Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας. Κάποιος γείτονας έχει αφήσει τη φιάλη υγραερίου έξω, σε έναν ακάλυπτο. Δεν ξέρω αν είναι γεμάτη. Υπάρχει περίπτωση να γίνει καμία έκρηξη;

Spoiler

20230720_171609.jpg.40d24c9b47511349831a83e4642a2aaf.jpg

Δημοσ.

Καμία απολύτως περίπτωση, τουλάχιστον όχι από τη θερμοκρασία, ή οτιδήποτε άλλο «φυσιολογικό». Εάν καεί όλη η περιοχή από πυρκαγιά, και αναπτυχθούν θερμοκρασίες 1.000+ βαθμών όπως γίνεται καμιά φορά, θα καεί και η φιάλη (ή πιο σωστά, το περιεχόμενό της), αλλά πάλι δύσκολα θα «σκάσει», αν αυτό φοβάσαι. Αν και τότε μάλλον η φιάλη δε θα σ' απασχολεί πολύ.

Δημοσ.
4 minutes ago, Haldol said:

Καμία απολύτως περίπτωση, τουλάχιστον όχι από τη θερμοκρασία, ή οτιδήποτε άλλο «φυσιολογικό». Εάν καεί όλη η περιοχή από πυρκαγιά, και αναπτυχθούν θερμοκρασίες 1.000+ βαθμών όπως γίνεται καμιά φορά, θα καεί και η φιάλη (ή πιο σωστά, το περιεχόμενό της), αλλά πάλι δύσκολα θα «σκάσει», αν αυτό φοβάσαι. Αν και τότε μάλλον η φιάλη δε θα σ' απασχολεί πολύ.

Από τη θερμοκρασία και τη ζέστη εννοούσα. Για να φτάσει η φωτιά στο σπίτι μου, θα πρέπει στην κυριολεξία να έχει κάνει η μισή Αθήνα (από οποιαδήποτε πλευρά) . Ας ελπίσουμε να μην γίνει κάτι τέτοιο 😞😞 ...

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, filip123go είπε

Από τη θερμοκρασία και τη ζέστη εννοούσα. Για να φτάσει η φωτιά στο σπίτι μου, θα πρέπει στην κυριολεξία να έχει κάνει η μισή Αθήνα (από οποιαδήποτε πλευρά) . Ας ελπίσουμε να μην γίνει κάτι τέτοιο 😞😞 ...

στην σκιά βλέπω την φιάλη.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, filip123go είπε

η μόνη περίπτωση να σκάσει (και να μην κάνει εκτόνωση) είναι συνδιασμός

χαλασμένης φιάλης που έχει σκουριάσει και να γέμισε παράνομα σε βενζινάδικο τέρμα

τότε ναι , μπορεί να κάνει μπαμ

Δημοσ.
24 minutes ago, Ukforthemoment said:

στην σκιά βλέπω την φιάλη.

Ναι βρε, όταν έβγαλα τη φωτό ήταν στη σκιά, πριν 20 λεπτά πρέπει να την έπιανε ο ήλιος..

Δημοσ.
3 hours ago, filip123go said:

Από τη θερμοκρασία και τη ζέστη εννοούσα.

Οι φιάλες έχουν δυνατότητα «εκτόνωσης». Σε περίπτωση που η πίεση ανέβει υπερβολικά, η βαλβίδα θ' ανοίξει και το υγραέριο θα διαφύγει. Φυσικά, αν η υπερθέρμανση προέκυψε λόγω ανοικτής φλόγας (το σενάριο της πυρκαγιάς που λέμε), το υγραέριο που φεύγει εννοείται ότι κι αυτό θα πάρει φωτιά. Αλλά η φιάλη δε θα «εκραγεί» — θα καίγεται απλά, όπως γίνεται σ' ένα γκαζάκι.

Για να φτάσουμε στο σημείο η φιάλη να εκραγεί κυριολεκτικά, θα πρέπει το τοίχωμά της να... σπάσει, ώστε ν' απελευθερωθεί ακαριαία μεγάλη ποσότητα υγραερίου (και φυσικά, πάλι να υπάρχει λόγος έναυσης της καύσης!). Πρακτικά δηλαδή, μιλάμε για συνδυασμό από σκουριασμένη ή πολύ χτυπημένη φιάλη, μαζί με... φωτιά παραδίπλα. Ρεαλιστικά, οι περιπτώσεις που κινδυνεύεις από μία φιάλη υγραερίου, είναι ήδη τρομερά επικίνδυνες.

• Thanks 1
Δημοσ.

Η πεθερά μου είχε αφήσει στην ταράτσα παλιά φιάλη (είχε λίγο υγραέριο μέσα) ένα ολόκληρο καλοκαίρι στο Αγρίνιο με αφόρητη ζέστα. Δεν έπαθε τίποτα.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...