Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω έρθει πρόσφατα Ελλάδα για 1 χρόνο μετά από 16 χρόνια εξωτερικό και δεν είμαι ενημερωμένος πλήρως. Ψάχνοντας για λύσεις ίντερνετ αναρωτιέμαι γιατί να μπω στη μανούρα σταθερού ίντερνετ και όχι μέσω κινητής (αν έχω καλό σήμα στο σπίτι). Βλέπω cosmote έχει €25 το μήνα απεριόριστα. Χρήση είναι τα κλασσικά, browsing, youtube, downloads και δουλειά από σπίτι videoconferences etc. Υπάρχει κάποιος λόγος να πάω σε σταθερό ίντερνετ ;

Δημοσ.

Μια χαρά μπορείς να το κάνεις.

Χρησιμοποιώ mobile internet (cosmote what's up) τώρα το καλοκαίρι όποτε πηγαίνω στο εξοχικό. Είναι κυριολεκτικά σαν να είμαι σε σταθερή σύνδεση, με μια διαφορά της τάξεως των +20ms σε online games.

Μόνο πρόβλημα από ό,τι βλέπω είναι π.χ. Σάββατο και Κυριακή απόγευμα, οπου το bandwidth πέφτει αρκετά σε σημείο ενόχλησης, λόγω του όγκου των συνδρομητών. Βέβαια χρησιμοποιώ 4g  κινητό ως hotspot. Αν αγοράσεις ενα 5g sim router πιστεύω ότι θα εχεις 0 προβληματα, μιας και το 5g λυνει και το θέμα του saturation του φάσματος.

Δημοσ.

Ευχαριστώ! Και εγώ στο εξοχικό το καλοκαιρι το χρησιμοποιώ χωρίς προβλήματα και αναρωτιόμουν αν υπάρχει κάτι που δεν έχω σκεφτεί. το 5g router είναι καλή φάση αλλά είναι αρκετά ακριβοί ακόμα από ότι βλέπω. 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τελικά βρήκα ένα σοβαρό πρόβλημα. Με mobile internet δεν έχω public ip address οπότε υπάρχει προβλημα γιατί θέλω να έχω απομακρυσμένη πρόσβαση στους servers μου. Θα πάρω τηλ cosmote να δω τι μπορεί να γίνει 

Δημοσ.

Σωστά, αν δεν κάνω λάθος δεν είναι ασύνηθες να σε βάζουν πίσω από cgnat. Βλεπεις τι σου λένε στην εξυπηρέτηση αλλά το κόβω να δίνουν public ip μόνο σε τύπου "συμβόλαια για δεδομένα".

Η εναλλακτική φυσικά είναι στήσιμο vpn server που θα λύσει τα χερια σου χωρίς να χρειάζεσαι public ip.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 30/7/2023 στις 9:24 ΠΜ, Engimek είπε

Η εναλλακτική φυσικά είναι στήσιμο vpn server που θα λύσει τα χερια σου χωρίς να χρειάζεσαι public ip.

Tι εννοείς ; Νομίζω και το vpn απαιτεί public ip address, πως αλλιώς θα συνδεθεί ο vpn client με τον vpn server ? Θα βάλω wireguard VPN έτσι κι αλλιώς για remote management 

Στις 30/7/2023 στις 9:24 ΠΜ, Engimek είπε

αλλά το κόβω να δίνουν public ip μόνο σε τύπου "συμβόλαια για δεδομένα".

Και εγώ πήρα την προσφορά 80 ευρώ για όλο το χρόνο οπότε λογικά θα μου δώσουν. Θα ενημερώσω όταν βγάλω ακρη

Επεξ/σία από beastgr
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Τελικά δε σου δίνουν public dynamic ip address όταν αγορασεις την κάρτα ιντερνετ της κοσμοτε για 1 χρονο (80 ευρώ) 

Μόνο στα συμβολαια. Μιλησα με support. Θα αναγκαστώ να προσφύγω σε δικές μου λύσεις δε χάλασε ο κόσμος, αλλά είναι λίγο ενοχλητικό. 

