Προς το περιεχόμενο

AVM FRITZ!Box 7590 Edition International 179,13€ amazon.it [ΤΕΛΟΣ]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

71deC5LNCyL._AC_SL1500_.jpg

20230630152359_screenshot_from_2023_06_30_15_19_16.jpeg

Το θρυλικό AVM FRITZ!Box 7590 Edition International σε τιμή πάτωμα 168,71€ + 10,42€ (μεταφορικα αθηνα) στο skroutz από 220 ευρώ. Αν οχι το καλυτερο απο τα καλυτερα modem/router για FTTC (fiber to the cabin).

review insomnia:

official website

https://en.avm.de/products/fritzbox/fritzbox-7590/

cosmote manual (ελληνικα):

https://help.cosmote.gr/system/templates/selfservice/gnosisgr/Files2/GREEK_MANUAL_FritzBox_7590.pdf

amazon link:

https://www.amazon.it/AVM-International-Wireless-Telefonia-Analogica/dp/B074G5Z1PQ/

υποστήριξη απο παρόχους:

ιντερνετ:

Το modem/router δουλεύει με ολους τους παρόχους για ιντερνέτ χαλκού από adsl σε vdsl2 (εως 200mbps) plug and play με λίγα λόγια.

τηλεφωνια:

Για τηλεφωνια τωρα αν εχεις αναλογικη γραμμη (χωριζεις το τηλεφωνο σου με splitter) αυτο το router παιρνει με ενα Y cable την αναλογικη και τη μετατρεπει σε ψηφιακη (fax/τηλεφωνιτης/ χρηση του κινητου σαν σταθερο/dect phone κτλ).

Αν παλι εχεις voip οπως οι περισσοτεροι με χαλκο η cosmote σου δινει κωδικους και υποστηρίζει αυτο το router εισαι κομπλε.

Αν παλι εχεις vodafone ή nova με voip υπαρχουν 2 λυσεις η μια ειναι ξεκλειδωνεις το αντιστοιχο ρουτερ παιρνεις κωδικους και τους βαζεις στο frtizbox.

Άλλη λύση είναι χρησιμοποιήσεις το fritzbox για ιντερνετ και παιρνεις τηλεφωνια με το Υ cable απο το ρουτερ του παροχου (παρομια λυση με την απλη αναλογικη γραμμμη).

Για cita και για αλλους παροχους google it xD

Επεξ/σία από marklar
  • Like 5
  • Thanks 3
  • Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, morfeas2004gr είπε

Ξέρουμε αν μπορεί να συνδιαστει με σύνδεση 100mpbs voip της nova? (επειδή κάτι έχω ακούσει ότι τα έχουν κλειδωμένα στην nova) 

Μπορεί να συνδιαστεί το συγκεκριμένο γιατί υποστηρίζει analog γραμμή αλλά θέλει μαιμουδιά. https://www.adslgr.com/forum/threads/1187284-Nova-100-ZTE-H288-Fritzbox-7590-Συνδεσμολογία-και-ρυθμίσεις-τηλεφωνίας . Από το φθινόπωρο λένε ότι θα δώσουν κωδικούς voip στο λαό.

Επεξ/σία από marklar
Δημοσ.

Με vodafone 100mbps μπορεί κανείς να το χρησιμοποιήσει;

Αν ναι τι διαφορές ;

Αυτό που δίνει η voda είναι για τα μπάζα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, skar1983 είπε

Αν ναι τι διαφορές ;

Μπορεί, αλλά θα έχεις μόνο internet κι όχι τηλεφωνία. 
η Vodafone δεν το υποστηρίζει στην voip τηλεφωνία. 
Δουλεύει plug n play στην Vodafone αλλά μόνο για internet 

—————————————————————————

17 λεπτά πριν, morfeas2004gr είπε

Ξέρουμε αν μπορεί να συνδιαστει με σύνδεση 100mpbs voip της nova? (επειδή κάτι έχω ακούσει ότι τα έχουν κλειδωμένα στην nova) 

Αν δεν είσαι πολυ εξοικειωμένος με τέτοιες ρυθμίσεις μην μπλέξεις δεν είναι plug n play στην nova 

Επεξ/σία από kva21
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, skar1983 είπε
11 λεπτά πριν, skar1983 είπε

Αν ναι τι διαφορές ;

To modem/router υποστηρίζει oλες τις συνδέσεις χαλκού από την ποιο αργή εως την ποιο γρήγορη (200αρα στην ελλαδα). Είναι μερα με τη νυχτα με οποιοδήποτε modem/router παροχου. διαβασε αυτο για το voip https://www.adslgr.com/forum/threads/1180877-Fritz-box-7590-πρόβλημα-με-voip-Vodafone . Αν δεν μπορεις να βρεις τους κωδικούς μπορείς να κάνεις μαιμουδιά με αναλογική όπως στην νοβα που έγραψα ποιο πάνω. https://www.adslgr.com/forum/threads/1187284-Nova-100-ZTE-H288-Fritzbox-7590-Συνδεσμολογία-και-ρυθμίσεις-τηλεφωνίας

Επεξ/σία από marklar
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, kva21 είπε

Μπορεί, αλλά θα έχεις μόνο internet κι όχι τηλεφωνία. 
η Vodafone δεν το υποστηρίζει στην voip τηλεφωνία. 
Δουλεύει plug n play στην Vodafone αλλά μόνο για internet 

—————————————————————————

Αν δεν είσαι πολυ εξοικειωμένος με τέτοιες ρυθμίσεις μην μπλέξεις δεν είναι plug n play στην nova 

Δουλεύει η τηλεφωνία αλλά θέλει να βρεις τους κωδικούς από το υπάρχων ρουτερ μέσω ξεκλειδωματος.

Όταν είχα vodafone μου είχε δουλέψει άψογα για 2 χρόνια. Τώρα έχω περάσει σε οπτική. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρόσθεσα πληροφορίες στο αρχικό post για υποστήριξη από παροχους.

Επεξ/σία από marklar
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, salmador είπε

Αν έχεις FTTH (Cosmote πχ) μπορει να συνδεθεί μετά το fiber router και να δουλεύει το voip? 

εδω εισαι https://avclub.gr/index.php?threads/erotisi-schetika-me-optiki-ina-kai-fritzbox-7590.174727/ αν και δεν νομίζω καλυτέρα να πας απευθειας σε ftth modem router και οχι σε αυτο για εμενα. 

Επεξ/σία από marklar
Δημοσ.

Ίσως λίγο πιο εξεζητημένη ερωτηση: Μπορεί να δημιουργηθεί με αυτό το μαραφέτι ένα Home media server, χωρις να ειναι υποχρεωτικά κάποιος σκληρός δίσκος 24/7 πάνω του με USB?

Δηλαδή να έχω σε ένα σημείο του σπιτιού ένα μηχάνημα (desktop, laptop) με ας πούμε τον σκληρό δίσκο αποθήκη πάνω του και σε άλλο σημείο του σπιτιού η τηλεόραση (ο ενσωματωμένος Media Player της) να μπορεί να "δει" (να διαβάσει και αναπαράγει) τα Media files των περιεχομένων?? 

Κάποτε έφτανε ένα Nero Media home, τωρα δεν έχω καταφέρει να βρω κάτι αξιόπιστο.... 

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, giorginho είπε

Ίσως λίγο πιο εξεζητημένη ερωτηση: Μπορεί να δημιουργηθεί με αυτό το μαραφέτι ένα Home media server, χωρις να ειναι υποχρεωτικά κάποιος σκληρός δίσκος 24/7 πάνω του με USB?

Δηλαδή να έχω σε ένα σημείο του σπιτιού ένα μηχάνημα (desktop, laptop) με ας πούμε τον σκληρό δίσκο αποθήκη πάνω του και σε άλλο σημείο του σπιτιού η τηλεόραση (ο ενσωματωμένος Media Player της) να μπορεί να "δει" (να διαβάσει και αναπαράγει) τα Media files των περιεχομένων?? 

Κάποτε έφτανε ένα Nero Media home, τωρα δεν έχω καταφέρει να βρω κάτι αξιόπιστο.... 

αυτο δεν ειναι θεμα modem/router. Αυτο το σεταρεις απο το εκαστοτε pc.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, salmador είπε

Αν έχεις FTTH (Cosmote πχ) μπορει να συνδεθεί μετά το fiber router και να δουλεύει το voip? 

Καλημέρα,

Έχω από το 2021, συνδεδεμένο το 7590 πάνω σε οπτική ίνα του ΟΤΕ, δουλεύει τόσο η τηλεφωνία όσο και το internet, κανονικά και απροβλημάτιστα. Δεν χρειάστηκε να κάνω κάτι εγώ, έχει ενσωματωμένο το profil του ΟΤΕ, οπότε ούτε κωδικούς χρειάστηκα ούτε κάτι άλλο. 

• Like 2
Δημοσ.

Επιβεβαιώνω και εγώ με οπτική ΟΤΕ, παίρνει μόνο του τις ρυθμίσεις μετά από 1-2 λεπτά και δουλεύω τηλεφωνία με DECT ασύρματα τηλέφωνα που δεν είναι κουμπωμένα στο ρουτερ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χμμμ...

Όταν ανοίγεις το link, γράφει "Interfaccia in italiano" στον τίτλο του προϊόντος.

Στην περιγραφή όμως αναφέρει "AVM FRITZ!Box 7590 International". Παίζει το interface να είναι μόνο στα Ιταλικά? Λογικά θα μπορείς να το αλλάξεις (...right?)

Edit: Η τιμή 165 είναι τελικά για μεταχειρισμένο. Υπάρχει επιλογή για καινούριο στα 198

Επεξ/σία από cv01302
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...