Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 hours ago, Superuser said:

Σε ποιο πακέτο μπήκαν οι νέοι δεν μας λένε

Εγώ το έκοψα τον Φλεβάρη που είχα πριμιουμ και έβαλα τώρα για έναν μήνα το φθηνό με διαφημίσεις που βγήκε κάμποσο περιεχόμενο

Σχεδόν έχω δει αυτά που ήθελα και θα ξαναβάλω φθινόπωρο αν έχει βγει κάτι που με ενδιαφέρει

5x18=90 έχασε απο μένα(και άλλους τρεις)

Και κέρδισε 5€ από μένα και ένας ακόμη(από τους τρεις) που έκανε νέο λογαριασμό των 5€ τον Ιούνη και το έκοψε πάλι

Χασούρα 80€

Αυτό λένε και πιο πίσω,  έκλεισε το netflix.....

Σου λέει πήρε 5.9 εκατομμύρια νέους

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, valkon είπε

Λογικό, τα νέα παιδιά δεν έχουν ιδέα από τεχνολογία και μοιάζουν πάρα πολύ στους γονείς τους στο θέμα αυτό. Δέχονται να βλέπουν youtube με 15 διαφημίσεις σε 10αλεπτα βίντεο χωρις να ψάχνουν εναλλακτικές. Ο τεχνολογικός αναλφαβητισμός επέστρεψε μετά ένα μικρό διάλειμμα. 

Μια χαρά θα τα πάει το Netflix και το κάθε Netflix, ο κόσμος θέλει μασημένη τροφή. Τα smartphones καταστρέφουν μια γενιά και το tiktok την αποτελειώνει.

Όταν ήμουν εγώ παιδί στα 80s-90s έβλεπα διαφημίσεις παντού. Εμείς μάλιστα τότε δεν αλλάζαμε καν κανάλι ή συχνότητα στο ραδιόφωνο, τρώγαμε στο κεφάλι όλες τις διαφημίσεις, οι οποίες ήταν και πολύ πιο παραπλανητικές από τώρα (με ελάχιστο νομικό έλεγχο). Ακόμα και στις ειδήσεις έβαζαν διαφημίσεις ανάμεσα, δεν συζητάμε για ταινίες, αγώνες μπάσκετ κτλ.

6 ώρες πριν, Arkin είπε

Ποσο αληθεια αυτο. Οι 30-40 ηλικιας ειμαστε η γενια της τεχνολογιας και των οθονων αλλα ξεραμε πραγματα τωρα οντως δεν ξερουν τιποτα αλλο απο social. Eγω 12 χρονων εκανα format σε ενα σωρο pc μιας και ειχα μαθει απο το δικο μου τοτε. Τα σημερινα 12χρονα δεν θα εχουν ιδεα απο τι αποτελειται ενας υπολογιστης οχι να ξερουν και κατι παραπανω στο software κομματι. 

Τι γενιά είμαστε; 😂 Οι περισσότεροι ήρθαν σε επαφή με τους υπολογιστές μετά το 2005, με τη χρήση net PC. Να μην πούμε για άλλες οθόνες (smartphones, TV κτλ). Τα σημερινά 12χρονα κάνουν αυτόματα backup στο cloud σε όλες τους τις εφαρμογές και όχι σε floppy disc. Όπως υπήρχαν πιτσιρικάδες που έβρισκαν ενδιαφέρον στο να σκαλίσουν έναν υπολογιστή, έτσι υπάρχουν και τώρα αλλά μπορεί να σκαλίζουν το ChatGPT.

8 ώρες πριν, emperor4her είπε

ποια τεχνολογια? εγω στα 14, ειχα windows millenium και καθε 1 μηνα εκανα φορματ.. ρωτησα και εμαθα πως να το κανω.. εκανα κατι επικοδομητικο, εστω.. και δεν εχει σχεση με γονεις γιατι οι δικοι μου δεν ηξεραν τι κουμπι πατας για να ανοιξει ο υπολογιστης...

τα 14χρονα η τεχνολογια τους ειναι τικ τοκ και instagram και λοιπα social.. 

Συγγνώμη αλλά εσύ έκανες format επειδή ήσουν αναγκασμένος ή επειδή το θεωρούσες ενδιαφέρον. Κάποιες γενιές αργότερα έκαναν root τα κινητά και τώρα κάτι άλλο αντίστοιχο θα υπάρχει, το οποίο όμως πάλι θα ενδιαφέρει λίγους. Επίσης έμαθες τα Windows σαν end-User, ok. Τα παιδιά πλέον μαθαίνουν πολύ πιο σύνθετα OS πλέον.

Προχωράμε μπροστά, αλλιώς θα έγραφαν όλοι εντολές σε MS DOS και θα έπαιζαν ATARI. Κάθε γενιά έχει τα συν και τα πλην. Το Netflix αγοράζει περιεχόμενο από πολλές πηγές και έχει και δικές του παραγωγές. Καλό ή κακό περιεχόμενο, η ουσία είναι ότι ενημερώνεται. Θα φανεί και από Σεπτέμβρη τι θα γίνει λόγω των απεργιών των ηθοποιών / σεναριογράφων. 

Επεξ/σία από butters
Δημοσ.

Προσωπικά το netflix το έκοψα πριν από σχεδόν έναν χρόνο λόγω φτωχού περιεχομένου και συναρτήσει διάφορων άλλων συνδρομών που διατηρούσα, ήταν άνευ νοήματος έξοδο. Είχαμε να το ανοίξουμε μήνες και μόνο η δύναμη της συνήθειας μας έκανε να παραμένουμε συνδρομητές.

• Like 1
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, Lucifer είπε

Ούτε το σασπένς του να αγοράζεις 6000 δραχμές το καινούριο Immortal και να μην ξέρεις αν θα σου βγει πατάτα, αλλά ποια εποχή δεν είχε την πανούκλα της;

Μα φυσικά είχαν φύγει πεντοχίλιαρα για πλάκα, αλλά είχες την επιλογή να το ανταλλάξεις-πουλήσεις, οπότε κάπως μείωνες την χασουρα.

Τώρα αυτά που αγοράζεις ψηφιακά σου μένουν αμανάτι, εγώ σκεφτομαι τον gamer π.χ που του σκάνε συνέχεια διαφημίσεις για το επόμενο next big thing στο gaming και σκάει 80 ευρώ προπαραγγέλλεια και το παιχνίδι μπορεί να είναι η μπαρούφα της χρονιάς.

Αυτό ήταν, και 80 ευρώ χαμένα και δεν μπορείς να κάνεις κάτι με την κόπια σου.

• Like 1
Δημοσ.

Αν θέλουνε το πιστεύουμε κι αυτο παρότι προβλέπω οτι γεωγραφικά αφορά περισσότερο την Αμερική 

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα. Τελικά υπάρχει λύση για να παρακάμψουμε το μπλοκάρισμα αυτό και να βλέπουμε κανονικά??? Ευχαριστώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...