Δημοσ.
Στις 31/7/2023 στις 7:10 ΜΜ, beastgr είπε

Tι εννοείς ; Νομίζω και το vpn απαιτεί public ip address, πως αλλιώς θα συνδεθεί ο vpn client με τον vpn server ? Θα βάλω wireguard VPN έτσι κι αλλιώς για remote management 

Ναι, στα είπα λίγο μασημένα. Θα πρέπει να έχεις κάπου μια public ip dedicated για εσένα. Δηλαδή π.χ. νοικιάζεις ένα φτηνό VPS με dedicated ip address και κάνεις ένα VPN tunnel μεταξύ του δικτύου σου και του VPS. Λεπτομέρειες δεν ξέρω διότι δεν έχει χρειαστεί να το κάνω ποτέ. Σίγουρα υπάρχουν αναλυτικοί οδηγοί στο youtube αν χρειάζονται.

Στις 10/9/2023 στις 12:32 ΠΜ, beastgr είπε

Τελικά δε σου δίνουν public dynamic ip address όταν αγορασεις την κάρτα ιντερνετ της κοσμοτε για 1 χρονο (80 ευρώ) 

Μόνο στα συμβολαια. Μιλησα με support. Θα αναγκαστώ να προσφύγω σε δικές μου λύσεις δε χάλασε ο κόσμος, αλλά είναι λίγο ενοχλητικό. 

Ακριβώς, δυστυχώς περίμενα κάτι τέτοιο.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τελικά έκανα ένα μόνιμο VPN από ένα rasperry που είναι πίσω από το cgnat με το σπίτι μου που τρέχω opnsense και έχω dynamic ip address. Μια χαρά τρέχει προς το παρόν. Ευχαριστώ για τα hints. To wireguard είναι πανεύκολο να το σετάρεις και πολύ γρήγορο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σκέπτομαι κι εγώ την περίπτωση του 5G, αλλά έχω μπερδευτεί με τα πακέτα του Cosmote - βλέπω εδώ "απεριόριστα data για δυο μήνες 25€", αλλά όταν μπαίνω στο app από το κινητό μου για να το βρω ΔΕΝ υπάρχει. Τι παίζει?

edit: βρήκα την prepaid κάρτα 2 μήνες απεριόριστα με 20€. Απ' ότι βλέπω είναι 4G, και στα ψιλά γράμματα λέει " Και μην ξεχνάς, όταν εξαντλήσεις τα δωρεάν 12GB, άνοιξε απλά οποιαδήποτε ιστοσελίδα σε έναν πλοηγό Internet (με την COSMOTE Mobile Internet με κάρτα σύνδεσή σου) και θα οδηγηθείς αυτόματα στην ειδική ιστοσελίδα της υπηρεσίας (http://ciotgprepaid.cosmote.gr), για να επιλέξεις το πακέτο GB που ταιριάζει στις ανάγκες σου!" 

Βγάζετε άκρη? Εγώ όχι, με βλέπω σε μαγαζί για διευκρινήσεις...

Επεξ/σία από cacau
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

38 λεπτά πριν, cacau είπε

Το μήνυμα με τα 12 gb είναι ξεχασμένο από παλαιότερα που όταν αγόραζες αυτή τη sim σου έδινε 12 gb δώρο και όχι 2 μήνες απεριόριστα data. Οπότε αν το αγνοήσεις τα υπόλοιπα που γράφει ισχύουν κανονικά όπως τα φαντάζεσαι.

1 ώρα πριν, beastgr είπε

Τελικά έκανα ένα μόνιμο VPN από ένα rasperry που είναι πίσω από το cgnat με το σπίτι μου που τρέχω opnsense και έχω dynamic ip address. Μια χαρά τρέχει προς το παρόν. Ευχαριστώ για τα hints. To wireguard είναι πανεύκολο να το σετάρεις και πολύ γρήγορο. 

Μπράβο. Αν κατάλαβα καλά αντί να χρησιμοποιήσεις κάποιο vps για τη δουλειά (που έχει και κόστος) χρησιμοποίησες τη σταθερή σου σύνδεση στο σπίτι για να κάνεις tunnel.

Επεξ/σία από Engimek
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, cacau είπε

Σκέπτομαι κι εγώ την περίπτωση του 5G, αλλά έχω μπερδευτεί με τα πακέτα του Cosmote - βλέπω εδώ "απεριόριστα data για δυο μήνες 25€", αλλά όταν μπαίνω στο app από το κινητό μου για να το βρω ΔΕΝ υπάρχει. Τι παίζει?

edit: βρήκα την prepaid κάρτα 2 μήνες απεριόριστα με 20€. Απ' ότι βλέπω είναι 4G, και στα ψιλά γράμματα λέει " Και μην ξεχνάς, όταν εξαντλήσεις τα δωρεάν 12GB, άνοιξε απλά οποιαδήποτε ιστοσελίδα σε έναν πλοηγό Internet (με την COSMOTE Mobile Internet με κάρτα σύνδεσή σου) και θα οδηγηθείς αυτόματα στην ειδική ιστοσελίδα της υπηρεσίας (http://ciotgprepaid.cosmote.gr), για να επιλέξεις το πακέτο GB που ταιριάζει στις ανάγκες σου!" 

Επειδή και εγώ ψάχνομαι τώρα και μια από τις επιλογές που εξετάζω είναι να αγοράσω 5G router (παρόλο που είναι ακριβούτσικα).

Με αυτή την κάρτα στην ουσία θα έχω απεριόριστα data με 20€ για ένα δίμηνο και μετά (αν δεν αγοράσω μια παρόμια) θα μπορέσω να αγοράσω πάλι απεριόριστα με 25€ σωστά;

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, lokirulerofhell είπε

Επειδή και εγώ ψάχνομαι τώρα και μια από τις επιλογές που εξετάζω είναι να αγοράσω 5G router (παρόλο που είναι ακριβούτσικα).

Με αυτή την κάρτα στην ουσία θα έχω απεριόριστα data με 20€ για ένα δίμηνο και μετά (αν δεν αγοράσω μια παρόμια) θα μπορέσω να αγοράσω πάλι απεριόριστα με 25€ σωστά;

όχι, σε καμιά περίπτωση. Είναι προσφορά δεν ξέρεις πόσο θα το κρατήσει.

Γιατί δεν παίρνεις συμβόλαιο Cosmote Gigamax Unlimited με απεριόριστα GB (100TB) με 2 έξτρα SIM τελική τιμή 35 κάτι με Cosmote One βέβαια, χωρίς κάπου στα 40.

• Like 1
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, valadsk είπε

όχι, σε καμιά περίπτωση. Είναι προσφορά δεν ξέρεις πόσο θα το κρατήσει.

Γιατί δεν παίρνεις συμβόλαιο Cosmote Gigamax Unlimited με απεριόριστα GB (100TB) με 2 έξτρα SIM τελική τιμή 35 κάτι με Cosmote One βέβαια, χωρίς κάπου στα 40.

Το έψαξα λίγο. Καταλαβαίνω ότι είναι 40€/μήνα πάγιο και 2 έξτρα sim που είναι μόνο για data με χρέωση 3€ εφάπαξ έκαστη. Καταλαβαίνω σωστά; Ακούγεται καλό deal.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, lokirulerofhell είπε

Το έψαξα λίγο. Καταλαβαίνω ότι είναι 40€/μήνα πάγιο και 2 έξτρα sim που είναι μόνο για data με χρέωση 3€ εφάπαξ έκαστη. Καταλαβαίνω σωστά; Ακούγεται καλό deal.

ακριβώς. 

Εμένα σε κατάστημα τελική τιμή με 2 έξτρα SIM που έχουν χρέωση 3 ευρώ το μήνα  έκαστη μου το άφησαν 33 -35 με Cosmote One χωρίς να έχω σταθερό στα στοιχεία μου, μου ειπαν πες μας ενα σταθερο γειτονα σου που να είναι Cosmote για να πάρεις και την έκπτωση του Cosmote One. Τώρα αν θέλεις για 2 μήνες απεριόριστα και γενικώς περιστασιακά επέλεξε την κάρτα, αλλά αν το θέλεις συνέχεια τότε το Gigamax Unlimited είναι μονόδρομος. Και τις δεύτερες SIM τις βάζεις ακόμη και σε άλλη πόλη, βασικά σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας, γλιτώνοντας το adsl vdsl. Δεν υπάρχει καλύτερο deal. Ο μέγιστος όγκος για όλες τις SIM 100TB, πρακτικά απεριόριστο. 

έχω μια στο σπίτι μου για internet σε modem στη Θεσσαλία, μια στο κινητό μου με απεριόριστα τα πάντα και μια έχω δώσει για το σπίτι της αδερφής μου για internet. Όλοι έτσι το κάνουν.

Επεξ/σία από valadsk

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...