filip123go Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Καλησπέρα σας. Κάποιος γείτονας έχει αφήσει τη φιάλη υγραερίου έξω, σε έναν ακάλυπτο. Δεν ξέρω αν είναι γεμάτη. Υπάρχει περίπτωση να γίνει καμία έκρηξη; Spoiler
ΠάρηςΓ Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Εδώ πάντως σε σπίτια που κάηκαν είχαν δεξαμενες ολόκληρες και δε παθανε τίποτα 1
Haldol Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Καμία απολύτως περίπτωση, τουλάχιστον όχι από τη θερμοκρασία, ή οτιδήποτε άλλο «φυσιολογικό». Εάν καεί όλη η περιοχή από πυρκαγιά, και αναπτυχθούν θερμοκρασίες 1.000+ βαθμών όπως γίνεται καμιά φορά, θα καεί και η φιάλη (ή πιο σωστά, το περιεχόμενό της), αλλά πάλι δύσκολα θα «σκάσει», αν αυτό φοβάσαι. Αν και τότε μάλλον η φιάλη δε θα σ' απασχολεί πολύ.
filip123go Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 4 minutes ago, Haldol said: Καμία απολύτως περίπτωση, τουλάχιστον όχι από τη θερμοκρασία, ή οτιδήποτε άλλο «φυσιολογικό». Εάν καεί όλη η περιοχή από πυρκαγιά, και αναπτυχθούν θερμοκρασίες 1.000+ βαθμών όπως γίνεται καμιά φορά, θα καεί και η φιάλη (ή πιο σωστά, το περιεχόμενό της), αλλά πάλι δύσκολα θα «σκάσει», αν αυτό φοβάσαι. Αν και τότε μάλλον η φιάλη δε θα σ' απασχολεί πολύ. Από τη θερμοκρασία και τη ζέστη εννοούσα. Για να φτάσει η φωτιά στο σπίτι μου, θα πρέπει στην κυριολεξία να έχει κάνει η μισή Αθήνα (από οποιαδήποτε πλευρά) . Ας ελπίσουμε να μην γίνει κάτι τέτοιο 😞😞 ...
Ukforthemoment Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 4 λεπτά πριν, filip123go είπε Από τη θερμοκρασία και τη ζέστη εννοούσα. Για να φτάσει η φωτιά στο σπίτι μου, θα πρέπει στην κυριολεξία να έχει κάνει η μισή Αθήνα (από οποιαδήποτε πλευρά) . Ας ελπίσουμε να μην γίνει κάτι τέτοιο 😞😞 ... στην σκιά βλέπω την φιάλη.
korakios Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 10 λεπτά πριν, filip123go είπε Από τη θερμοκρασία και τη ζέστη εννοούσα. Για να φτάσει η φωτιά στο σπίτι μου, θα πρέπει στην κυριολεξία να έχει κάνει η μισή Αθήνα (από οποιαδήποτε πλευρά) . Ας ελπίσουμε να μην γίνει κάτι τέτοιο 😞😞 ... η μόνη περίπτωση να σκάσει (και να μην κάνει εκτόνωση) είναι συνδιασμός χαλασμένης φιάλης που έχει σκουριάσει και να γέμισε παράνομα σε βενζινάδικο τέρμα τότε ναι , μπορεί να κάνει μπαμ
filip123go Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 24 minutes ago, Ukforthemoment said: στην σκιά βλέπω την φιάλη. Ναι βρε, όταν έβγαλα τη φωτό ήταν στη σκιά, πριν 20 λεπτά πρέπει να την έπιανε ο ήλιος..
Haldol Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 3 hours ago, filip123go said: Από τη θερμοκρασία και τη ζέστη εννοούσα. Οι φιάλες έχουν δυνατότητα «εκτόνωσης». Σε περίπτωση που η πίεση ανέβει υπερβολικά, η βαλβίδα θ' ανοίξει και το υγραέριο θα διαφύγει. Φυσικά, αν η υπερθέρμανση προέκυψε λόγω ανοικτής φλόγας (το σενάριο της πυρκαγιάς που λέμε), το υγραέριο που φεύγει εννοείται ότι κι αυτό θα πάρει φωτιά. Αλλά η φιάλη δε θα «εκραγεί» — θα καίγεται απλά, όπως γίνεται σ' ένα γκαζάκι. Για να φτάσουμε στο σημείο η φιάλη να εκραγεί κυριολεκτικά, θα πρέπει το τοίχωμά της να... σπάσει, ώστε ν' απελευθερωθεί ακαριαία μεγάλη ποσότητα υγραερίου (και φυσικά, πάλι να υπάρχει λόγος έναυσης της καύσης!). Πρακτικά δηλαδή, μιλάμε για συνδυασμό από σκουριασμένη ή πολύ χτυπημένη φιάλη, μαζί με... φωτιά παραδίπλα. Ρεαλιστικά, οι περιπτώσεις που κινδυνεύεις από μία φιάλη υγραερίου, είναι ήδη τρομερά επικίνδυνες. 1
stathisp Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Η πεθερά μου είχε αφήσει στην ταράτσα παλιά φιάλη (είχε λίγο υγραέριο μέσα) ένα ολόκληρο καλοκαίρι στο Αγρίνιο με αφόρητη ζέστα. Δεν έπαθε τίποτα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα