτιδήποτε. Επίσης για τα κατασκευαστικά υλικά το να είναι καλή μάρκα το θεωρώ υψίστης σημασίας. Πχ γυψοσανίδες μονο Knauff εγγυηση.

Ακούς Knauf και λες εγγύηση. Δεν διαφωνώ μιας και την δουλεύω χρόνια αλλά και εδώ υπάρχουν μυστικά.

Τα ελληνικής παραγωγής προϊόντα είναι από φυσικό γύψο ενώ τα εισαγωγής από τεχνιτό. Ο φυσικός είναι ανώτερος, που μπορεί στις γυψοσανίδες να μην παίζει ρόλο αλλά στα επιχρίσματα έχει διαφορά.

Γενικά πάντως συμφωνώ ότι πρέπει να μπαίνουν καλά υλικά και όχι απαραίτητα καλή μάρκα γιατί όλες έχουν διάφορες ποιότητες ανάλογα την οικονομική δυνατότητα του καθενός.

Επεξ/σία από nikopoup
Δημοσ.

Δεν έχω διαβάσει όλες τις σελίδες αλλά να αναφέρω την πολλή σημαντική παράμετρο της ασφάλισης της ανέγερσης της οικοδομής για ζημιές στην ίδια την οικοδομή πχ από σεισμό, φωτιά κλοπή κλπ, ζημιές σε Τρίτους και εργατικά ατυχήματα....υπολογίστε ένα ασφάλιστρο το πάρα πολύ 0,2% επί του προϋπολογισμού του έργου. Όποιος θέλει μπορεί να μου στείλει πμ για περισσότερες πληροφορίες. Τονίζω ότι δεν είμαι διαμεσολαβητής και δεν προσπαθώ να πουλήσω κάτι, αλλά εργάζομαι σε ασφαλιστική στο συγκεκριμένο κλάδο που ασχολειται με αυτου του είδους ασφαλισεις και μπορώ να λύσω απορίες επί του θέματος.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η θερμοπροσοψη ειναι βασικα για υφισταμενα κτιρια πουδεν εχουν σοβαρη μόνωση. Δεν εχεις αλλη επιλογη

Το προβλημα της ειναι οτι καλύπτει το κτιριο και δε περιπτωση σεισμων ή αλλων καταστροφων δεν μπορεις να δεις τις ρωγμες και τις βλαβες

Με την δεξαμενη νερου φροντιστε να εχετε και μια γεννητρια και μια μικρη αντλια (σε περιπτωση διακοπής του ρευματος)

Επειδη οι υπολογιστες εγιναν γρηγοροι και η εκπαιδευση προχωρησε με τις αναγκες, το 3D δεν ειναι πια ειδος πολυτελειας στα αρχιτεκτονικα γραφεια. Τα περισσοτερα εχουν καποιον που το κανει.(απλο στοιχειωδες ή εντελως φωτορεαλιστικο). Στην ποιοτητα διαφερουν

Δεν μπορει να καταλαβει ο πελατης αν δεν του παρουσιασεις και την αναλογη εικονα

Επεξ/σία από manolis-K
Δημοσ.

υποχρεωτικα ολα τα καινουρια κτιρια εχουν θερμοπροσωψη συμφωνα με τον κανονισμο του 11 αν δεν κανω λαθος.

παντως ενα εργολαβος μου ειχε πει

- το πρωτο σπιτι που κανεις το πουλας
- το δευτερο το νοικιαζεις
- στο τριτο μενεις

Καταλαβαινεις δηλ οτι για να τα λεει αυτα εργολαβος, ολοι τη παταν στο πρωτο σπιτι που κανουν.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, vagos789 είπε

Οσοι παντως σκοπευετε να χτισετε,να βαλετε θερμοπροσοψη (θα σας πουν οτι ειναι μονο για κρυες περιοχες,λαθος) και αυτονομη θερμανση (οχι πετρελαιο)

δεν βγαινουν οικοδομικες αδειες χωρις θερμοπρόσοψη.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υποχρεωτικα ???  (χωρις θερμομονωση ή χωρις θερμοπροσοψη  ?)

Αυτα που ειναι απο πετρα ?

Αυτα που εχουν καποια επενδυση ?  (ξυλο, πλακακι, φυλλα αλουμινιου κλπ)

Επεξ/σία από manolis-K
Δημοσ.
1 ώρα πριν, panagiotis1988 είπε

Δεν έχω διαβάσει όλες τις σελίδες αλλά να αναφέρω την πολλή σημαντική παράμετρο της ασφάλισης της ανέγερσης της οικοδομής για ζημιές στην ίδια την οικοδομή πχ από σεισμό, φωτιά κλοπή κλπ, ζημιές σε Τρίτους και εργατικά ατυχήματα....υπολογίστε ένα ασφάλιστρο το πάρα πολύ 0,2% επί του προϋπολογισμού του έργου. Όποιος θέλει μπορεί να μου στείλει πμ για περισσότερες πληροφορίες. Τονίζω ότι δεν είμαι διαμεσολαβητής και δεν προσπαθώ να πουλήσω κάτι, αλλά εργάζομαι σε ασφαλιστική στο συγκεκριμένο κλάδο που ασχολειται με αυτου του είδους ασφαλισεις και μπορώ να λύσω απορίες επί του θέματος.

Στειλε μου κανενα pm με το που εργαζεσαι. Μπορεί να με ενδιαφερουν EAR για φβ πάρκα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 minutes ago, geo555 said:

υποχρεωτικα ολα τα καινουρια κτιρια εχουν θερμοπροσωψη συμφωνα με τον κανονισμο του 11 αν δεν κανω λαθος.

Σύμφωνα με τον Κ.Εν.Α.Κ., τα νέα κτίρια (ήτοι απο την έναρξη εφαρμογής του αρχικού νόμου, τον Ιούλιο του 2010) θα πρέπει να έχουν τη θερμομόνωση που προβλέπεται (εκ κατασκευής και όχι ως συμπλήρωμα).

Όσο για την πέτρα σε υφιστάμενα, προφανώς και εκεί υπάρχουν λύσεις.

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 minutes ago, andreaspA said:

δεν βγαινουν οικοδομικες αδειες χωρις θερμοπρόσοψη.

Μπερδεύεις την θερμομόνωση με την θερμοπρόσωψη. Επίσης η θερμομόνωση δεν έχει την παραμικρή σχέση με την άδεια δόμησης (δες εδώ τι αφορά η άδεια δόμησης).

Η θερμοπρόσωψη είναι δευτερογενής εξωτερική θερμομόνωση κτηρίων με ανεπαρκή θερμομόνωση.

Επεξ/σία από spectaculator
Δημοσ.

Ή με πιο απλά ελληνικά : η θερμοπρόσοψη αφορά σε εργασία ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίου.

Τι αναβάθμιση όμως μπορεί να γίνει σε ένα κτίριο που δεν έχει καν κατασκευαστεί;  Καμία απολύτως.

Ο λόγος προφανής : προβλέπεται αυτομάτως, μέσω της Μ.Ε.Α. που εκπονειται κατά την έκδοση της Ο.Α. και αφορά στις εργασίες κατασκευής αυτού.

1 hour ago, nikopoup said:

Ακούς Knauf και λες εγγύηση. Δεν διαφωνώ μιας και την δουλεύω χρόνια αλλά και εδώ υπάρχουν μυστικά.

Μια χαρά είναι και το αντιπαλον δέος (rigips). Την έχω δουλέψει σε πολλά έργα.

• Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Ή με πιο απλά ελληνικά : η θερμοπρόσοψη αφορά σε εργασία ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίου.

Τι αναβάθμιση όμως μπορεί να γίνει σε ένα κτίριο που δεν έχει καν κατασκευαστεί;  Καμία απολύτως.

Δεν καταλαβαινω τι γραφεις

Η θερμοπροσοψη προσφερει εξτρα μονωση και το κτιριο εξαρχης εχει υψηλη ενεργειακη κλαση

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...